FC INTER

Van Basten: "Nikad ne bih otišao u Inter, to je izdaja"

Legenda Milana ne odobrava prelaske iz Milana u Inter, i obrnuto.

Van Basten kaže da su takvi prelasci neprirodni.

"Ne kažem da sam u pravu, svako ima svoje razloge, ali nikada ne bih otišao u Inter. Meni je to neverovatno da neko može da igra i za Milan i za Inter, to je izdaja", rekao je Van Basten.

On ne osuđuje Leonarda.

"To je njegova stvar, ali ja gledam iz svoje vizure. Možda je njegov razlog jer se loše rastao sa klubom. Meni se to nije desilo, Milan je klub koji najviše volim", dodao je legendarni napadač.

Leonardo hoce i Maldinija

Novi trener fudbalera Intera Leonardo pokusace da nagovori bivseg italijanskog reprezentativca Paola Maldinija da se prikljuci novom strucnom stabu "nero-azura".

Leonardo je igrao u ekipi Milana sa Maldinijem, koji je jedan od najvecih legendi "roso-nera". Novi trener Intera je predlozio prvom coveku kluba Masimu Moratiju da razmotri mogucnost angazovanja Maldinija, koji se od igracke karijere oprostio u maju prosle godine. Maldini je celu igracku karijeru proveo u Milanu, ali jos nije poznato koju bi funkciju imao u novom strucnom stabu Intera.

Leonardo smatra da bi Maldini mogao da nagovori i fudbalera Reala Brazilca Kaku da dodje u redove "nero-azura". Kaka je vise puta izjavljivao da nema nameru da napusta Madrid, ali celnici Intera smatraju da ce ubediti brazilskog fudbalera da igra za njihov tim makar na pozajmicu do kraja sezone.

Stanković: ''Morati napravio pravi potez, Rafa nije ušao u naš ritam''

Vezista Intera još jednom okarakterisao odlazak Rafe Beniteza sa klupe Intera kao pozitivan događaj za njegovu ekipu. Veruje da nekadašnja legenda najvećeg rivala Milana, Leonardo neće podleći psihološkom pritisku u ulozi trenera Intera.

Dejan Stanković pohvalio je odluku prvog čoveka Intera Masima Moratija da prekine saradnju sa Rafom Benitezom. On veruje da će promena trenera biti svojevrsna ''šok terapija'' za ekipu prvaka Evrope.

''Gazda Morati je dobro postupio i to je pozitivna stvar za nas. Benitez nije uspeo da uđe u ritam i odnose među igračima i mislim da će ovo biti pozitivna šok terapija za Inter'', smatra Stanković.

Na sličan način gleda i na izbor Benitezovog naslednika, bez obzira na činjenicu da je Leonardo karijeru gradio u redovima najvećeg rivala.

''Neće to biti problem za njega. Nije isto kada tako nešto učinite kao igrač. On je sada trener i jedno je kada si pored klupe, a sasvim drugo kad si na terenu'', zaključuje Stanković.

Morati: ''Benitezov najveći problem - Murinjova senka"

Patron Intera kaže da Španac nije uspeo da izađe iz senke svog prethodnika, a da Inter kao klub nije zaslužio da mu Benitez postavlja ultimatume.

Rafael Benitez, bio je osuđen na propast u Interu, jer nije uspeo da nastavi niz Žozea Murinja i preuzme njegov autoritet nad ekipom.

Španski stručnjak je otpušten prošle nedelje, jer je ''pljunuo'' nakon ultimatiuma na prvoj konferenciji za novinare, posle finalne utakmice.

''Da li je Murinjo imao uticaj na njega? Da i to mnogo. Moglo se videti šta Rafa oseća i pričao je često o tome. Bio je u njegovoj senci. Leonardo je drugačija osoba i on se neće osvrtati na uspomene oko Murinja'', rekao je Morati i dodao da mu je žao što je Benitez dao ultimatum, jer klub to nije zaslužio.

''Poverenje nikada nije nedostajalo. I kada rezultata nije bilo, uvek je imao podršku. Podržavali smo ga i kada tim nije igrao prema očekivanjima. Inter sada mora ponovo da pronađe duh, poverenje, strast i rezultate. Zato sam doveo Lea. Uveren sam da je spreman za to. Njegova inteligencija će pomoći da svi rade zajedno'', ne sumnja u svoj izbor Morati.

Kanavaro: "Inter se vratio tamo gde je bio pre pet godina..."

Veteran veruje da je Benitez pogrešio što je dao ultimatum klubu. Želi sve najbolje novom kormilaru, i uveren je da će mu sreća biti itekako potrebna.

Bivši reprezentativac Italije Fabio Kanavaro poželeo je novom treneru Intera, Leonardu sve najbolje u pokušaju ovog stručnjaka da spase sezonu ''neroazura''.

Osvajači Lige šampiona se nalaze na 7. mestu u Seriji A posle lošeg starta sezone pod vođstvom Rafaela Beniteza.

''Želim sreću Leonardu, ali mislim da se Inter vratio u period od pre pet godina. Takva atmosfera vlada. Benitez je dobar trener, ali morao je da sačeka neki dan posle osvajanja klupskog SP-a, pa da kaže šta ima. Izabrao je loš trenutak', smatra Kanavaro.

Ovaj bivši fudbaler Intera, trenutno igra sa Al Ahlijem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On je u Inter došao 2002. godine, a dve godine kasnije, prešao je u Juventus.

Leonardo: Inter nisam mogao da odbijem

00042394.jpg

Novi trener intera, Brazilac Leonardo, koji je na toj funkciji zamenio Rafu Beniteza pre četiri dana, održao je prvu konferenciju za medije u, do skora, "neprijateljskom" taboru. Trener koji je u Milanu proveo 13 godina, kao igrač, skaut i trener, rekao je da je već obavio razgovor sa igračima, dodavši da poštuje mišljenje čak i onih koji ga nazivaju izdajnikom.

- Nikad neću zaboraviti Milan, jer nikad za neki klub nisam bio toliko vezan kao što sam bio za Milan. Prelazak u Inter za mene je veoma emocionalan trenutak - rekao je Leonardo tokom zvaničnog predstavljanja.

Član "zlatne" generacije reprezentacije Brazila kaže da je situacija u kojoj se našao "fantastična".

- Nisam bio u potrazi za poslom, već za izazovima, a ne postoji veći izazov od Intera. Nisam mogao da kažem "ne" Interu. Mnogi me sada smatraju izdajnikom. To je ok, jer poštujem svačije mišljenje.

Pred Leonardom i njegovim timom je zahtevan zadatak da u nastavku sezone nadoknade izgubljeno i sustignu lidera prvenstva, Milan.

- Milan ima najveće šanse da postane šampion, ali mi se moramo fokusirati samo na nas i našu igru. Veliki podsticaj za ceo tim bio je pehar klupskog prvaka sveta i ja zaista verujem da možemo odbraniti titulu.

Leonardo je istovremeno negirao da će njegov zemljak, Kaka, preći ove zime u Inter, kao što prethodnih dana pisali ojedini mediji.

Morati: "Sad kad je otišao Benitez, kupićemo pet igrača"

Predsednik Intera se naravno šalio, ali nije isključio mogućnost da posle Ranoće, Inter dovede još nekog igrača u januarskom prelaznom roku.

Morati je bio dobro raspoložen nakon promocije Leonarda.

Novinare je zanimalo kakvi su planovi kluba u prelaznom roku.

"Sada kada nema Beniteza, stiže novih pet igrača", nasmejao se patron Intera.

Pošto je pojasnio da se radi o šali rekao je da i dalje smatra da Inter ima jak tim.

"Govorim kao navijač, ali iskreno mislim da smo izuzetno jaki, sada kada je većina igrača spremna nakon povreda", konstatuje Morati.

On je dodao da slede razgovori sa Leonardom.

"Konsultovaćemo se sa trenerom i kada su u pitanju dolasci i odlasci. Na njemu je da sagleda mogućnosti tima i da nam sugestije. Videćemo šta nudi tržište", rekao je Masimo Morati.

Materaci: "Niko u Interu ne žali za Benitezom"

Italijanski defanzivac prezadovoljan posle angažovanja Brazilca za trenera. Vidi bolje dane za ''neroazure''...

Štoper Intera, Marko Materaci je pozdravio dolazak Leonarda na kormilo tima.

Brazilski stručnjak zamenio je Rafu Beniteza, a kontroverzni italijanski fudbaler podržava i dovođenje novog štopera iz Đenove, Andree Ranokie.

''Srećan sam zbog dolaska Leonarda. To nema veze sa nepoštovanjem Milana. Uveren sam da ćemo se vratiti na pobedničke staze zajedno sa njim. Za mene, Ranoća može dosta toga dobrog da uradi u crno-plavom dresu. Već ga vidim kao novog Alesandra Nestu'', kratko je prokomentarisao Materaci.

Materaci je zadovoljan angažovanjem Leonarda i zbog problema koje je imao sa Rafom Benitezom. Nada se da je to prošlost i da će da dobije šansu.

''Nije tajna da se nisam slagao sa Benitezom. Žalim što nisam bio deo slavlja posle osvajanja klupskog SP-a, ali siguran sam da ja i moji saigrači sigurno ne žalimo za Špancem'', zaključio je ''Matriks''.

Agent: Murinjov povratak u Inter nije nemoguć

Horhe Mendeš, agent trenera Real Madrida Žozea Murinja, rekao je danas da ne isključuje mogućnost povratka portuglaskog stručnjaka u Inter. Uprava Intera otpustila je trenera Rafaela Benitesa i na njegovo mesto postavila bivšeg stratega Milana Leonarda, ali mediji spekulišu o povratku Žozea Murinja na Đuzepe Meacu.

- Žoze ponovo u Interu? Ništa nije nemoguće. Fudbal je fudbal, sve može da se promeni za pet minuta. Ne bih isključio mogućnost njegovog povratka u Inter - rekao je Mendeš, preneo je Skaj Sport Italija.

Murinjo je iz Čelsija došao u Inter 2008. godine, a prošle sezone sa "plavo-crnima" osvojio je tri trofeja - "duplu krunu" u Italiji i Ligu šampiona.

- Murinjo je genije, on je fantastičan trener, koji se razlikuje od ostalih. Stvarno je sjajan - ocenio je Mendeš.

Leonardo hoce i Maldinija

Novi trener fudbalera Intera Leonardo pokusace da nagovori bivseg italijanskog reprezentativca Paola Maldinija da se prikljuci novom strucnom stabu "nero-azura".

Leonardo je igrao u ekipi Milana sa Maldinijem, koji je jedan od najvecih legendi "roso-nera". Novi trener Intera je predlozio prvom coveku kluba Masimu Moratiju da razmotri mogucnost angazovanja Maldinija, koji se od igracke karijere oprostio u maju prosle godine. Maldini je celu igracku karijeru proveo u Milanu, ali jos nije poznato koju bi funkciju imao u novom strucnom stabu Intera.

Leonardo smatra da bi Maldini mogao da nagovori i fudbalera Reala Brazilca Kaku da dodje u redove "nero-azura". Kaka je vise puta izjavljivao da nema nameru da napusta Madrid, ali celnici Intera smatraju da ce ubediti brazilskog fudbalera da igra za njihov tim makar na pozajmicu do kraja sezone.

Sad mikica gleda da sto vise milanovih legendi nagovori da predju u inter, kao ne bi ispalo samo da je on izdao milan!

Inter nece pojacanja

Sportski direktor Intera Marko Branka izjavio je da "nero-azurima" nisu potrebna pojacanja tokom januarskog prelaznog roka.

"Postoji velika volja da nadoknadimo poene koje smo do sada izgubili. Mislim da imamo konkurentnu ekipu i nadam se da necemo nikoga da dovodimo. Ne treba nam napadac posto imamo Milita i Pandeva", rekao je Branka.

On je istakao da je zaboravio na uvrede bivseg trenera Intera Rafaela Beniteza.

"Benitezove reci me nisu povredile. Izabrao je pogresan momenat da ih izgovori, ali cu ga uvek pamtiti kao odlicnog profesionalca koga je klub podrzavao, kao i bilo kog drugog trenera Intera", naveo je sportski direktor Intera.

Inter je sinoc na svom terenu pobedio Napoli rezultatom 3:1 u mecu 18. kola Serije A, a na klupi "nero-azura" debitovao je Leonardo. Milanski klub se nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 26 bodova, ali Inter ima i dva meca manje.

Nismo lose startovali sa Leonardom,ubedljivo smo dobili odlicni Napoli(koji je posle toga razvalio Juventus) i sad smo odneli tri boda i sa teskog gostovanja u Katanji...Odlicna je vest je i da komsije posrcu,ako dobijemo dve zaostale utakmice dolazimo na minus 5,sto je otvorena trka za scuddeto....

Videcemo samo da udjemo u seriju pobeda...FORZA INTER!!!

Gax sto se tice pojacanja,mislim da su ipak neophodna,stigao je Rannocia,mladi italijanski defanzivac,sad se prica da Morati hoce ovog Sanceza,a za leto se najavljuje bomba-Tevez u Interu!Uh kako bi to bilo lepo :)
Zamisli trio Eto-Miito-Tevez,pa znaci gazili bi sve pred sobom :)

Враћа се Интер полако, на моју велику жалост. Мота је играчина, много вам значи његов повратак. Осећам неизвесну трку Милана и Интера до краја, очигледно је да остали посустају. Нека бољи победи, мислим да смо ове сезоне то ми ;)

Gax sto se tice pojacanja,mislim da su ipak neophodna,stigao je Rannocia,mladi italijanski defanzivac,sad se prica da Morati hoce ovog Sanceza,a za leto se najavljuje bomba-Tevez u Interu!Uh kako bi to bilo lepo :)
Zamisli trio Eto-Miito-Tevez,pa znaci gazili bi sve pred sobom :)

I ja mislim da su potrebna pojačanja...dobar je potez dovođenje Ranoćije...kažu da ima veliku budućnost...
Tevez bi bio odličan, jedino je problem malo njegovo ponašanje...
Spominjalo se tu nekoliko fudbalera, sad šta će na kraju biti, videćemo, Morati izjavi kako su pojačanja neophodna, onda Branka kaže da su nepotrebna...

Враћа се Интер полако, на моју велику жалост. Мота је играчина, много вам значи његов повратак. Осећам неизвесну трку Милана и Интера до краја, очигледно је да остали посустају. Нека бољи победи, мислим да смо ове сезоне то ми ;)

Konkurencija je dosta slaba, Juve bez šansi...Lacio je popustio, Napoli je još u trci, jedino ostaje da se vidi dokle će i oni izdržati...
Definitivno slede bolje partije Intera, i ja očekujem neizvesnu trku, vi ste dosta u prednosti, biće teško, al' mislim da uz dosta truda imamo šanse da vas prestignemo...

Leonardo dobio organizovan tim i klub i odmah poceo sa rezultatima...Milan je prosle godine bio u rasulu i on je uradio sam onakvim timom maksimalno sto je mogao...

Leonardo se za sada pokazao sasvim dobro, s obzirom da je početak i da je preuzeo Inter u dosta lošoj poziciji, samo da ovako nastavi...

Meni je Mota isto odlican,izuzetno podcenjen igrac,nije ovako neko zvucno ime,ali radi posao do jaja...Daje golove,kvari igru protivnika,zna i da asistira,trkac i pravi razbijac...

Kao sto si napisao vracamo se polako,mada bice tesko odbraniti scuddeto,jer nemamo prava na gresku.Ne bi sad da se zalecem i odma hvalim Leonarda,tek su dve utakmice prosle,Istina uzeli smo 6 bodova na dve teske utakmice,ali to nista ne znaci...

Mislim da jedino Inter i moze da se bori za titulu sa Milanom sezone,eventualno Roma ako udje u neku dobru seriju kao prosle sezone.

Vi ste u prednosti zbog nekoliko stvari-prva je depresija nekih igraca Intera odlaskom Murinja(Majkon,Snajder,Milito,ova trojica za sad nisu na nivou od prosle sezone),zatim prezasicenost od proslih sezona,narocito ove poslednje kad smo uzeli 5 trofeja...I na kraju Morati je bio skrt nismo se uopste pojacali,a recimo samo da smo doveli ovog Kavanija,bilo bi ekstra,jos je covek rekao da hoce u Inter...A brdo kesa smo zaradili...

I na kraju vi ste se dobro pojacali dovodjenem Ibre,Boatenga(izuzetno koristan igrac) Robinja i sad Kasana...

Ali drago mi je da se mi vracamo i nadam sa da cemo vas pritisnuti do kraja,ne zelim da vidim kako nam neko lako uzima scuddeto,koji vec godinama cuvamo u nasim vitrinama,hocu da strepite do kraja,ako je moguce do poslednjeg kola da vas drzimo u neizvesnosti,kao nas Roma prosle sezonez:lol: I jos kad bi vam uzeli titulu u tom poslednjem kolu z:mrgreen:

Ali ne ocekujem titulu ove sezone,bicu srecan kao sto rekoh samo da vam disemo iza ledja...

Poslednja izmena:
Leonardo dobio organizovan tim i klub i odmah poceo sa rezultatima...Milan je prosle godine bio u rasulu i on je uradio sam onakvim timom maksimalno sto je mogao...

Jeste istina da je Leonardo izvukao maksimum sa onim timom Milana,ali ima i on nekih minusa od prosle sezone...Slabo ih je vodio na velikim mecevima,izgubio je dva derbija od Intera(0-4,2-0)takodje ubedljivo je porazen od Uniteda u LS...Mada to ne mora nista da znaci,treba mu dati vremena,pa da vidimo kako ce biti.Ima podrsku vecine interista, :)

Za sad je odlicno poceo i samo nek tako nastavi...

Gax sto se tice pojacanja tu si u pravu,malo su konfuzni,cas Morati kaze jedno pa onda Branka drugo...Ali u svakom slucaju nama pojacanja trebaju definitivno,Rannocia nije dovoljan jer je on doveden kao zamena za Samjuela...

Poslednja izmena:
Gax sto se tice pojacanja tu si u pravu,malo su konfuzni,cas Morati kaze jedno pa onda Branka drugo...Ali u svakom slucaju nama pojacanja trebaju definitivno,Rannocia nije dovoljan jer je on doveden kao zamena za Samjuela...

Izgleda da neće biti ništa ni od Sančeza...

Inter - teško do Sančeza

Mala je verovatnoća da sjajni Čileanac u januaru da stigne u Inter.

Predsednik Intera, Masimo Morati, izjavio je da će planirani transferi teško biti realizovani tokom zime.

To se najviše odnosilo na napadača Udinezea, Aleksisa Sančeza, koji je bio jedan od prvh ciljeva vladajućih šampiona Evrope. ''Zatezao'' je Udineze, pa za sada neće biti njegovog prelaska na ''Meacu''.

''Sa poslednjom pobedom smo počeli da se dižemo. Ispunili smo naš zadatak, morali smo da pobedimo i uradili smo to. Bila je teška utakmica, a videćemo iz rezultata ostalih timova na vrhu da li možemo da ih stignemo. Ne verujem da imamo mogućnosti da dovedemo Aleksisa Sančeza iz Udinezea'', skeptičan je Morati.

Mislim da Morati nikada neće ovo prežaliti...

Moratija boli glava zbog Kavanija

Patron Intera žali zbog sjajnog Urugvajca. Mogao da ga dovede na početku ove sezone, ali bespotrebno oklevao...

Predsednik Intera, Masimo Morati, priznao je da mu je žao što je ispustio šansu da angažuje Kavanija, pre nego što je on iz Palerma prešao u Napoli.

Urugvajac, koji ima 23 godine, je često izražavao želju da pređe u šampionsaki Inter, ali ''neroazuri'' nisu pokazali potrebnu rešenost za njegov transfer i Kavani je prešao u Napoli.

Ovaj napadač je sjajno pojačanje za Napolitance i postiže golove u svim takmičenjima.

''Uvek će ostati žal kada igrač koga pratite, igra ovako kao što igra. Ali ne možete svakoga da kupite'', uzdiše Morati, koji bi voleo da vrati vreme, pusti Milita u Real i dovede Kavanija.

Ipak razlog za zadovoljstvo je pobeda na Siciliji

''Naš trener je fantastično odradio utakmicu, izmene koje je napravio su odlučile'', kratko je prokomentarisao Morati.

Postoji mogućnost dolaska Diega Kontenta...ali tek na kraju sezone...

Contento is an option

Inter Milan are tracking Bayern Munich left-back Diego Contento (20) and might try signing him at the end of the season. The youngster is not for sale this month.

Kup Italije: Inter prošao dalje

U utakmici osmine finala Kupa Italije Inter je slavio protiv Đenove 3:2.

Prvi pogodak na meču viđen je već u 15. minutu, kada je Samjuel Eto zatresao mrežu gostiju. Isti fudbaler je pred kraj prvih 45 duplirao prednost "neroazura".

Bolonja je do gola na ovom meču stigla iz penala u 54. minutu susreta. Kharja je uspeo da realizuje udarac sa bele tačke i smanji rezultat. Ipak, samo pet minuta kasnije Mariga postiže svoj prvi, a za Inter treći gol na meču.

Do kraja meča Skuli je uspeo u 90. minutu da postigne još jedan pogodak za Đenovu, ali je Inter zasluženo prošao dalje.

Naš Dejan Stanković nije bio u kombinaciji za tim.

Eto nastavlja da trpa, 18 golova na 19 utakmica :worth: ... Bojim se i da pomislim šta bi radio sa Mesijem u tandemu dok je Mesija ovako razigravački raspoložen ...

Elem, prvi gol je postao njegov trade mark, video sam bar 15-20 golova koje je postigao na taj način, sa tim produženim korakom kad golman ili protivnik pomisli da je u prednosti u odnosu na Etoa ...

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/samuel-etoo-genoa-8148347/

Back