Nisi u pravu Walken,Mancester nikako nije bio jaci tokom devedesetih,sad su igrali dva finala LIge sampiona zaredom,plus tri titule u premijer ligi zaredom,i to kad je konkurencija mnogo jaca sad,nego tokom devedesetih u premijer ligi kad se znalo da uzimaju ili Mancester ili Arsenal.Uostalom sam Aleks Ferguson je rekao da je ovaj tim(sa Ronaldom i Tevezom,znaci od prosle godine)najbolji u istoriji Mancestera.Tu onda nema dalje polemike kad on to sam kaze...
E vidiš, ja sam gledao neke Fergusonove intervjue gde on kaže da je onaj tim iz 99-e bio jači ... Po meni je jači onaj iz 99-e, i kao celina i generalno po pojedincima ... Bili su tada nešto kao sadašnja Barsa, i jedini su Englezi sa troskrukom krunom (mislim da još imaju je i Seltikl i PSV samo, uz Barsu i Manu), i bili su strah i trepet gde god se pojave ... Tada su na primer od 6 Premier liga osvojili 5, što će im u današnje doba jako teško poći za rukom (mada nije nimalo nemoguće) ...
Nije engleska domicija pocela zbog pada kalca posle kalcopolja 2006 godine,vec je pocela jos 2004 sto se jasno vidi po rezultatima...
Kalčo nije počeo da pada 2006e, nego se tada potpuno raspao i doživeo krah ... Kalčo je počeo da pada ranije, i to zbog toga što je bankrotirao Lacio, Parma, Fiorentina se raspala i prebačena u 4 ligu, i Roma je oslabila ... Od jakih timova su ostali samo Juve, Inter i Milan ... Nakon sjjebavanja Juvea, kalčo se potpuno raspao, pošto je Juve bio oslonac kalča i najjači klub, ali je počeo da pada i pre toga jer je konkurencija bivala sve slabija, dok nije potpuno nestala krahom Lacia, Parme i Fiorentine ... I Inter je u Evropi bio konkretniji baš zbog tog jakog kalča ... Zbog toga je i počela Engleska dominacija, jer morala je neka liga isplivati kao najjača, a Englezi su se pokazali kao najstabilniji ...
Imali su i oni pre isto tako jake timove, ali zbog jakog kalča nisu dolazili do izražaja, niti su mogli da tako dominiraju kao prethodnih godina ...
Napisah ti da Juventus u periodu 2004-2006(dakle tri sezone) nije mogao dalje od cetvrtfinala Lige sampiona,a bili su sampioni Italije.Sami ste pisali kakav ste tad imali tim,ali englezi su vam dosli glave te tri godine i niste mogli nista u Ligi sampiona da uradite.Otrpilike kao sad situacija sa Interom koji je sampion ali nema uspeha u ligi sampiona.Samo sto se vi pravite slepi pa to ne vidite,prozivate kako sadasnji sampion ne moze dalje od cetvrtfinala a ni Juventus tada nije mogao da mrdne dalje od cetvrtfinala....
2004-e je bio Milan, nije bio Juve ... I šta sad, ti meni na osnovu 2 godine Juventusovog ispadanja u 1/4 finalu, praviš poređenje sa Interom koji je 4-srtuki šampion kalča, a ne može da se nosi sa Kipranima i Grcima u grupi, ispada i od Viljareala i Valensije, a ti ovde prodaješ priču kao da vas svake godine izbacuju Englezi, a ostale ste kadri da dobijete i to na rutinu ...
Nije Celzi napravio bas revoluciju u fudbalu,ali jeste dobro uzdrmao temelje evropskog klupskog fudbala.Pojavio se taj Celzi koji jeste i ranije bio dobar,ali ni blizu kao sad,i sad su konstantno u vrhu i pretendenti sto na titulu u premijer ligi sto u ligi sampiona,sto se vidi po rezultatima,finalisti i stalno igraju polufinala...
Nije Čelsi uopšte bio puno slabiji nego sada, nego je jednostavno konkurencija bila prejaka ... Seti se 2000-e i onog Čelsijevog dvomeča sa Barselonom i kad su razvalili Mančester ... To dovoljno govori koliko je i taj Čelsi bio ozbiljna ekipa ...
Isto tako Liverpul se uzdigao i izmedju 2004-2008 su stalno igrali u zavrsnici Lige sampiona,jedna titula,dva finala,i redovno polufinala.A titulu su osvojili 2005 dakle pre kalcopolija.Arsenal je isto bio finalista 2006,dakle opet pre kalcopolija,sto je jos jedan dokaz da je engleska dominacija pocela jos 2004 godine,a ne 2006 kao sto ti tvrdis...
Ja nigde nisam tvrdio da je Engleska dominacija počela 2006-e, ne znam gde si to pročitao ... Napisao sam koliko se sećam da je počela zbog pada kvaliteta kalča, a u ovom postu sam obajsnio i kad je i kako kalčo počeo da slabi ... Znači nije bilo 2006-e i zbog kalčopolija, nego par godina pre toga bankrota ekipa koje su bile konkurenti za titulu ... Ti si uzeo 2004-u kao primer, ja ću evo uzeti 2005-u kao početak dominacije Engleza ...
Englezi su u periodu 2004 do 2009 jaci nego ikad,Mancester,Liverpul,Celzi i Arsenal imaju odlicne timove i svi su igrali najmanje finale lige sampiona...To svako ko nije slep vidi...
Jači su bili 80-ih, gde su 6x uzastopno uzeli titulu, a ne igrali finala ... Finala su igrali tada 9x uzastopno, i možda bi igrali još da nisu dobili zabranu igranja u Evropi u trajanju od 5 godina ... To vidi svako ko malo bolje poznaje fudbal i njegovu istoriju, a ne vide površni i ljudi koje mrzi da gledaju i traže informacije ...
Inter je proteklih par godina ispao od nikad jaceg Mancestera i Liverpula.Ali vi to sad pokusavate da predstavite drugacije,kao da je dominacija premijer lige pocela posle 2006,a nije i to svako normalan vidi...
Nisam ja naveo 2006-u kao početak dominacije Engleza, nego je razlog tome bio slabljenje kalča ... OK, možda si ti to pogrešno protumačio, moja je greška što nisam detaljnije objasnio, što sam ispravio u ovom postu ...
No, u svakom slučaju Inter je i dalje ispadao u 1/8 finala, Juve je barem igrao 1/4 finale

... Da ironija bude veća, i Inter je tada dolazio do 1/4 finala, kao treća ekipa kalča ...
I ja nisam rekao da je samo dominacija engleza kriva,sto Inter nista nije uradio u LS.Jos jedan razlog je sto Inter stvarno igra slabije u Evropi,ali glavni razlog jeste poklapanje dominacije engleza sa dominacijom Intera u kalcu...
Glavni razlog je ta dominacija, koja je u stvari prividna, jer je konkurencija nikakva (glavni rival praktično uništen), a i sudije su dosta umešale svoje prste u tu dominaciju (priznao ti ili ne, postoji video dokaz), te Inter nema pravi uvid u svoje kvalitete ... Dok je imao taj uvid, tj. kad je konkurencija bila daleko jača, a suđenje manje sramotno, Inter je bio konkretniji u Evropi i redovno je igrao završnice, bez obzira na Engleze koji su uvek bili jaki ...
Sto se tice Barselone ona jeste imala strasan tim na pocetku devedesetih kad su uzeli prvu titulu sampiona Evrope1992 i igrali finale 1994,ali sad su jos jaci,jer su sampioni Evrope bili u razmaku od tri godine 2006 i 2009.Ovaj tim Barse je imao vise uspeha jer su uzeli dve Lige sampiona(a mozda ce uzeti jos videcemo),tako da te statistika demantuje i pokazuje kad su imali bolji tim...
Nije uspeh samo LŠ majku mu, inače bi NF bio u rangu Intera i Juventusa (a i pisao sam o tome 100x) ... Ondašnji tim su zvali Dream Team, i oni su začetnici igre i filozofije današnje ekipe ... Tada su 4x bili prvaci uzastopno, i ukupno su osvojili 11 trofeja ... Ova ekipa je imala te crne rupe 2007 i 2008, i zbog toga još uvek nisu jači od Krojfovog tima ...
A igrače su imali bolje tada ...
Znaš i sam da je statistika kao bikini - puno otkriva a ništa ne pokazuje ...