FC INTER

Murinjo: ''Benitez je uništio Inter!''

''Posebni'' smatra da je Španac uništio sve ono što je on stvorio. Želi povratak u Italiju ili Englesku...

Trener Reala iz Madrida, Žoze Murinjo optužio je Rafaela Beniteza da je Inter doveo do ''ruine'' i kaže da ga nije briga da li će Španac biti smenjen.

''Ne želim da znam da li je Benitez šutnut. Zanima me samo Inter, predsednik, moji prijatelji, igrači i navijači, koji su mi za dve godine sve dali'', besni Murinjo posle situacije u klubu iz Lombardije i dodaje.

''Želim da Inter osvoji sve osim Lige šampiona, gde je Real. Benitezove reči posle SP-a za klubove? One ne zaslužuju nikakav komentar. Očekivao sam bar da kaže hvala vam ljudi za ovaj uspeh. Pitajte navijače Intera šta misle o meni i o njemu'', poručuje Portugalac, koji se čak dovodi u vezu da preuzme ''neroazure''.

''Ne mogu da kažm da se nikada neću vratiti, ali ne mogu da kažem ni da ne bih otišao ni u neki drugi tim. Inter će uvek biti prvi u redu. Nadam se da im nisam potreban. Ako jesam, onda su krenuli lošim putem. U budućnosti idem u Premijerligu ili Italiju. Nikada nisam imao problema u Realu'', zaključio je Murinjo.

Španski mediji: ''Benitez želi da bude otpušten, zbog para''

Ono što trenutno gledamo, po svemu sudeći je rat nerava između Moratija i Beniteza. Španac čeka da bude otpušten, i da lagano krcka 8 miliona evra, koliko će mu Liverpul isplatiti.

Španski mediji sugerišu da Rafael Benitez ne želi da podnese ostavku u Interu, već da želi da bude otpušten, kako bi zadržao svoju dobru platu.

Rafa je davao izjave tipa''podrži me ili me smeni'', što je po novinama plan da ode bez izgubljenog novca, koji mu sleduje po ugovoru.

''On želi da bude otpušten! To je pitanje sati, jer Inter razmišlja o novom treneru. On želi da se vratiu Liverpul, kako bi bio sa svojom ćerkomi'', kažu novinari ''Marke''.

Otpuštanje Beniteza bi prema nekim procenama koštalo ''neroazure'' oko 8 miliona evra, jer je osvojio italijanski super kup i Interkontinetalni kup, a ima platu 4.5 miliona po sezoni.

Morati: "Benitez? Prava zbrka"

I dok Italijom kruže izveštaji da je Španac smenjen i da su mu poslali mejl da ga obaveste, patron Intera neodređen, demantuje da je razgovarao sa drugim trenerima.

Morati kaže da je sve došlo pomalo neočekivano.

"Teško je reći šta će se desiti. Sve nas je zatekla situacija, prava je zbrka. Benitez je i dalje trener, nismo pregovarali sa drugim stručnjacima", rekao je Morati.

Sad, svako ove reči može da shvati kako hoće, ali najbliža istini je verovatno tvrdnja da svetski šampion računa troškove, odnosno koliko će koštati razvod.

Zaista, teško je verovati da će se posle svega Benitez vratiti u Milano, nakon Božića i nastaviti započeti posao.

Benitez nije vise trener,zvanicno je raskinut ugovor pre nekih sat vremena...

Sporazumno,verovatno ce spanac dobiti oko tri miliona evra,umesto 8 koliko bi dobio da m je Inter urucio otkaz...

Najveci kandidat da sedne na klupu,kazu da je to gotovo resena stvar je Leonardo.

Hmm legenda Milana,njihov bivsi igrac,trener i direktor...Ne znam sta da kazem,nema neko iskustvo,ali nije bio ni los,pokazao da ima mudda kad se suprostavio Bersluskoniju...

Jos jedna stvar se pominje opet,Leonardo je navodno jedan od mamaca za Kaku da dodju u Inter sad u januaru,ali videcemo koliko je to izvodljivo...

Morati ocigledno zeli malo da se revansira komsijama zbog Ibre...

Benitez nije vise trener,zvanicno je raskinut ugovor pre nekih sat vremena...

Sporazumno,verovatno ce spanac dobiti oko tri miliona evra,umesto 8 koliko bi dobio da m je Inter urucio otkaz...

Najveci kandidat da sedne na klupu,kazu da je to gotovo resena stvar je Leonardo.

Hmm legenda Milana,njihov bivsi igrac,trener i direktor...Ne znam sta da kazem,nema neko iskustvo,ali nije bio ni los,pokazao da ima mudda kad se suprostavio Bersluskoniju...

Jos jedna stvar se pominje opet,Leonardo je navodno jedan od mamaca za Kaku da dodju u Inter sad u januaru,ali videcemo koliko je to izvodljivo...

Morati ocigledno zeli malo da se revansira komsijama zbog Ibre...

Sada sam i ja pročitao da je ugovor raskinut...dobro da se to više završilo, pa da dođe novi trener (čitaj Leonardo) i da se ekipa malo stabilizuje...o njegovim kvalitetima se ne može diskutovati jer nema baš nešto puno posla iza sebe...
Ne verujem da će doći do transfera Kake, al' s obzirom da novac vrti sve, uvek postoji mogućnost...

Leonardo vam je opalio samar, ne Inter...

Kako mali covek, Milan mu je sve dao , a on je ovako vratio...

EDIT: Mislio sam da je peti ligament milanista... :)

Ne navijam za Italijane...samo ManUtd...:D

A trenutno kod Italijana moje simpatije ima Juventus, ponajviše zbog Trezegea i one njegove izjave koju sam jednom postavio na Juventusovoj temi.
Naravno, rame uz rame sa Krasićem :mrgreen:

Posle svega sto je on Milanu dao, Berluskoni,krme nadmeno, ga je najurio iz kluba prosle sezone.... jako glup potez je bio sto su ga stavili uopste da bude trener jer smo izgubili odlicnog skauta koji je imao jako dobre veze svuda u svetu a narocito u brazilu , koji nam je doveo kaku i pata.....i posle solidne sezone sa onim raspalim timom, otera ga ne zna ni on zasto....

Zanimljivo je to sto se javljas odma da nazivas Leonarda malim covekom,kad je obrnuta situacija bila,prelasci iz Intera u Milan,tada nisi to govorio cini mi se...z:mrgreen:
I da izbaci too "mali" i stavi veliki covekz:lol:z:lol:

Leonardo dobrodosao,oprosticemo ti ruznu proslost z:)

Posle svega sto je on Milanu dao, Berluskoni,krme nadmeno, ga je najurio iz kluba prosle sezone.... jako glup potez je bio sto su ga stavili uopste da bude trener jer smo izgubili odlicnog skauta koji je imao jako dobre veze svuda u svetu a narocito u brazilu , koji nam je doveo kaku i pata.....i posle solidne sezone sa onim raspalim timom, otera ga ne zna ni on zasto....

On kod mene ne bi imao opravdanje za ovo... Pogotovo sto je pre mesec-dva, dao izjavu kako ne bi mogao da vodi ni jedan klub u Italiji, kako je suvise rano za to...

Zanimljivo je to sto se javljas odma da nazivas Leonarda malim covekom,kad je obrnuta situacija bila,prelasci iz Intera u Milan,tada nisi to govorio cini mi se...z:mrgreen:
I da izbaci too "mali" i stavi veliki covekz:lol:z:lol:

Leonardo dobrodosao,oprosticemo ti ruznu proslost z:)

Pa za Ibru se odavno zna da je smrdo i da na promociji novog kluba, od malih nogu navija za taj klub...:D

Ostalih prelazaka u skorije vreme nije bilo ili ih se ne secam...Da se desi da posle 15-20 godina u klubu koji je od tebe stvorio ime, odes u gradskog rivala...

Mada danas emocije sto se tice vernosti prema klubu su retkost, tako da zaista nista me ne bi iznenadilo i Kaka da predje, iako nesto cisto sumnjam u taj scenario, ne deluje mi kao takava osoba...

On kod mene ne bi imao opravdanje za ovo... Pogotovo sto je pre mesec-dva, dao izjavu kako ne bi mogao da vodi ni jedan klub u Italiji, kako je suvise rano za to...

Pa za Ibru se odavno zna da je smrdo i da na promociji novog kluba, od malih nogu navija za taj klub...:D

Ostalih prelazaka u skorije vreme nije bilo ili ih se ne secam...Da se desi da posle 15-20 godina u klubu koji je od tebe stvorio ime, odes u gradskog rivala...

Mada danas emocije sto se tice vernosti prema klubu su retkost, tako da zaista nista me ne bi iznenadilo i Kaka da predje, iako nesto cisto sumnjam u taj scenario, ne deluje mi kao takava osoba...

Zbog toga sto si napisao me i nije nesto pogodio prelazak Ibre,jer znam da je covek placenik,i svaki put kad je prelazio u novi klub nije ostajao u dobrim odnosima sa starim...Juve,Inter,Barsa...Evo juce videh kako je izjavio da ce prebiti Gvardiolu kad ga vidi???Kakav ludakz:lol:Kad bi u Milan presli Zanneti,Stankovic,Kambiaso,Cezar,Majkon,Snajder...To bi me jako zabolelo

Inace kao sto rekoh ovo je cisto vracanje dugova Milanu zbog igraca koji su prelazili od nas kod njih...Sto se tice Kake nama treba pojacanje na sredini definitivno,sad koliko je to izvodljivo videcemo...Ja da sam na nestu Moratija pre bi doveo Gurkufa umesto Kake jer je mladji i vise zeljan dokazivanja,a isto je bivsi rosoner,pa sa njim moze jos jednom da se osveti Milanu a plus da dobije odlicnog igraca...z:)

Kad bi u Milan presli Zanneti,Stankovic,Kambiaso,Cezar,Majkon,Snajder...To bi me jako zabolelo
Što Snajder jebbote, pa tek mu je druga sezona u Interu, i verujem da bi i on napustio klub kad bi stigla malo bolja ponuda ... Kao i ostali osim Zanetija, i možda Kambijasa ...

Inace kao sto rekoh ovo je cisto vracanje dugova Milanu zbog igraca koji su prelazili od nas kod njih...
Nisi oni prelazili tek tako, to su bile trampe u pitanju ... Druga je stvar što je Milan prošao daleko bolje u tim trampama ... Jedino je Vijeri slučaj da je sam prešao ...

Leonardo dovodi zemljake?

Leonardo će sa trenerskim poslom u Interu početi u sredu, 29. decembra, a mediji u Italiji su već počeli sa spekulacijama o pojačanjima "nero azura". Navodno, Leonardo će od predsednika Masima Moratija tražiti novac za kupovinu Kake. Brazilac ove sezone nije igrao zbog povrede kolena, a Leonardo će ga tražiti već u januarskom prelaznom roku. Drugi na listi želja je još jedan Brazilac, Luis Fabiano koji je u Sevilji veoma često bio rezerva. Na ovom spisku su i Rikardo Montolivo iz Fiorentine, Aleksis Sančez iz Udinezea i Andrea Ranokia iz Đenove.

Ovo je vise udarac na obraz samog Leonarda nego li na Milan. Mnogo veci samar bi recimo bio angazovanje Ancelotija od strane Intera.

Zavisi kako gledas...Udarac je i Milanu,jer je legenda vaseg kluba presao u Inter...Ovo je gore nego sto je Ibra dosao kod vas,jer Ibra je u Interu bio 3 godine,dok je Leonardo bio 13 godina,i to kao igrac,skaut,direktor i trener...

A sto se tice Ancelotija,on je bio izjavio da je navijao za Inter kao klinac,tako da ni to nije nemoguce z:)
A meni je Anceloti i gotivan,voleo bi kad bi on mogao u buducnosti da preuzme Inter...

Što Snajder jebbote, pa tek mu je druga sezona u Interu, i verujem da bi i on napustio klub kad bi stigla malo bolja ponuda ... Kao i ostali osim Zanetija, i možda Kambijasa ...

Nisi oni prelazili tek tako, to su bile trampe u pitanju ... Druga je stvar što je Milan prošao daleko bolje u tim trampama ... Jedino je Vijeri slučaj da je sam prešao ...

Snajder zato sto sam ga jako zgotivio i sto je sam izjavljivao kako je zavoleo Inter za ovo vreme dok je tu...Ali najvise to mislim za Zannetija,Kambiasa,Dekija i takodje Cezara jer je tu vec 5 godina i izuzetno je posvecen klubu...Meni je Cezar omiljeni igrac Intera,mozda i najzasluzniji za sve ove trofeje Intera prethodnih godina-koliko nas je puta spasio...Kambisao nema sanse da bi presao u Milan...

Znam da su bile i trampe.ali neki su presli i sami,sem Vijerija,to su bili i Ronaldo i sad Ibra...

Zavisi kako gledas...Udarac je i Milanu,jer je legenda vaseg kluba presao u Inter...Ovo je gore nego sto je Ibra dosao kod vas,jer Ibra je u Interu bio 3 godine,dok je Leonardo bio 13 godina,i to kao igrac,skaut,direktor i trener...

A sto se tice Ancelotija,on je bio izjavio da je navijao za Inter kao klinac,tako da ni to nije nemoguce z:)
A meni je Anceloti i gotivan,voleo bi kad bi on mogao u buducnosti da preuzme Inter...
Od 1997-2001 je bio igrac Milana, 4 sezone dakle. To skautiranje i ne racunam, iako se prica da je on pronasao Pata i Kaku. Dakle ne moze se za njega reci da je legenda kluba. Glupo bi bilo coveka koji je dao svega 20ak golova za nas stavljati u grupu sa Nordalom, Vijalijem, Barezijem, Gulitom, Rajkardom, Veom, Van Bastenom, Maldinijem, Shevom... Jednostavno nije ta klasa. Ima zvucno ime ali ako se malo dublje zaviri u njegovu karijeru cinjenice izlaze na videlo. Nije mi zao sto je presao u tabor gradskom rivala, jedan od razloga je i taj sto ga ne smatram vrhusnkim strucnjakom za razliku od lisca Ancelotija.

Morati: Nisam doveo Leonarda da bi provocirao Milan

00042244.jpg

Gazda Intera, Masimo Morati, iznenadio je mnoge odlukom da umesto Rafe Beniteza brigu o ekipi poveri Brazilcu Leonardu. "Zli jezici" su odmah prebacili gazdi "nero-azura" da je smišljeno angažovao bivšeg fudbalera, skauta i trenera najvećeg rivala, Milana, samo da bi iritirao komšije. Ipak, za Moratija su takve konstrukcije smešne.

- Nismo sigurno doveli Leonarda samo da bismo nervirali Milan. Odabrali smo ga jer je talentovan i može postići mnogo sa Interom. Ovo će biti interesantna avantura za njega, imaće vremena da stvari postavi na svoje mesto. Verujem mu i srećan sam što je sa nama - rekao je Morati.

Dugogodišnji gazda "nero-azura" priznao je da je veliki poštovalac "lika i dela" Brazilca.

- Dugo godina se divim Leonardu, i poštujem sve što je radio. Kada je došlo vreme za smenu Beniteza, Leonardo je bio bez angažmana što je i njemu i nama omogućilo da bez pregovora sa trećom stranom postignemo dogovor. Odabrao sam ga zato što je inteligentan, što je osobina koju sam kod njega primetio kada smo se prvi put upoznali, još dok je bio igrač. Prošle sezone vodeći Milan pokazao je i da je izuzetan trener, koji odlično obavlja svoj posao - nije štedeo pohvale na račun novog trenera Morati.

Murinjo navijačima Intera: ''Podržite Lea!''

Portugalac ima simpatije prema Brazilcu.

Bivši trener Intera, Žoze Murinjo, dao je podršku novoizabranom, Leonardu i poručio je navijačima da mu daju vreme, odnosno da imaju strpljenje.

Poznat je bio veliki jaz između Murinja i Rafe Beniteza. Portugalac je ''znao'' da ovaj neće biti bolji od njega i izjavio je da je Španac upropastio Inter. Sada, kada je na čelu kormila Leonardo, za ''posebnog'' je to olakšanje.

''Prošle sezone, Leo je pokazao da je trener koji ima potencijal. Veliki je profesionalac. Proveo je mnogo godina Milanu i sada će isto to da uradi u Interu. Sa istom strašću. Podržite ga. Pozivam sve navijače Intera da podrže Lea, kao što su mene'', poručio je trener Reala.

Back