FDU

sanjci danas ti saljem audiciju odma pocni da biras ima mnogo mnogo dobrih monologa,ako hoces preporucicu ti neke,mada ti najbolje znas sta ti odgovara :)
pozdrav za sve!

Cao Luthiena...da li bi mogla meni da posaljes?!Ja sam treca godina ali cu pokusati da upisem ove godine...za glumu zivim :lol:
Iako svi govore da nema tu prolaza jer primaju malo ja verujem u sebe i znam da cu upisati... :lol: :lol: :lol:

I mene svi kritikuju,kao nema od toga hleba,ali sta da radim kada me to ispunjava...I mislim da treba da budes uporan i da verujes u sebe ako zelis u necemu da uspes,a ja sam takva... I ako me ne prime ove godpokusavacu i dalje, necu da dozvolim da me to obeshrabri...:)

I mene svi kritikuju,kao nema od toga hleba,ali sta da radim kada me to ispunjava...I mislim da treba da budes uporan i da verujes u sebe ako zelis u necemu da uspes,a ja sam takva... I ako me ne prime ove godpokusavacu i dalje, necu da dozvolim da me to obeshrabri...:)

Moj si covek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
;) ;) ;) ;) ;) ;)

slazem se sa Luthienom za Mirku. mada je ipak glupo da mi sad ovde sedimo i kuckamo o njoj, a ona nije prisutna... malo je bzvz... :)
nego, ja sve vise pocinjem da shvatam koliko je ova gluma nesto mnogo ozbiljnije nego sto mi svi mislimo... mozda cete reci da ste to vec znali, ali... spremam cehova i prosto mi ponekad bude zao coveka sto sam se ja nasla da glumim jedno takvo delo kao sto je "ujka vanja", majke mi... a moja interpretacija komedije vise lici na tragediju... :) salim se ja malo, naravno, ali hocu da kazem da je bas, bas tesko... i nimalo bezazleno... nije to samo "spremiti prijemni", mnogo je vise od toga... i dobro je biti samokritican, nemojte pogresno da me shvatite, ali ne ovoliko... :)
poz ljudi

ljudi, ode nam tema na drugu stranu.... pisite. Jeste li poceli sa pripremama za prijemni? ja jesam.... svakoga dana bar dva sata spremam taj prijemni.... nije lako, ali jbg....

marlen_kini jel ti ides na glumu? ja sam pocela da se spremam za menadzment. nabavila literaturu i idem na pripreme opste kulture, ma kolko to glupo zvucalo...

jao ljudi... nije me bilo odavno, izvini te. jednostavno selio sam se pa se nisam jos sredio i nemam ternutno kvalitetnu liniju, pa je to razlog zasto vas nisam posecivao. drago mi je za lepe vesti i nasu prijateljicu sa foruma koja je krenula da ostvaruje svoj san. samo napred! a sto se nas propalih glumaca :D tice, tako nam je kako nam je. nego marlen_kini reci mi da li glumis u nekoj predstavi u dadovu? mozda sam te gledao, a ako nisam, gledacu te i prici ti da se upoznamo, pa ako si i ti za reci mi koja je to predstava? pozdrav za sve

I da srecna vam nova godina!!!!!!

Ne, ne glumim. mada cu verovatno od februara poceti da radim neku predstavu, pa cu te obavestiti, da dodjes da me gledas. Mada mozemo se mi upoznati i bez predstave... Ja sam u Dadovu jako cesto, gledam predstave, blejim i tako... pa svrati....

dogovoreno, kad budes videla momka koji nije trenutno iz vase price tj. niko ga ne poznaje iz dadova sem pedje to sam sigurno ja. pozdravljam te

Caos, ljudi, imam pitanje. . . Ja sam sada 2 godina gimnazije i zelim sada da probam da upisem fax, ali ne znam koju recitaciju i monolog da spremim, pa ako neko moze da mi da neki savet, sta bih mogla da spremim, mnogo bi mi znacilo da mi neko pomogne...:confused:
Pozz svima

Ljudi, treba mi pomoc, sada sam druga godina gimnazije i hocu da probam da upisem fax, ali imam poblem, ne znam koji monolog i recitaciju da spremim, pa dajte, nek mi neko pomogne. . . Thanks unapred

Pa samo se prijavis za polaganje, kao i svi drugi... i tek ako te prime, onda polazes neki diferencijalni ispit, koji je jako lak, tek da se kaze da si ga polagala, i to je to.Kad predajes dokumenta, predaces svedocanstvo prve godine, i potvrdu iz skole da si redovan djak druge godine, posto u vreme predavanja dokumenata, skolska godina jos traje, pa neces dobiti jos uvek svedocanstvo druge godine.... a sve ostalo predajes kao i svi drugi, IZVOD I MATICNE KNJIGE RODJENIH, LEKARSKO UVERENJE.... To vec pogledas u informatoru..... ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.... pozzz

Izvini, ako smaram, ali me mnogo, zanima, da bih znala sta da spremam. . . Pise da se rade testovi iz a) srpski jezik i književnost, b) istorija, v) strani jezik (engleski, francuski, nemački ili ruski) i g) umetnost (likovna i muzička), kakva mogu pitanja da budu, sad sam gotovo i odustala, kada sam videla da sve ovo treba da se radi. . . ?
A, ako prodjem ovaj ispit, onda ide sve normalno,
1.recitacija (po izboru kandidata);
2.odlomak (po izboru kandidata)
3.odlomak iz uloge neke od komedija Jovana Sterije Popovića, Branislava Nušića ili našeg savremenog komediografa.
jel to, to?
Thanks, punoo

Sorru, ako smaram, ali me mnogo zanima, tamo pise da se rade neki dodatni testovi, a) srpski jezik i književnost, b) istorija, v) strani jezik (engleski, francuski, nemački ili ruski) i g) umetnost (likovna i muzička), pa sad ne znam, kada sam ovo videla gotovo i da sam odustala, ne znam kakva pitanja mogu da budu. . . A jel onda posle toga ide, uzi krug tj.
1.recitacija (po izboru kandidata);
2.odlomak (po izboru kandidata)
3.odlomak iz uloge neke od komedija Jovana Sterije Popovića, Branislava Nušića ili našeg savremenog komediografa?
I imam jos jedno pitanje, jel ti to iz iskustva, znas da su pitanja laka ili . . . . ?

ja nisam zavrslia gimnaziju, a polagala sam. prvo polazes prijemni, tj, monolozi i recitacija,kao i svi drugi kandidati, pa ako sve polozis, i siri i uzi izbor,tj, prime te na fdu
tek onda polazes diferencijalni ispit, ali o tome uopste ne treba da brines, ti spremaj te monologe i recitaciju, jer je to bitno, pa ako te prime, onda ce ti na faksu dati sta da naucis i to je to.... sve ovo znam jer mi je sve to rekao profesor glume na FDU Vladimir Jevtovic, a i posto sam sama polagala, znam kako sve to ide.... tako da o tom deferencijalnom ispitu ne razmisljaj uopste. posveti se pripremi prijemnog....

Back