Fantasy NBA 2021/22

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On mi se potkrao kao greška.

S obzirom da sam bolji od Edmonda u međusobnom skoru tokom godine, dovoljno mi je 5 kategorija, a Edmond je u petak vodio u 6. Tad sam procenio da najlakše mogu dobiti ukradene lopte. Mada zbog toga što sam napravio toliko izmena, isto tako mogu izgubiti i TO. Damn if you do, damn if you don't. Mislim da su mi poeni van domašaja, očekujem da Edmond uzme i FGM.

Onda sam u listi slobodnih igrača selektirao najbolje kradljivce, pa upoređivao sa listom utakmica u nedelju, da bih eliminisao one koji ne igraju u nedelju. Karusa sam prevideo.

A Porzinglass mi je naravno morao uterati rac još jednom za kraj... rečeno je da neće igrati b2b utakmice, jer je metilj stakleni, zbog čega sam ga pustio u subotu misleći da neće igrati i uzeo Vanderbilta zbog ukradenih. Naravno, igrao je, dao 27 poena koji bi možda i mogli da mi omoguće da uzmem FGM na kraju i pritom ukrao 1 loptu, koliko i Vanderbilt.

Nikad više to govnoh neću draftovati.

Iskreno to i vama svima savetujem. Pre 9-10 runde, ne isplati se draftovati ga.

Pa dobro, razočmaran sam jer sam izgubio za malo, ali dobro jbg, šta da se radi.

Generalno odlična sezona, tim mi je bio super iako sam ostao bez 2 od prva 4 pika jako rano, to je hendikep koji se inače teško može premostiti. Najvažnije je da ti prvih 5-6 pikova budu na raspolaganju, to je kičma tima, to se teško može zameniti, ostali mogu.

Al eto, i bez njih je bilo dobro. Lebron... reko sam vam, ja i on smo smrtonosna kombinacija. Za 10 godina igranja, dvaput sam ga imao u timu i oba puta osvojio titulu. Zamalo i sad. Pao do treće runde, a vratio vrednost prve. King. Lejkersi smrde, ali on je i dalje mislim top 5 igrač, šta god drugi pričali. Juri titulu najboljeg strelca, dabogda je osvojio.

Siakam i Rožir su draftovani u 7. i 8. rundi, a igrali su kao pikovi 3. i 4. runde. Mobli je dijamant iskopan u 12-oj. Uz par dobrih slobodnih agenata, to su glavni razlozi što je ovaj tim i bez PG i MPJ bio super.

Da su i njih dvojica bili zdravi, ne bi bilo zanimljivo 🤪

Čestitke Edmondu i ovde 🏆

Čestitke i @akrobata na trećem mestu

I naravnl, hvala i ostaloj sirotilji što je igrala 💗

ja moram da priznam da mi nije bio isti hajp kao prethodne sezone. prva je, ipak, bila posebna, a i na forumu se osećalo mnogo više znakova života. ne kažem ni da je bilo dosadno, samo su propratni entertainment i trolovanje bili nešto nižeg intenziteta. no taby, no party, hm?

ali, ono što se izgubi u emotivnom investiranju nadoknadi se malo boljim razumevanjem igrice: ne igra se više s koca i konopca nego su se pohvatali konci, što bi rekao ovogodišnji šampion.

da ostanem pri metafori: svojim pletivom sam prilično zadovoljan. od draftovanih igrača iz taktičkih sam razloga odustao samo od pokuševskog i mcconnella, a silom prilika (čitaj: INJ) i od poeltla, kojeg sam pošto-poto želeo da vratim, ali bez uspeha. embiid je u top 3 MVP kandidata, lamelo ball i dejounte murray su se – sticajem srećnih, ali ne i nezasluženih okolnosti – probili do all-stara, herro se vratio na svoj bubble nivo (kad sam, pred sezonu, video neki komentar na netu tipa „vidi tylera, konačno prestao malo da **** i vratio se basketu“, znao sam da ću da ga uzmem), a collins, gordon, levert i fournier (s kojim sam, doduše, bio u toplo-hladnim odnosima) pružili su sadvim solidan učinak. očekivao sam još više od middletona i beala, ali daleko od toga da su podbacili. plus, prezadovoljan sam trejdom sa stugotsom (haliburton za barnesa) – a nadam se da je i on – kao i partijama novopridruženih članova saddiqa baya i camerona johnsona.

no, dan što plete, noć opara. nisam uvek bio dovoljno brz sa izmenama, držao sam se tvrdoglave parole „veruj svom timu“, a i protivnik je ponekad, naprosto, imao više sreće. najviše mi je žao što nisam draftovao moranta, a puno sam se premišljao – bio je moj prošle godine, ali je tek ove eksplodirao.

ostaje nam da ispratimo kraj nba sezone i hvalimo se učinkom svojih igrača, a meni i da završim euroleague fantasy (blink, blink, možda vas zanima?).

PS. glasao bih za uvođenje ograničenja sedmičnog broja izmena, kako ne bi – u odsudnim trenucima – došlo do preterane manipulacije igračima i zamenjivanja čitavog tima, što mi nije u duhu igre.

ja moram da priznam da mi nije bio isti hajp kao prethodne sezone. prva je, ipak, bila posebna, a i na forumu se osećalo mnogo više znakova života. ne kažem ni da je bilo dosadno, samo su propratni entertainment i trolovanje bili nešto nižeg intenziteta. no taby, no party, hm?

Pa da. Nema Taba, nema Strvine, nema Lopija.

Možda sam i ja doprineo manjoj aktivnosti, al ono, razumite me, ja sam čovek u već poznim fantasi godinama.

plus, prezadovoljan sam trejdom sa stugotsom (haliburton za barnesa) – a nadam se da je i on

Jesam, odličan trejd, super što je ispalo dobro za obojicu.

ostaje nam da ispratimo kraj nba sezone i hvalimo se učinkom svojih igrača, a meni i da završim euroleague fantasy (blink, blink, možda vas zanima?).

Igrao sam taj fantazi jednu ili dve sezone pre više godina i nije mi se svideo. Ne znam dal su nešto menjali u međuvremenu, on je bio kao ovi fudbalski fantaziji gde se igrači kupuju za pare, ali aj to je u redu, nego me je nervirala jedna stvar. Naime, vrednost igrača se drastično menjala iz kola u kolo, u zavisnosti kako ko odigra utakmicu. Tipa, Dijamantidis vredi 15 poena, odigra loše kolo i onda mu stave da vredi 10.74, odigra dobro vredeće 21.82 i tako neke vrengave cifre u dve decimale. To su baš drastične promene, lako možeš da izgubiš celu vrednost tima i to mi se ne sviđa.

PS. glasao bih za uvođenje ograničenja sedmičnog broja izmena, kako ne bi – u odsudnim trenucima – došlo do preterane manipulacije igračima i zamenjivanja čitavog tima, što mi nije u duhu igre.

Uvešćemo ograničenje na 4 ili 5.

Igrao sam taj fantazi jednu ili dve sezone pre više godina i nije mi se svideo. Ne znam dal su nešto menjali u međuvremenu, on je bio kao ovi fudbalski fantaziji gde se igrači kupuju za pare, ali aj to je u redu, nego me je nervirala jedna stvar. Naime, vrednost igrača se drastično menjala iz kola u kolo, u zavisnosti kako ko odigra utakmicu.

da, euroleague fantasy funkcioniše po principu kupovine igrača, nema drafta. taj problem koji spominješ su sredili, a uveli su i obavezan odabir trenera (što se boduje na osnovu pobede/poraza i koš-razlike), pa je postalo dinamičnije. ali po meni ne može da prismrdi ovoj igrici. ja je igram samo jer pratim evropsku košarku, koju više volim da gledam od američke.

da, euroleague fantasy funkcioniše po principu kupovine igrača, nema drafta. taj problem koji spominješ su sredili, a uveli su i obavezan odabir trenera (što se boduje na osnovu pobede/poraza i koš-razlike), pa je postalo dinamičnije. ali po meni ne može da prismrdi ovoj igrici. ja je igram samo jer pratim evropsku košarku, koju više volim da gledam od američke.

Ma da, NBA je majka.

Kažu da je bejzbol fantazi jako sličan, al ovde je fora što je kompletan ugođaj, jer volim da gledam basket. A bejzbol me smara, slabo ima akcije, zaspim posle 5 ininga.

kasniš.jpg

@forlorn odličan trenutak za izmenu, zar ne? :mrgreen:

pa, s obzirom na to da je diljem neta ponela laskavu titulu „the best first-round series ever“, ništa manje od buzzer beatera nismo ni očekivali :super:

netsima u odbrani očajnički nedostaje neko poput simmonsa, a ukoliko durant ostane onako nervozan i dobro branjen, a ne počne da ubacuje onu gomilu šuteva koje uzima, ni ramazan kyrie im neće pomoći...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back