FC Barcelona

Ja ni malo ne volim Barsu samo zato sto igra na pojedince, a to me uzasava.Po meni najkompletniji tim je Mancester Junajted.Svi jedanko trce i svi se jednako trude.Nesebicno igraju i stalno rade.To se zove tim

Ne igra Barsa na pojedince, nego ima vrhunske pojedince...mislis da bi Messi dao toliko golova da nema Xavija npr?
sto se tice Manchester Uniteda...prvi te je Ferguson opovrgnuo....

http://www.guardian.co.uk/football/2010/may/14/sir-alex-ferguson-wayne-rooney

Ne igra Barsa na pojedince, nego ima vrhunske pojedince...mislis da bi Messi dao toliko golova da nema Xavija npr?
Ma gluposti, ispada da je samo Mesi vrhunski igrač u Barsi, a ostali prosek ... Barsa pre svega ima sistem koji je skoro pa perfektan, i gde svaki igrač ima svoju ulogu, a Mesijina uloga je da trpa golove, kao što je Ćavijeva da diktira tempo i organizuje igru ...

Naravno da Mesi ne bi dao toliko golova da nema perfektne igrače iza sebe kao što su Ture i Ćavi, kao što ni CR ne bi dao toliko da nema odlične saigrače u Realu, koji takođe zaslužuje da se pomene jer je imao sjajnu sezonu ...

Elem, Barsa zasluženo prvak iz razloga što su jedinog pravog konkurenta dobili oba puta, ostali su bili lakši trening ...

Mesija 53 tekme i 47 golova, i ponovo je glavni kandidat za titulu najboljeg, ali dosta će zavisiti i od svetskog :worth: ...

Pike i Ćavi još jednu doktorsku sezonu odradili
Pujol nešto slabiji nego inače ali opet sjajan
Alveš perfektan kad kombinuje i utrčava u prostor ali ga jebbe centaršut i to mnogo
Iniesta i Ture većinom bili povređeni, ali kad su igrali bili su odlični (posebno Ture)
Pedro fantastičan :worth:
Krkić dokazuje da više zaslužuje mesto u prvom timu od Ibre, jer se daleko više trudi i bori a i ima kvalitet
Ibra zakazao, ali opet dao neke bitne golove i 21 gol nije mala brojka za igrača koji je promenio sredinu
Anri skoro pa neprimetan cele sezone
Keita briljantan u prvom delu sezone, posle malo posustao
Buskets je imao svojih dobrih trenutaka, ali će se najviše pamtiti ona sramota
Maksvel i Abidal korektno odradili svoj deo, kao i Valdes uz standardnih par kikseva

Sve u svemu još jedna sezona prelepog fudbala i nadamo se tome i sledeće :worth:

Čuo sam i da spremaju 93 miliona za Runija, ali od toga verovatno nema ništa.

Ne sviđa mi se ovo, ali ukoliko budu igrali jebeno dobar fudbal, onda će mi biti teško da uvek navijam protiv njih. :D

U svakom slučaju, videćemo kako će ih Gvardiola uklopiti.

Doveli su i Vilju, planiraju i Fabregasa...jos jedni galaktikosi na pomolu...zelim im sve najgore kao i Realu.
Evo i na zvaničnom sajtu piše da je Vilja prvo pojačanje

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/noticies/destacades/n100519111099.html

Ebem li ga, ovo jedino ima logike ako prodaju Ibru, što bi bila bolja solucija negoli da Vilja igra na uštrb Pedra koji je sjajan irgač a može još da napreduje ...

Ako dođe Fabregas, to bi značilo da Ćavi polako može da se sprema za klupu, jer teško da će igrati njih dvojca zajedno + Iniesta, a da ne primaju puno golova ... Ako pak menjaju Turea + keš za Seska, to će biti idiotluk u rangu ovog fijaska sa Etoom ...

Ma briga me za to kako ce ih on uklopiti! Jebbem ti ovakav fudbal kad je novac glavni. Pogledajte na sta lici Primera ove godine? Real i Barsa beze po 30 bodova najblizim pratiocima... Atletiko Madrid, osvajac jebbenog Kupa UEFA-e, sakupio je preko 50 bodova manje od Barse i Reala. Koliko god lose da je igrao ovo izgleda smesno. Fudbalu spas lezi jedino u uvodjenju salari kepa i to odmah i rigorozno. Inace cemo za koju godinu gleda sve najbolje svetske igrace u 10ak najboljih timova. Pa cek, i sad je vec tako... :think:

Pogledajte na sta lici Primera ove godine? Real i Barsa beze po 30 bodova najblizim pratiocima...
Što znači da su Real i Barsa manje kiksali nego Čelsi i Manu, ili Inter i Roma, dok je odnos ostalih ekipa ispod prve dve poprilično ujednačen, i svuda je bila zanimljiva borba za LŠ i Kup UEFA ... Ljudi pljuju po Primeri da je sprdnja od lige i da su krš odbrane, a u PL koja slovi za fizički najzahtevniju i daleko bolju odbrambeno, Čelsi da 103 gola, što je više i od Barse i od Reala ... Čelsi ekipu koja se bori za LŠ napumpa 7-0 bez problema, i još 3-4 puta da toliko golova ...

Izuzevši Real i Barsu, Primera je možda najizjednačenija liga, jer retko kad se potrefi da iste ekipe igraju LŠ, uvek neka nova iskoči .... Betis je od LŠ došao do ispadanja, sad je Majorka imala šansu, Viljareal i Atletiko takođe su par puta igrali LŠ, a Valensija i Depor su osvajali titule ...

U Engleskoj se manje više zna, Mančester je tamo glavni, sa povremenim upadanjem Arsenala ili Čelsija na tron, i to bi teško Čelsi dospeo u tu situaciju da nije bilo Romana, a sve i jedan tim Primere je (osim prva dva) bez stranih tajkuna i trilionera ...

Atletiko Madrid, osvajac jebbenog Kupa UEFA-e, sakupio je preko 50 bodova manje od Barse i Reala. Koliko god lose da je igrao ovo izgleda smesno.
Fulam je stigao do finala tog Kupa UEFA-e, a skupio je bodova u svojoj ligi koliko i Atletiko ... Pošto je finale bilo tesno, tj. Atletiko nije demolirao Fulam, onda se može reći da je to smešno i za PL ...

Voleo bih da čujem šta Walken misli u uvođenju selari kepa? Lično ja smatram da dobijamo mnogo ne gubeći ništa.
Jebbiga, može biti odlično a može biti i pogubno ... Zavisi i kakav bi salary cap to bio ... U NBA je čini mi se kazna dolar na svaki dolar koji prekoračiš, a veruj da to ne bio bio problem Perezu ili Abramoviču ili Moratiju ... Ne znam koliko bi fudbal dobio uvođenjem toga, jer ako se uvede to pravilo, ne verujem da će biti velikih promena osim što će pasti cene igrača. i tu opet mali klubovi ne bi mogli da isprate velike po ponudama ...

Kao prvo, pobunili bi se svi vodeći klubovi, osnovali bi svoju ligu, a UEFA to sebi ne bi smela da dozvoli ...

Kao drugo, ako bi pale cene igrača, onda bi pala i plata, a onda bi se igrači pobunili i može se desiti lokaut kao u NBA pre deset godina, sa možda ozbiljnijim posledicama ...

Nego šta misliš šta bi to mnogo dobili?

Sve ove vesti o zeljama celnika Barselone da dovedu Toresa,Fabregasa,Vilje,dokazuju da oni nisu nista bolji od Reala.Vec su doveli Vilju za 40 miliona,a za Toresa i Fabregasa ce morati da daju jos vise,ako ih zele.I onda navijaci Barse pljuju Real i Pereza zbog trosenja velike kolicine novca na pojacanja,a oni to isto rade...

Proslog leta su doveli Ibrahimovica u zamenu za Eta i kes,i kad se sve sabere taj transfer je vredeo skoro 70 miliona evra...Jako licemerno od njih da napadaju druge za takvu transfer politiku a oni rade potpuno isto,a neki su ovde pisali kako Barsa ne dovodi "zvezde" za velike pare,sto je potpuno netacno...

Uvek su mi bili licemerni kao klub sto su dokazali i sa onim stvarima sto su radili Interu pred revans mec,a sad opet pokazuju svoju dvolicnost...

Inace sto se tice salary capa,ja iskreno nisam za to.Mislim da to ne bi promenilo nista sustinski,vec bi bilo samo zamazivanje ociju...Nemam nista protiv da klub koji ima bogatog gazdu i finansijska sredstva,dovodi dobre igrace,i tako pokusava da klub podigne na jos visi nivo.Vec sam napisao nervira me licemerje nekih ljudi,koji imaju razumevanja recimo za Barsu ili Real kad dovode skupa pojacanja,a nemaju za Celzi ili Mancester Siti.Meni je to isto,bez obzira sto ovi prvi imaju mnogo vecu tradiciju..
.I Barsa i Real su morali da trose velike kolicine novca da bi bili ovde gde jesu,pa zasto onda to zabranjivati drugim klubovima?Sto bi samo "veliki" imali pravo na to?To ja zovem licemerje...

Poslednja izmena:
Barcelona ya no plazo sin Ronaldinho, una etto Barcelona ya no es un peligro para otros clubes

BARCELONA terminado

Превод-Барселона нема више појма без Роналдиња,Етто-а Барса више није опасна за друге клубове

БАРСЕЛОНА СЕ УГАСИЛА

Ogranicavanjem broja stranaca i budzeta mislim da bi dobili mnogo toga. Pre svega bi istok ponovo bio konkurentniji zapadu, jeste da je se drasticna razlika smanjila poslednjih sezona ali to je nedovoljno.

U startnoj postavi ne smeju da dominiraju stranci, dakle maksimalno 5,6 stranaca. S tim da se drzavljani EU ne tretiraju kao domaci, jer nisu.

Mnogo ideja mi pada na pamet ali vec me hvata san, sutra cu to lepo srociti.

Ogranicavanjem broja stranaca i budzeta mislim da bi dobili mnogo toga. Pre svega bi istok ponovo bio konkurentniji zapadu, jeste da je se drasticna razlika smanjila poslednjih sezona ali to je nedovoljno.
Pa pazi, Istok je i sad konkurentan zapadu, CSKA osvojila kup UEFA i igra 1/4 finale LŠ, Zenit i Šahtjor takođe su osvojili Kup UEFA, Dinamo Kijev je pre desetak godina kidao u Evropi, Rubin i Kijev se ove godine do kraja grupne faze bore za prolaz sa Barsom i Interom ... To je OK uzevši u obzir kvalitet i talenat igrača sa istoka i igrača sa zapada ...

Nisu više toliko dobri igrači na istoku kao pre, pogledaj samo našu repku koliko je individalno slabija (osim odbrane) nego ranije ... Ili Bugare koliko su sad loši, a uporedi generaciju Stoičkova ... Ili Rumune koji mi bez problema oderemo u obe tekme, što nikad ne bi moglo sa Hadžijevom generacijom ...

I druga stvar je to da je sada daleko jača konkurencija, pa klubovi sa istoka ne mogu puno u Evropi kao Steaua ili Zvezda ranije, jer sad najjače lige daju po 4 predstavnika, i velike su šanse da izvučeš neku od najjačih ekipa na svetu, a ako i prođu kojim slučajem onda opet idu na takvu sličnu ekipu ... Pre su samo šampioni igrali, pa je bilo lakše izbeći najjače klubove u nokaut fazi ...

U startnoj postavi ne smeju da dominiraju stranci, dakle maksimalno 5,6 stranaca. S tim da se drzavljani EU ne tretiraju kao domaci, jer nisu.
To je OK, i trebalo bi da se uvede tako nešto, ali onda bi samo Barsa imala super jak tim i godinama bi dominirala bez problema ...

Vidiš da prave špansku repku od ekipe, pa opet pljuješ po tome :D ...

To je OK, i trebalo bi da se uvede tako nešto, ali onda bi samo Barsa imala super jak tim i godinama bi dominirala bez problema ...

Vidiš da prave špansku repku od ekipe, pa opet pljuješ po tome :D ...

Barsa i zasluzuje. Ona bi se najlakse prilagodila tom kriterijumu. Bordo bi bio dobar, Juve takodje. Mancester, zatim Bayern. Uh Bayern bi kidao. E to bih ja voleo da gledam. Sto vise timova sa podjednakim sansama da osvoje LS. Ne kazem da je sad monotono sto se toga tice, evo recimo Real ulaze najvise pa opet ne moze da opepeli u Evropi dok Lion vodi odlicnu politiku i sa 10 puta manje para belezi bolje rezultate.

Mozda najbolja stvar u svemu tome bi bilo jacanje domace lige. Ne bi se desavalo da svaki iole talentovan igrac sa manje od 20 godina pali u inostranstvo. Niko ne bi zeleo da mu neki napaljeni klinac zauzima mesto stranca u ekipi, mnogo bi mi profitirali tada. Koliko puta se desilo da Zvezda i Prtizan imaju dobru generaciju ali se na kraju sezone rasproda pola tima. Najsveziji primer Zvezdina generacija za vreme Piksija: Stojkovic, Vidic, Dudic, Basta, Lukovic, Milovanovic, Kovacevic, Jankovic, Milijas, Zigic... Da se imalo para i da su ostali jos par sezona mozda bi nesto napravili u Evropi, makar i u Kupu UEFA. Ovako nista, prodati su za mnogo manje para nego sto vrede, klub nije izasao iz dugova, nisu ostvareni ni sportski uspesi...jednostavno smo nemocni.

Barsa i zasluzuje. Ona bi se najlakse prilagodila tom kriterijumu.
Oni su već prilagođeni, fali im samo levi bek iz podmlatka da bi imali ekipu od isključivo domaćih igrača: Valdes - Pujol, Muniesa, Pike, LB - Buskets, Ćavi, Iniesta - Pedro, Krkić, Mesi ... To ti je ekipa koja vrlo lako može da osvoji LŠ i bez tog pravila, a ako bi uveli to pravilo bili bi ubedljivo najbolji ...

Sto vise timova sa podjednakim sansama da osvoje LS.
Pa to donekle i sad imaš, jer nijedna ekipa nije odbranila titulu, a u poslednjih 10-ak godina imali smo 7 različitih šampiona - Real, Bajern, Milan, Porto, Liverpul, Barsa, Manu a sada možda i Inter ...

Mozda najbolja stvar u svemu tome bi bilo jacanje domace lige. Ne bi se desavalo da svaki iole talentovan igrac sa manje od 20 godina pali u inostranstvo. Niko ne bi zeleo da mu neki napaljeni klinac zauzima mesto stranca u ekipi, mnogo bi mi profitirali tada.
To je već druga stvar i to nije u nadležnosti UEFE ... UEFA bi mogla npr. da iskulira kvalifikacije za LŠ i Kup UEFA za zemlje tipa Srbija, Hrvatska, Bugarska, Rusija, Rumunije itd. nego da šampioni idu direktno, a da iz jačih liga oduzmu jedno mesto i da ih ide 3 direktno ... Ili čak dvoje, pa bi prvenstva bila konkurentnija možda ...

Koliko puta se desilo da Zvezda i Prtizan imaju dobru generaciju ali se na kraju sezone rasproda pola tima. Najsveziji primer Zvezdina generacija za vreme Piksija: Stojkovic, Vidic, Dudic, Basta, Lukovic, Milovanovic, Kovacevic, Jankovic, Milijas, Zigic...
Dodaj Pantelinja i to ti je pola repke, a da su uzeli Kolarova i Baneta npr. iz naše lige (što bi bilo realno da postoji neka gornja granica o odlasku) to bi bio tim koji bi lagano mogao u 1/4 finale LŠ-a ...

Slično ti je kao Partizan u basketu, svake godine odlaze najbolji, samo što Partizan ima Duleta koji uspeva da anulira te odlaske odličnim radom, a toga u fudbalu nema jer se treneri menjaju posle prvog poraza, igrači se prodaju a dugovi se gomilaju i ne otpisuju ...

Pa to donekle i sad imaš, jer nijedna ekipa nije odbranila titulu, a u poslednjih 10-ak godina imali smo 7 različitih šampiona - Real, Bajern, Milan, Porto, Liverpul, Barsa, Manu a sada možda i Inter ...
Slazem se, rekao sam da nije monotono po tom pitanju. Prizeljkujem sto vise ludackih sezona poput one sa Portom i Monakom, to mi je jedno od najboljih izdanja LS. A to bi najlakse moglo da se postigne ovim:
To je već druga stvar i to nije u nadležnosti UEFE ... UEFA bi mogla npr. da iskulira kvalifikacije za LŠ i Kup UEFA za zemlje tipa Srbija, Hrvatska, Bugarska, Rusija, Rumunije itd. nego da šampioni idu direktno, a da iz jačih liga oduzmu jedno mesto i da ih ide 3 direktno ... Ili čak dvoje
Dakle po DVOJE iz najjacih liga. Mancester, Celzi, Real, Barsa, Inter, Roma... zasto da ne. Mada ne vredi pricati o ovome, zna se ko kolo vodi. Mozemo samo da mastamo.

Dodaj Pantelinja i to ti je pola repke, a da su uzeli Kolarova i Baneta npr. iz naše lige (što bi bilo realno da postoji neka gornja granica o odlasku) to bi bio tim koji bi lagano mogao u 1/4 finale LŠ-a ...
Jos bi bili jaci, Maric je bio nosilac mlade reprezentacije pa ga sad nema nigde, Ognjenovic je mogao biti ubica, Vukcevic, Delibasic... Daj Boze da Mrdja, Tadic, Ljajic i Aleksic ne prodju ovako.

Mnogo dobra fora :lol::lol::lol:

1274621337686.jpg

Poslednja izmena:

Back