FC INTER

Milito doneo Interu Ligu šampiona!
17528809314bf838f224acf341526640_extreme.jpg

Fudbaleri italijanskog Intera osvojili su Ligu šampiona pobedivši u finalu na stadionu ’Santijago Bernabeu’ u Madridu nemački Bajern sa 2:0.

Strelac oba gola za Italijane u finalu bio je fenomenalni Argentinac Dijego Milito (35. i 70. minut), koji je proglašen za igrača utakmice.

Inter je tako, nakon osvojene titule i Kupa u Italiji, zaokružio fantastičnu sezonu triplom krunom. Milanskim ’crno-plavima’ to je treća titula u najjačem evropskom takmičenju, a prva posle 45 godina.

Sjajni Portugalac na klupi Intera Žoze Murinjo postao je ovim trijumfom tek treći trener u istoriji koji je ovo takmičenje osvojio sa dve ekipe (Ernst Hapel i Otmar Hicfild). Murinjo je prethodno bio najbolji 2004. godine sa Portom. Takođe, srpski kapiten Dejan Stanković, koji je odigrao poslednjih 25 minuta, zaokružio je fenomenalnu karijeru osvojivši 23. trofej.

Iako su iz oba tabora najavljivali da nema favorita, ipak je Inter imao blagu predost finalni duel, što se i videlo na terenu. Murinjova ekipa od početka je znala šta hoće, postigla je golove na vreme i zasluženo je došla do titule.

Oba trenera počela su utakmicu u očekivanim sastavima. Murinjo je ostavio kapitena Srbije Dejana Stankovića na klupi, a u startnih 11 našao se Makedonac Goran Pandev. Sa druge strane, suspendovanog Franka Riberija menjao je Turčin Hamit Altintop.

Inter je bolje, odnosno sa manje straha, otvorio finalni duel, ali prvu priliku imao je Bajern. Posle prvog dobrog prodora Robena u osmom minutu po desnoj strani Olić imao šansu, ali je šutirao slabop pored gola. Levonogi Holanđanin je u prvih 45 minuta bio jedina pretnja golu Intera.

'Crno-plavi' iz Italije uzvratili su desetak minuta kasnije. Snajder je sa oko 30 minuta jakim udarcem pokušao da savlada Buta, lopta je na putu ka Bajernovom golu zakačila i Altintopa, ali Bajernom golman je bio smiren i izboksovao je.

Usledilo je 15-ak minuta igre bez prave prilike, a onda je u 35. minutu sevnula polukontra Intera i Italijani su poveli. Golman Žulio Cezar poslao je dugačku loptu ka Militu, Argentinac je odigrao dupli pas sa Snajderom, izašao sam ispred Buta i smireno nakon jednog lažnjaka savladao nemačkog golmana za 1:0.

Milito je tako, nakon gola u finalu Kupa Italije, i gola u odlučujućoj utakmici u Sijeni kojim je Inter došao do titule u Seriji A, fenomenalnu sezonu začinio pogotkom u finalu Lige šampiona.

Vodeći gol Intera omogućio je Italijanima puno prostora za kontra napade u nastavku. Samo dva minuta posle vodećeg gola Eto je bio u dobroj poziciji ali nije iskontrolisao loptu kako je želeo, a u 44. minutu Snajder je imao veliku priliku da duplira prednost svog tima. Snajder i Milito ponovo su sve sami napravili, ali ovoga puta u zamenjenim ulogama.

Snajder je proigrao Milita na levoj strani, Argentinac je sačekao, pogledao, i odigrao sjajan povratni pas za Holanđanina u prostor, ali je pokušaj Snajdera išao pravo u Buta, i ostalo je 1:0. U poslednjim trenucima solidan pokušaj imao je i Mark van Bomel, ali je lopta završila pored gola i nakon 45 minuta Inter je vodio.

Bavarci su u samo 30 sekundi nastavka uspeli da urade više nego u celom prvom poluvremenu – uspeli su da stvore prvu pravu priliku. Olić je odlično proigrao Milera, koji se našao u situaciji ’jedan na jedan’ sa golmanom Cezarom, ali je brazilski golman nogama u padu zaustavio pokušaj Nemca.

Samo 60 sekundi kasnije Inter je imao veliku priliku. Milito je fenomenalno prošao po levoj strani, odložio loptu za Pandeva koji je iz trka pokušao dobrim udarcem, ali je But paradom osujetio taj pokušaj.

Posle furioznog početka drugog dela, usledilo je 15-ak minuta igre između dva kaznena prostora, a onda su napravljene dve izmene, po jedna na obe strane. Za Bajern je umesto Altintopa zaigrao Klose, a za Inter od 68. minuta kapiten srbije Dejan Stanković koji je zamenio Kivua.

Ulaskom Stankovića na teren Srbija je treću godinu za redom dobila svog predstavnika u finalu Lige šampiona. Prethodne dve godine to je bio Nemanja Vidić, koji je kao i Stanković nekada bio kapiten Crvene zvezde.

Posle ulaska Klosea, a pre Stankovića, Bajern je imao dve dobre akcije iz kojih je mogao da postigne gol. Prvo je posle prekida Robena i udarca Milera Kambijaso sjajno izblokirao udarac, a Roben je i dva minuta kasnije bio glavni akter. Njegov pokušaj sa desne strane, koji je išao u sam gornji desni ugaro Cezara, Brazilac je ’skinuo’.

Bajern je nastavio da napada preko Robena (bilo je očigledno da fali i Riberi koji bi razvukao odbranu Intera), a Holanđanin je u 69. minutu uputio opasan centaršut, pokušao je Olić, ali je Samjuel ovoga puta izblokirao pokušaj.

Upravo iz te akcije Bavaraca razvila se kontra Intera, kojom je i rešeno pitanje pobednika. Kamerunac Eto je sa sredine poslao predivan pas na levu stranu za Milita, a Argentinac je još jednom pokazao da je trenutno nezaustavljiv. Zalomio je fenomenalnom fintom Van Bujtena i lepo plasirao loptu u dalji Butov ugao za 2:0. Bio je to 30. gol Milita u sezoni.

U nastavku meča Murinjo je umesto Pandeva ubacio Muntarija i tako svesno umrtvio igru. Sa druge strane Van Gal je pokušao i sa Mariom Gomezom, ali Bavarci do kraja, pored nekoliko poluprilika, nisu ozbiljnije ugrozili gol Žulija Cezara i na kraju je ostalo 2:0.

U zaustavnom vremenu Murinjo je umesto Milita na teren poslao Materacija, Argentinac je od navijača svog kluba dobio zaslužene ovacije, a Portugalac na klupi pokazao da je veliki trener u svakom pogledu.

131013.jpg

131014.jpg

131016.jpg

131018.jpg

131022.jpg

131021.jpg

131023.jpg

131019.jpg

Ove slike samo pokazuju sa koliko emocija su igraci Intera proslavili osvajanje Lige sampiona,gotovo svi su plakali,ukljucujuci i Murinja...
Ceo zivot sam sanjao da vidim kapitena kako dize klempavi pehar,kakva bi to bila fudbalska nepravda da Zaneti ne osvoji ligu sampiona...Na srecu ima Boga:)
0L2UALUR--610x460.jpg

Poslednja izmena:
Iako Inter ne volim kao klub, drago mi je zbog Specijalnog,zatim Zanettia, koji je stvarno zasluzio da podigne pehar, Dekija Stankovica, Sneijdera , Julia Cesara i ostatak sjajnih igraca koji igraju u Interu. Naravno, zbog Materazzia mi je krivo :mrgreen:.
Nisam gledala finale, tako da ne mogu da komentarisem :D , ali sad kad Mourinho ode u RM moci cu da nastavim da mrzim Inter :mrgreen:

A predvidjala sam da ce Inter biti sampion jos otkad je pobijedio Celzi u prvom mecu.

Cestitke :D

Vječna lista Lige prvaka: Inter se s tri naslova izjednačio s Barcelonom
inter_naslov_LP_afp.jpg

INTER je trijumfom nad Bayernom treći put u povijesti osvojio Ligu prvaka. Talijani su na to čekali dugih 45 godina.

Inter je prvi naslov uzeo davne 1964. kad je u finalu Kupa prvaka svladao Real Madrid sa 3:1. Godinu dana kasnije ponovili su uspjeh, 1965. su na San Siru pred 85 tisuća ljudi sa 1:0 svladali Benficu.

Aktualni prvak Italije je u finalu bio još dva puta. 1967. ih je u Lisabonu svladao Celtic sa 2:1, a 1972. je u Rotterdamu sa 2:0 bio bolji Ajax.

Bayern je ovim porazom ostao na četiri naslova. Bavarci su slavili 1974., 1975., 1976. i 2001., a finala su igrali 1982., 1987., 1999. i 2010.

Najuspješnija momčad Lige prvaka je Real Madrid sa devet naslova, od čega je posljednji osvojen 2002. Španjolci su osim toga igrali još tri finala.

Slijedi Milan sa sedam naslova i četiri finala pa Liverpool koji je pet puta bio najbolja momčad lige i dva puta igrao finale. Bayern je četvrti, peti je Ajax sa četiri naslova, dok je Barca, kao i Inter, tri puta osvojila Ligu prvaka.

I od mene čestitke svim navijačima Intera, uživajte u ovome, dugo ste čekali na to i sad treba i da se proslavi kako valja i trebuje :D ...

Loša tekma, Inter perfektan u odbrani (to je perfektna odbrana, a ne bunkerčina protiv Barse), Cezar takođe 2-3 teške lopte skinuo, a sa druge strane Bajern teško da je išta i mogao da uradi samo sa Milerom u napadu ... Nisu ni oni loše igrali, jednostavno su primili gol zato što su im štoperi lošiji, i kao što rekoh uz dva okretna napadača Inter to može lako da reši (što je Milito i pokazao lomljenjem kičme) ...

Milito :worth::worth::worth: - sezona iz snova, sa 4 gola je doneo tripl krunu Interu (Romi, Sijeni, 2 Bajernu), i ako ćemo po zaslugama, najzaslužniji je za ovu sjajnu sezonu ... Čak i od Murinja ima veće zasluge po meni :worth:

Eto :worth: - igrač koga su i Barsa i Real odbacili, a majstor osvojio 3 LŠ-a u prethodne 4 godine :eek: ... Prethodna finala je rešavao svojim golovima, a ove sezone se potpuno podredio ekipi i razbio glasine da je sebičnjak, egoista i da pravi probleme bez potrebe ...

Sada nije dao gol, jer se podredio Militu, ali je opet imao asistenciju u finalu :worth: ...

I ostali su bili sjajni, ali generalno gledano, drago mi je da su njih dvojca i Zaneti podigli pehar, pa makar i u dresu Intera ... I zbog Dekija naravno, prvi srpski igrač sa tripl-krunom i kao takav ide na SP ...

Hvala:hvala: Budjavi bavarci su se provukli protiv vas i Fiorentine,ali zato im je Inter pokazao gde im je mesto:cool: Slike novih sampiona Evrope sa usatim peharom :)
Ako ste mogli da kritikujete Barsu da nisu veliki u porazu, onda i ti budi velik u pobedi, jer još gore je to da ponižavaš protivnika nakon što si ga pobedio, a to nisu nimalo zaslužili ... Nisu se Bavarci nigde provukli, jer i njima je Fiorentina dala gol iz ofsajda, a takođe nisu krivi što je Rafael nezreo i zasluženo dobio crveni karton ...

Treba odati priznanje ekipi koja pregazi Juve u Torinu (a tada je Juve bio u OK formi, a raspad kao sada), koja na Old Trafordu gubi 3-0 a ne predaje se i prtisne Mančester na njihovih 30 metara, i koja polufinale LŠ-a dobije lagano, bez ikakvih problema ... I da su oni osvojli ne bi bilo nezasluženo ...

Za kraj osmeh fudbalskog maga,rodjenog pobednika,coveka koji ima sansu da postane najbolji trener u istoriji fudbala...
Teško, mada bih ja voleo da prisustvujem istoriji i da neko iz mog doba bude najbolji ikada u nečemu (kao što ja smatram Zanetija na njegovoj poziciji, ili Bufona), ali teško da Žoze može da dostigne nivo Mihelsa ili Brajana Klofa ... Po trofejima možda, ali Murinjo nije inovator kao Mihels, niti je kadar da od drugoligaša napravi dvostrukog šampiona Evrope ...

Sad kad ode u Real onda će i potvrditi da savršeno dobro zna da odabere trenutak i tim koji će preuzeti, jer do sada je uvek preuzimao ekipe u naletu, sa kojima je on samo nastavio taj progres, ali gledajući najbolje u tim situacijama on je u tome najbolji na svetu :worth: ...

Milito mi nije nešto posebno dobar igrač, mada je sinoć bio odličan naravno. Svejedno, nekako više zasere akcija nego što ih pretvori u gol. I sinoć se okliznuo kod prve dobre prilike koju je imao, srećom je taj pad kasnije neutralisao sa dva sjajna gola.

Van Gal se zajebao izvođenjem Altintopa koji je očigledno imao najveću želju, a i sposobnost, i onda uveo Klosea, koji jeste naravno sjajan igrač, ali bi bilo bolje da ga je ubacio umesto očigledno netalentovanog i van forme Milera, koji ništa nije ni uradio osim što je zasrao jednu stopostotnu šansu na početku drugih 45 minuta. Sasvim je bilo očigledno da je Bajern trebalo da traži šansu preko krila, kao i cele ove sezone. Umesto toga, oni su završili utakmicu sa tri tipične devetke. Stvarno ne razumem tu odluku.

U svakom slučaju mi je drago zbog Zanetija i Dekija.

Sta reci posle ove velicanstvene noci,sinoc se slavilo zestoko,mamuran sam...:D

Evo malo statistike....

-Inter je osvojio triplu krunu(skudeto,kup Italije i Ligu sampiona) i time uradio ono sto NIKAD NIJEDAN drugi klub iz Italije nije uradio,na taj nacin napisali smo nove stranice italijanskog fudbala,jer kao sto rekoh ovo cak nije uspelo ni Juventusu i Milanu u najslavnijim danima

-Inter je sesti klub u istoriji koji je osvojio trostruku krunu

-Inter se osvajanjem trece titule sampiona Evrope na vecnoj listi izjednacio sa Barselonom i Mancesterom koji takodje imaju tri titule

-Inter je osvajanjem trece titule sampona Evrope postao drugi najtrofejniji italijanski klub u ovom takmicenju odma iza Milana koji ima 7 titula,a ostavivsi iza sebe Juventus koji ima dve titule

-Zoze Murinjo je postao tek treci trener u istoriji fudbala koji je uspeo da osvoji Ligu sampiona sa dva razlicita kluba(pre njega je to poslo za rukom jos Ernestu Hapelu i Otmaru Hicfildu)

-Samjuel Eto je osvojio svoju trecu Ligu sampiona,ovog puta sa Interom i time uterao **** Barseloni

-Vesli Snajder se vratio u Madrid u dresu Intera i pred celim Realom osvojio Ligu sampiona i tako uterao Perezu

-Diego Milito je ove sezone dao 30 golova u svim takmicenjima,22 u prvenstvu,6 u Ligi sampiona i 2 u kupu,direktno je doneo Interu sva tri trofeja svojim golovima,isplatio je svaki evro ulozen u njega

-Legendarni kapiten Intera Zanneti je u svom jubilarnom 700 mecu u dresu Intera osvojio Ligu sampiona i time definitivno postao fudbalski besmrtan

-Inter je dao 17 golova a primio 9 u ovogodisnjem izdanju Lige sampiona

-Inter je do titiule sampiona Evrope dosao najtezim mogucem putem eliminisavsi na putu do trona sampione Spanije i Evrope,Engleske i Nemacke(Barselona,Celzi i Bajern)

-Inter je osvajanjem Lige sampiona spasao Italiju i u direktnom duelu sa nemackim Bajernom odbranio Italiji 4 mesta u Ligi sampiona,koje su nemci pretili da uzmu

-Zakljucak je da je ovaj tim Intera ispisao najslavnije stranice Intera kao kluba i italijanskog klupskog fudbala.Cak ni cuveni Interov trener Herera iz ere GRANDE INTERA,nije uspeo da osvoji triplu krunu jer je izgubio u kupu Italije

:worth::worth::worth:

Poslednja izmena:
Milito mi nije nešto posebno dobar igrač, mada je sinoć bio odličan naravno. Svejedno, nekako više zasere akcija nego što ih pretvori u gol. I sinoć se okliznuo kod prve dobre prilike koju je imao, srećom je taj pad kasnije neutralisao sa dva sjajna gola.
Meni je on drag jer je posle sjajnih sezona u Saragosi imao ponude nekoliko velikih klubova, a on se vratio u Đenovu jer je obećao navijačima :worth: ...

Normalno, kao i svaki špic više zasere nego pogodi, retki su izuzeci koji su na preko 50% uspešnosti ...

Elem, neverovatno je koliko ima dobar lažnjak, skoro kao Rivaldo, i još neverovatniji je što niko od bekova ne može da ga neutrališe a iz aviona se vidi šta će da uradi ... I Teriju i Bujtenu je izlomio kičme ...

Sasvim je bilo očigledno da je Bajern trebalo da traži šansu preko krila, kao i cele ove sezone. Umesto toga, oni su završili utakmicu sa tri tipične devetke. Stvarno ne razumem tu odluku.
Nisu mogli, Roben ne može sam, jer ako nekim slučajem prođe Zanetija, tu je opet u bloku neko od štopera ili Kambijaso ... A sa druge strane i nisu imali kvalitet koji može da probije Maikona, jer to ima samo Riberi a on je napravio glupost u polufinalu ...

Walken:
Normalno, kao i svaki špic više zasere nego pogodi, retki su izuzeci koji su na preko 50% uspešnosti ...

Mislim i na akcije, ne samo na situacije 1 na 1. Kontra napad, on primi loptu, i padne ili doda u prazno ili nešto slično. A o promašenim stopostotnim šansama da ne govorim.

Walken:
Nisu mogli, Roben ne može sam, jer ako nekim slučajem prođe Zanetija, tu je opet u bloku neko od štopera ili Kambijaso ... A sa druge strane i nisu imali kvalitet koji može da probije Maikona, jer to ima samo Riberi a on je napravio glupost u polufinalu ...

Altintop je bio daleko najkonkretniji fudbaler Bajerna sinoć, i ako je neko mogao da da gol, to je sigurno on. Izbaciti njega, a ostaviti Milera mi deluje dosta nelogično.

Italijanski mediji: ''Istorijski uspeh Intera''
zaneti14854020100523084840.jpg

Dan pošto je Inter osvojio Ligu šampiona, italijanski mediji potenciraju činjenicu da su ''nero-azuri'' postali prvi italijanski klub koji je iste sezone osvojio titulu i Kup na domaćoj, odnosno titulu prvaka Evrope na međunarodnoj sceni.
Istovremeno, dosta pažnje se posvećuje najavljenom odlasku Žozea Murinja u Real, kao i njegovim suzama posle utakmice.

Tako, ''Korijere delo Sport'' piše ''Interov mit: prvak Evrope posle 45 godina. Murinjo u suzama: Odlazim''. I rimski ''Mesađero'' izveštava na sličan način - ''Inter na krovu Evrope... ali Murinjo odlazi''.

Torinski Tutosport ističe Dijega Milita kao centralnu figuru i strelca ključnih golova, kako sinoć, tako i protiv Barselone u polufinalu. ''Milito je fenomen šampiona, Murinjo je već istorija'', ističe se u izveštaju.

''Gazeta delo Sport'' donosi na naslovnoj strani fotografiju Havijera Zanetija sa peharom Lige šampiona i ističe da je ''Milito srušio Bajern'', kao i da je ''Murinjo uz suze rekao zbogom''.

Naglašava se da je šampione Evrope po povratku u Milano dočekalo oko 100. 000 navijača, sa kojima su ''nero-azuri'' proslavili prvu titulu evropskog šampiona posle 45 godina.

22. 05 2010.- Ovaj datum ce biti zapisan zlatnim slovima u istoriji INTERA . Ponosan sam sto sam navijac Intera. Ovo sam cekao godinama.

HVALA MURINJO

HVALA MILITO

HVALA SVIM IGRACIMA INTERA :klap:

Poslednja izmena:
Milito: „Jedinstven osećaj“
16059458434bf85baef15db538409873_extreme.jpg

Junak pobede Intera protiv Bajerna u finalu Lige šampiona u madridu Dijego Milito izjavio je posle trijumfa da nikada nije bio srećniji.

Milito je bio najzaslužniji za povratak pehara šampiona Evrope u vitrine milanskog kluba posle 45 godina, pošto je bio dvostruki strelac u pobedi od 2:0.

„Mislim da nikada nisam osetio ovoliku sreću. Naš predsednik Masimo Morati je prvi zaslužio ovaj trofej. Ovo je jedinstven osećaj“, rekao je Milito.

„Imam 30 godina, dugo sam čekao ovakav trofej, ali ovo je fudbal, a on daje šansu za popravni. Želim da zahvalim treneru Murinju i predsedniku što su me doveli prošlog leta. Ove sezone smo osvojili tri trofeja, sledeće želimo još više“, dodao je Milito.

Prvi čovek Intera, koji je uložio mnogo novca da bi Inter doveo do mesta gde je sada i jednako je, kao igrači, bio srećan zbog osvajanja evropskog trona.

„Osećam istu radost kao pre 45 godina. Nisam plakao, ali Žoze Murinjo jeste i to pokazuje koliko mu je stalo do kluba. Presrećan sam i vidim da je isti slučaj sa igračima. Ovo je predivan trenutak i nadam se da će ostati u srcima navijača na isti način kao pre mnogo godina. Tim je imao veliku odgovornost, ali su igrači odigrali fantastičnu utakmicu“, rekao je Morati.

Posle osvojene triple krune, Serije A, Kupa Italije i Lige šampiona, gotovo je izvesno da će Murinjo napustiti klub, što je i sam posle utakmice u Madridu nagovestio. Ipak, igrači se nadaju da će Portugalac ostati.

„Nadam se da će Murinjo ostati. Imamo odličan tim, biće teško ponoviti ovaj rezultat, ali moraćemo da pokušamo. Ovo je ostvarenje sna, presrećan sam i želim svima da se zahvalim. Posle toliko godina Inter je osvojio Ligu šampiona, a ja nisam verovao da ću se naći ovde posle svega što se desilo u Laciju. Za samo nekoliko meseci sam osvojio sve moguće i presrećan sam zbog toga“, rekao je Goran Pandev.

Dodaj i da je Lusio uterao Bajernu, kao i ceo Inter Ibri koji je otišao iz Intera da osvoji LŠ ...

Da zaboravio sam Ibru i Lusia...E Ibra,Ibra otisao iz Intera da osvoji Ligu sampiona, i u prvoj sezoni posle toga Inter osvoji Ligu sampiona,pobedivsi njegov sadasnji klub u polufinalu...Isto vazi za Lusia,rekli su mu valjda da je visak u Bajernu a covek ih pobedi sa Interom u finalu Lige sampiona...:lol:

Takodje Murinjo je uterao Abramovicu,jer ovaj nije imao strpljenje i oterao ga je iz Celzija,a ovaj vec u drugoj sezoni u Interu osvojio Ligu sampiona i to pritom izbacivsi Celzi u osmini finala...Takodje je Murinjo uterao svim onim kriticarima,kojih ima mnogo,pogotovo italijanskim novinarima i onom delu Italije koji je zarko zeleo poraz Intera u finalu...Covek im je sad objasnio neke stvari i za sva vremena zacepio usta...;)

Ma kad malo bolje razmislim Inter je bre UTERAO svima koji nas mrze,a ima ih mnogo...Onima koji su govorili da ne mozemo dalje od osmine finala,da nikad necemo uzeti LS,a mi to uradili i to na kakav nacin,redom su padali sampioni Engleske,Spanije i Evrope,i na kraju sampion Nemacke...:worth::worth::worth:

Back