FAKULTET POLITICKIH NAUKA

kada ce neko nama da kaze kakvi su uslovi za upis u drugu godinu generacije 2006\07!
vec nekoliko dana kruzi prica da ce nam se filozofija i informatika izbaciti i da ove predmete ne trebamo da polazemo, da li je ova informacija tacna?neka neko nesto odgovori

Lorien88:
Nego, cuo sam da smo mi prva generacija koja krece po punoj i strogoj bolonji i da nece biti nikakvih popustanja.. oni koji su na samofinansiranju imaju male sanse da u drugoj budu na budzetu jer da bi to ostvarili moraju da ociste celu godinu [naravno], neko od sadasnjih budzetlija da ne ocisti sve i da imate dovoljno visok prosek da biste eventualno upali na njihovo mesto.. Tako da ce biti ludo.. Jedina relativno normalna stvar je sto cemo imati manje predmeta nego generacija '87 (imali 13 predmeta).. Treba da skrate gradivo jer krecemo po toj strogoj bolonji..

Ви сте Болоња 2 а ова претходна је била Болоња 1. И њима су говорили исто, да морају да хватају просек, да очисте годину, да ово, да оно па је на крају било даш усллов (про 40 па 37 од 60 бодова). Не постоје дефинитивна и чврста правила у Србији, још мање на БУ атек на ФПН. Зато ради своје, дај колико и просечан студент своје генерације (или више, утолико боље) па ћемо видети хоћеш ли наредне године морати да издвојиш 45.000.

У принципу нови Устав Србије не гарантује бесплатно образовање студентима и не знам да ли је усвојен нови Закон о вишем образовању али рачунај на ово, да се сваке године буџет очисти од једне генерације (у принципу 4 година старије) који су по старом систему улазили на буџет са једноставним условом (и буди Бог с нама просеком) те да се заправо тај образовни буџет од њих ослобађа а да се у свим државам света тешко одузима стечено право и врло лако наставља исто лудило in perpetuum.

Са срећом, успехом и све нај нај.

Ево и форума http://aristokrate.15.forumer.com/ за студенте ФПН где ћеш наћи мноштво корисних и бескорисних (али забавних) података и познанстава...

Interesuju me medjunarodni odnosi, a posto sam pratila postove znam sta mi treba za upis.Medjutim, interesuje me kakvi su uslovi za odlazak u inostranstvo posle recimo druge godine? Ili po zavrsetku?
izvinjavam se ako je pitanje glupo ali bolje da pitam vas koji ste na fax-u nego da slusam razne price.
poz

Back