Fama o Đinđiću

To smo videli na njegovoj sahrani.

A jasno je da je bio iznad svih, jer ni skoro 8 godina posle njegove smrti ne mozete da prestanete da o njemu pisete.

Pa ni o SM ne prestaju da pisu,i to revnosnije mnogo nego o ovom,bilo dobro ili lose.

A ovo je i sam dokaz one tvoje logike da za razumevanje djikja moras imati max.minimum inteligencije,jer bi po tvojoj logici Hitler bio mnogo bolji covek od djindjica.

Mada ima jedna razlika,Hitler je to cinio drugim narodima a ovaj svome:roll:

O Milosevicu otvaraju teme pristalice, a o Djindjicu njegovi protivnici.

Sta je to tebi Djindjic uradio?

I o Milosevicu takodje.

Huskao NATO da me bombarduje,a bomba mi pala 70 metara od kuce.

Pretio mojoj familiji likvidacijom dece ako ne podnesu ostavku na svoja legalno izabrana mesta.(po njegovom nalogu licno iz njegovog kabineta),da pomenem isti nisu bili opozicioni protivnici,nego mala zasebna stranka koja nema veze ni sa proslom ni sa ovom vlascu.

Koliko puta se ponavlja ta laz da je Djindjic trazio da se Srbija bombarduje?

A ovo za pretnje likvidacijom ti ne verujem, to nije bio Djindjicev stil.

To mozes a i ne moras da verujes,ali ja ga zbog tih pretnji i ne bih nesto odvajao od drugih,jer to nije nepoznanica ni jednom coveku koji ima maltene apsolutnu vlast.

Radi se o neutralnoj stranci koja je zahvaljujuci postenju njenog osnivaca osvojila vecinu u tom gradu i mesto gradonacelnika,evidencija postoji da je taj covek osvojio to mesto,ja sam tu pretnju takodje prihvatio sa rezervom,ali kada je covek par dana posle osvajanja mesta gradonacelnika podneo ostavku video sam koliko je sati.

A to za bombardovanje postoji evidencija.

Privatizacije koje su sprovodjene u to vreme nanele su mnogo zla radnicima i bivsim vlasnicima.
Divljacka privatizacija je pocela pre restitucije i otvaranja dosijea, sto je tragicno delovalo na mnoge ljude, kojima je Vlada na cijem je celu on bio napravila nemerljivu stetu. Ako posmatramo period 2 godine pre 5.oktobra...sam Djindjic je imao dijametralno suprotne teze o privatizaciji, kada je kritikovcao Seselja i njegovu tvrdnju da je i najgora privatizacija bolja od drustvene svojine. Djindjic je na kraju zavrsio upravo sprovodeci seseljevske stavove o ekonomiji i privredi. I tu je bit tog stetocinskog delovanja. Moze covek da prica izvrsne stvari, moze da pokazuje inteligenciju na svakom koraku, ali dela ostaju...a ta dela ne da nisu sjajna, vec veoma stetna...

Tacno je da su Djindjiceve reci o privatizaciji sledece. Mi moze da prodamo samo one fabrike koje rade sa dobitkom ,ove druge niko nece. Elem tako su prvo prodali
pivare koje su i onako radile odlicno i cementare koje i danas posluju do 00 pored njih secerane i ostalo sve sto je vredelo . Prema tome glavni je krivac sto je dozvolio
divljacku privatizaciju uz pomoc svoje ekipe.

1918 i 2000 je isti scenario...dezerteri i ratni profiteri su sacekali delimicnu propast srbije i njenu nemoc da se nametnu i preuzmu vlast zarad svoje licne srece i licnog prosperiteta a uz svesrdnu pomoc medjunarodne zajednice...i 18 i 2000 je profitirao zapad i politicari koji su se domogli vlasti...ratnici i narod i onda i sad su izgubili sve...

1918 i 2000 je isti scenario...dezerteri i ratni profiteri su sacekali delimicnu propast srbije i njenu nemoc da se nametnu i preuzmu vlast zarad svoje licne srece i licnog prosperiteta a uz svesrdnu pomoc medjunarodne zajednice...i 18 i 2000 je profitirao zapad i politicari koji su se domogli vlasti...ratnici i narod i onda i sad su izgubili sve...

ni blizu isti. 1918 je na vlasti bila megalomanska i nezajazljiva klika karadjordjevic&pasic koja nije htjela srbiju nego je nerealno bila gladna cjelog balkana. pa su ko guske u magli zagrizle na mamac juznoslavenske ideje.

1999 je na vlasti bio recidiv komunizma, arogantni i nesposbni politicar koji je na pravdi al preko srpske krvi istrajavao na svojoj komunistickoj ideji. takva pravda nije bila pozeljna jer nas je sve previse kostala

2000 je dosao politicar koji je prvi put razumio savremena politicka kretanja i politiku uopste. naravno da silama koje su odrasle u teroru i koje teror znaju provoditi (mislim na srbiju prije 2000 i poslije 2003) to nije odgovaralo

poslije 2003, naslonjeni na ideju djindjica novokomponovani politicari vuku zemlju u propast i svaku gresku svake godine umotavaju u nekakve zelje djindjica. ne, on nije htjeo da partijski interesi budu iznad interesa drzave gospodine tadicu. vecini onih od prije 2000 sukob sa drugima se lomio preko njega bespotrebno.

a danas imamo scenu na kojoj za mene niti ima politicara koji vrijedi niti iko ima pravi program za srbiju koji bi obuhvatio interese vecine gradjana. sve "go" kalkulant koji bi samo da ucestvuje u diobi vlasti, pljacki gradjana i drzave. ovo je samo licno misljenje i naravno da se mozete slagati ili ne slagati

djindjic je bio jedini pravi politicar u srpskom korpusu u zadnjih 100 godina, prije njega i poslije njega- boranija

E baš. Poslednji iole valjan političar "u srpskom korpusu" je bio Nikola Pašić, pa i on je, ako ćemo pravo, bio govedo, pošto je zajunio da pravi Jugoslaviju, slabo uzimajući u obzir realne parametre, koji baš i nisu upućivali na tako nešto kao dobru opciju.Baš naprotiv.

ni blizu isti. 1918 je na vlasti bila megalomanska i nezajazljiva klika karadjordjevic&pasic koja nije htjela srbiju nego je nerealno bila gladna cjelog balkana. pa su ko guske u magli zagrizle na mamac juznoslavenske ideje.

1999 je na vlasti bio recidiv komunizma, arogantni i nesposbni politicar koji je na pravdi al preko srpske krvi istrajavao na svojoj komunistickoj ideji. takva pravda nije bila pozeljna jer nas je sve previse kostala

2000 je dosao politicar koji je prvi put razumio savremena politicka kretanja i politiku uopste. naravno da silama koje su odrasle u teroru i koje teror znaju provoditi (mislim na srbiju prije 2000 i poslije 2003) to nije odgovaralo

poslije 2003, naslonjeni na ideju djindjica novokomponovani politicari vuku zemlju u propast i svaku gresku svake godine umotavaju u nekakve zelje djindjica. ne, on nije htjeo da partijski interesi budu iznad interesa drzave gospodine tadicu. vecini onih od prije 2000 sukob sa drugima se lomio preko njega bespotrebno.

a danas imamo scenu na kojoj za mene niti ima politicara koji vrijedi niti iko ima pravi program za srbiju koji bi obuhvatio interese vecine gradjana. sve "go" kalkulant koji bi samo da ucestvuje u diobi vlasti, pljacki gradjana i drzave. ovo je samo licno misljenje i naravno da se mozete slagati ili ne slagati

to sto ti mozda imas problema sa kultom licnosti je tvoj problem koji apsolutno ne mora imati veze sa realnoscu...bilo je tema vazdan ali ako zelis ajde opet....navodi sta je to djindjic uradio dobrog za srbiju---NE ZANIMAJU ME TEORIJE I FILOZOFSKE PRICE NITI OPRAVDANJA DA JE VLADAO 2.5 GODINE....znaci kazi sta je to sto je uradjeno...a ja cu da se prisetim svih obecanja i svega sto je lose uradio...AJDE KONACNO DA SUMIRAMO ZIVOTNO DELO ZORANA DJINDJICA....

E baš. Poslednji iole valjan političar "u srpskom korpusu" je bio Nikola Pašić, pa i on je, ako ćemo pravo, bio govedo, pošto je zajunio da pravi Jugoslaviju, slabo uzimajući u obzir realne parametre, koji baš i nisu upućivali na tako nešto kao dobru opciju.Baš naprotiv.

eto...i od tebe bih voleo da mi objasnis velicinu politickog genija nikole pasica....ne zameri...al ja ga vidim suprotno od interesa srbije....znaci ne racunamo duzinu politickog staza pasica i njegovu genijalnost obmane...racunamo rezultate rada i njegove lopovluke i njegovog sina rade...

Ima puno istine u ovom komentaru, međutim ovo boldovano je stvar tvoje sasvim pogrešne procene.
Đinđić nije bio dobar političar. Ni slučajno, ni blizu. I to zato što NIJE RAZUMEO VLASTITU DRŽAVU I NJENE GRAĐANE. Zato što nije uvažavao njihovu istoriju, njihove potrebe, njihov način poimanja stvari. Nije mogao da uskladi svoj korak sa njihovim. Nije on bio ispred svog vremena, već je on bio pogrešan čovek u pravo vreme. On jeste bio pragmatičan, ali Srbi su često idealisti. Interes, racionalni, da treba sedeti velikom u bulji nije srpski način.

'Zaluga' Đinđića je u tome, što svi koji su na vlast zaseli posle njega, ipak, nastavljaju njegovim putem. Svi oni do jednog, i kada su licemerno poput Koštunice to negirali, nastoje samo jedno . da nas nauče da se savijemo. Da prihvatimo zapadni interes kao svoj vlastiti.
Izvini, mene lično zabole. To su, vrlo često, vrlo različite stvari.

Back