FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Ej, potrebna mi je jedna informacija na koju bi mogli da mi odgovore studenti II, III, IV i V godine FPN, a tiče se predmeta UPT kod profesora Simeunovića. Imam kolokvijum za...10ak dana... i interesuje me, pošto učimo iz onog praktikuma, da li će biti samo pitanja koja se nalaze na kraju svake oblasti ili moramo sve da učimo? Čuo sam da je poprilično darovit kod ocenjivanja, pa mi je nelogično da moram da učim sve...Inače mislim da je profesor kralj, samo me nervira njegovo kašnjenje, mada i to dobro dodje za koju kafu....Ako neko odgovori pametno, častim ga pićem ako ga ikada upoznam....:grin:

Hvala unapred...

E, Giri, sjajno pitanje!:) Mene isto to muci... Asistent je jos rekao da ce biti u formi testa, tako da ne bi trebalo da budu ni ona pitanja iz praktikuma posto su ona predugacka, sve nesto kao objasni... I, jos me muci to sto je Simeunovic rekao da ce nam biti i ono sto je predavo u pon, a asistent je rekao samo one dve oblasti sa vezbi...???????????????

A da drage kolege jednostavno posalju mail asistentu sa svojim pitanjima! (;

Meni iskreno Simeunovic zestoko ide na zivce, em sto kasni, em sto se komiram na svakom predavanju ma koliko mi bilo zanimljivo gradivo. A ni moj komsha Veseli nije nista bolji... :evil:

@ giri:
postoje skripte za upt, a neko je vec ostavio link za aristokrate tu sve imate vezano za fpn. asistent koji je sada na upt je meni dezurao na kolokvijumima iz tog predmeta, tada je cekao da postane asis. i on je najveci kralj!!! pustio nas je da sve apsolutno prepisemo jedni od dtugih., samo je trazio da budemo tihi! car...niko apsolutno to nije pao! posle tih kolokvijuma ispit je laganica, iscimajte se, ne bih ja bas ostavljala onaj praktikum za ispit!
@ sea:
a ja sam upisala novinarstvo i nisam se pokajala, fax je extra!!!a sad, knjizavenost ili fpn? to je razlicito skroz. na novinarstvu ipostoje strucni predmeri tek kad predjes pola faxa, prve dve god. su uglavnom politicki predmeti, pa ako te to interesuje, dobrodosla! a filoloski je najneorganizovaniji fax na bu, sigurno. tamo je opsti haos.

twins_kv
sorry sto te smaram, ali stvarno mi je svaka informacija dragocena. novinarstvo mi se stvarno svidja i volela bih to. kakve su mi sanse za posao kasnije, gde mogu da radim sa zavrsenim faxom? samo u medijima negde, u novinama...? ili postoje jos neka mesta koja traze fpn? kako je inace na faxu? tesko?

@Shinoda

Jeste da kasni, al' ekstra predaje...Za razliku od Veselinova i Radmile Vasic iz Osnova prava...ubiceee...

Kako to njegova predavanja mogu da ti budu extra?! :shock: Materija jeste zanimljiva, ali nacin na koji je prezentovana..juuuu umorim se samo kad cujem za Simeunovica, a ne kad dodjem na upt! :lol:
Realno, po mom misljenju naj profa za sada - Pavlovic iz soca. :D

btw, ne bih se ja uzdao preterano u skripte. Ume to njesra opasno da zayebe!

Moze li neko (ko studira novinarstvo na fpn) da mi kaze da li se pokajao ili ne? I da li je bolje upisati se recimo na knjizevnost umesto na fpn?

Ne mozes to tako da gledas. Na svakom faxu se uvek nadje neko ko se pokaje, jer ne leze svima iste stvari, jbg... Mogu ljudi da ti kazu da li je njima dobro ili ne, ali niko ne moze da ti preporuci jedno ili drugo, moras sama da odlucis... i kao sto rece twins filoloski je zaista najneorganizovaniji fax na univerzitetu!
A sto se posla tice. Pa ne verujem [po mom skromnom misljenju] da ni sa knjizevnoscu imas isuvise mnogo (isplativih) mogucnosti, isto sr*anje u sustini! Sve se u sustini svodi na licni angazman, ako giljas posteno i dajes maximum od sebe, na kraju ce se to isplatiti! ;)

Jooooooj ljudi skroz ste me zbunili!
Dakle,ja imam zelju da budem novinar,ali mi je milion ljudi reklo da od toga "nema 'leba"!
Hocu da upisem ovaj fax i svi mi kazu da je bolja diplomatija!
Kad malo bolje razmislim nije ni to lose!
U dilemi sam!Ne znam sta da radim!
Jel lakse spremiti istoriju ili srpski?
Jel postoji mogucnost da radim prijemni za oba smera?
Unapred zahvaljujem na bilo kakvim informacijama!Pozz

Jooooooj ljudi skroz ste me zbunili!
Dakle,ja imam zelju da budem novinar,ali mi je milion ljudi reklo da od toga "nema 'leba"!
Hocu da upisem ovaj fax i svi mi kazu da je bolja diplomatija!
Kad malo bolje razmislim nije ni to lose!
U dilemi sam!Ne znam sta da radim!
Jel lakse spremiti istoriju ili srpski?
Jel postoji mogucnost da radim prijemni za oba smera?
Unapred zahvaljujem na bilo kakvim informacijama!Pozz
Ja ne mogu da ti kazem da li je bolje novinarstvo ili medjunarodni odnosi, posto sam ja na politikoloskom smeru.
Za prijemni iz srpskog sam cuo da uopste nije bio naivan ove godine, dok je istorija koju sam i ja polagao bila necu da kazem laka, ali ako radis stvarno nije preterano teska.
Vidi kakve su tvoje zelje i interesovanja, pa se po tim kriterijumima odluci sta ces studirati. Mislim da su predmeti na prijemnom malo manje bitan faktor...

A da li mozes da radis oba prijemna to bi trebalo da pitas ljude na faxu. Verovatno ces naci kontakt telefon na adresi: www.fpn.bg.ac.yu

Back