FAKULTET POLITICKIH NAUKA

@sea:
pa mozes da radis u medijima, a mozes da radis i kao pr, i u marketingu nesto...mada mozes da radis u sustini i poslove koje rade i politikolozi, pa cak i diplomatiju, ko to zna. ja sam tek na drugoj pa se ne opterecujem time gde cu raditi, a ti jos nisi ni na faxu, a vec razmisljas o tome!
a fax nije tezak, ako volis politicke predmete sociologiju , filozofiju...sve to polaze i novinarski smer.
aljudi na faxu su savrseni, bar ja to mislim za moju generaciju.

srpski je uzas!!! kad sam ja polagala, nista klasicno iz knjizevnosti nije bilo, tipa prepoznas delo, pisca, lik i sl. bilo mi je recimo dva stiha pesme pa da prepoznam pesmu, da napisem pisca, i da kazem na sta se odnose ti stihovi. najbolje da uzmes onu knjigu mislim da se zove teorija knjizevnosti i redom. a gramatika- bilo je par pitanja, ali se stvarn ne secam sta, davno bilo. bilo je i par pitanja iz pravopisa, obrati paznju!
ali uglavnom su neka teorijska pitanja, kao npr. meni pitanje sta su aedi...to je to cega se secam.

I ja bih zelela da ove godine upisem ovaj fax...ali zanima me da li je prijemni u isto vreme kada je i prijemni za pravni?Ne bih zelela da se poklopi, posto mi je druga solucija pravni fakultet.

Mnogi ljudi me ubedjuju, da je ovaj fakultet cista glupost, ali meni su medjunarodni odnosi super, a kao sto sam imala prilike da procitam politikologija se ne razlikuje previse, pa u krajnjem slucaju...zasto da ne i to. Jer zaista volim istoriju,filozofiju i ustav, sociologiju ne bas, ali dobro.
Jos nesto, zanima me da li posle zavrsenog fakulteta moze lako da se nadje posao ili i dalje sve zavisi od stranacke aktivnosti ili pak debele veze?

I ja bih zelela da ove godine upisem ovaj fax...ali zanima me da li je prijemni u isto vreme kada je i prijemni za pravni?Ne bih zelela da se poklopi, posto mi je druga solucija pravni fakultet.

Mnogi ljudi me ubedjuju, da je ovaj fakultet cista glupost, ali meni su medjunarodni odnosi super, a kao sto sam imala prilike da procitam politikologija se ne razlikuje previse, pa u krajnjem slucaju...zasto da ne i to. Jer zaista volim istoriju,filozofiju i ustav, sociologiju ne bas, ali dobro.
Jos nesto, zanima me da li posle zavrsenog fakulteta moze lako da se nadje posao ili i dalje sve zavisi od stranacke aktivnosti ili pak debele veze?

spremala sam se privatno srpski kod profesorke, pukla 300 evrica i na kraju mi to skoro nista nije znacilo...od prosle god. imaju neke pripreme na faxu, mada moje misljenje je da je to otimanje para glupim ljudima.
prijemni jeste zajeban, ali nravno da moze da se spremi, samo zavisi koliko se sve ozbiljno shvati. srecno svim buducim kolegama :)

a termine prijemnog ces znati mozda 15 dana pred sam prijemni...moze da se desi da ti se termini ne poklo[e jer prijemni na pravnom traje 3 dana, a kod nas na faxu je za sve smerove istog dana.

Jel istina da sa zavrsenim fpn moze da se radi kao prof.ustava i prava gradjana?

Na zalost, ima puuuno takvih primera... Jbga, ne mozemo "svi" u diplomatiju...:(

Sto se tice price ko je najbolji profesor, Pavlovic je FACA samo takva!:) Lik je svirao gitaru u Vampirima!:) Al' baaas je zahtevaaan, bas bas! Zato je Cupic KRALJ!!!!!!!!:):):) Kol'ko sam se samo ismejala na njegovom prvom predavanju... A, i kazu da je opusteno za ocenu.

Vlada Stankovic je isto super lik, jos ako bude sutra na kolokvijumu tako dobar k'o sto je pre bio...:) Zato onaj asistent sa prava... Necu komentarisati!!!

Mene zanimaju iskustva nakon zavrsenog fakulteta, a posebno nakon medjunarodnih odnosa, tj. diplomatije. Procitala sam na na sajtu fakulteta da 10 najboljih studenata iz generacije,dobijaju posao u ministarstvu spoljnih poslova...sta rade onda ostali? Mnogo sam skepticna u vezi ovog smera:confused:...ali ipak najveca zelja mi je da ga upisem:razz: Tako da ako imte neki savet , molila bih vas da mi pomognete , jer sam trenutno u velikoj nedoumici:roll::???:

Sto se tice Pavlovica iz sociologije,on uopste nije mnogo zahtevan,znam iz iskustva. Nekad cak i Cupic pravi veci problem nego on,ali samo ponekad,to zavisi od njegovog raspolozenja. Pavlovic je car i ako mozete da birate,ja preporucujem da polazete kod njega. ;)

Blago tebi!Realno,da li mi preporucujes ovaj smer,objektvno gledano u globalu kakvi su tvoji utisci(prijemni,profesori,ispiti,zaposlenje,.....).

Pa, ono, ne mogu jos mnogo toga da ti kazem jer- jos uvek je frka!:) Materija je zanimljiva uglavnom, ali mora da prodje jedan period adaptacije dok skontas kako i sta treba da ucis posto se, naravno, ucenje na faxu mnooogo razlikuje od onog u srednjoj! Tek onda mozes da uzivas u tome sto radis, bar ja tako mislim i tome se nadam...:)
Prijemni nije toliko tezak jer je istoriju i ustav lako spremiti, na tome izvuces dosta bodova, a sociologiju uradis sta znas!:) Sociologija stvarno jeste nezgodna, ali i tu mozes dpsta da uradis ako se malo bolje spremis!
Profesora ima raznih, naravno... Meni je stvarno dozivljaj svako Pavlovicevo u Cupicevo predavanje (sociologija), al' ovi ostali i nisu nesto... Meni su za sada najgori osnovi prava- profesorka smaaara, asistenta, opet kazem, necu komentarisati (grrrrr), predmet je bzvz, a i knjiga koju je pisao Kosta Cavoski i koja se koristi na pravnom...
Zaposlenje isto necu komentarisati, smrkne mi se pred ocima kad pomislim na to! Ipak, ja i dalje negde verujem da, ako si stvarno dobar, mozes da se proguras i uspes! Dosta ljudi sa smera su u fazonu- pa, sto upisasmo ovo kad nema sanse da se zaposlimo, ali eto upisali smo!:) Svi sanjamo diplomatiju, al' za to realno treba puuuno rada, tako da...:) Meni ni neka nevladina organizacija nije losa solucija, al' ne neka poput ovih sto ih predvode one vestice Biljana Kovacevic Vuco, Sonja Biserko itd..:)

Upisati nije tesko uopste, posebno ta dva smera!!! Mnooogo lakse nego novinarstvo i medjunarodni, za koje ljudi kazu i da su ovako jaci od socijalnog i politikoloskog... Znam bas dosta primera, posebno sa politikoloskog, ljudi koji nikad nista ucili nisu i bili bzvz djaci u srednjoj, upisuju godinu za godinom i to opusteno... E, sad dal' je to bas tako... Svaki fax je tezak na svoj nacin, tako da... :)

to naravno...svaki je tezak na neki svoj nacin...pa po bodovima mislim da bi islo lako :D
dosta ih vucem iz gimnazije...a i prijemni mislim da bi ok prosla...tako da :D
ali nem aljudi odtale da cujem nesto i od njih :d
u svakom slucaju tebi hvala :D:D:D

Back