FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Bas sam sad procitala post od jedne devojke (Ivana0304) Da ide u ekonomsku skolu i da ce ustav uciti iz tih knjiga. Koliko ja znam u ekonomskoj se uci *ustav i privredno pravo*, a za prijemni na fpn treba *ustav i pravo gradjana*. To su dva razlicita predmeta. Cisto da ne uci pogresan predmet...

odlican ti je prosek, svaka cast!
ja sam na novinarskom smeru, ali, kad bih bila na tvom mestu, upisala bih ipak medjunarodni smer...jeste tezi, ali je po mom misljenju najbolji smer na faxu...a sa njim mozes isto da se bavis politikom/pol. teorijom ili sta god vec razmisljas, a takodje dolazi u obzir i diplomatija, sto je extra...
to je moj savet...sad, ne znam cime bi volela da se bavis kad zavrsisi fpn?

odlican ti je prosek, svaka cast!
ja sam na novinarskom smeru, ali, kad bih bila na tvom mestu, upisala bih ipak medjunarodni smer...jeste tezi, ali je po mom misljenju najbolji smer na faxu...a sa njim mozes isto da se bavis politikom/pol. teorijom ili sta god vec razmisljas, a takodje dolazi u obzir i diplomatija, sto je extra...
to je moj savet...sad, ne znam cime bi volela da se bavis kad zavrsisi fpn?
Hvala, hvala :-)
Pa iskreno da ti kazem pojma nemam :-) Bila sam u velikoj dilemi koji fax uopste da upisem, napokon sam se odlucila za ovaj, a sad opet treba izabrati smer... Jezici mi nisu jaca strana, pa mi se zato ne upisuju medjunarodni odnosi, jel' se na tom smeru uce 2 jezika??? A moguce da cu konkurisati i na oba smera, jer je prijemni isti... Koja si ti god novinarstva?

Pa nemam pojma stvarno. Nesto mi se cini da i nema neke velike razlike izmedju ta dva smera. Ali verovatno cu konkurisati na oba. Samo treba poceti uciti za prijemni... :) Koja si ti god. novinarstva?

Za djurica. koliko ja znam, te pripreme bi trebalo da su od 11. do 15. juna. Ne znam tacno, ali mislim... mada, imas ti dosta do sledeceg prijemnog :-) Meni su prosle godine dolazili u obzir skoro svi faxovi, tek sam se sad odlucila za ovaj. Tako da postoji mogucnost da se i ti predomislis :-)

poz,
planiram sledece godine medj. odnose. iscitao sam veci dio teme ali nigdje nisam nasao nista o onim pripremicama ili sta vec sto budu na fax-u par dana prije...
druze shinoda, pomozite... ;)

Hm, mislim da je neko pominjao to nedavno... Ja nisam na to isao, na moju veliku zalost, manje zbog ucenja, vise zato sto se vecina ljudi vec tamo izgotivila! :lol: Znam da je organizovano otprilike 2-3 nedelje pre prijemnog i da kosta par 'iljada...

Pripreme su bile organizovane 15-ak dana pre prijemnog,i kostale su oko 2,5 hiljade....
Istorija se uglavnom svodi na prikazivanje pitanja iz proslih godina.... Ustav-prepricavanje knjige... Sociologija je jedino sto mi je pomoglo,jer je Cupic izbacio neke delove iz knjige i rekao da se fokusiramo na tabele i podele...
U principu,te pripreme ti ne pomazu mnogo,ali kao sto je Shinoda rekao,malo upoznas ljude,vidis kako je to sedeti u amfiteatru i slusati predavanja... :) Posle toga si definitivno opusteniji na ispitu....
Sto se tice smera-politikoloski ili medjunarodni,ja cu preporuciti medjunarodni.... Ja sam na tom smeru,extra mi je,jeste cini mi se malo teze (tako bar kazu),ali isplati se... A kasnije mozes malo vise da biras,sto se posla tice.... :)

Hvala, hvala :-)
Pa iskreno da ti kazem pojma nemam :-) Bila sam u velikoj dilemi koji fax uopste da upisem, napokon sam se odlucila za ovaj, a sad opet treba izabrati smer... Jezici mi nisu jaca strana, pa mi se zato ne upisuju medjunarodni odnosi, jel' se na tom smeru uce 2 jezika??? A moguce da cu konkurisati i na oba smera, jer je prijemni isti... Koja si ti god novinarstva?

Na svakom smeru se uci samo jedan jezik, izaberes engleski, francuski, nemacki.
Nisam bas sigurna da na bilo kom fakultetu mozes da konkurises na dva smera, cak sam ubedjena da mozes samo na jedan. Ali proveri.
Ja sam na drugoj godini, upisala sam 2005, ali sam obnovila prvu, i eto sada guram drugu :)

Bas sam sad procitala post od jedne devojke (Ivana0304) Da ide u ekonomsku skolu i da ce ustav uciti iz tih knjiga. Koliko ja znam u ekonomskoj se uci *ustav i privredno pravo*, a za prijemni na fpn treba *ustav i pravo gradjana*. To su dva razlicita predmeta. Cisto da ne uci pogresan predmet...

E hvala ti silver_lady :D:D al ja se predomislila.... Upisaću ekonomski fakultet ;-)

Al moja najbolja drugarica će na novinarstvo tako da njoj prikupljam informacije :-D:-D

Zanimaju me pripreme za fax, tj. za novinarski smer.... Kad će se održati? Koliko koštaju? Možda ste kuckali o tome, al nisam stigla da čitam... :shock:

Pozzzzzić od Ivančice :razz:

moj msn je ivancica89bg@hotmail.com
pa nek mi se javi neko ko ima neke informacije..... zahvaljujem ;):p

Rekla je Nevena vec nesto o pripremama:

Pripreme su bile organizovane 15-ak dana pre prijemnog,i kostale su oko 2,5 hiljade....
Istorija se uglavnom svodi na prikazivanje pitanja iz proslih godina.... Ustav-prepricavanje knjige... Sociologija je jedino sto mi je pomoglo,jer je Cupic izbacio neke delove iz knjige i rekao da se fokusiramo na tabele i podele...
U principu,te pripreme ti ne pomazu mnogo,ali kao sto je Shinoda rekao,malo upoznas ljude,vidis kako je to sedeti u amfiteatru i slusati predavanja... :) Posle toga si definitivno opusteniji na ispitu....
Sto se tice smera-politikoloski ili medjunarodni,ja cu preporuciti medjunarodni.... Ja sam na tom smeru,extra mi je,jeste cini mi se malo teze (tako bar kazu),ali isplati se... A kasnije mozes malo vise da biras,sto se posla tice.... :)

Ja se jos uvek nisam odlucila!!!
Novinarstvo ili medjunarodni???Pitanje je sad!!!
Ako se ja pitam onda novinarstvo,ali opet nekako mi se cini da posle medjunarodnog imam vise mogucnosti!!!Ne znam,nisam pametna!!!
Inace,ako nekog zanima,izasao je informator!!!

Back