Farbanje jaja, trikovi i ideje...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.270
Između dva Uskrsa, katoličkog i pravoslavnog, popričajmo o farbanju jaja.
Jaja farbamo lukovinom, bojama za jaja, prehrambenim bojama, voskom, u vinu, lepimo sličice i salvete...

Imate li neki savet, ideju ili podelite sliku svojih uskršnjih jaja...

IMG_20190428_102624.jpg

ove godine sam resila da uvijem jaja u onim mrezicama u kojima se kupuje voce, pa da ih farbam samo varzivom, a mozda i jos neku boju, ako budem imala vremena, i planiram najvise 45
videla sam na netu pre neki dan to farbanje jaja sa mrezicama i bas, bas mi se svidelo - nije mnogo zahtevno vremenski, a i tako mi je obicno-neobicno, lepo, elegantno sareno

p.s. nekoliko godina unazad sam radila na pari, i tako su mi prelepa, ali ove godine bicu kratka sa vremenom za igranje sa bojama

ove godine sam resila da uvijem jaja u onim mrezicama u kojima se kupuje voce, pa da ih farbam samo varzivom, a mozda i jos neku boju, ako budem imala vremena, i planiram najvise 45
videla sam na netu pre neki dan to farbanje jaja sa mrezicama i bas, bas mi se svidelo - nije mnogo zahtevno vremenski, a i tako mi je obicno-neobicno, lepo, elegantno sareno

p.s. nekoliko godina unazad sam radila na pari, i tako su mi prelepa, ali ove godine bicu kratka sa vremenom za igranje sa bojama
eno sad gledam, i uvijanje jaja gumicama/koncem, i to mi je jako lepo i lagano, pa cu neka i tako :D

eno sad gledam, i uvijanje jaja gumicama/koncem, i to mi je jako lepo i lagano, pa cu neka i tako :D
Ranijih godina sam radila sa bojama, vinom, mrežicama, gumicama.
Za sve treba dosta vremena, strpljenja, živaca, sudova...
Sa gumicama je prilično teško, pucaju, pomeraju se, a stvarno lepo izgleda se uspešno ofarba na taj način.

Dekupaž mi je najčistiji i najuspešniji od svih tehnika, osim lukovine.

Ranijih godina sam radila sa bojama, vinom, mrežicama, gumicama.
Za sve treba dosta vremena, strpljenja, živaca, sudova...
Sa gumicama je prilično teško, pucaju, pomeraju se, a stvarno lepo izgleda se uspešno ofarba na taj način.

Dekupaž mi je najčistiji i najuspešniji od svih tehnika, osim lukovine.
hvala ti, Duki :cvet: , pretpostavila sam to za gumice i vrele vode, zato i razmišljam o koncu
verovatno ću sve to da izvežem u sredu uveče, a da farbam u četvrtak posle posla
jedino mi ova tehnika nekako uzima najmanje vremena i farbanja i šaranja, a ove god mi je vreme baš knap

Lukovina je zakon i najprirodnije bojenje jaja
a mozda umesto varziva, sve poredjam u lukovini, volim lukovinu :D

Savršenu narandžastu ćete dobiti tako što ćete u dve šolje vode koja je proključala dodati četiri supene kašike mlevene paprike i dodati malo sirćeta. Kada se smesa ohladi dodajte jaja i ostavite ih dok ne budet zadovoljni bojom. Izvadite jaje, isperite hladnom vodom i stavite u korpicu.

(žena blic)
Clip2.jpg

Savršenu narandžastu ćete dobiti tako što ćete u dve šolje vode koja je proključala dodati četiri supene kašike mlevene paprike i dodati malo sirćeta. Kada se smesa ohladi dodajte jaja i ostavite ih dok ne budet zadovoljni bojom. Izvadite jaje, isperite hladnom vodom i stavite u korpicu.

(žena blic)
Pogledajte prilog 1139611
Jedna od tri moje omiljene boje: narandzasta, plava i bela :zaljubljena:

Pokusajte sa krep-papirom,takozvanim, veoma zanimljivi pastelni tonovi.Inace planiram da koristim i koprive za farbanje,zdravo i lepo.
Koprive? :ceka:

Ja bih ovo probala, sinoć sam otkrila

Nisam ni znala na koliko načina jaja mogu da se ofarbaju bez onih veštačkih boja, sasvim prirodno
To sa gumicama ja cu s koncem, bar ne puca na visokoj temp. :tajna:

Back