FAKULTET POLITICKIH NAUKA

:roll: ok... pa tako mi je delovalo sudeci po nekim komentarima... Nisi se valjda pokajala zbog upisa? Nije da to nekeko deluje na moj izbor. Samo sam radoznala :wink:

Ne,nisam se pokajala zbog upisa!!! Predavanja su stvarno zanimljiva (dobro,ne bas sva :wink: ) i stvarno mozes da cujes dosta pametnih stvari.... Ja nisam bila najsigurnija da li je fpn ono sto stvarno zelim da studiram,ali sad sam stvarno zadovoljna.... :)

Ne kazem da je fax preterano tezak,naravno da ima i tezih od njega,ali ima mnogo ivse onih koji su laksi i na kojima se mnoooogooo manje radi... Ne kazem da je mnogo tesko,ali nemojte da pomislite da cete upisom zavrsiti sav posao.... Srecno!!!!

p.s. Pokusacu da pronadjem pitanja koja sam ja prosle godine imala na prijemnom,pa cu ih ostaviti ovde u toku sledece nedelje... Nece vam mnogo znaciti,ali da vidite otprilike kako izgleda... ;)

da, tacno je da upisom niste zavrsili stvar, ali ja se ne slazem da je fax tezak....sa nekim minimumom ucenja i rada tokom godine najopustenije dajete uslov!!!
i druga stvar koja je bitna, profesori su uglavnom fer, nisu nadrkani skotovi kao na drugim nekim fakultetima tipa Pravnog koji ce da te obore nbez ikakvog razloga...mozda neki i zna da te osteti za ocenu ali to nije uopste strasno!!

Pa to im je najnovija prica... Sada kao treba da se skupi svih 60 kredita da bi se preslo na drugu godinu... Pa,kada gledas iz tog ugla,nije toliko lako ocistiti godinu!!!!

Doduse,ja se jos nadam da ce se nesto promeniti,ali.... Eeeeee,cuvena Bolonja 2..... :roll:

Gde si to cula, majke ti? Moram to da proverim!
Ako tako stoje stvari koji im je ****** sa onim forama das sve ispite pa predjes na budzet [pod uslovom da neko ispadne, naravno :roll:]
To je nemoguce! Ne, ne...proveri informaciju, molim ti se...

Ovako, ja sam druga godina, i kao sto vam je poznato, nase samofinansirajuce kolege su sve presle na budzet koje su dale uslov. na pocetku godine su im rekli da nema prelaska na budzet ukoliko neko od budzetskih ne obnovi godinu. to nije vazilo za nas, posto reforma nije bila dobra, da li cete se i vi provuci ne znam. samofinasirajuci moraju da skupe 37 poena da predju u drugu godinu, a budzetski studenti svih 60 da bi zadrzali taj status.
sto se tice pitanja politicke ekonomije, i kod mitrovicke i kod veselinova izvlace se tri pitanja iz njegove knjige i jedno iz njene. eto toliko od mene. ako ima jos nekih dilema, tu sam za kolege ;)

stvarno ne kapiram zasto se toliko zalite da je tesko ocistiti godinu...cinjenica je da imate isto kao i generacije pre bolonje, samo vam je povecan broj predmeta i to zbog toga sto su skoro svi veci predmeti iscepkani pa npr. umesto ipt, imate ipt1 i ipt2...znaci samo vam je olaksano.
jeste da treba da cistite godinu, ali isto tako mozete da radite tokom semestra i kad dodje isp. rok samo odete kod profesora da vam upise zaradjenu ocenu i ispit polozen!!! e to kod nas nema, obavezno je usmeno odgovaranje!
kladim se da ce na kraju i vama odobriti 37 bodova za upis na 2. godinu, znaci uslova ipak ima!!!
samo, niko ne razmislja na malo duze staze...to je mac sa dve ostrice, jer onda da biste upisali trecu, morate da cistite sta vam je ostalo iz prve, i da cistite celu drugu...a skoro niko to nece moci...

ove godine samo iz jednog predmeta dobijamo ocenu na osnovu rada tokom semestra,znaci ono dodjes i on/ona ti upise, sve ostalo treba da se izadje na ispit i pored uradjenih kolokvijum, iz politicke ekonomije nije bilo cak ni toga, radi ko kako hoce od profesora

Evo par pitanja iz ustava od prosle godine:
1. Dokument donet za vreme Kromvelovog protektorata 1653.god. je (Instrumenti vladanja)
2.Sudije ne smeju imati (privatnu prevnu praksu) -imaju ponudjeni odgovori
3.Potpuna vlast u kojoj su pod drzavnom kontrolom svi oblici politickog i drustvenog zivota je (totalitarizam)
4.Referendum prema dejstvu na norme pravnog poretka su (konstitutivni i abrogativni)
5.U vandrednim situacijama ne sme biti ugrozen (licni integritet) -imaju ponudjeni odgovori
6.povezivanje organizacione celine prema sadrzini,vrsti i srodnosti poslova koji se obavljaju je ___________princip
7.slozena drzava u kojoj postoji jedna "glavna" drzava i jedinice je (federacija)
8.odluku o raspustanju skupstine jedinice lokalne samouprave donosi...................

Caos svima! I ja sam odlucila da upisem ovaj fax, mnogo sam se dvoumila, posto sam u srednjoj ekonomskoj, razmisljala sam da nastavim ekonomiju, ali iskreno za ove 4 godine mi se smucila, suvise je dosadna, a i nekako mi se cini da su mi politika i istorija uvek bile blize od ekonomije. prosek iz skole mi je oko 39(39.22) i sada mi jos preostaje da pocnem da ucim za prijemni. Ja sam mislila da upisem smer politkolog, ali sad se pitam da li je mozda bolje da pokusam i na medjunarodne odnose?????? Veliki pozdrav za Shinodu ( procitala sam sve postove od pocetka, i covek mi je postao izuzetno drag, iako te ne poznajem, treba imati strpljenja pa odgovarati na ista pitanja po 100 puta)
Hvala Neveni na pitanjima. Oduzi se ovo moje pisanje :) Nadam se da cete mi pomoci da resim ovu dilemu!Pozz

Ih... cudno pitanje. Politikologija ili medjunarodni... Ne znam sta da ti kazem kad ne znam kako je na medjunarodnom. Mogu samo da ti drvim o politikologiji. :D Ja sam imao slicnu dilemu, resio sam je tako sto sam otisao na sajt i pogledao sve ispite na oba smera i gledao sta me vise zanima. Bilo je tu jos nekih manje bitnih (licnih) faktora koji su prelomili...
U svakom slucaju prijemni je isti za oba smera tako da imas jos dosta vremena da se odlucis, bitno je samo da krenes da shtrebas! ;)

Ja sam car, znam - politikoloshki mesija! :mrgreen: :lol: :oops:

Back