FC Barcelona

nikolina90:
Nisam ni ja gledala vec sam malo slusala na radiu(preko neta).
Rezultat je bio 4:0 ili 5:0,nisam sigurna ali ipak ubedljiva pobeda!!!
Golove su dali Ronaldinho,Messi,Iniesta i Giovani dos Santos(valjda se tako zove)....
sineee...pukla petarda...dadada...
trick;s happy now...a to za chesea..nedaj bozhe...inache,ne pamtim kad smo se ja i jeka slozhili..(mada iskreno i ni sam dolazio dugo)heh

Barselona: Ronaldinjo ostaje

Čiki Begiristajn, sportski direktor Barselone izjavio je britanskom tabloidu ’’The Sun’’ da će Ronaldinjo sigurno ostati na ’’Nou Kampu’’ i da neće biti prodat ni jednom klubu bez obzira na ponuđenu sumu.

’’Normalno je da Ronaldinja žele najveći klubovi na svetu, ali on ima ugovor s nama i mi želimo da ostane tako’’, saopštio je Čiki Begiristajn, sportski direktor Katalonaca.

U međuvremenu, Ronaldinjov brat i menadžer Roverto Asis potvrdio je da se u subotu u Londonu sastao s čelnicima Čelsija i da je londonski klub zainteresovan za najboljeg igrača Barselone, ali je odbio da otkrije detalje razgovora

Laporta: Ko želi Ronaldinja mora da plati 130 miliona evra

Predsednik šapanske Barselone izjavio je u utorak da ne razmišlja o izjavi vlasnika engleskog Čelsija Romana Abramoviča da je spreman da plati 130 miliona evra za brazilskog reprezentativca Ronaldinja.

On je naglasio da se neće cenkati ni sa kim i podsetio da tim koji uplati na Barselonin račun 130 miliona evra može da aktivira klauzulu u ugovoru brazilskog asa, po kojoj on, ukoliko se dogovori sa nekim drugim timom, može da napusti "Nou Kamp".

"Ovoga leta smo dobili mnogo ponuda za Etoa, ali smo svima rekli da on nije na prodaju. To važi i za Ronaldinja, a ako neko baš želi da ga angažuje mora da uplati sumu koja će aktivirati klauzulu o njegovoj slobodi. Neprijateljski sam raspoložen prema svima koji se motaju oko naših najboljih igrača", kazao je Laporta.

Lokalni novinari podsećaju da je Ronaldinjov brat tokom prošlog vikenda, kao gost Romana Abramoviča, boravio u Londonu, kao i da će jedan od najboljih fudbalera sveta uskoro dobiti špansko državljanstvo i da će mu cena na fudbalskom tržištu nakon toga značajno skočiti.

VLASNIK Chelseaja Roman Abramovič izdao je jasnu i glasnu naredbu svojim zaposlenicima: Dovedite mi Ronaldinha do petka!, pišu engleski mediji..
Čitava je priča daleko od pukog trača, Abramovič se posljednjih par dana čak dvaput sastao s njegovim bratom, ujedno i menadžerom, Robertom de Assisom Moreirom, po kojeg je poslao svoj privatni avion te ga ugostio u luksuznom hotelu Lanesborough.
Za tih sastanaka Rus je Moreiri obećao da će njegovog brata učiniti najplaćenijim nogometašem na svijetu, što znači da bi Ronaldinho u dresu Chelseaja zarađivao preko 200 tisuća eura tjedno.
Čitava je priča daleko od pukog trača, Abramovič se posljednjih par dana čak dvaput sastao s njegovim bratom, ujedno i menadžerom, Robertom de Assisom Moreirom, po kojeg je poslao svoj privatni avion te ga ugostio u luksuznom hotelu Lanesborough
Kako navodi Sportsmail, Moreira je već u nedjelju navečer otputovao natrag u Španjolsku kako bi Ronaldinhu prenio o čemu je razgovarao s vlasnikom kluba sa Stamford Bridgea.
O svemu se zasad nije izjašnjavao menadžer Chelseaja Jose Mourinho, koji je prije samo nekoliko dana izjavio da je, što se njega tiče, prijelazni rok završio, i koji bi, dođe li uistinu Ronaldinho, imao problema kamo da smjesti Florenta Maloudu, koji također voli igrati na lijevoj strani, gdje i Brazilac.

Ovo kad sam procitala nisam mogla da verujem... :evil:

Ronaldinho želi u London, Barça odlučna da ga zadrži
Španjolski mediji pišu kako Brazilac želi u London, no Barcelona se neće tako lako predati
"Ne želimo prodati Ronaldinha. On je naš igrač i potpuno sam uvjeren da će ostati u klubu. To što se vlasnik Chelseaja Roman Abramovič sastao s njegovim bratom nimalo me se ne tiče", izjavio je za katalonski radio u ponedjeljak ujutro sportski direktor Barcelone Txiki Berguiristain.
U međuvremenu, španjolski i engleski mediji dobili su prve naznake kako diše dvostruki osvajač titule najboljeg igrača svijeta. Sudeći prema članku koji je objavio AS, navodno je upravo Ronaldinho bio taj koji je zamolio svog brata i menadžera Roberta de Assisa da mu osigura odlazak u Chelsea.
Naime, Ronaldinho po sezoni u Barceloni zarađuje oko 25 milijuna eura i, budući da ulazi u petu godinu boravka u Španjolskoj, ove bi godine morao platiti oko 10 milijuna eura poreza, što ga očito nimalo ne veseli.

nikolina90:
Ovo kad sam procitala nisam mogla da verujem... :evil:

Ronaldinho želi u London, Barça odlučna da ga zadrži
Španjolski mediji pišu kako Brazilac želi u London, no Barcelona se neće tako lako predati
"Ne želimo prodati Ronaldinha. On je naš igrač i potpuno sam uvjeren da će ostati u klubu. To što se vlasnik Chelseaja Roman Abramovič sastao s njegovim bratom nimalo me se ne tiče", izjavio je za katalonski radio u ponedjeljak ujutro sportski direktor Barcelone Txiki Berguiristain.
U međuvremenu, španjolski i engleski mediji dobili su prve naznake kako diše dvostruki osvajač titule najboljeg igrača svijeta. Sudeći prema članku koji je objavio AS, navodno je upravo Ronaldinho bio taj koji je zamolio svog brata i menadžera Roberta de Assisa da mu osigura odlazak u Chelsea.
Naime, Ronaldinho po sezoni u Barceloni zarađuje oko 25 milijuna eura i, budući da ulazi u petu godinu boravka u Španjolskoj, ove bi godine morao platiti oko 10 milijuna eura poreza, što ga očito nimalo ne veseli.
Samo da kazem jedno:To su sve izjave medija...po tim izjavama npr. cristiano ronaldo,lampard,terry...bi odavno trebali biti u barceloni...kaka u realu...alves i david villa u celziju...ma dok ne predje necu vijerovati...naravno ja zelim da on ostane u barci , ali i ako ode ja cu podjednako voljeti barcu ,a i ronaldinju cu zauvijek skidati kapu kao naboljem igracu svijeta(sto ce biti bar jos 3 sezone).

Back