FDU

Извините што се чекале.
Тек сад свратих на Крсту.
Наиме, ту се могу пријавити само средњошколци, и они који су те године уписали факс.
На пример, пар нас је било 90 годиште и могли смо да се пријавимо
иако смо уписали факултете ове године.
То вам може помоћи око пријемног на ФДУ-у, у смислу да могу мало да вам помогну.
Има и професора са ФДУ-а тако да ће вас запамтити сигурно :)
Можда и организују следеће године у ово време мада нисам сигурна. Било би лепо.
Требало би. На то се можете пријавити преко отвореног конкурса, имате на њиховом сајту
www.slobodnazonajr.org
или обавештење добијете преко Kанцеларије за младе
или можете видети преко интрнет портала за средњошколце http://www.mingl.org/
или на http://www.youth.rs/
и све то на пролеће, маја отприлике...

Pozdrav svima, a posebno Nenemushi, sa hrvatskog primorja. Samo da vam se javim, i napomenem da sledece godine krecemo u dalje radne pobede za osvajanje trofeja na daskama FDU-a. CiAo

Нема на чему. ;)
Претходни пут су примили њих 12-оро ,
овога пута нас 14-оро.
Мислим да идући пут неће повећавати број примљених учесника.
Не знам тачно колико се њих пријавило ове године,
имам неку информацију да је било око 80-оро, али нисам сигурна.
Није потребно предзнање. Све тамо лепо научиш. :)

Ма не досађујеш уопште. :)

Напишеш неку причу ( дужине од једне странице )
коју би желела да снимиш у виду документарног филма.
Дакле, не измишљена прича, него буквално минимални сценарио
за то што желиш да снимиш.
Рајко, Бојана и Оливера, људи из организације,
процењују радове и онда најбољи пролазе.
Код писања тога, није толико битно којим стилом пишеш
јер то није састав из српског.
Мора да постоји доза озбиљности којом се приступа теми,
јер су и теме којима се баве документарни филмови озбиљне
и дирају друштво или неког појединца
а у најмању руку саопштавају нешто што људи до сада нису знали
али опет са циљем да нешто промене.

S obzirom da sam ja dokona i nemam šta da radim,odem na FDU sajt da vidim koje upisao blabla i naiđem na jedno ime koje sam prvo primetila kad je spisak polagača izašao.(čini mi se da je strana 96. ) :D

:arrow:

Takođe sam primetila ime Sonja Kovačević koja čini mi se,polaže kad i ti.

Imam super-moći.:mrgreen:

I ja bih jako zelela da upisem FDU,glumu naravno..Glumim od svoje seste godine i to mi je najveci san...Medjutim imam problem..Zivim na Kosovu i nemam adekvatne uslove za to.Pokusala bih da upisem sledece godine(sada sam druga godina srednje skole)..Zanima me da li ste se vi spremali sami ili vam je neko pomogao?Da li mi mozete dati neki predlog sta da spremim?Ja bih pocela sad da se spremam jer stvarno imam veliku zelju..

Pa ovako, ja ti mogu reći da sam se spremala sama za ovogodišni prijemni, ali dogodine planiram ipak da odem na čas-dva kod nekoga ( ako budem bila u mogućnosti ), zato što sam imala greške koje nisam u stanju da ispravim sama- glasnost uglavnom, a nju zaista nisam u stanu sama da kontrolišem... Tako da, možda bi najbolje bilo da se spremaš sama ali da odeš kod nekoga da te posluša i da ti predloži šta da popraviš, na čemu da radiš više, šta je ok... i tako.
Što se programa tiče, gledaj da ide uz tvoju ličnost, tu ti baš i ne mogu mnogo pomoći... Da li bi više volela da bude nešto klasično, nešto malo netipičnije...?

Moja ti je preporuka onda da slobodan monolog radiš ili iz neke modernije drame ili da ga sama sklopiš iz neke knjige. Što se komedije tiče, ne znam koliko ti tu mogu pomoći pošto ni sama nisam baš najbolje upućena, ali možda je bolje da ako jedno uzimeš netipično drugo uzmeš klasično ( ja sam ove godine sav program uzela netipičan pa i nisam baš najslavnije prošla XD ). Ako hoćeš netipičnu pesmu, probrljaj po netu, Evica Milenković, možda čak i Radmila Lazić, ne znam kakav si tip i šta ti odgovara, veruj mi, može se svašta naći :)

Marina,drago mi je da si ovde.:D
Welcome.
Što se tiče poezije ja sam našla par kratkih Desankinih pesama koje ne bi probile satnicu.:lol:
Inače,neka te čuje onaj ko ti predaje srpski,ako nemaš gde da se spremiš.
Ja mislim da je neka pomoć ipak neophodna.:)

U pravu je Carol, POMOĆ JE NEOPHODNA, ja sam se vodila mišlju da sve mogu sama i evo kako sam prošla XD Ali to što se tiče profesora srpskog vrlo je rizično, moraš imati stvarno, STVARNO dobrog profesora...

Back