FAKULTET POLITICKIH NAUKA

jeeeej :D
svasta nesto :D
za pocetak...koliko je tezak srpski?posto sam citala ovde da je poprilicno tezak...koja knjiga bi mi bila najbolja?i jel imaju da se kupi testovi iz prethodnih godina ili tako nesto?
i kakvo je uopste na faxu?profesori...ucenje-koliko su komplikovani predmeti...ma svasta nesto.... :D:D:D
i hvala ti puuuuuuuuuuuuuuuuuno :D:D:D:D
ne znam bas nikog...a ovo mi se svidja :D

jeeeej :D
svasta nesto :D
za pocetak...koliko je tezak srpski?posto sam citala ovde da je poprilicno tezak...koja knjiga bi mi bila najbolja?i jel imaju da se kupi testovi iz prethodnih godina ili tako nesto?
i kakvo je uopste na faxu?profesori...ucenje-koliko su komplikovani predmeti...ma svasta nesto.... :D:D:D
i hvala ti puuuuuuuuuuuuuuuuuno :D:D:D:D
ne znam bas nikog...a ovo mi se svidja :D

Koji te crni srpski spopao? (:
Nema toga na politikoloskom smeru... Polaze se istorija kao glavni predmet, sociologija i ustav! Srpski se polaze sa novinarstvo.
E sad. Kako je na faxu. Ja se iskreno ne zalim na fax sam po sebi. Ima nekih stvari koje bih mozda zamerio mom odnosu prema radu ili pojedinim kolegama/koleginicama, ali fax kao fax je ispunio zasad vecinu mojih ocekivanja i potreba.
Dozivljaj profesora mahom zavisi od osobe do osobe. Toliko sam mogao zaljuciti u razgovoru sa kolegama i sa Foruma gde se moze videti 10 razlicitih tumacenja ovog ili onog profesora i njegovog nacina rada...Koliko sam ja mogao da vidim nisu neki teski kreteni, mada se ne slazem sa pojedinima u nacinu njihove prezentacije gradiva.
Predmeti zahtevaju posvecenost i redovnost u ucenju. Izuzetno se ceni kriticko misljenje (sa osnovoom naravno), aktivnost u raspravama, u sustini da mislis svojom glavom i da se ne stidis da to kazes!
Dosta se cita, takodje... U proseku nedeljno procitam izmedju 250 i 800 stranica po nekoj mojoj slobodnoj proceni, ali deluje teze nego sto jeste...
Sta ja znam sta vise da ti kazem... pitaj slobodno ako te nesto zanima!

a jooojjjj :)
al sma se ja zabagovala :D
srpski mi bio u glavi...i eto...kakava je sociologija?i istorija?koliko tezak prijemni je bio?i jel ima neki testovi iz prethodnih godina da cisto vidim kako izgledaju pitanja otprilike :D
vec sam te pitala :D
ali ajde :D
ja sam blesavo stvorenje :D:D:D
pa za profesore-to jeste...nego cisto da nisu neki bas bas debili....
a za to kriticko misljenje :D
uuuu,pa to mi super dodje :D
inace volim da kazem sve sta mislim :D
citanje-nije problem...bar to volim,...samo naravno zavisi kako cu se snaci tu :D
i cek,sta mozes da radis kao diplomirani politikolog? :D
znam okvirno ali uvek volim d acujem jos ponesto od novih ljudi :D
trebalo bi da idem u zavod za trziste rada,da pogledam kako izgleda obrazovni profil i sta sve mozes da radis,samo da skupim jos neke ljude...
stvarno ti puuuuuuuuno hvala :D
ne znam bas nikog sa fpn...i bas mi ovo znaci :D
hvaaaalllaaaa :D:D:D

a jooojjjj :)
al sma se ja zabagovala :D
srpski mi bio u glavi...i eto...kakava je sociologija?i istorija?koliko tezak prijemni je bio?i jel ima neki testovi iz prethodnih godina da cisto vidim kako izgledaju pitanja otprilike :D
vec sam te pitala :D
ali ajde :D
ja sam blesavo stvorenje :D:D:D
pa za profesore-to jeste...nego cisto da nisu neki bas bas debili....
a za to kriticko misljenje :D
uuuu,pa to mi super dodje :D
inace volim da kazem sve sta mislim :D
citanje-nije problem...bar to volim,...samo naravno zavisi kako cu se snaci tu :D
i cek,sta mozes da radis kao diplomirani politikolog? :D
znam okvirno ali uvek volim d acujem jos ponesto od novih ljudi :D
trebalo bi da idem u zavod za trziste rada,da pogledam kako izgleda obrazovni profil i sta sve mozes da radis,samo da skupim jos neke ljude...
stvarno ti puuuuuuuuno hvala :D
ne znam bas nikog sa fpn...i bas mi ovo znaci :D
hvaaaalllaaaa :D:D:D
Sociologija je bila dosta zaebana ove godine, kako meni, tako i vecini kolega koliko sam mogao da vidim. Istorija mi je bila laganica jer sam se dobro spremio.
Ako ima testova ja za njih nisam cuo niti sam ih trazio. Ne znam. To moras da pitas nekog drugog. Ima u informatoru jedan primer kako izgleda test iz istorije, sociologije i ustava, pa mozes tu da pogledas.
Sta mozes da radis? Hm, da ti kazem iskreno ni ja nisam nacisto. Ne bih da ti punim glavu nekim svojim idejama za buducnost umesto toga evo sta pise na sajtu:

"Obrazovni program Politikološkog odeljenja je po ugledu na programe istovrsnih studija u razvijenim zemljama koncipiran tako da omogućuje i sticanje klasičnih teorijskih znanja iz domena politikologije koja omogućuju širinu stečenog obrazovanja, ali i specifična stručna znanja koja omogućuju da se nakon diplomiranja student profesionalno bavi i specifičnim politikološkim poslovima analitičara i organizatora u državnim organima, političkim partijama, lokalnoj samoupravi, javnim službama i korporacijama; da bude stručnjak u poslovima političkog odlučivanja i upravljanja, projektant i organizator u poslovima političkog marketinga i odnosa sa javnošću, ili pak nastavnik u srednjim školama za predmet Ustav i prava građana."
Mozes i sama da pogledas: www.fpn.bg.ac.yu

Nema na cemu da se zahvaljujes. Ovo isto su za mene radili starije kolege godinu dana ranije... :D

o da..... :D
redovno...pre neko vece su uhvatili da mi pricaju kako svi koji su se time bavili sad su mrtvi...ili tako nesto ih snaslo....odakle su to izvukli ,zakljucili-ja ne znam...ali znam da ih ne slusam :D
ja to zelim...i to je sve sto me zanima :D

i ja planiram fpn ove god :D

samo,mislim da nisam psihicki spremna da spremam istoriju za prijemni,i nekako sam vise zagrizena za psihologiju,pa ce to verovatno da presudi u biranju smera..
pazljivo sam citala postove od pocetka i najmanje se pisalo o socijalnom, pa bilo sta da mi kazete o tom smeru, znacilo bi mi..
pozZ za sve!

ooo :D
jeeej :D
daklem,istorija-sve 4 godine,sta si ucio-detalji,ne...i kako idu pitanja-pisanje,zaokruzivanje ili nesto trece :D
isto i za soc i ustav...koji oblik pitanja da tako nazovem....i po tvom misljenju..da li mi trebaju neki casovi pripreme ili ne?realno ne znam...istorija mislim da mi ne bi bila teska jer sam isla na takmicenje i uvek mi lako ide ucenje i pamcenje pa me to tesi :D
ali nisam sigurna posto ne znam koliko detaljisu u pitanjima.... :roll:
hvala :D
a o mogucnosti zaposlenja-pa razne..ali zar ne treba da razmisljas da li to volis a ne da li mozes da radis? :roll:

ooo :D
jeeej :D
daklem,istorija-sve 4 godine,sta si ucio-detalji,ne...i kako idu pitanja-pisanje,zaokruzivanje ili nesto trece :D
isto i za soc i ustav...koji oblik pitanja da tako nazovem....i po tvom misljenju..da li mi trebaju neki casovi pripreme ili ne?realno ne znam...istorija mislim da mi ne bi bila teska jer sam isla na takmicenje i uvek mi lako ide ucenje i pamcenje pa me to tesi :D
ali nisam sigurna posto ne znam koliko detaljisu u pitanjima.... :roll:
hvala :D
a o mogucnosti zaposlenja-pa razne..ali zar ne treba da razmisljas da li to volis a ne da li mozes da radis? :roll:
Istoriju i soc sam isao na privatne casove, agencija Desire! [www.desire.co.yu] To me keva prijavila bez mog znanja. Istoriju ti sve lepo sazvacu od a do sh, kazu na sta da obratis paznju itd... Sa soca sam tu i tamo bezao :oops: zato sam ga i ukenjao!
Elem, pitanja su i otvorenog tipa i na zaokruzivanje stvarno ne mogu da se setim koja su vise zastupljena.[isto vazi i za soc i ustav] Valja znati i detalje, secam se da nam je profa spomenuo da je na nekom prijemnom iz istorije bilo pitanje: koja je visina Keopsove piramide (146m ako nekog zanima :D )
Dakle, casovi mogu pomoci, ali ima ljudi koji su to spremili i bez priprema vec sopstvenim radom. Ne znam... moras sama da procenis!
Ja sam se rukovodio svojim zeljama i interesovanjima, a ne mogucnostima... Da hocu samo da jurim pare, pre bih bio krimos nego da studiram :lol:

hahah...ma za pare to sam pitala onu devojku koja je pitala za medjunarodni.. :D
hm...ja bi sad trebalo da odem na neki kao probni cas pa se dvoumim....jer ima profesorka kod nas u skoli koja odlicno sprema ali ne znam ni ja...ali anjverovatnije da cu otici..nista me ne kosta :D
a za desire sam cula..ima reklame kod mene u skoli :D
u svakom slucaju hvala... :D
ako se stim jos neceg sto me zanima..pitacu :D

Back