FC Barcelona

malo da se igram:

Barcelona 5 - 1 Panathinaikos

Strelci za Barsu: Messi (22', 45'), Villa (33'), Pedro (78'), D. Alves (93')
Strelac za PAO: Govou (20')

Na Kamp Nou nista novo. Doduse, Barsa je ocigledno lecila frustracije iz meca sa Herkulesom. Dominira od pocetka, ali par promasenih stopostotnih sansi, mala doza nervoze, a onda i ono vodjstvo Grka koje je doslo iz 20%-og poseda lopte, u fazonu ''daj da damo jedan, pa da bezimo kuci"...cisto da gledaoci ispred TV ekrana vide da l' se Valdez obrijao...'Viktorije' se nastavljaju, dva minuta i genijalan pas Cavija su dovoljni za izjednacenje, a zatim i dobro izveden korner za vodjstvo. I za kraj prvog dela igre, Mesi sa dva dupla pasa i i rutinskom 'egzekucijom' objasnjava gostima da im je najbolje da u svlacionici odigraju partiju jamba, nego da izmisljaju toplu vodu. Drugo poluvreme, malo ostrija igra, ali bez drasticne promene u odnosu u igri. Dobra akcija Barse po desnoj strani, Mesi pada sve u sesnaes' - penal. No, nema promene rezultata, posto je Mesi sutirao previse nonsalantno. Krkic odmenjuje Vilju. Ubrzo odlicno proigrava Mesija koji sa gol-aut linije pogadja obe stative, da bi na kraju loptu u mrezu uneo ipak - Pedro (tako je bilo ociju mi). Ulazak Luisa Garsije je Grcima doneo par izleta na protivnicku polovinu, nista vise. Utakmica se blizi kraju, tempo opada, ja u 91' prvom minutu zadovoljno iskljucujem stream, okrecem se ka televizoru, a na teletekstu pise Barcelona - Panathinaikos 5-1...

Poslednja izmena:
Pošto je Herkules bio Grk, morao je PAO da strada zbog one blamaže u subotu ...

Ćavi - jedini pravi doktor fudbala na svetu, nema tog igrača koji razume igru kao on, i kad završi karijeru sigurno ulazi u klasu onih najvećih igrača poput Mateusa, Čarltona, Krojfa, Platinija i ostalih ... Perfektna asistencija za Mesiju, i šteta što nije dao onaj gol kad mu je Iniesta još perfektnije ostavio loptu :worth: ...

Mesi uništio Grke sa dva gola, dve asistencije (obe sjajno izgledaju, mada prva nije bila sa namerom) i već je dao 6 golova u sezoni i ozbiljno preti da obori prethodni svoj rekord :worth: ...

Gol koji vrijedi pomenuti! Fantasticna akcija! Gol za 0-2 protiv Panatinaikosa...Adrijano za Mesija:ok:

P.S. Treba reci da je prvu sansu koja se ne propusta imao Sise za Panatinaikos ali onda je sve krenulo po zlu...i na kraju 0-3 za Barsu!

Ipak Wesley Sneijder.

Neverovatna je sramota to sto Snajder nije usao u prva tri...Ja se samo pitam kuda ide fudbal?Fifa je vec vise puta dokazala da je obicno sranje od organizacije i sramota je sta rade,prvo ono sa Militom,a sad i ovo sa Snajderom...

Znaci Vesli koji je bio najbolji igrac osvajaca triple krune i covek koji je bio najbolji strelac na svetskom prvenstvu i koji je odveo Holadniju pravo u finale nema mesta medju prva tri?:eek:

A u Ligi sampiona je istu tu Barsu predvodjenu ovim triom upravo Snajder eliminisao i uzeo trofej...Covek je pruzao vrhunske partije u svim takmicenjima i mecevima.Cak je i u tom finalu svetskog prvenstva imao dve odlicne asistencije za Robena kome je namestio dva zicera,ali je ovaj promasio...

Neverovatno ja jos ne mogu da verujem.Pa sta je covek trebao vise da uradi?
Morao je biti bar medju tri prva,jedino sta bi delimicno razumeo da je Cavi bio ispred njega,ovako je to velika sramota...Messi jeste igrao neke utakmice odlicno za Barsu ali isto tako u nekim se nije video,kao naprimer protiv Intera u polufinalu LS.Messi nije dao nijedan go na svetskom a Snajder jer dao pet,Messijeva Argentina je razbijena i ponizena od Nemacke u cetvrtfinalu(gde je Messi bio nemocan) dok je Snajderova Holandija izgubila posle produzetaka u finalu....

Snajder je dakle uzeo triplu krunu sa Interom a Messi titulu sa Barsom...Ucinak na SP sam vec napisao...

Iniesti svaka cast na tom golu u finalu ali on je bio tokom dobrog dela sezone povredjen i nikako nije imao bolju sezonu od Snajdera...

Sve u svemu jos jedna glupost FIFE na delu i svako ko kaze drugacije nije objektivan...

Poslednja izmena:
Ipak Wesley Sneijder.
Mogao je i on, imao je sjajnu sezonu, ali bilo ko od ove trojce da dobije to će biti zasluženo, jer sva trojca imaju debele razloge da je dobiju, kao i kad bi Snajder dobio ...

Ko u Lš kad su delili nagrade, svi Interovi igrači su dobili zasluženo, ali ja bih pre dao Robenu nagradu najboljeg veznjaka nego Snajderu, iako je i Snajder zasluženo dobio ...

Znaci Vesli koji je bio najbolji igrac osvajaca triple krune
Ja bih rekao da je Milito bio taj glavni igrač, Snajder po meni nije bio ništa važniji od Etoa, Lusia ili Maikona ...

Cak je i u tom finalu svetskog prvenstva imao dve odlicne asistencije za Robena kome je namestio dva zicera,ali je ovaj promasio...
A jebbiga, imao je i Mesi odličan šut protiv Intera ali je Cezar odbranio ...

Snajder je dakle uzeo triplu krunu sa Interom a Messi titulu sa Barsom...Ucinak na SP sam vec napisao...
S tim da je Mesija dao 47 golova u sezoni, i nije slučajno tu ... Zbog SP-a mu ni ja ne bih dao nagradu, ali u prva tri mu je definitivno mesto jer individualno ovo je najbolja sezona nekog igrača u poslednjih 15-20 godina ... Snajder je uzeo tripl krunu, ali su je uzeli i Milito, i Deki, i Cezar, i Majkon, i Kambijaso i Murinjo, i tu se Snajder nije preterano istakao, to je bila velika pobeda tima, a Mesi je celu sezonu trpao ko lud i tih 47 golova su samo njegovi ...

I 99-e je Manu uzeo tripl krunu, a Rivaldo je uzeo tu nagradu, i to potpuno zasluženo ...

Iniesti svaka cast na tom golu u finalu ali on je bio tokom dobrog dela sezone povredjen i nikako nije imao bolju sezonu od Snajdera...
Umesto njega bi Snajder mogao eventualno na listu od 3 najbolja, ali nije ni sramota što je Iniesta tu ...

Barselona "skida" UNICEF sa dresa zbog...

Slavni španski fudbalski klub će zbog određenih dugova morati da razmotri opciju da sa dresa skine reklamu UNICEF (ne dobija ni dinara) i stavi nešto što će dobro naplatiti. Barselona je uz Atletik iz Bilbaoa, jedini član Primere koji na dresovima nemaju reklamu, a ljudi iz marketinga su izračunali da da bi reklamama mogli da inkasirauju i do 50 miliona evra po sezoni!

Cifra je značajna i velika i za ovaj klub, a apsolvirajući ovu temu došli su do zaključka da će ime na prednjoj strani dresa doneti 25 miliona evra, dok će reklame na leđima i šorcu u kasu "ubaciti" po 12 miliona evra.

Walken Cavi i Iniesta su obojica rekli da je sramota sto Snajderr nije medju tri najbolja i to se videlo da iskreno misle...Nema tu sta da se kaze vise...Snajder je bez sumnje imao uspesniju i bolju godinu od Messija(ponavljam da Messi nije dao nijedan gol i ispao u cetvrtfinalu,a sam si rekao da je svetsko najvaznije) i Inijeste,a sa Cavijem je trebalo realno da odluci kome ce nagrada...

Ćavi: "Sramota je što Snajder nije u užem izboru.."

Zvezda Katalonaca misli da je Holanđanin trebalo da bude među kandidatima za Zlatnu loptu
CaviVezista Barselone, Ćavi Ernandez, ne podržava odluku da zvezda Intera, Vesli Snajder nije među tri nominovana fudbalera za prestižno priznanje, Zlatnu loptu.

Snajder je prvobitno smatran kao prvi kandidat i sigurni osvajač ove nagrade, zbog velikog doprinosa triploj kruni ''neroazura'' prošle sezone i učešća njegove reprezentacije u finalu SP-a u Južnoj Africi.

Ćavi je među tri nominovana fudbalera.

''Za mene je prvi uspeh na listi, pobeda nad Realom, jer su oni naši najveći rivali. Dosta ljudi nas ne podržava, jer nam ide dobro na svim poljima. A znam da su zbog Snajdera ljuti u Italiji, jer nije među finalistima. Mogu da se složim sa njima. Holanđanin je imao fantastičnu godinu i sramota je što nije među kandidatima'', kratko je prokomentarisao sjajni vezista, uz koga su u finalu Inijesta i Mesi, njegovi klupski drugovi.

Walken Cavi i Iniesta su obojica rekli da je sramota sto Snajderr nije medju tri najbolja i to se videlo da iskreno misle...Nema tu sta da se kaze vise...
Pa OK, i meni je čudno što Snajder nije na listi, ali daleko veća sramota je po meni odstranjivanje Milita iz cele liste, jer umesto Snajdera na listi su igrači koji su tu sa razlogom, i svako ima svoje pokriće ako dobije nagradu ... Bila bi sramota da je umesto Snajdera Džerard npr., a ne to što su ova trojca tu ... I da je Roben umesto Snajdera ne bi bila tolika sramota, ili umesto bilo kog od ove dvojce ... Što se mene tiče, može i Maikon na tu listu top3 da upadne bez problema ...

Snajder je bez sumnje imao uspesniju i bolju godinu od Messija(ponavljam da Messi nije dao nijedan gol i ispao u cetvrtfinalu,a sam si rekao da je svetsko najvaznije) i Inijeste,a sa Cavijem je trebalo realno da odluci kome ce nagrada...
Snajderovi timovi su imali uspešniju i bolju godinu od Mesijevih, a ne Snajder kao igrač na terenu tokom cele godine ... Pošto je ovo individualna nagrada, a Mesi je individualno imao daleko najbolju godinu od svih igrača, on je tu sa razlogom ... SP jeste naravno najvažnije, ali nije jedini kriterijum ... Prvo se gleda učinak samog igrača tokom cele godine, pa onda SP i trofeji koje je osvojio ... Inače bi umesto Mesija onda mogao i Tores da se gleda samo SP ... Pošto su Mesi i Ćavi imali skoro jednak učinak (ne po golovima naravno) a Ćavi je osvojio SP kao glavni igrač Španije, onda bih ja bez dileme da njemu nagradu ... Ali malo je glupo izostaviti sa liste igrača koji je dao 47 golova a nagrada se zove najbolji igrač godine ... Već sam pomenuo Rivalda koji 99e nije osvojio tripl-krunu, već samo titulu sa Barsom, a čovek je ubedljivo i apsolutno zasluženo uzeo nagradu jer je individualno bio daleko najbolji ... Baš kao Messi ove godine ...

Inače, Mesi je odigrao sasvim dobro na SP-u, imao je novu ulogu i to je lepo odradio, ali nije ga hteo gol nikako i bio je vođa repke do četvrtfinala gde su došli nekim ubedljivim pobedama ...

Neverovatna je sramota to sto Snajder nije usao u prva tri...Ja se samo pitam kuda ide fudbal?Fifa je vec vise puta dokazala da je obicno sranje od organizacije i sramota je sta rade,prvo ono sa Militom,a sad i ovo sa Snajderom...

Znaci Vesli koji je bio najbolji igrac osvajaca triple krune i covek koji je bio najbolji strelac na svetskom prvenstvu i koji je odveo Holadniju pravo u finale nema mesta medju prva tri?:eek:

A u Ligi sampiona je istu tu Barsu predvodjenu ovim triom upravo Snajder eliminisao i uzeo trofej...Covek je pruzao vrhunske partije u svim takmicenjima i mecevima.Cak je i u tom finalu svetskog prvenstva imao dve odlicne asistencije za Robena kome je namestio dva zicera,ali je ovaj promasio...

Neverovatno ja jos ne mogu da verujem.Pa sta je covek trebao vise da uradi?
Morao je biti bar medju tri prva,jedino sta bi delimicno razumeo da je Cavi bio ispred njega,ovako je to velika sramota...Messi jeste igrao neke utakmice odlicno za Barsu ali isto tako u nekim se nije video,kao naprimer protiv Intera u polufinalu LS.Messi nije dao nijedan go na svetskom a Snajder jer dao pet,Messijeva Argentina je razbijena i ponizena od Nemacke u cetvrtfinalu(gde je Messi bio nemocan) dok je Snajderova Holandija izgubila posle produzetaka u finalu....

Sve u svemu jos jedna glupost FIFE na delu i svako ko kaze drugacije nije objektivan...

Tuzna istina...

Ovo već postaje smejurija, njima nije bitno uopšte s'kim igraju, mogu da uvaljaju petardu kad god im se ćefne :worth: ... Ako ovako nastave u narednih par godina ozbiljno prete da postanu najimpresivnija i najbolja ekipa ikada ...

Mesi nekim čudom nije dao gol, ali zato 3 asistencije (2 čiste i jedan odbijanac) i mislim da će porušiti sve rekorde još od Peleovog vremena po pitanju golova i asistencija u sezoni :worth::worth: ...

valja napomoenuti i da je Vilja dao 2 komada i da se uključuje u trku za najboljeg strelca, ali mislim da nema šanse pored CRonalda i Mesije ...

Mesi za perfektnu proteklu sezonu nagrađen Zlatnom loptom, Murinjo titulom najboljeg trenera, a Marta peti put uzastopno najbolja igračica :worth: ... Evo i najboljeg tima http://www.fifa.com/ballondor/world11/index.html

Elem, Mesiju je ovo četvrti put u nizu da je u najužem izboru u oba izbora, a 2x je bio najbolji ... Pošto je i u ovoj sezoni nastavio sa pratijama iz prošle (čak je i bolji) i sledeće godine biće glavni kandidat i velika je verovatnoća da će oboriti sve rekorde jer nema još ni 24 godine :worth:

Mesi za perfektnu proteklu sezonu nagrađen Zlatnom loptom, Murinjo titulom najboljeg trenera, a Marta peti put uzastopno najbolja igračica :worth: ... Evo i najboljeg tima http://www.fifa.com/ballondor/world11/index.html

Elem, Mesiju je ovo četvrti put u nizu da je u najužem izboru u oba izbora, a 2x je bio najbolji ... Pošto je i u ovoj sezoni nastavio sa pratijama iz prošle (čak je i bolji) i sledeće godine biće glavni kandidat i velika je verovatnoća da će oboriti sve rekorde jer nema još ni 24 godine :worth:

Velika je vjerovatnoca da ce brzo u penziju...jer toliko nepostenih nagrada ne mogu na dobro da izadju...

Ja mislim da su pre trebali da dobiju Snajder, Milito, Xavi ili Iniesta...što se tiče trenera...to je ok...
Ja sam navijao za Ćavija, ali i ovako je OK ... Maestro je u 2010-oj dao oko 60 golova, što je negde u rangu Peleovih najboljih sezona :worth: ... Najbolji strelac i drugi asistent Primere i najbolji strelac LŠ-a ...

1362486_FULL-LND.jpg

Ja sam navijao za Ćavija, ali i ovako je OK ... Maestro je u 2010-oj dao oko 60 golova, što je negde u rangu Peleovih najboljih sezona :worth: ... Najbolji strelac i drugi asistent Primere i najbolji strelac LŠ-a ...

1362486_FULL-LND.jpg

Pa jeste...samo što nije uzeo trofej...po meni je možda Snajder trebalo najviše...a i Milito...al' i ovako je ok...

Pa jeste...samo što nije uzeo trofej...po meni je možda Snajder trebalo najviše...a i Milito...al' i ovako je ok...
Pa nije ni Ronaldinjo uzeo 2004-e, ali je toliko odskakao od konkurencije da je bio greh ne dati mu ... Kao i Rivaldu 1999-e ... Tako je i sa Mesijem sada (iako je Mesi direktno odlučio šampiona Primere u derbiju onim sjajnim golom) ...

Snajder je npr. imao dobru sezonu ali uopšte nije odskako u Interu, čak je po meni bio 2-3 igrač po važnosti ... To je nedovoljno da bio bio najbolji na svetu i zvanično, jer tripl krunu su osvojili i Milito, i Eto, i Lusio, i Maikon i ostali ...

Back