@BanBanDzinaBiH
Pogresno si ti meine razumio. Ja nemam apsolutno nista protiv Krmkovog politickog djelovanja, tu mi je skroz ok.
Od kad su ga Ameri instalirali Bosni je puno bolje krenulo:
Uvedena carina na drzavnom nivou
Ali se i dalje prihodi dijele na entitetske i budžet Distrikta tako da si opet zbunjen jer nije poenta kako se prikupljaju prihodi već kako se prikupljenim parama raspolaže!!!!
Sama reforma službe sa onim defektašem od Direktora (cirkus od lika) jasno govori da od EU uskoro nema ništa jer dok drugi rade na ukidanju, BiH se veseli uspostavi carinske službe!!!!!!
- Raspustena vojska RS- a i ustanovljena Vojska BiH
Nije vojska BiH već
Oružane snage BiH!!! Razlika između ova dva terina je suštinska!!! Vojska BiH bila bi multietnička i po svojoj formacijskoj organizaciji i tradiciji koju baštini što na tvoju žalost nije slučaj!!! OS BiH
SU sačinjene iz tri nacionalne komponente sa svojim i nacionalnim obilježjima!!! Zavisno od Lokacije na kojoj su oformljene, jedinice baštine tradiciju nacionalnih vojski koje su se u ime njihove nacije borile u zadnjem ratu u BiH!! To znači fda se u Banja Luci i dalje nose i dvoglavi orlovi na zajedničkim uniformama, paradira i srpskom zastavom (doduše uz onu plavo žutu VARTA trokutaru), u Livnu su to hrvatski simboli a u Sarajevu ljiljani!!! Nesretan??? Ja ni malo!!!
Popušiste za obaveznu regrutaciju!!! Uvali vam Milorad umjesto Vojske, Oružane snage koje se sastoje iz tri nacionalne komponente koje su, pored onog VARTA logoa obilježene i nacionalnim amblemima svojih pripadnika!!! Taj jad od vojne organizacije koncipiran je uglavnom kao topovsko meso (pješadija)!!! Čini mi se da ukupno broji nešto iznad 5 hiljada vojnika (jedna jača brigada) koji se popunjavaju opet po etničkom ključu prevaziđenog popisa iz 91'!!! Za bilo kakvu aktivnost tog vojnog cirkusa potrebna je potpuna saglasnost sva tri člana predsjedništva BiH što je manje vjerovatno od pada mjeseca na zemlju!!! Postojeća vojna doktrina nije čak bila u stanju ni da definiše od kakvog bi protivnika ta šaka vojske predstavljala ozbiljnu odbranu!!! Od Srbije ili Hrvatske???

Jedina funkcija tog pokušaja samozavaravanja jesu misije po vama bratskim talibanskim regijonima i to u funkciji već pomenutog topovskog mesa!!! Zaboravih i na "značajnu" ulogu pri dočeku raznih delegacija, a cijenim da je broj vojnika možda dovoljan čak i za jednu malo skromniju paradu!!!

Naravno, ne po Banja Luci!!!
I to tebe toliko veseli!!! Ajde neka si sretan!!! Ja sam onda još srećniji, vjeruj mi!!!
Jacaju drzavne institucije
Zo smo prošli mjesec svi vidjeli!!! Mislim to, kako su te institucije "ojačale"!!! Cijele godine doneseno je jedva 3-4 zakona da bi na kraju premijer dao ostavku, a ekipa iz Sarajva odjednom zamukla od straha zbog blokade Ministarskog savjeta!!! Pokupovaste onoliku bruku životnih namirnica po trgovinama samo zato što je onaj američki retard od ambasadora izjavio da je BiH ponovo na pragu građanskog rata!!! ****** svi su vam se uokolo valjali od smijeha!!! Ima ovdje čak i jedna tema otvorena tim povodom!!!
Koliko su BH institucije "jake" najbolje govori i izjava poznatog lizoguza političke vrhuške u Sarajevu i profesora Sarajevskog univerziteta koju je on izrekao prije nešto manje od dvije sedmice:
"BOSNA BROJI SVOJE POSLJEDNJE DANE!!!" Jaka je to država, nema šta!!! Svi zakoni donose se van parlamenta, a neki se nadaju da nas EU uzima kao ozbiljnog pregovarača za pristup istoj!!!
Spiric premijer (moglo je i puno gore)
Pa tu si u pravu umjesto bivšeg RADIKALA može da vas zapadne i neki sadašnji!!! Onda tek ima da "ojačate"!!!
- Grb RS sa Hrvatskim i Bosnjackim simbolima
Jesil' siguran???

Ako valja tebi onda nema problema!!!

Evo ti i odlukom Ustavnog suda BiH potvrđene zastave RS:
JESIL' SE I U NJOJ PREPOZNAO???A ko jesi, ja sam još srećniji od tebe!!!

Dogovor oko ulaska BiH u NATO
Tek tu smo bitan faktor!!! Jebaćemo svima kevu kolika smo sila!!!

Da, već 4 godine, a nikako da započne!!! Sve u skladu sa ustavnim nadležnostima entiteta i nema problema!!! A Ustav je fala Bogu Dejtonski pa sad ti vidi!!! To je tako u Mostaru Haris potpisao, ja nisam krsta mi!!! Dakle, Policija RS!!!
BiH na putu u EU, pa makar i sepala itd..
Okolo naokolo ..., a zadnji u redu!!!
I sve je to postigao bez ikakvih pobuna u RS, to je ogromna stvar.
Sad si već neozbiljan!!! Nađi razloge zašto bi mi bili nezadovoljni!!!
Samo brate skup je do bola. Krade stotine miliona da ne trepne i to na bezobrazno ocit nacin. Bar da malo kamuflira.Istina je da je banda u Federacija prva krenula sa lopovlukom na ovom nivou. Samo njih je puno, pa dok svi stignu na red ne ostane po glavi politicara bas tako puno. Al Krmak sve hapa sam, dijeli mrvice okolo i ostalo lopatom kupi.
"Krade", a vama ne dade??? Jel'??? Sram ga bilo jel'???
Pazi šta je tek taj "lopov" bio u stanju da npr. danas učini samohranoj majci muslimanki sa petoro djece
Nek čujem da se bar neko od vaših federalnih lojavih lopina bar počešao za nekom srpskom mukom pa da se vratimo na temu!!! E vidiš, ovdje je razlika između Milorada i onih za koje ti glasaš!!!
Ajde da neko od vas malo ovako "zakamuflira" pomažući unesrećenom Srbalju u Federaciji!!!
I da, daleko od toga da je on sam, al je daleko najpromnentniji hapator.
I jos mi ponekad zasmeta taj rijecnik koji koristi, al to je onako licna stvar. Kad racionalno sagledam stvar znam da mu je to u opisu radnog mjesta.
Pričo ti onomad u Saraj'vutvoj stari dedo uz fildžan kahve jel'???
Jel ti moj stav po Krmkovom pitanju sad jasniji?
Jbga, sad , maloprije ti reče da je takve "krmetine" kod vas mnogo više, a da ovaj naš ima sreću da je usamljen!!!
Ladno te citiram pa skontaj sebe:
"...Federacija prva krenula sa lopovlukom na ovom nivou. Samo njih je puno, pa dok svi stignu na red ne ostane po glavi politicara bas tako puno...."
Mislim da smo se razumjeli!!!