Fata Orlović dobila je spor na Evropskom sudu za ljudska prava protiv Bosne i Hercegovine

Ne moze jedna osoba da tvrdi kako nisu smeli tu da izgrade crkvu na tom mestu, a ujedno da mrze Fatu zato sto se borila za svoja zakonska prava.... Jer ako neko kaze "sram je bilo, zato sto je trazila izmestanje, on u stvari kaze da crkva ipak moze tu da se gradi, dakle taj u ovom slucaju ne osudjuje gradnju na tudjem posedu, niti postuje prava vlasnika poseda......
Ne mozes ni ti da tvrdis da neko mrzi Fatu.
Evo ja je npr.uopste ne mrzim.Samo kazem da je mogla i drugacije da postupi,a ne da rusi bogomolju.Ljudi grijese,ali ljudi i prastaju.Neki.

Ne mozes ni ti da tvrdis da neko mrzi Fatu.
Evo ja je npr.uopste ne mrzim.Samo kazem da je mogla i drugacije da postupi,a ne da rusi bogomolju.Ljudi grijese,ali ljudi i prastaju.Neki.
Pošteno je bilo da dobije odštetu a njoj je nuđena mnogo veća cijena nego što vrijedi zemlja.
Njeni sinovi su živi, Srbi ih nisu ubili a muž je bio vojnik.

To što nije željela ništa drugo psim rušenja govori koliko je taj narod zatucan i zadojen mržnjom.

Podsjeća ih crkva na pretke kojih su se odrekli radi kilograma pasulja.

Da vam ispricam sad jednu istinitu pricu iz mog kraja.Mozda bi prije spadala u neki drugi forum,ali nema veze.
Kod nas u gradu zivjela je jedna bogata muslimanka koja je imala mnogo zemlje.Navodno od nekih begova naslijedila.Svi su je zvali "hanuma".Prije rata,tadasnji siz ili ne znam vec ko je bio nadlezan,oduzme joj tu zemlju za izgradnju naselja i prodaju placeva.Mislim da joj zapravo nisu oduzeli,nego da su joj dali neku nadoknadu,ali svejedno,ona to nije htjela da proda.Pitanje je sad i otkud njoj bas tolika zemlja,ali ne znam te detalje.
Uglavnom ta zemlja je isparcelisana i prodati su placevi,koje su ljudi regularno kupili.
Ona je ostala da zivi u jednoj staroj kuci,okruzena sljivikom,zovom i borovima.Kuca je bila kao iz horor filma.Sve je bilo zaraslo u siprazje.
Mi djeca,smo se plasili da pridjemo,iako smo se cesto igrali u tom sljiviku.To je bio ogroman prostor.
Iako je prije rata bila ugledna gospodja,pricalo se da u toj kuci zivi kao pustinjak,zapusteno i da joj samo dolazi neki rodjak da je sluzi.
I da kune sve koji zive na njenoj zemlji.
Poslije nekoliko godina je umrla i opstina je valjda uzela i ostatak te njene zemlje jer nije imala nasljednika,sta li,posjekli su sljivik i stabla i ostala je samo njena kuca i dva bora izmedju kojih su letjeli slijepi misevi.Jos kad obasja pun mjesec.😀
I to su posle postali placevi.
Vjerovali ili ne,mi smo cesto u ulici to komentarisali,kao da se njena kletva ispunila.
Skoro da je iz svake kuce neko umro,i to ljudi koji nisu bili bas stari i za umiranje.
A covjek koji je kupio plac tu otprilike gdje je bila njena kuca je umro mlad,i prije nego je napravio kucu.
Iako ti ljudi nisu bili nista krivi , oni su to platili i kupili od opstine,ipak mislim da ima ono nesto "iracionalno" i da je ucinjen neki grijeh prema toj zeni.
Vecina ljudi koji su tu kupili placeve i ne zna za postojanje te zene i tu pricu.Znamo samo mi koji smo prvi tu doselili.
I zato mislim da crkvu ipak nije trebalo rusiti.
Grijeh je rusiti bogomolju.Bilo ciju.Ima nesto "iznad",iako mi mislimo da nema.
Mozda ovo ipak da prebacim na "Misterije",ovde su svi ipak racionalni😀

Poslednja izmena:
U kojim pravcima razmisljas?
Da si bila u grotlu kada par desetina majki zalelece: joj sineee, 10 puta bi razmislila da li bi nečiju agresiju podgrevala da opet nekad neke majke lelecu.
Ti znaš šta je pravda?
I svaki ovde koji drži jednu stranu, koja se nameće, je obični propagandista , I takvima se mora napisati istina , da ne odu u krajnost i da nekad neki ne pate više nego što su dosadašnji patili.

Od ove babetine, hvala bogu, deca su preživela, ali ona radi sve da nekad nečija deca, ne prežive, pa bila I muslimanska i srpska, a i oni koji je bezrezervno podržavaju
Prijatan dan
Ta si. I ne samo ovde i ne samo sad. sto se za mene nikad nije moglo reci.

Rekla sam ti da mi se ne obracas, narocito sa svojim glupostima i propagandom. Ti si obican "agitprop".

Eto, direktor memorijalnog centra u Potočarima svoga oca, koji je poginuo 1992 godine u borbi upisao kao žrtvu masakra u Srebrenici

Eno ga preti tužbama što je smrtovnica publikovna, naravno ne dovodi u pitanje to što je lagao

Tako će jednom i istina o "fatinom vlasništvu" izaći na videlo ..

Za svaku laž postoji istina, samo treba vremena i strpljenja, da popuste stege "austrougarske" .

Nejasna je poenta ljudi koji zive u Srbiji da umanjuju broj ubijenih muslimanskih civila.... U Srbiji vazi misljenje da je taj broj i vise nego minoran i nema se gde vise umanjiti...Taj posao nema smisla... Pa kome se onda ti ljudi u Srbiji obracaju?
Da bi ljude priblizili istini u zemlji u kojoj vecina misli da njihova vojska nije cinila velike zlocine niti u jednom ratu sta treba raditi? Umanjivati jos vise? Tako je...smail koji se krsti

Nejasna je poenta ljudi koji zive u Srbiji da umanjuju broj ubijenih muslimanskih civila.... U Srbiji vazi misljenje da je taj broj i vise nego minoran i nema se gde vise umanjiti...Taj posao nema smisla... Pa kome se onda ti ljudi u Srbiji obracaju?
Da bi ljude priblizili istini u zemlji u kojoj vecina misli da njihova vojska nije cinila velike zlocine niti u jednom ratu sta treba raditi? Umanjivati jos vise? Tako je...smail koji se krsti
Haške presude navode brojke od max 5000 ljudi, nigdje se ne pominje 8000.

Pa dobro... Osudili su pedesetak Srba, a ubijen je toliki narod, znaci ipak smo "dobro prosli"... Ima jos mnogo krvnika koji setaju nasim gradovima i nikad im niko nece suditi... Ima li mesta za nezadovoljstvo?
Nije ubijen narod, ubijeni su neki ratni zarobljenici.
Ima krvnika ali najviše na strani muslimana, većina nije odgovarala za ratne zločine.

Nije ubijen narod, ubijeni su neki ratni zarobljenici.
Istrazi ti to malo bolje... Ne znam kako se ova krilatica odrzala i kod omladine koja je rodjena posle rata...Mislim da se vise radi o nekom psihickom fenomenu...
I sta kazes ubijani su samo ratni zarobljenici tj. vojnici, samo njihove kuce su paljene, samo njihove zene silovane i samo oni proterivani sa ognjista? Ili ce sad da ide ona fora "Pa dobro bilo je pojedinacnih zlocina"...

Istrazi ti to malo bolje... Ne znam kako se ova krilatica odrzala i kod omladine koja je rodjena posle rata...Mislim da se vise radi o nekom psihickom fenomenu...
I sta kazes ubijani su samo ratni zarobljenici tj. vojnici, samo njihove kuce su paljene, samo njihove zene silovane i samo oni proterivani sa ognjista? Ili ce sad da ide ona fora "Pa dobro bilo je pojedinacnih zlocina"...
Ti si taj koji treba da istraži. Nikakve kuće nisu paljene niti su silovane bilo kakve žene u Srebrenici.

Lupaš gluposti.

U svojoj presudi Oriću haški tribunal je utvrdio da su se zaista desili zločini za koje se tereti, strašni zločini nad Srbima, ali nije mogao dokazati njegovu komandnu odgovornost.

Niko nije odgovarao za te zločine.

Džamije na srpskoj zemlji​

Marko Danojlović, urednik Informativne službe zvorničko-tuzlanske eparhije, podsetio da je dugo trajao spor oko hramova na Diviču i Konjević Polju, koje su bez prethodne saglasnosti SPC podigli Srbi izbegli sa prostora Federacije BiH zajedno sa Srbima koji su tu od ranije živeli.

On je izneo podatke i o uzurpaciji imovine SPC i Srba u BiH. U Bosanskom Petrovcu izgrađena je džamija u „Parku narodnih heroja” gde su uklonjene dvadeset dve biste sa spomenika boraca NOR-a, dok je zemlja uzurpirana od Srpske pravoslavne crkve. U Ključu je porušen spomenik iz Drugog svetskog rata i podignuta džamija, preko puta crkve, na parceli koja je od nje oduzeta. U Sanskom Mostu, u Zdeni, podignuta je džamija na zemljištu srpske porodice.

U selu Križevići, u opštini Olovo, sagrađena je džamija na imanju Ljubomira Divljanovića, u selu Noćajevci kod Stupara, na zemlji Vlade Đerića, u Vrapčićima kod Mostara na imanju Anđelka Loze, u Rakovici kod Sarajeva, na zemlji Mome Despića.

U Nedžarićima u Sarajevu izgrađena je džamija kralja Fahda na srpskom zemljištu, kao i na Mojmilu. Na Alipašinom polju u Sarajevu sagrađena je rimokatolička crkva na srpskom zemljištu.

Politika

Nije pronađena masovna grobnica u dvorištu nane Fate Orlović​

U dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju od jutros su vršena iskopavanja na mjestu nekadašnje ilegalno izgrađene crkve, a nakon prijava da se tu nalazi masovna grobnica.

Iskopavanje zemljišta vršio je Institut za nestale osobe BiH, a kako je za Fenu iz ove institucije potvrdila glasnogovornica Emza Fazlić, u popodnevnim satima završena je pretraga terena i iskopavanje, te nije pronađena nikakva masovna grobnica.
Sa današnjim provjerama pristiglih prijava Institut za nestale osobe, kako je rečeno, završio je iskopavanje zemljišta ispred kuće nane Fate Orlović, te nema potrebe za daljim nastavkom aktivnosti.

Faktor
Laži, podmetanja, mržnja, neljudi... šta god da dopišete to su što su.

Eto...pokazalo se da je i ovo laz.Nikakvu masovnu grobnicu nisu nasli.

I bolje je da nisu nasli ljudske ostatke. Bilo bi dno dna da je crkva gradila na kostima.

Sto ne pobija cinjenicu da je crkva postpila krivo i van razuma gradnjom crkve u tudem dvoristu i pokusavanjem nasilnog pokrstavanja sela. Postupak crkve nije prvenstveno ljudski. Pored cinjenice sto je pravno neispravan.

Isto tako ne menja cinjenicu da se u Bosni jos uvek traze ostati preko 7.000 osoba i da su njihove kosti, ili ostaci negde zakopani. I naravno da treba istraziti svaku pistu.

Isto tako ne menja cinjenicu o stotinama masovnih grobnica. Od Tomasic, Crmog Vrha...
Mapa masovnih grobnica.

thumbs_b_c_b126632f0a5888ea37ed3427890e5135.jpg

Back