FC INTER

Mi imali srece?Ok moze da se kaze da smo "imali"srece jer smo dali dva gola u poslednjih pet minuta,ali smo to potpuno zasluzili svojom igrom.Ajde sad kazite realno ko je bio bolji i ko je zasluzio pobedu u ovoj utakmici?Dinamo je bukvalno imao jedan sut u okvir gola Intera i to je taj gol Sevcenka-plus je lopta zakacila jednog igraca Intera i promenula pravac,pa je prevarila Cezara.I ko je tu onda imao srece???A Inter napadao ko lud pogotovo drugo poluvreme,igralo se viktorije oko gola Dinama,redjale su se sanse,Samjuel stativa,Eto glavom sa dva metra promasio,Baloteli sam ispred golmana promasio za dlaku i onda opet Eto onaj sut sam ispred golmana.Znaci to su 4 stopostotne sanse koje je Inter imao a jos je bilo polusansi iz kojih je Inter mogao dati gol,i konstantni napadi i inicijativa...I onda ovde pricamo o sreci???:eek::roll:Prvi gol nije greska golmana,nego odlican pas Snajdera,koji Milito rutinski pretvara u gol.Jedino ovaj drugi gol vise je kriv ovaj igrac Dinama sto nije stigao pre Snajdera do lopte nego golman.Golman je jos dobro reagovao dva puta odbranio udarce i jednostavno nije mogao treci put vec je bio na zemlji,a Snajder je to iskoristio natrcao u ubacio loptu u mrezu...

Walken lukav si ti,ti bi da Barsa,Inter,Liverpul,Bajern i Milan ili Real ispadnu,pa da se Juventusu otvori put do finala?:think:E nece moci ove noci:)Murinjo to nece dozvoliti:DCekamo vas u finalu Walken:cool:

Inace slazem se sa tobom da ova pobeda Interu znaci MNOGO na psiholoskom planu,mislim da su sazreli kao ekipa i uz malo srece mogu daleko da doguraju u Ligi sampiona...I ova grupa je stvarno ubedljivo najjaca,pogledajte sve sampioni svojih drzava-Inter sampion Italije,Barsa Spanije,Dinamo Ukrajine i Rubin Rusije.A sve 4 lige su veoma kvalitetne...Situacija se menja iz kola u kolo,samo se nadam da ce ovako ostati posle zadnja dva kola,Inter na prvom mestu:)

Poslednja izmena:
Inter je zaslužio najmanje bod u tekmi, jer su razbili Dinamo u drugom poluvremenu i imali su stvarno odlične šanse (pogotovu ona Balotelijeva gde su je svi videli u golu) ... Sa druge strane, Dinamo je bio bolji u prvom, lepo je povezivao redove, imali su par dobrih kontri (posebno ona što je Ninković prekasno dodao) i mogli su već tad da završe poso ...

I da, nije ni Juveu zagarantovan prolaz dalje, jer ako sad izgube od Bajerna, moraju da se vade u Francuskoj gde im treba minimum bod, tako da nisu ni oni već u drugom krugu, ali imaju velike šanse jer im treba bod u dve tekme, a i Bajern je u očajnoj formi ...

Uglavnom, najveće šanse za osvajanje dajem Arsenalu ako ih zaobiđu povrede, jer ovo što oni igraju je fantazija :worth: ... Prošle godine se ostali bez trofeja jer se Sesk povredio na duži period, ali ove godine igra kao lud, i trenutno mi je najjači igrač u Evropi ...

Za Juve nisam siguran da mogu puno samo zbog povreda, a ako ih zaobiđu povrede, do polufinala sigurno mogu ...

@Walken
Drogba je trenutno najjaci igrac u Evropi, pa onda Fabregas...;)
Drogba je odličan ove sezone, među najboljim napadačima u Evropi (uz Toresa, Ibru i Interov tandem), prija mu Ančelotijeva taktika, ali pitanje je da li će to trajati kad Anjelka uđe u formu, jer njih dvojca nikako da se usklade - kad Drogba igra odlično, Anjelka malo stagnira, a kad Anjelka igra odlično onda je Drogba lošiji ...

I opet, ma koliko Drogba bio dobar, Fabregas trenutno nema konkurenciju u Evropi, jer je alfa i omega ekipe koja igra ubedljivo najlepši fudbal, redovno daje golove i još redovnije asistira, a igra mnogo dalje od gola od Drogbe i ostalih napadača ... Da ne napominjem koliko inteligentno igra i kako u svakom trenutku ima rešenje i zna šta će sa loptom, i nepogrešiv je u dodavanjima ...

Prošle sezone je Arsenal bio u igri za titule dok je Sesk bio zdrav, a tako će izgleda biti i ove, i ako ostane zdrav ja njima dajem najveće šanse za titulu ...

Morati: Inter, Juventus i Milan konkurenti za titulu....

Predsednik Intera, Masimo Morati, smatra da će se do kraja prvenstva njegova ekipa za titulu šampiona boriti sa Juventusom i Milanom. Inter je u prethodnom kolu na svom terenu odigrao 1:1 sa Romom, nakon čega drugoplasirani Juventus zaostaje pet bodova za "nero-azurima", a gradski rival Milan ima sedam bodova manje.

- Još je rano da se priča o tituli prvaka. Nisu samo Inter i Juventus konkurenti, jer tu je i ekipa Milana koja je počela da pruža dobre partije. Svakog vikenda strepimo šta će uraditi konkurenti, ali zasad smo vrlo srećni zbog prednosti koju imamo. Moramo da budemo veoma oprezni - rekao je Morati.

Inter će za dve nedelje igrati protiv Barselone u Ligi šampiona, a Morati je rekao da nije fer što navijači njegovog kluba kritikuju bivšeg igrača "nero-azura", a sada španskog tima, Zlatana Ibrahimovića.

- Sa Zlatanom smo ostvarili mnogo pobeda i zbog toga ne mogu sebi da dozvolim da pričam ružno o njemu. Ipak, utakmica sa Barselonom je veoma važna za nas.

Poslednja izmena:
Stanković: Nema popusta za Berluskonija....

Umesto krutog saopštenja o uspešnom razvoju bilateralnih odnosa Italije i Srbije, javnosti dve zemlje prisustvovale su malom šou-programu dvojice najviših predstavnika, čime su Boris Tadić i Silvio Berluskoni pokazali da se iskreno prijateljstvo državnika može pokazati i van onoga što propisuje protokol. Ipak, za mnoge je neočekivano bilo to što se između predsedničke "dve vatre" našao kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković.

Predsednik Tadić je, naime, uputio "primedbu" italijanskom premijeru zašto njegov Milan ne obraća veću pažnju na srpske igrače, uzimajući kao primer odličnog veznog igrača Intera, da bi Berluskoni šaljivo uzvratio da će se odnosi dve zemlje pogoršati ako vođa "orlova" postigne gol na sledećem gradskom derbiju. Na sve ovo, Stanković je u razgovoru za "Kurir" imao spreman odgovor.

- Gledao sam vesti na TV i video da sam pomenut u obraćanjima dvojice predsednika. Nasmejao sam se slatko njihovim replikama. Poznavajući predsednika Borisa Tadića, mislim da bi njegova preporuka bila da na sledećoj utakmici s Milanom postignem ne jedan, već dva gola - našalio se najbolji fudbaler Intera ove jeseni.

Stanković je oduvek bio nemilosrdan prema gradskim rivalima, bilo da se on zove Partizan, Roma ili Milan. Mnogo derbija je odlučeno upravo njegovim golovima, a čini se da su bili najlepši upravo oni koji su Milan ostavljali bez bodova.

- Ako se ne varam, za poslednje četiri godine postigao sam tri gola protiv Milana. Svi su pali posle udarca sa distance, a jedan je bio iz voleja. Šta bih radio kad bi mi zaista postavili uslov da ne smem da šutiram u mrežu Milana da se ne bi pokvarili odnosi Srbije i Italije? Ne verujem da bi mogla da mi dođe takva pretnja. U kabinetu premijera Berluskonija sedi veliki "interista" Injacio la Rusa. On je ministar odbrane i poznato je koliko obožava Inter. Šalu na stranu, mislim da je odlična stvar za našu zemlju to što je ugovoreno na sastanku vodećih političara Srbije i Italije. Napravili smo još jedan važan korak ka Evropi.

Svakodnevica kapitena reprezentacije Srbije sastoji se od individualnih treninga i čestih poseta lekarima kako bi što pre sanirao povredu zadnje lože.

- Da sam povređen, kao što jesam, i da reprezentacija mora da igra baraž mečeve za odlazak na Svetsko prvenstvo, živ bih se pojeo od muke što ne mogu da pomognem. Moja je sreća u nesreći što smo na vreme prebrinuli brige oko plasmana i što ću samo morati da propustim prijateljske utakmice. Krivo mi je što nisam uz ekipu, ali mi je opet lakše samo kad pomislim da ove utakmice ništa ne odlučuju i da je sve moglo da bude drugačije - rekao je Dejan Stanković.

Stanković dobija saigrača iz reprezentacije....

Inter već sada razmišlja da u predstojećem prelaznom roku angažuje tandem Lacija Aleksandra Kolarova i Gorana Pandeva. Kako pišu italijanski mediji, trener Žoze Murinjo vidi srpskog reprezentativca kao idealno pojačanja na poziciji levog krila, gde trenutno ima samo Kristijana Kivua i mladog Davida Santona koji igra u slaboj formi i zbog toga je blizu odlaska. Portugalski stručnjak planira da Kolarova dovede u paketu sa Makedoncem, a koje bi izdvojio 20 miliona evra, a u suprotnom pravcu poslao bi Santona i mladog napadača Marka Arnautovića.

Golman Intera produžio ugovor....

Golman reprezentacije Brazila Žulio Cezar potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa Interom iz Milana, pa će na "Đuzepe Meaci" ostati do leta 2014. godine.

- Imao sam ugovor još dve i po godine, ali sam odlučio da prihvatim ponudu kluba i da praktično završim karijeru u Interu. Sada to želim da proslavim novim pobedama i trofejima - rekao je 30-godišnji čuvar mreže šampiona Italije.

Cezar je u Inter došao 2005. godine iz brazilskog Flamenga i veoma brzo je sa gola potisnuo do tada neprikosnovenog Frančeska Tolda. Za "nero-azure" do sada je branio na 165 utakmica, a dres nacionalne selekcije Brazila oblačio je 40 puta.

Inter je u velikoj meri zahvaljujući odličnim odbranama Cezara četiri puta zaredom trijumfovao u Seriji A, a Cezar ima i jedan trofej u kupu Italije, kao i tri trijumfa u superkupu Italije.

Kao navijaca Barselone,bila bi me sramota da moj tim izadje na teren protiv nekog velikana i da u postavi nema nijednog Spanca... Italija je veca fudbalska nacija od Spanije pa verujem da se njeni legendarni igraci prevrcu u grobu kada na Nou Kampu vide legiju stranaca umesto sampiona Italije... jer od Italijana sinoc nije bilo ni I

Svaka vam cast,nadam se da ce proci jos 40 godina do vaseg sledeceg uspeha u Ligi sampiona i da vas u ovom ciklusu necu gledati jos dugo

"Rat" u Milanu zbog Krasića....

Fudbalski klub Inter uključiće se u trku sa Milanom za dovođenje reprezentativca Srbije Miloša Krasića, piše poznati italijanski internet sajt "Tutomerkato", a prenosi Beta. Milan je još pre nekoliko meseci pokazao interesovanje za fudbalera CSKA iz Moskve, koji je u dosadašnjem toku Lige šampiona postigao tri gola.

Italijanski sajt navodi da je trener Intera Žoze Murinjo zadovoljan igrama srpskog reprezentativca i da bi već u januarskom prelaznom roku mogao da pošalje ponudu u Moskvu. "Tutomerkato" navodi i da je kapiten Srbije i član Intera Dejan Stanković skrenuo pažnju tehničkom direktoru "nero-azura" Marku Branki da bi Krasić mogao da bude adekvatno pojačanje.

Reprezentativac Srbije je član CSKA od 2004. godine i do sada je za taj klub odigrao 135 utakmica i postigao 23 gola.

Golman Intera ogorčen suđenjem u derbiju....

U italijanskom derbiju, Juventus je na "Dele Alpiju" sinoć savladao Inter sa 2:1, a gosti iz Milana mišljenja su da je "staroj dami" u tome pomogao sudija Sakani sa nekoliko odluka u korist domaćih fudbalera.

Golom Felipea Mela Juventus je poveo u 20. minutu, Eto je izjednačio šest minuta kasnije, a Markizio u 58. bio strelac za konačnih 2:1.

Trener Intera, Portugalac Žoze Murinjo odbio je da komentariše poraz svog kluba, dok golman nero-azura Žulio Cezar smatra da su neke "čudne" sudijske odluke, lidera Serije A spričile u sigurnom pohodu ka osvajanju Skudeta.

- Ovakvo suđenje nas neće zaustaviti da sezonu okončamo na čelu tabele - rekao je Cezar za "Skaj Sport" i dodao: - Kada igrate utakmicu kao što je Juventus - Inter, uvek želite pobedu. Međutim, naš trener je u pravu, činjenica da smo još uvek prvi, nije rezultatski puno promenila.

Meni se cini da Cezar samo govori istinu,pogotovo za prvi gol Juventusa...Da je kojim slucajem Inter pobedio ovako u derbiu,Walken bi bi naravno rekao da je to nezasluzeno i da su imali pomoc sudija... :) Ali dobro da se ne nastavljamo na to,derbi kao derbi cvrsta utakmica,Juventus je na kraju dobio srecno prvi gol su dali posle ofsajda,plus je lopta pogodila jednog igraca Intera,a drugi gol su dali posle katastrofalne greske odbrane Intera...Uglavnom nisam nesto zabrinut jer i pored poraza mislim da je Inter kvalitetnija ekipa i jos nisu igrali Snajder i Majkon,tako da verujem da imamo snage da osvojimo petu uzastopnu titulu i da na vecnoj listi prestignemo Milan po broju skudeta,sto mi je velika zelja,posto i jedni i drugi sada imamo 17 titula... :) Prvi smo na tabeli imamo 4 boda vise od MIlana i 5 od Juventusa,treba sto pre zaboraviti na ovu utakmicu i nastaviti dalje...

Sad se treba okrenuti utakmici sa Rubinom za nas je to finale,moramo da pobedimo i plasiramo se u osminu finala Lige sampiona,pa onda se nadam da cemo sledece godine podici formu i igrati bolje u nokaut fazi neko prethodnih godina...

Meni se cini da Cezar samo govori istinu,pogotovo za prvi gol Juventusa...
Govori istinu, ali isto tako je i prećutkuje, jer je Juve oštećen za penal u 5 minutu a Muntari nije dobio crveni ... Prvi gol Juventusa je autogol Lusia, tako da ne znam u čemu je problem ...

Da je kojim slucajem Inter pobedio ovako u derbiu,Walken bi bi naravno rekao da je to nezasluzeno i da su imali pomoc sudija... :)
Imali su pomoć sudija, ali imao je i Juventus, te bi to bilo status quo ...

Ali dobro da se ne nastavljamo na to,derbi kao derbi cvrsta utakmica,Juventus je na kraju dobio srecno prvi gol su dali posle ofsajda,plus je lopta pogodila jednog igraca Intera,a drugi gol su dali posle katastrofalne greske odbrane Intera...
Melo je bio u ofsajdu, ali nije uticao na igru, te je zbog toga gol regularan, a drugi gol i nije bila neka katasrofalna greška, nego je Markizio odlično reagovao ...

Veća je greška bila kod gola Intera, jer su odbrambeni Juventusa čuvali jedni druge, a tri-četiri igrača Intera su stajala sami ...

Sad se treba okrenuti utakmici sa Rubinom za nas je to finale,moramo da pobedimo i plasiramo se u osminu finala Lige sampiona,pa onda se nadam da cemo sledece godine podici formu i igrati bolje u nokaut fazi neko prethodnih godina...
Kako mogu igrati bolje, kad je to ubedljivo najjača sila u Italiji koja godinama dominira :confused: ...

Pogledaj desetu sekundu snimka, pa reci dal je bio penal i dal je to sudijska pomoć ko što Cezar kaže ... Pošto je prvi gol regularan, jedino u čemu je Inter oštećen je penal Kanavara nad Samjuelom, dok je Juve oštećen za crveni Muntarija i penal nad Sisokom ... Kivu takođe nije dobio zaslužen crveni, ali to je bilo pred kraj tekme pa nećemo računati ...

Walken kad sam rekao da mogu igrati bolje mislio sam na Ligu sampiona a ne na kalco...U kalcu igramo odlicno i tu sam zadovoljan.Ali sto se tice evrope tu igramo lose,protiv Barselone smo se obrukali,ne rezultatski(nije sramota izgubiti od ovakve Barse 2-0)nego po igri jer smo igrali kukavicki,i to je realnost.Ocigledno da jos uvek imamo tu blokadu kad igramo u Ligi sampiona i to moramo jednom preseci...Hmm evo zanima me tvoje misljenje,sta je po tebi potrebno Walken da bi Inter uradio nesto vise u ligi sampiona?Neki novi igrac?Novi pristup igri,drugacija taktika?:think:

Ovaj snimak sto si postavio ne vidi se bas najbolje ta deseta sekunda snimka...

Walken kad sam rekao da mogu igrati bolje mislio sam na Ligu sampiona a ne na kalco...
A ja sam ti rekao da mi je nelogično da dominantna sila u Italiji već godinama ne može da prođe prvu rundu u nokaut fazi ... Juve i Milan kad su bili dominantni su igrali finala i polufinala redovno, a Inter kad je bio treća sila u Italiji je igrao polufinala i četvrt-finala minimum ... O tome ti ja pričam svo oveo vreme, da je Inter samo prividno dominantan, da je liga skroz sjebbana od kad je Morati izbacio Juve, i da Inter u ligi ima rezultate više zahvaljujući sudijama i sreći negoli odličnoj igri ...

U kalcu igramo odlicno i tu sam zadovoljan.Ali sto se tice evrope tu igramo lose,protiv Barselone smo se obrukali,ne rezultatski(nije sramota izgubiti od ovakve Barse 2-0)nego po igri jer smo igrali kukavicki,i to je realnost.
Ne igrate odlično, nego su najmanje loši od svih ekipa ... Igra nije ništa posebno (a gledao sam 70% utakmica ove sezone) osim u nekoliko slučajeva, ali je liga i dalje dosta slabija nego ranije, a Inter ima manje očajnih tekmi od Juventusa i Milana ... Sa ovakvom igrom, Inter pre kalčopolija ne bi mogao do drugog mesta ...

Ocigledno da jos uvek imamo tu blokadu kad igramo u Ligi sampiona i to moramo jednom preseci...Hmm evo zanima me tvoje misljenje,sta je po tebi potrebno Walken da bi Inter uradio nesto vise u ligi sampiona?Neki novi igrac?Novi pristup igri,drugacija taktika?:think:
Ne može se to tek tako preseći, potrebno je dosta kockica da se složi ... Potrebna je jaka liga pre svega, jer Englezi haraju Evropom od kad je PL preuzela primat u odnosu na kalčo (Primera je uvek na prvom ili drugom mestu, nema puno oscilacija), i potrebni su jaki konkurenti, i potrebno je da jasno odrede svoje limite (jer ne mogu očekivati čuda u LŠ-a ako u slaboj ligi pobeđuju uz pomoć sudija) ...

Igrački kadar im je odličan, od golmana do napada, a dolaskom Snajdera su rešili i kreativnost, i tu ne treba mnogo promena ...

Ovaj snimak sto si postavio ne vidi se bas najbolje ta deseta sekunda snimka...
Jedino što se ne vidi je koji je to igrač gurnuo Sisoka, ali ja odlično vidim da Sisoko trči u 16-erac, i da ga je neki igrač gurnuo tu negde na 12-13 metara od gola ... Možda ti loša grafička :D ...

To je zato sto je potpuno drugacije igranje u kalcu i ligi sampiona...Inter jeste najbolji u Italiji,ali nije dovoljno jak da bi osvojio ligu sampiona.Ja ocekujem da u narednih par godina nas malo i posluzi sreca i da osvojimo i ti konacno...A za ovaj snimak ne ozbiljno slabo se vidi bilo sta,vidim da jedan igrac Juvea pao,ali nisam siguran da li simulira ili ga je ovaj stvarno faulirao...

Elem da se vratim na temu,nas sutra ocekuje utakmica sa Rubinom,koja je definitivno najvaznija u prvom delu sezone.Treba nam pobeda da bi smo se sigurno plasirali u osminu finala lige sampiona,mada mozemo proci i sa remijem ukoliko Barsa ne izgubi u Kijevu,ali ne treba se kockati sa tim nego napasti odma i ici na pobedu...Prica se da je utakmica sutra biti ili ne biti za Murinja,navodno ako ispadnemo iz lige sampiona Murinjo sigurno dobija otkaz ali tek na kraju sezone...

Isto sam procitao da Inter sada u januaru hoce da dovede Ageura iz Atletiko Madrida,cak se i Maradona zalaze za to da on predje u Inter:) A jos jedna vest koju sam procitao,navodno sad i Inter hoce Dzeka???:confused:Procitao sam da je valjda neki menadzer Dzeka vidjen u Milanu kako pregovara sa ljudima iz Intera,sto me je jako zacudilo...Mada ko zna da li se to sve istina...

Uspeli smo da pobedimo neugodne ruse i da se plasiramo u osminu finala lige sampiona...Zaneti odlican kod prvog gola je predriblao 3-4 igraca Rubina,Baloteli isto odlican,asistencija Etou i golcina iz slobodnog udarca...Eto isto dobar pravi "ubica" dao je gol kad je bilo najpotrebnije,takav majstor ne propusta takve sanse...Cezar kao i uvek na nivou,mislim da imamo najboljeg golmana na svetu...Sad cekamo zreb i nadam se da cemo imali malo i srece... :)

Back