FC Barcelona

Pocetkom februara vodili smo neku diskusiju na tenisu oko titula koje je na Australian Openu uzeo Federer i onih koje je uzeo jedan igrac pre 40 godina.. tako smo se dotakli i poredjenja fudbalera iz razlicitih era i nekima nije bilo jasno zasto se Pele i Maradona smatraju najvecim igracima ikada jer bi ih danasnji ''pojeli''

Razmisljao sam da pozovem vas dvojicu da ih malko razuverite :D
Nema šanse da bi Pelea ili Maradonu pojeo bilo koji od današnjih igrača ... Pa Maldini koji je 25 godina u fudbalu mu nije mogao ništa, a pred karijere je npr. stvaljao Ibru u džep dok je ovaj bio na vrhuncu ...

Pele je bio skoro pa perfektan atleta, kao MJ u košarci, i samo krvničkim startovima su mogli da ga sruše ...

- ovde se vidi kakav je balans imao i kako je lagano (tj. samo izgleda lagano) rešio tešku situaciju ...

Zbog lošeg kavliteta snimaka se čini da su tad igrači bili slabiji i manji, kao što se čini da je Čarli Čaplin ubrzano išao i da je svet bio takav kad gledaš njegove filmove ... Ali i tada su isti bili ljudi kao i danas, isto genijalni (čak i genijalniji), sa istim fizičkim predispozicijama ...

Ispada da su pre igrači bili prespori i da su trčali 100 metara za 20 sekundi i da su skakali slabije i da su fizički bili slabiji, a to nikako nije istina ...

Uzmi samo osnovne atletske discipline - 100 metara i skok u vis, i pogledaj progres obaranja svetskog rekorda ... Tamo se rekordi obaraju ekstremno teško, jer ljudsko telo ipak ne evoluira toliko kao tehnologija, i npr. Džesi Ovens bi sa svojim najboljim rezultatom mogao da trči finale u nekim od skorašnjih OI ... A pogledaj kakve je uslove imao Ovens, kakve sprinterice i kakva je bila staza tada, bez toliko mogućnosti za trening kao Bolt, bez raznoraznih sprava, nutricionista, trenera za sve i svja ...

Sotomajor i dalje drži rekord, a pre 30 godina rekord je bio za svega par cm kraći ...

Tehnologija i nauka napreduju ogromnom brzinom, i to ima samo minornu ulogu u današnjem fudbalu, jer fudbal je igra u kojoj se koriste snaga i um, a to ne napreduje vremenom kod ljudi u meri kojoj i tehnologija ...

I dan danas da staviš Pelea u ovo vreme on bi bio dominantan, Maradona je relativno skoro prestao sa igranjem pa njega nećemo ni računati ... Isto tako da Mesija staviš u staro vreme ne bi se puno promenio, ne bi bio ekstremno bolji ili lošiji ...

Elem,danas lokalni derbi sa Espanjolom
Očajna tekma, barem drugo poluvreme koje sam gledao, a i to nisam sve koliko je bilo dosadno ...

Video - Guardiola zamro od straha: Inter srušio mit o nepobjedivosti Barce

INTER je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka razbio Barcelonu s 3:1. Španjolci su poveli preko Pedra, no Inter je golovima Sneijdera, Milita i Maicona preokrenuo utakmicu.

Večeras je srušen mit da se Barcelonu ne može nadigrati. Jose Mourinho je odlično postavio momčad se protiv europskog prvaka, Interovci su sasvim su zaustavili Messija, dok su u napadu Sneijder i Milito bili nerješiva enigma za Puyola i ekipu.

> Tijek susreta

Junak utakmice na kraju je Diego Milito koji je upisao gol i dvije asistencije. No, prema počeku utakmice teško se to dalo naslutiti jer je u 17. minuti s dva metra pogodio korner zastavicu. Barcelona je to odmah iskoristila i došla do vodstva. Maxwell je odlično probio po lijevoj strani i zavrnuo loptu po zemlji za Ibrahimovića. Ibro na nju nije stigao, ali je zato iz drugog plana stigao Pedro i pogodio za vodstvo Barcelone. Iako su Španjolci poveli, vidjelo se da to nije ona momčad koja izaziva strah među protivnicima.

U 27. minuti, Milito je opet imao odličnu priliku, s vrlo slične pozicije s koje je zapucao i prvu šansu, iskosa s lijeve strane. No, opet je njegov udarac odsjeo kraj gola Valdesa. Ono što je dva puta promašio Milito, nije sjajni Nizozemac Wesley Sneijder u 30. minuti. Neobjašnjivo je ostao nepokriven u kaznenom prostoru gostiju te je s nešto više od 10 metara preciznim udarcem razgalio San Siro i Inter doveo do zasluženog izjednačenja. Milito se ipak iskupio za dva prethodna promašaja jer je navukao na sebe obranu Barce i onda asistirao za usamljenog Sneijdera.

Tek što se krenulo u drugi dio, Inter je stigao do preokreta preko Maicona. Milito je dobio loptu u dubinu i vratio je za Maicona koji je nije najbolje primio, ali ju je uspio ugurati u mrežu za veliki preokret Mourinhove momčadi.

Konačnih 3:1 postavio je Milito u 61. minuti. Eto'o je centrirao s desne strane, Sneijder je glavom pokušao šutirati, no, lopta se zapravo od poda odbila prema Militu kojem iz blizine nije bilo teško glavom poentirati za 3:1. Milito se time od tragičara na početku prometnuo u Interovog junaka, a Sneijder je nakon ranijeg pogotka upisao i asistenciju iako mu to nije bila namjera.

Posljednjih 15-ak minuta Barca je zaigrala svoju igru, Pique se usidrio pred protivničkim golom, ali su Interovci predvođeni raspoloženim Cesarom uspjeli izdržati do kraja. Barcelona je na kraju imala 67 posto vremena loptu u svojim nogama, ali to joj baš ništa ne znači jer će za osam dana na stadionu Camp Nou imati vrlo tešku zadaću hvatanja dva gola minusa.

Barcelona je odigrala jednu od najlošijih utakmice sezone, a glavne udarne igle Messi i Ibrahimović se gotovo nisu vidjeli. Je li Barca podbacila zbog iscrpljujućeg putovanja autobusom u kojem su proveli gotovo 14 sati, saznat ćemo na uzvratu za tjedan dana.

:D:D:D bye, bye barca... bye,bye...

Nista jos nije gotovo,ali ovo je velika pobeda Intera:) Prvi put u poslednje 2 godine sam video Barsu zbunjenu i cak pomalo uplaseno u nekim nekim trenucima meca.Dobro su stisli katalonce i presingom ih ubili.Potpuno zasluzena pobeda Intera...Poslednjih 15 minuta Interu je nestalo snage,srecom izdrzali su da ne prime gol...

Daleko je ovo od gotovog, jer Barsa je postigla gol u gostima a to mnogo znači ... 2-0 za njih je tamo reačlan rezultat, tako da su po meni sada šanse svedene na 50-50 ...

Mislim da Barsa ima malo vece sanse, jer dovoljno je videti kako su Arsenal pocistili. Ko god da prodje nece biti nezasluzeno, a taj najverovatnije i osvaja titulu.

Ako Barsa prodje dalje, navijam za Bayern koji ce (nadam se samo :) ) pokidati Lyion.Ako Inter ode dalje navijam za njega :)

Ko god da prodje od Bajern/Lion navijacu za njega u finalu. Vise bih voleo da bude Lion, jer Bajern ima ogromnu mrlju na prolazak u polufinale - onaj gol protiv Fiorentine. Ali, bar su izbacili Mancester koji ne podnosim. :super:

Navijači Barselone napali Murinja

Navijači Barselone presreli su u utorak uveče automobil u kojem je bio trener Intera Žoze Murinjo, prenose italijanski mediji.

Murinjo je posle konferencije na stadionu "Kamp Nou", pred revanš meč polufinala Lige šampiona sa Barselonom, ušao u automobil koji je dobio od Evropske fudbalske unije (UEFA), ali nije stigao daleko. Grupa navijača Barselone ga je sačekala napolju i potom počela da udara i šutira automobil, gađa ga konzervama, flašama i svim stvarima koje su bile na dohvat ruke.

Navijači su u jednom trenutku počeli da ljujaju automobil u pokušaju da ga okrenu, ali je, srećom, lokalna policija vrlo brzo intervenisala i rasterala navijače, dok je Murinjo nastavio dalje.

Samo nekoliko sati ranije igrači Intera maltretirani su na aerodromu, pa je obezbeđenje u hotelu gde se nalaze članovi milanskog kluba značajno povećano.

Revanš meč između Barselone i Intera igra se u sredu od 20.45 časova, a pobednik duela će se u finalu Lige šampiona, 22. maja u Madridu, sastati sa minhenskim Bajernom koji je u polufinalu elitnog takmičenja eliminisao Lion.

Ovo je sramota sta rade i kakvim se prljavim sredstvima sluze ovi slepci iz Barselone...Citao sam takodje da su navijaci celu noc bacali petarde ispred hotela gde su igraci Intera,da im ne daju da spavaju...Kako su jadni ne mogu da podnesu da ih je neko nadigrao,nadam se da ce im se sve vratiti veceras...U Milanu su docekani bez ijednog incidenta,a sada tako vracaju gostoprimsto.Sramota...

какви клошари.... чудно да нису похапсили то...
иначе "Цулеси" баш и не прате стил и класу играча, и клуба генерално гледано ...

што се меча тиче ко што сте релки све је могуће ....
није готово док не буде готово :), јеко немој да се прерано радујеш :)

очекујем туреа уместо бускеца и пикеа-милита назад (ако буде маркез примамо гол) ... месија у напраду,(ибра,педро)
интер ће вероватно играти супер-тврду одбрану али биће опасан из контри
тако да све треба боље да функционише него у милану...

биће занимљиво ... :per:

José Mourinho “for Inter, getting to Madrid is a dream, for Barca it’s an obsession”.

Poslednja izmena:
opet se vracamo na ono staro, Barsa je vise izgubila odlaskom Etoa nego sto je dobila dolaskom Ibrahimovica
Daleko više, jer je eto sposoban da igra i po strani, da se brzo ubacuje sa krila (tako je uostalom i dao golove u finalima), i sa njim Barsa ima dimenziju više u igri ... Večeras je čak i beka igrao jedno vreme ...

Jedina prednost Ibre je što može bolje i duže da zadrži loptu, u svemu ostalom su ili jednaki ili je Eto bolji ...

opet se vracamo na ono staro, Barsa je vise izgubila odlaskom Etoa nego sto je dobila dolaskom Ibrahimovica

tako je tako je...sa ibrom su dosta sporiji, igraju za nijansicu ruznije i direktnije...
a ibra mi dijeluje nekako smotano :dash: ...ima on te flashes of brilliance, ali usro im je par sansi , onaj jadan skokic sad, ne znam ko mu je centrirao cini mi se Alves...
mada meni on uvijek tako dijeluje :lol:
ali ozbiljno...mnogo su izgubili odlaskom etoá. ja sam odma rekla da je to los potez, a mene niko en slusa...eeee :mrgreen:

Daleko više, jer je eto sposoban da igra i po strani, da se brzo ubacuje sa krila (tako je uostalom i dao golove u finalima), i sa njim Barsa ima dimenziju više u igri ... Večeras je čak i beka igrao jedno vreme ...

Jedina prednost Ibre je što može bolje i duže da zadrži loptu, u svemu ostalom su ili jednaki ili je Eto bolji ...

Ma Ibrahimovic moze da bude i 10x bolji od Etoá (kao sto nije ,samo dajem primjer) ,ali je lijen i nezainteresovan.

Ibrahimovic moze da bude bolji, ali nije, baba da ima bila bi deda :lol:
Ibrahimovic moze vise da zadrz loptu, ali Barsi treba neko ko moze da odigra iz prve, a ne da zadrzi loptu, imaju oni Mesija koji je zadrzava i to radi najbolje na svetu
bolje da su doveli Huntelara nego Ibrahimovica

Da su oni kupili Ibrahimovica nekako pametnije, a ne za toliki novac + Etoa ...sve bi bilo drugacije...
meni se cini da je laporta udarao inat Etou, jer su sezonu prije toga pokusali da ga otjeraju...umijesto da fino unovce ,ako su se vec zainatili i kupe nekog jeftinijeg napadaca, oni su...ah.

Gde je sada onaj "veliki" navijac Barselone koji je najavljivao nekakvo dopunjavanje istorije u Madridu???
Sada cuti pognute glave!!!Uvek je tu da proziva,a sada mu maca pojela jezik...:lol:

Dovidjenja prijatno za barselonu:super:

Poslednja izmena:
Jedini (dostupan, koji se mogao kupiti) igrač koji bi se uklopio u Barsinu formaciju sa 3 napadača u zadnjoj liniji je David Villa.
Opet smatram da je Ibrahimović izuzetan igrač ali ga ovakav sistem Barsine igre guši.

Back