Fanatizam mladih mama na fejsu

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Da li vas smara što porodični ljudi, tačnije mlade mame, toliko stavljaju slike svojih beba i dece na fejs?
Jeste li primetili taj fenomen, nije li malo degutantno?

Ponosna mama i njena trofej beba na profilnoj slici, onda celi albumi - kako je proslavilo dete rođendan, pa ovo, pa ono, stotine slika, mala deca iz svih uglova.......

Da li ovde ima onih koji to rade i nemaju meru u tome?

Mislim ok, dobro, imate decu, ali smanjite malo doživljaj....
Dajte tom detetu malo privatnosti tokom odrastanja, nemojte toliko da se puvate njime i pravite silne prezentacije koje nikog ne zanimaju....
Recimo i to da beba i malo dete nisu baš prijatna pojava za gledati u estetskom smislu, onolika glava u odnosu na telo itd...

isto ko album sa slikama sto je nekad bio..jel primecujete vi kamere na svakom koraku..na netu nema privatnosti..o svakom se moze saznati info cim se pojavimo negde i evo upravo se tako neko tripuje da ga neko ugrozava i spopada..pa sto se kurce ako ne znaju leteti..otvaraju profile i sve zovu tamo na druzenje a posle se vataju za glavu kako su sedeli na 100 stolica..ovako bar vide da ima dete pa je sigurnija

Nemaju čime drugo da se ponose, pa kače slike svoje dece misleći kako je to neko nadnaravno dostignuće i kako svi samo čekaju da proučavaju slike sa njihovih rodjendana ili čega već. A još su gori oni likovi što ostave deset patetično-ulizivačkih komentara na te iste slike. Naravno predivno je imati decu, verovatno najdivniji osećaj na svetu, ali milioni ljudi ih imaju. Ne treba to tako isticati. Nego svaki roditelj misli da je njegovo dete posebno, pa kači te slike kako bi sebi hranio nenapunjeni ego. Iz istog razloga vode decu na ona takmičenja za decu-manekene, teraju ih da gnjave rodbinu i prijatelje recitacijom sveže naučenih pesmica i slično. A još ako se nadju patetičari i uvlakači da hvale dete unedogled, eto još bolje situacije. Generalno mi se gade takve persone. Dete treba voleti svim srcem, treba mu posvetiti pažnju i pripremati ga za budućnost, a ne praviti od njega sportski trofej.

Da li vas smara što porodični ljudi, tačnije mlade mame, toliko stavljaju slike svojih beba i dece na fejs?

Ponosna mama i njena trofej beba na profilnoj slici, onda celi albumi - kako je proslavilo dete rođendan, pa ovo, pa ono, stotine slika, mala deca iz svih uglova.......

Dajte tom detetu malo privatnosti tokom odrastanja, nemojte toliko da se puvate njime i pravite silne prezentacije koje nikog ne zanimaju....
Recimo i to da beba i malo dete nisu baš prijatna pojava za gledati u estetskom smislu, onolika glava u odnosu na telo itd...

mlade mame, majke baš male dece, su daleko najbezobzirniji stvorovi na planeti

Правилно је колега постављач уочио ту тенденцију произишлу из потребе човека да се нечим хвали.По данашњим стандардима ниси фенси мама ако немаш брдо слика на Фејсу и ако ниси отворила албум,наш први рођендан,и сл.који ће сви да лајкују и остављају коментаре типа,јао што сте слатки.Мислим ок је ставити једну-две слике али гомилати слике на дневној бази и показивати дете као да је мечка Божана је стварно претерано.

baš danas rekoh
ne razumem žene koje se ponašaju kao da su one jedine na svetu rodile decu
što nema veze s tim što nisam ni majka ni otac
al moja deca bla bla bla
mislim deca ko deca
ništa bolja od ostalih
al nije ni čudo pošto je majčinstvo postala "uloga"
koju žena treba da igra pored karijeristkinje, emancipovane žene i supruge
a ne neka logična potreba

bas sam pre par dana razmisljala o tome. nisu svi roditelji takvi al gomila ljudi na fb upravo to radi...jadno to dete bez privatnosti, bez icega..a i nekako je napadno...iksreno ne razumem ni ja cemu to :neutral:

Pa brate, ko vam kriv ka lutate fejsom i trazite slike mladih mama valjda u gacama, raskrecenih i sa golim doopetima :rotf:
Stavljaju zene sta misle da treba da stavljaju, ima prijatelja i clanova porodice koje to zanima i zele da vide, sta vama siste yaya za to

Kako li ti znaš šta ja ili neko drugi traži na facebooku :think: Znaš postoje ljudi koji gledaju i druge stvari a ne samo "mlade mama valjda u gacama, raskrecenih i sa golim doopetima" .

не треба да се стављају непримерене слике, слике голих беба, деце
а "обичне" слике---пих слике ко слике
ја гледам ако моји пријатељи ставе, похвалим бебу, јао што је слатка, ја своје ставим понекад, ретко

Kako li ti znaš šta ja ili neko drugi traži na facebooku :think: Znaš postoje ljudi koji gledaju i druge stvari a ne samo "mlade mama valjda u gacama, raskrecenih i sa golim doopetima" .

Pa sta se onda bunite sto zene stavljaju slike sebe i svoje dece?
Kakve to slike ocekujete da vidite na profilu bilo koje mlade majke?
Mislim, pitam, a slutim da trazite to sto sam napisao, e kako bi neometano drqali u tami svojih memljivih soba :lol:

Back