FC Barcelona

Milan kreće po Ronaldinja...
Jedan opasni “napad” bi u narednoj nedelji mogao Barselonu da ostavi bez dva najbolja igrača. U Italiji, Silvio Berluskoni uverava da će narednih dana krenuti finalna ofanziva koja za cilj ima konačno dovođenje Ronaldinja u Milan.
Italijanska štampa izveštava o ozbiljnosti Berluskonijevih namera. Odavno se zna da je Milan zainteresovan za Ronaldinjove usluge, ali danas je prvi put objavljeno da Berluskoni namerava da otkupi celu Ronaldinjovu klauzulu, ukoliko Barselona ne želi da učestvuje u regularnim pregovorima. Vrednost klauzule je 125 miliona eura.
Do pre neki dan situacija nije izgledala tako. Čelnici Milana su bili spremni da vrate ukrajinskog reprezentativca Andrija Ševčenka u svoje redove nakon katastrofalne sezone u Čelsiju, ali izgleda da će Ukrajinac ipak provesti bar još jednu sezonu u londonskom klubu.
Tako je uprava Milana, uz već izdvojenih 80 miliona namenjenih za dovođenje Ronaldinja, postala spremna da plati celu klauzulu u iznosu od celih 125 miliona.
Ni to nije sve. Po navodima španskih medija, Ronaldinjo već ima potpisan predugovor sa Milanom, koji mu predviđa petogodišnji ugovor sa klubom i zaradu od 8,5 miliona eura po sezoni. Uz to je još predviđeno da Ronaldinjo sam ima stoprocentnu kontrolu nad svim svojim sponzorskim i ostalim ugovorima.

...A Čelsi se sprema za Etoa
Sada kada je Milan, kako prenose italijanski mediji, definitivno odlučio da angažuje brazilskog asa, Čelsi se sprema da napravi bum preuzimanjem Samjuela Etoa. Didije Drogba tvrdi da je veoma nezadovoljan statusom u Čelsiju, kao i budućim planovima kluba, jer, kako BBC izveštava, u taktiku kojom je nekada rukovodio isključivo Murinjo, sada su se umešali i Piter Kenjon, Frenk Arnesen i Avram Grant iz uprave.
Drogba tvrdi da se u takvim uslovima ne mogu razvijati šampionske ambicije, i želi da promeni klub.
“To će se desiti sad ili nikad. Nalazim se pred poslednjim velikim ugovorom u karijeri, i ne nameravam da protraćim tu šansu”, izjavio je reprezentativac Obale Slonovače.
Pored toga, Murinjo je jasno naglasio da napadačkom stilu u Premijer ligi više odgovara karakter igrača kao što je Etoov. Neki izvori već tvrde da je Čelsi spremio između 45 i 50 miliona eura, kao i 7,2 miliona eura koje su spremni da izdvoje za godišnju platu Kamerunca.

BubiVII ti nisi nikakav navijac barcelone ako ti je svedno dali ce otici najbolji igrac iz kluba.Ronaldinho mozda nije zadnju sezonu igrao kao sto je igrao u sezoni 05/06 ali Boze moj svaki igrac ima svoje uspone i padove.Pozz navijacima barcelone

Laporta: Ronaldinjo nije na prodaju

Predsednik španskog fudbalskog prvoligaša Barselone Đoan Laporta u četvrtak je još jednom ponovio da ne namerava da proda najboljeg igrača svog kluba Brazilca Ronaldinja.

U razgovoru sa italijanskim novinarima on je izjavio da ni jednu sekundu nije razmišljao o ponudi predsednika evropskog šampiona Milana Silvija Berluskonija da mu za 117 miliona evra ustupi brazilskog asa.

"Zadržaćemo ga do kraja ugovora. On je potpisao do 2010. godine i srećni smo što će se toliko zadržati u našem klubu. Ronadinjo je zaštitni znak Barselone i on nije na prodaju", kazao je Laporta.

shegi:
BubiVII ti nisi nikakav navijac barcelone ako ti je svedno dali ce otici najbolji igrac iz kluba.Ronaldinho mozda nije zadnju sezonu igrao kao sto je igrao u sezoni 05/06 ali Boze moj svaki igrac ima svoje uspone i padove.Pozz navijacima barcelone
Ma daj bre on nikad nece igrati kao nekad...boli njega uvo za Barcu,on je svoje ostvario pokupio je pare i sad ga zabole,bolje da nadjemo nekog ko ce se boriti na svakoj tekmi nego da se Roni zayebava!! :!:

BUBIVII:
Ma daj bre on nikad nece igrati kao nekad...boli njega uvo za Barcu,on je svoje ostvario pokupio je pare i sad ga zabole,bolje da nadjemo nekog ko ce se boriti na svakoj tekmi nego da se Roni zayebava!! :!:
Mogu se kladiti da ce se ronaldinho vratiti u formu.Sad je u najboljiim godinama.Sve sto mu treba je vijera njegovih navijaca u njega.Ja sam vijerovao i vijerujem i vijerova cu u njega zauvijek.pozz svim barcinim navijacima.

shegi:
Laporta: Ronaldinjo nije na prodaju

Predsednik španskog fudbalskog prvoligaša Barselone Đoan Laporta u četvrtak je još jednom ponovio da ne namerava da proda najboljeg igrača svog kluba Brazilca Ronaldinja.

U razgovoru sa italijanskim novinarima on je izjavio da ni jednu sekundu nije razmišljao o ponudi predsednika evropskog šampiona Milana Silvija Berluskonija da mu za 117 miliona evra ustupi brazilskog asa.

"Zadržaćemo ga do kraja ugovora. On je potpisao do 2010. godine i srećni smo što će se toliko zadržati u našem klubu. Ronadinjo je zaštitni znak Barselone i on nije na prodaju", kazao je Laporta.
Isto sto je u Arsenalu bio Anri to je u Barsi Ronaldinjo tako ako on ode bice raspad sistema,normalno je da nece da ga prodaju

Altafini uveren da će Ronaldinjo preći u Milan

Nekadašnji brazilski reprezentativac, član ekipe koja je toj zemlji donela prvu titulu prvak sveta u Švedskoj 1958, Žoze Altafini izjavio je da mu je predsednik Milana Silvio Berluskoni u poverenju rekao da se nalazi na korak od konačnog dogovora sa najboljim igračem Barselone Ronaldinjom.

"Siguran sam da je Berluskoni blizu dogovora sa Ronaldinjom. On je čvrsto odlučio da dovede najboljeg fudbalera sveta i uopšte nemam dilemu da li će u tome uspeti", kazao je Altafini, koji je od 1958. do 1965. igrao za Milan.

Altafini, zajedno sa Đuzepeom Meacom, sa 216 postignutih golova, zauzima treće mesto liste najboljih strelaca svih vremena italijanskog šampionata.

U bogatoj karijeri igrao je i za Napoli i Juventus, a trenutno radio kao fudbalski komentator na televizijskoj stanici "Skaj Italija". Osim za reprezentaciju Brazila, na Svetskom šampionatu u Čileu 1962. igrao je i za državni tim Italije.

Eto ne želi da napusti Barselonu

Napadač Barselone Samjuel Eto, za koga je vlasnik Milana Sivlio Berluskoni spreman da plati 50 miliona evra, izjavio je u četvrtak da mu takva ponuda godi, ali da uopšte ne razmišlja o odlasku iz katalonskog kluba.

"Milan je veliki klub koji se poštuje u svim krajevima sveta i nije slučajno aktuelni prvak Evrope. Ponosan sam što oni koji o tome odlučuju žele da me angažju, ali meni je za sada ovde odlično. Veoma sam zadovoljan igranjem u Barseloni i ponosan sam što nosim dres tog kluba", rekao je 26-godišnji reprezentativac Kameruna.

Prema njegovim rečima, novac nema presudnu ulogu u njegovoj odluci da nastavi da igra za Barselonu, kao što je ne bi imao ni ukoliko bi jednog dana odlučio da ode iz kluba.

"Količina novca možda može da utiče na odluku kluba. Što se mene tiče, iznos na čeku ne može da me primora da promenim mišljenje, bilo da se radi o ostanku, ili o odlasku iz nekog kluba", rekao je Eto.

On je dodao da ne može da kaže da nikada neće poželeti da ode iz Barselone i ode u Italiju.

"Ko zna, možda ću jednog dana i poželeti da igram za Milan ili neki drugi veliki italijanski klub. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da je moja sadašnja karijera vezena samo uz Barselonu", rekao je Eto.

Barselona ne pušta Krkića

Uprava španskog fudbalskog prvoligaša Barselone odlučila je da zadrži u timu super talentovanog napadača srpskog porekla Bojana Krkića, objavili su u petak lokalni mediji.

Španski novinari pretodnih nedelja tvrdili su da će Barselona, na godinu dana, pozajmiti Krkića nekom drugom klubu, a kao novi tim talentovanog 17-godišnjaka najčešće se pominjao holandski PSV Ajndhoven.

"Krkić ima šanse da uskoro zaigra za prvi tim i zato smo odlučili da ga ne šaljemo u drugu sredini. On je izuzetan talenat i smatramo da je najbolje da se razvija pod kontrolom naših trenera", kazao je sportski direktor Barselone Čiki Begiristajn.

On je najavio i da će Barselona insistirati da se Krkić iz španske reprezentacije igrača do 17 godina, kojoj je on predvodnik, prebaci u selekciju sastavljenu od fudbalera mlađih od 21 godine.

Krkić je, podsećaju španski mediji, 24. aprila ove godine debitovao za prvi tim Barselone, na utakmici protiv egipatskog Al Alija i postigao jedan gol. Igrajući za mlađe kategorije Barsleone Krstić je postavio gogleterski rekord tog kluba, pošto je za sedam godna postigao čak 889 golova.

Laporta: Deko ostaje, Mota odlazi

Predsednik španskog prvoligaša Barselone Đoan Laporta izjavio je da taj klub ne namerava da proda Portugalca Deka, kao i da je spreman da se, u slučaju povoljne ponude, odrekne usluga brazilskog internacionalca Tjaga Mote.

Laporta je u sredu demantovao vesti da će portugalski reprezentativac, za 20 miliona evra, preći u londonski Čelsi.

"Mogu da potvrdim ono što je rekao tenhnički direktor Čiki Begiristain. Nećemo prodati Deka, pošto smo sigurni da svojim kvalitetom i iskustvom može dosta da nam pomogne na sredini terena", kazao je predsednik katalonskog kluba.

On je kazao da pregovori oko transfera Mote idu nešto teže od očekivanog.

"Mota je igrač izvanrednih kvaliteta i pred njim je sjajna budućnost. Ubeđen sam da on može da bude među najboljima na svetu na svojoj poziciji i zato zahtevamo visoko obeštećenje", rekao je čelni čovek Barselone.

Laporta je podsetio da je Mota već osam godina u Barseloni i tvrdi da će rastanak sa njim biti sa dosta emocija.

"Uveren sam da će on uvek imati lepe uspomena na naš klub. On je kod nas odrastao i postao čovek", zaključio je Laporta.

Mesijeve kopačke prodate za 4.000 evra

Kopačke u kojima je prvotimac Barselone Lionel Mesi igrao na utakmici nacionalnog Kupa protiv Hetafea u aprilu ove godine prodate su na aukciji u Pekingu za 5.514 dolara.

Na toj utakmici Mesi je postigao pogodak gotovo identičan ovom koji je njegov slavni sunarodnik Dijego Maradona postigao protiv Engleske na prvenstvu sveta 1986. godine. Obojica su u solo akciji od centra igrališta do gola predriblali nekolicinu protivničkih igrača, uključujući i golmane.

Aukcija je organizvana povodom gostovanja Barselone u Kini, a celokupan prihod bio je namenjen za pomoć hendikepiranoj deci. Među više desetina predmeta prodat je dres koji je Tijeri Anri nedavno nosio prilikom predstavljanja navijačima po prelasku u katalonski klub, kao i pramen kose reprezentativca Brazila Ronaldinja.

Zvanično je saopšteno da je prihod sa aukcije iznosio oko milion i po dolara

Deko po četvrti put postao otac

Fudbaleri Barselone trenutno se nalaze u Pekingu gde će u nedelju odigrati prijateljsku utakmicu s klubom Guoan, ali je Deko, uz dozvolu čelnika katalonske ekipe, napustio saigrače i otputovao u Sao Paolo gde je njegova žena na svet donela Davida, njihovo četvrto dete.

Portugalac brazilskog porekla propustiće celu azijsku turneju Barselone, a ekipi će se ponovo priključiti 12. avgusta.

Bojan Krkić želi da ostane u Barseloni

Bojan Krkić, mlada zvezda Barselone srpskog porekla, izjavio je da ne želi da napušta katalonski klub i ode u neku drugu ekipu na kaljenje.

Za 17-godišnjeg Krkića veliko interesovanje je pokazao Hristo Stoičkov, trener Selte i legenda Barselone, koji po svaku cenu želi supertalentovanog napadača u redovima svoje ekipe.

Krkić se trenutno nalazi na pripremama španske reprezentacije za igrače do 17 godina s kojom će učestvovati na U17 šampionatu sveta.

shegi:
Deko po četvrti put postao otac

Fudbaleri Barselone trenutno se nalaze u Pekingu gde će u nedelju odigrati prijateljsku utakmicu s klubom Guoan, ali je Deko, uz dozvolu čelnika katalonske ekipe, napustio saigrače i otputovao u Sao Paolo gde je njegova žena na svet donela Davida, njihovo četvrto dete.
.

Шеги ти си баш неки фрикозоидан фан Барсе!!! Кога заболе за његову дечурлију кад лик тек сваки 10-и меч одигра на нивоу!

Back