FDU

Tnx :D
Nego... Narode, pitanjce za one koji se spremaju za prijemni ove godine: Jeste li već našli monologe i recitaciju, ili...?
Ja sam se zabrinula. Imam još oko 4 meseca, a još nemam monologe...

Код нас 20.02. долази Велика драма.:D
Чула сам све најбоље о представи,аи нећу пропустити Љиљану Благојевић.

ehehej sto se tice prijemnog za fdu...ja sam prosle godine polagala kad je primala goca maric...ove godine cu isto probati ali nemam predstavu o tome sta da spremam i kod koga/sa kim......jel ima neko ideje mozda???hvala unapred :)

pa iskreno bezveze.imala sam utisak da me nije UOPSTE gledala a ni slusala,naravno nijednu izvedbu nisam do kraja dogurala,prekinula me je posle druge,trece recenice...ne znam mozda gresim ali to je utisak....mada sam sa vise strana cula ne bas pohvalne reci o njoj....

Hej kakvi su ti utisci vezano za Gocu?

pa iskreno bezveze.imala sam utisak da me nije UOPSTE gledala a ni slusala,naravno nijednu izvedbu nisam do kraja dogurala,prekinula me je posle druge,trece recenice...ne znam mozda gresim ali to je utisak....mada sam sa vise strana cula ne bas pohvalne reci o njoj....

Ау колко сте глупе..не можете да схватите, немојте да трпате овај форум глупостима, мислиш да икога боли уво за ово што се ви дописујете??? Мислиш да је икоме стало коју си ти књигу читала и кад ћеш да полажеш пријемни??? ФОРУМ НЕ СЛУЖИ ЗА ТО!!! За то што ви радите служи, по стоти пут, MSN. Дакле инсталирате, направите налог и дописујете се уживо до миле воље и лупате глупости колко хоћете! Толико од мене

dobro,a za sta po tvom misljenju sluzi forum???

Ovo nije mesto za chat. Tu i tamo mozete malo da skrenete sa teme, nasalite se i tako to, ali trudite se da ne skrenete mnogo.
Ipak je ovo pf. za fakultete, ovde razmenjujete svoja iskustva i pomazete jedni drugima.

Forum je veliki i postoje mesta gde su ovakve stvari prihvatljivije.

Poslednja izmena:
Jedno pod pitanjce...
Spisak literature

GLUMA

K. S. Stanislavski: SISTEM, Partizanska knjiga, Beograd, 1982.
Bertolt Breht: DIJALEKTIKA U TEATRU, Nolit, Beograd, 1966.
Ježi Grotovski: KA SIROMAŠNOM POZORIŠTU, Izdavačko-informativni centar studenata, Beograd, 1976.
Mata Milošević: MOJA GLUMA, Teatron, Beograd, 1977.
Mata Milošević: MOJA REŽIJA, Sterijino pozorje, Novi Sad, 1982.
En Denis: ARTIKULISANO TELO (FIZIČKA OBUKA GLUMCA), FDU, Beograd, 1997.
K. S. Stanislavski: ETIKA, Gea, Beograd, 1996.
Boro Stjepanović: GLUMA 1-2-3, Fakultet dramskih umjetnosti, Cetinje, 1997.
Mihail Čehov: O TEHNICI GLUMCA, NNK Internacional, Beograd, 2005.
Li Strazberg: SAN O STRASTI (METOD GLUMAČKE IGRE), FDU, Beograd, 2004.
Piter Bruk: NITI VREMENA, Zepter Book World, Beograd, 2004.
Vladimir Jevtović: SIROMAŠNO POZORIŠTE, Fakultet dramskih umetnosti, Beograd, 1992.
Vladimir Jevtović: UZBUDLjIVO POZORIŠTE, Gea, Beograd, 1997.
Marina Marković: GLAS GLUMCA, Klio, Beograd, 2002.
Zbornici radova FDU.

Nam je potreban za prijemni ili se proucava nakon upisa.
Jos jedan drug bi mozda konkurisao i postavio mi je to pitanje.
A
da,
ako je ovo potrebna literatura da li znate gde ima "prepricana" u kratkim crtama na netu...

POZ

I ja mislim da je to literatura za fax. Imam od Bore Stjepanovića sve tri knjige Gluma, i pravo da vam kažem, one vam i nisu od Bog zna koliko koristi ako ih ne čitate uporedo dok radite... Mislim, pola knjige sastoji se od nekih predloga vežbi za čas i tome slično... Koje vama ne mogu da koriste jer su predviđene za dosta učesnika.
A "Sistem" od Stanislavskog je sjajna knjiga :D Mada je i nju bolje čitati uz rad ;)

Ја не знам,само један дечко којег познајем студира режију на ФДУ али последњи пут сам га видела пре 2 године тако да ти не могу помоћи.
Ако се будемо видели у скорије време питаћу га да ми каже понешто па ћу ти пренети,али слабо верујем у то.
Док траје семестар они не дижу главу од посла.Лутхиена зна.:)
Јеј.:D

auh, sine Mićo... Znate šta, ja sam pročitala "Gluma 1", i meni ono izgleda bukvalno kao knjiga koja je priručnik za uz časove... Meni samo nije skoro ništa značila...
Irmice, jesi li ih ti pročitala? I jesi li već počela da spremaš monologe i recitaciju?

da, gluma 1,2 i 3 su za predavanja. ne treba time da se opterecujete.
uzmite te monologe, ne mislite o liku o imitaciji nekog, vec to lepo radite u svoje ime, poslusajte sve ono sto pise u audiciji, zato je prof. Boro i napisao Audiciju, kao prirucnik za prijemni ispit. A gluma 1,2 i 3 su za one koji studiraju.
Sistem Stanislavskog citajte, ne moze da skodi, bas naprotiv!

Jeste, "Sistem" je stvarno extra knjiga... Malo je potrebno više koncentracije nego obično, ali ok :)
Inače, načula sam da konsultacije na FDU počinju uskoro... Zna li neko nešto više o tome?

Back