FBiH PRED KOLAPSOM

Bajo, znas sta? Moj deda, otac moje majke, posto je preziveo drugi rat a maltene sva njegova i babina porodica nije zbog kojekakvih glinskih crkvi i drugih ustaskih izuma, izdao je direktivu - "Ni preko Save ni preko Dunava!"

Znas kad bih otisao da zivim u ustasiju ili recimo u neku Tuzlu, da me popreko gledaju i da mastaju da me zakolju, i da cekaju momenat k'o i do sad da skrate za glavu i mene i porodicu? Znas kad? Pa ni za milion godina.

I uopste za normalne ne smatram one koji odu da zive u neka ustaska gnezda, a ni ovog Turcina koji se popentrao na Pale da im tamo ***** i vodi nevladinu organizaciju.

Jbt zar vam nije jasno do sad? Nije?
Pa dobro ja priznajem da nemam takvih iskustava posto nemam nikoga od rodbine i predaka iz "zapadnih " zemalja ,moji su ratovali samo sa Nemcima ,Madjarima i Bugarima i Turcima ranije ,a oni nisu na nekoj aktuelnoj listi nepodobnih naroda ,pa onda nemam takav osecaj kao ti ili tvoj deda,Mada mogu da razumem da neko ko je preziveo porodicnu tragediju ima lose misljenje o "onim drugima" i da ne zeli da zivi sa njim, hebiga to je u neku ruku normalno i to je svacije pravo da odlucuje o svojoj sudbini.

Al' to je prica koja se ponavlja.

Pazi, moj pradeda nije hteo da makne iz Topuskog, zbog zemlje i radnji, i kao "ma nece mene niko da dira, to su moji prijatelji, komsije." I sta? Zakolju ga kao jagnje, pa potpale crkvu, klince u logor u Gradisku, i te price.

Znaci, pokolju ih kao najgluplju onu stoku. I sta sad biva? Opet rat, opet ovce glupe nece da mrdnu iz Sarajeva, iz Gospica, iz Karlovca, iz Splita. Sta, ko, ma sta, nece nas niko, mi smo tu, to je nase, mi smo nasi, to je Juga, bla bla. I opet u jamu, i opet u reku, i opet ista prica.

I ovce nauce da beze. Ovi koji ni do sad nisu naucili nego se I DALJE pale na neke izduvane fore o toleranciji i bratstvu-jedinstvu i kako smo mi "jedna raja", i ko nas posvadja, i te price... Pa znas sta, toliko su nenormalno, nenadmasivo, velicanstveno glupi da i zasluzuju da ih zakolju.

GZ:
Hmmmm..
nema mjesta cudjenju..
Sticajem oklnosti u vrijeme donosenja presude bio sam u Federaciji BiH...
Po komentarima komsija stvar je trebala da izgleda ovako..

Srbija ce biti osudjena za genocid i agresiju a komsije ce da dugo, dugo godina uzivaju u blagodetima tog sudskog procesa troseci pare koje Srbija ima da im daje, pa ih bolo k**** da li ce da bude posla ili ne..

E kad je presuda pala i shvatili da od para NEMA NISTA... mnogo njih nije htjelo da mi kaze ni zdravo ni merhaba, a kamoli sta drugo..

Nije zlato sve sto sija, pa ni svaka haska presuda nije na teret Srba..

Valja sad raditi, ali tesko se navici da se mora da radi..

A 70% izvoza iz federacije izvoze hrvati pa ti vid da su ostali i bez hrvata .

Al' to je prica koja se ponavlja.

Pazi, moj pradeda nije hteo da makne iz Topuskog, zbog zemlje i radnji, i kao "ma nece mene niko da dira, to su moji prijatelji, komsije." I sta? Zakolju ga kao jagnje, pa potpale crkvu, klince u logor u Gradisku, i te price.

Znaci, pokolju ih kao najgluplju onu stoku. I sta sad biva? Opet rat, opet ovce glupe nece da mrdnu iz Sarajeva, iz Gospica, iz Karlovca, iz Splita. Sta, ko, ma sta, nece nas niko, mi smo tu, to je nase, mi smo nasi, to je Juga, bla bla. I opet u jamu, i opet u reku, i opet ista prica.

I ovce nauce da beze. Ovi koji ni do sad nisu naucili nego se I DALJE pale na neke izduvane fore o toleranciji i bratstvu-jedinstvu i kako smo mi "jedna raja", i ko nas posvadja, i te price... Pa znas sta, toliko su nenormalno, nenadmasivo, velicanstveno glupi da i zasluzuju da ih zakolju.
Eee ali onda dodje neko kao recimo goxy i objasni da su ti Srbi sami krivi shto su se meshali u hrvatsko "gospodarstvo".:)
Ili Iron pa ti objasni da su krivi Chetnici shto nije bilo jurisha na Jasenovac...
I sve tako neki...kreativni momenti...

Problem sa federacijom muslimansko hrvatskom je u tome sto nema industrijske potencijle..a i sav novac koji dobiju iz hrvatske i islamskih zemalja trose na plate u drzavnim institucijama..posto su i u federalnoj komponenti vojske i policiji federacije plate bile nesto vece...dok Republika Srpska ima industrijske potencijale...plate i penzije rastu shodno industrijskom rastu..i imaju realno pokrice..industrija se oporavlja privatizacijom..jos sam da se uvede vise reda u maloj privredi.prodavnice, kafici, dragstori i sl...jer je tu kontrola slaba i ljudi rade bas za male plate...

Djelimično si u pravu s tim da je budžet FBiH potpuno nerealan i dodvorivački!!! Oni su možda i evropski rekorderi po nivou zakonom propisanih socijalnih davanja koja sad ne mogu da ispoštuju!!! Zato kod njih bukte štrajkovi i razni socijalni protesti!!! Državni aparat im čini čini mi se čak jedanaesr vlada sa svojim administracijama i jedanaest parlamenata što ne da nije nigdje zabilježeno u političkoj praksi država već predstavlja jedinstven primjer budžetskog iživljavanja preko megalomanske javne potrošnje!! Federacija BiH objektivno posjeduje veći državni aparat od bivše SFRJ!!!
TO U PRAKSI IZGLEDA OTPRILIKE OVAKO:
Federacija BiH je organizovana po načelu kantona (županija) kojih ima 10:
  1. Unsko-sanski kanton
  2. Posavski kanton
  3. Tuzlanski kanton
  4. Zeničko-dobojski kanton
  5. Bosansko-podrinjski kanton
  6. Srednjobosanski kanton
  7. Hercegovačko-neretvanski kanton
  8. Zapadnohercegovački kanton
  9. Sarajevski kanton
  10. Zapadnobosanski (Hercegbosanska županija, Livanjski kanton, kanton 10)
Tri kantona su po sastaavu stanovništva većinski hrvatski (Zapadnobosanski, Zapadnohercegovački i Posavski), dva su mješovita (Srednjobosanski i Hercegovačko-neretvanski), dok su ostali većinski bošnjački.
Svaki kanton ima svoju skupštinu, i svoju vladu!!! U FBiH se na izborima bira 289 kantonalnih zastupnika (poslanika), 98 zastupnika u Parlamentu FBiH, 28 zastupnika u Parlamentu BiH!!!
Federacija presudno doprinosi I izboru 2 od 3 člana predsjedništva BiH!!!
Teoretski i praktično, FBiH bira 418 od ukupnih 518 nosilaca izbornih mandata u BiH!!! Ovdje ne računamo lokalni nivo (gradovi i opštine)!!!
U IZBORIMA U BIH UČESTVUJE SVEGA 2.755.207.registrovanih birača!!!
U kantonalnim vladama postoje sledeća ministarstva sa svojim kompletnim administracijama:
  1. Ministarstvo pravde i uprave
  2. Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša (uz njega i Upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove)
  3. Ministarstvo stambenih poslova (uz njega i Upravu za stambena pitanja)
  4. Ministarstvo prometa i komunikacija (uz njega i Direkciju za ceste)
  5. Ministarstvo unutrašnjih poslova
  6. Ministarstvo privrede
  7. Ministarstvo finansija
  8. Ministarstvo zdravstva
  9. Ministarstvo obrazovanja i nauke
  10. Ministarstvo kulture i sporta
  11. Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice
  12. Ministarstvo za boračka pitanja
Svi kantoni skupa posjeduju okvirnu posebnu administraciju Vlade FBiH i Skupštinu FBiH sa svojom pratećom administracijom!!!
U Vladi FBiH nalaze se opet sljedeća ministarstva:
  1. Ministarstvo unutrašnjih poslova
  2. Ministarstvo pravde (uz njega i Zavod za javnu upravu)
  3. Ministarstvo finansija (uz njega i Porezna uprava FBiH, a i Finansijska policija FBiH)
  4. Ministarstvo energije, rudarstva i industrije
  5. Ministarstvo prometa i komunikacija
  6. Ministarstvo rada i socijalne politike
  7. Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica
  8. Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata
  9. Ministarstvo zdravstva (+ Federalna uprava za zaštitu od zračenja i radijacionu sigurnost)
  10. Ministarstvo obrazovanja i nauke
  11. Ministarstvo kulture i sporta
  12. Ministarstvo trgovine
  13. Ministarstvo prostornog uređenja
  14. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
  15. Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta
  16. Ministarstvo okoliša i turizma
    i Sekretarijat Vlade

Svako ministarstvo podrazumijeva gomilu sektora i podsektora koji su "nadležni" za područja od "putovanja na mjesec do istraživanja emocionalnih problema steonih junica"!!!

Dalje, tu su i:
  • Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH
  • Agencija za bankarstvo Federacije BiH
  • Federalna uprava za geodetske i imovinsko - pravne poslove
  • Federalni zavod za statistiku
  • Federalni hidrometeoroloski zavod
  • Arhiv Federacije BiH
  • Federalni zavod za programiranje razvoja
  • Federalna direkcija robnih rezervi
  • Federalna uprava civilne zastite
  • Federalna uprava za inspekcijske poslove
  • Federalna komisija za nestale osobe

i dalje:
  • Ured Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima evropske unije
  • Ured za saradnju i zastupanje pred komisijom za ljudska prava
  • Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću
  • Gender Centar Federacije Bosne i Hercegovine
  • Služba za zajednicke poslove organa i tijela FBiH
Osim svega toga, u federalnoj administraciji postoji veliki broj raznoraznih entitetskih i kantonalnih agencija za sve i svašta!!!
Dalje, na teretu javne potrošnje FBiH je i Parlament FBiH sa svojih ukupno 98 koji uživaju pozamašne statusne privilegije!!!
Glavni grad je Sarajevo, uz Mostar u kome se nalaze sjedište četiri federalna ministarstva.
Na čelu entiteta se nalazi predsjednik te dva potpredsjednika.
Zakonodavnu vlast vrši Parlament Federacije BiH, koji se sastoji od Doma zastupnika (98 zastupnika direktno biranih) te Doma naroda (čije predstavnike biraju kantonalne skupštine).
Ovdje treba dodati da Federacija BiH uz RS i Brčko Distrikt nose i teret finansiranja zajedničkih institucija na nivou cijele BiH i to:
Savjet ministara (Vlada BiH) sa svojim ministarstvima:
  • Ministarstvo vanjskih poslova
  • Ministarstvo bezbjednosti
  • Ministarstvo odbrane
  • Ministarstvo finansija i trezora
  • Ministarstvo pravde
  • Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa
  • Ministarstvo komunikacija i prometa
  • Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice
  • Ministarstvo civilnih poslova
i njihovom pratećom administracijom!!!:lol::lol::lol::lol:

Djelimično si u pravu ...
...
Dalje, tu su i strana tijela Savjeta ministara:lol::lol::
  • Generalni sekretarijat
  • Odbor za ekonomiju
  • Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine
  • Ured za zakonodavstvo

Dalje, tu je i Parlamentarna skupština BiH koja obuhvata:
  • Predstavnički dom (42 poslanika i uz njih još i Ustavnopravna komisija, Komisija za finansije i budžet, Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, Komisija za saobraćaj i komunikacije, Komisija za spoljne poslove i Komisija za vanjsku trgovinu i carine), Tu su se udomaćili i Ured sekretara Ustavnopravne komisije i Ured sekretara Komisije za vanjske poslove i Ured sekretara Komisije za vanjsku trgovinu i carine i Ured sekretara Komisije za finansije i budžet i Ured sekretara Komisije za saobraćaj i komunikacije i Ured sekretara Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova i Ured sekretara Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH...
  • Dom naroda - 14 delegata i uz njih i Komisija za finansije i budžet i Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije, a, naravno i Ustavnopravna komisija.
    Osim njih tu je i Stručna služba Doma u kojoj su i Ured sekretara Ustavnopravne komisije
    i Ured sekretara Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije i Ured sekretara Komisije za finansije i budžet, a bogami i Odjel za izradu i objavljivanje pravnih akata.
    Pa juriš dalje po svakojakim komisijama kao što su:
    • Zajednička komisija za administrativne poslove,
    • Zajednička sigurnosno-obavještajna komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH,
    • Komisija za odbranu i sigurnost BiH,
    • Komisija za evropske integracije,
    • Komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku,
    • Komisija za ekonomske reforme i razvoj,
    • I još desetak Ad hoc komisija:lol::lol: (za uzbrdo i nizbrdo)!!
    Tu je, naravno i neizbježni Sekretarijat Skupštine sa svojim rukovodstvom, Stručnom službom Predstavničkog doma, Stručnom službom Doma naroda (Ured sekretara Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine, Ured sekretara Zajedničke sigurnosno-obavještajne komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Ured sekretara Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj, Ured sekretara Zajedničke komisije za evropske integracije, Ured sekretara Zajedničke komisije za administrativne poslove, Ured sekretara Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku, Zakonodavno-pravni sektor, Sektor za opšte poslove (Odjel pisarnice, Odjel za računovodstvo i finansije, Odjel za kadrovska pitanja, Operativno-tehnički odjel), Informaciono-dokumentacioni sektor (Odjel za dokumentaciju i informacije, Odjel za biblioteku, Odjel za prevođenje i lektoriranje, Odjel za izdavačku djelatnost i publikacije), Istraživački sektor, Sektor za međunarodne odnose i protokol (Odjel za saradnju s međunarodnim organizacijama (multilateralni odnosi), Odjel za protokol i bilateralne odnose), Sektor za informacione tehnologije, Sektor za odnose s javnošću

Dalje, u skladu sa proporcionalnik učešćem u pokrivanju troškova rada zajedničkih institucija, na teretu federalnog budžeta su i Agencija za državnu službu BiH, sipa, Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Obavještajno sigurnosna agencija, Oružane snage BiH, Državna granična služba BiH, Regulatorma agencija za komunikacije, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija BiH, Agencija za sigurnost hrane BiH, Agencija za osiguranje u Bosni i Hercegovini, Agencija za promociju stranih investicija u BiH, Agencija za promociju stranih investicija u BiH ...

Tu su i načelnici, gradonačelnici, skupštine, vijeća sva prateća administracija na lokalnom nivou, odnosno na nivou opština, pa onda posebno zakonom definisanih gradskih teritorijalnih jedinica (Grad Sarajevo, Grad Mostar...) ...

Ima toga još bruka, samo sam se već umorio...

PS Sad me već mrzi me da se dotaknem megalomanije u organizacione strukture administracije Parlamenta Federacije BiH!!!!
U svakom slučaju, TAMO SKORO SVAKIH PET SOKAKA IMA SVOG MINISTRA, POMOĆNIKA MINISTRA, NEKAKVOG SAVJETNIKA ILI POSLANIKA NA NEKOM NIVOU VLASTI!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Srbine jeste ovo opsirno, ali ko se imalo razumije u strukturu jedne najprostije drzave, dovoljno je reci da FBiH ima 11 vlada i sve je receno..

Ali, nicim ne osporavam ovo sto si napisao, jer mnogo toga ima...

Sad, samo mala uporedba..

11 vlada u FBiH naspram 1 Vlade Republike Srpske... sad vam je jasno koja ja razlika u drzavnom aparatu i koje se pare moraju izdvojiti za sve ove silne potrosace, dok srecom RS nema takvih troskova..

I joste molim vas, prije par mjeseci mi je neki lik kao nabio na nos da Dodik dnevno placa svijece za svoju rezidenciju 1000 KM (Konvertibilnih maraka, oko 500 evra) i da su to troskovi..

Odgovorio sam, pa i ako je tao, to je 30 000 mjesecno, ali daleko manje od onih okji trose i koliko njih trose u federaciji da Dodik za jednu potrosenu godinu u federaciji na moze da potrosi za cvijece za vise mandata..

ma pukla stvar, srbija ne dade pare, a subraca im hrvati ne daju pare, posebno braca arapi zavezali pipe i sad ce opet ko da gledam biti kuku lele srbine pomagaj da ne pocrkamo od gladi..

Na Palama nema ni muslimana ni Hrvata. Ako ne sumnjaš u lokaciju ne bi trebalo da sumnjaš ni u identitet. Moja porodica je poreklom iz Crne Gore, a vekovima već živimo na Palama. Opet, savršeno me nija briga ukoliko mi neko ne veruje.
Ko laže ja mu ne vjerujem ma ko to bio i kako se zvao.
Na palama Ahmed Predsjednik jedne nevladine opštinske oraganizacije imas u sastavu oko 10% Bošnjaka 1 Hrvat i ostali Srbi. Vratilo se na opštinu Pale preko 100 bošnjačkih poropdica itd.itd.
Kad ovo znam, kontaktiram sa Predsjednikom veome često, dodjem do zaključka da ti ne živiš na Palama i da tvoje lažne konstatacije nisu dobronamjerne.

Ko laže ja mu ne vjerujem ma ko to bio i kako se zvao.
Na palama Ahmed Predsjednik jedne nevladine opštinske oraganizacije imas u sastavu oko 10% Bošnjaka 1 Hrvat i ostali Srbi. Vratilo se na opštinu Pale preko 100 bošnjačkih poropdica itd.itd.
Kad ovo znam, kontaktiram sa Predsjednikom veome često, dodjem do zaključka da ti ne živiš na Palama i da tvoje lažne konstatacije nisu dobronamjerne.

E **** mater, ne valjam Srbima, ne valjam muslimanima. Proglasiću se jetijem i preseliti na jebeni Tibet! Rekao sam zaboli me živo ona stvar veruje li mi ko ili ne. Sad ste nakon dve godine mog prisustva na forumu našli da me optužujete da li sam ili nisam sa Pala. Boli vas briga, mogli bi malo više da obratite pažnju na moje pisanje, a ne lokaciju.
Kažem ti u centru Pala, znači u samom gradu nema muslimana, sve da Isus siđe i kaže: 'na Palama ima muslimana, rekao mi Muhamed na kafici', ja ne mogu joj verovati, jer znam! Nikad ni jednog nisam upoznao niti sam čuo za njega.
U okolnim selima, prema Prači, ima povratnika, i to priličan broj, to sam ti rekao. Znam jer moja baka živi u jednom takvom mestu i bilo joj je drago videti predratne drugove. Je li treba i porodice povratnika da ti navedem?

Ne trošite reči više sumnjajući u moju lokaciju, jalov vam je posao. Ako nemate šta ozbiljnije pisati, nemorate ni ovakve gluposti...

GZ:
I joste molim vas, prije par mjeseci mi je neki lik kao nabio na nos da Dodik dnevno placa svijece za svoju rezidenciju 1000 KM (Konvertibilnih maraka, oko 500 evra) i da su to troskovi..

Odgovorio sam, pa i ako je tao, to je 30 000 mjesecno, ali daleko manje od onih okji trose i koliko njih trose u federaciji da Dodik za jednu potrosenu godinu u federaciji na moze da potrosi za cvijece za vise mandata..
.

E vidiš, prije 2-3 godine, dok je bio u opoziciji u Srpskoj su htjeli da mu sude zbog tog cvijeća!!! Nisu bili u stanju da ga se riješe na drugi način pa su ga bili optužili za kupovinu cvijeća za potrebe rezidencije! Naravno, takva optužnica bila je toliko neozbiljna da je ubrzo "pala u vodu" tim prije ako se uzme u obzir da se radi o državi u kojoj do danas niko nije odgovarao za onolika ratna profiterstva ili za recimo izdaju 12 srpskih opština!!!!!!
Uostalom, neki bi ovdje najviše voljeli da i ovu novu zgradu Vlade RS "ukrašavaju" korov, trnje, kopriva i paučina!!!

image.jpg

rs%20zgrada%20vlada%2020.jpg

zanimljiva su nasa braca iz BiH kad sam prvi put bio na Palama posle rata negde 2000. bas u vreme hapsenja Krajisnika ,(bio 1. april ,a snega u pizdu materinu) svi su kunuli i pljuvali Dodika i Bilju kao najgore lopove,mafijase ,izdajnike i zlikovce ,gore i od Alije ,a sad ga svi volu i kunu se u njega,mada dobro nikad nije kasno da dodje coveku iz dupeta u glavu.

...Pale preko 100 bošnjačkih poropdica itd.itd.
...

Hmmm... i to bi, po tebi, 12 godina nakon Dejtona trebalo da bude nekakva ohrabrujuća cifra??? Pazi, Pale su vrlo blizu međuentitetske linije (zapravo, uz samu liniju), a vratilo se "čak preko 100 porodica"!!!! Šta misliš koliko je tek raspoloženje za povratak u Prnjavor, Gradišku, Koz. Dubicu, Kostajnicu, Banja Luku, Modriču, Šamac, Mrkonjić...
Ludilo od povratka... Vraća se samo gerijatrija, a djeca ih obilaze samo na dve-tri sedmice preko praznika i godišnjeg odmora!!! Kozarac je prepun, objektivno, veoma lijepih i prilično luksuznih renoviranih kuća i pratećih objekata, ali na većini njih stoji ponuda "NA PRODAJU"!!!
Običan čovjek je već odavno skontao da nema on vremena da čeka politička rješenja u Bosni te da je prinuđen da za budućnost svoje djece sam špotraži povoljnije rješenje u smislu lokacije koja mu pruža bolje životne uslove!!!
Svi politički predstavnici muslimana u institucijama BiH imaju riješeno stambeno pitanje na prostoru FBiH, te svoje službene aktivnost u RS ostvaruju kao rad van mjesta svoga prabivališta!!! Jedno su želje, a drugo su životne realnosti!!

zanimljiva su nasa braca iz BiH posle rata negde 2000. bas u vreme hapsenja Krajisnika ,(bio 1. april ,a snega u pizdu materinu) svi su kunuli i pljuvali Dodika i Bilju kao najgore lopove,mafijase ,izdajnike i zlikovce ,gore i od Alije ,a sad ga svi volu i kunu se u njega,mada dobro nikad nije kasno da dodje coveku iz dupeta u glavu.

E Sveto, ovdje ne mogu da odolim pa moram da te malo prilagodim:::

"zanimljiva su nasa braca iz Srbije kad sam prvi put bio na Kosovu prije rata negdje 1989. bas u vrijeme mitinga na Gazimestanu,(bio 28 juni ,a naroda u pizdu materinu) svi su se kunuli i klicali Slobi kao najvećem heroju, patrioti ,rodoljubu i vođi, većem i od cara Laze,a sad ga svi pljuju i s.er se na njega, mada dobro nikad nije kasno da dodje coveku iz dupeta u glavu"

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Šta reći nego politika je *****, a narod je stado ovaca!!!:lol::lol::lol::lol:

Zašto Srbi iz FBIH kada hoce da pohvale Muslimane iz FBIH kazu "Mene niko ne dira, ne maltretira i sl."Zar trebamo biti presretni ako nas ne tuku.Uf kakvi su to kompleksi.Drugi argument za pohvalu njima još ovde nisam pročitala.
Dete sunca,da u RS postoji ijedan jedini Srbin od nas milion i po da kaze da " oduvek" piše ekavicom jer je "navikao" ja bih povjerovala da si ti drugi, ovako...Daj molim te i to sa Pala.Čak i rijetki Muslimani na ovom forumu te ne prihvataju a ne oni iz Sarajeva.Uzalud im se ulizuješ.
E samo si jos ti falila sa svojim ingenioznim zakljucicima :roll:

Back