FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Takvi kao ti i ne treba da upisuju FPN. Odavno debilniji komentar nisam pročitao :D

Hahahahahah :D Cista istina. Fakultet nije uopste tezak, ali zahteva razvijenu sposobnost razmisljanja. Obrazovanje koje se stice je jako korisno i siroko, no dobro, opet, verujem da nisu svi bas istih ciljeva i sistema vrednosti. ;)))

P.S. Buducim brucosima porucujem da, ukoliko upisuju politikoloski, ne gube previse vremena na sociologiju, nego nastrebaju lepo istoriju (obratite paznju na nacionalnu istoriju, politicke stranke i predstavnike na kongresima itd. posebno!!!), ucite ustav dobro, a iz sociologije one tabele i pogledajte testove koji su se ranije vrteli, neka pitanja se ponavljaju.

P.P.S. Iz sociologije su neizostavna pitanja o moralu i muzama! ;)

Замолила бих све оне који се сећају да оставе питања из српског!
Нашла сам нека из устава и социологије, па ме занима и каква су питања из српског. Ето толико до мене, Поздрав свима :bye:

Ja ne znam sta pre da pitam... :/
kupila sam tu zutu gramatiku pise da su autoru Zivojin Stanojcic i Ljubomir Popovic???? jel to ta?
da li za pravopis i teoriju knjizevnosti isto treba neka posebna knjiga... i koja ako neko zna?
i da li i do kad treba da se prijavi za pripreme u februaru? znam znam smaram... ali ono svaka pomoc je dobro dosla.... hvala vam unapred....

Ja ne znam sta pre da pitam... :/
kupila sam tu zutu gramatiku pise da su autoru Zivojin Stanojcic i Ljubomir Popovic???? jel to ta?
da li za pravopis i teoriju knjizevnosti isto treba neka posebna knjiga... i koja ako neko zna?
i da li i do kad treba da se prijavi za pripreme u februaru? znam znam smaram... ali ono svaka pomoc je dobro dosla.... hvala vam unapred....

Ја сам купила информатор из 2010, и тамо пише овако:
Љиљања Николић, Босиљка Милић - Читанка са књижевноевропским појмовима за 1, 2, 3 и 4 разред средње школе, Завод за уџбенике Београд 2006 и новија издања.
Живојин Станојчић, Љубомир Поповић - Граматика српског језика за 1, 2, 3 и 4 разед средње школе, Завод за уџбенике Београд 2005 и новија издања.
Иво Тартаља - Теорија књижевности, Завод за уџбенике Београд 2006 и новија издања.
М. Пижурица, Ј. Јерковић, М. Пешикан - Правопис спрког језика Завод за уџбенике Београд 2005 и новија издања.
А прочитала сам овде на форуму да се та литература неће мењати!
Ето то ти је што се српског тиче. Поздрав :bye:

Evo i ja da se predstavim... Pratim vec duze vreme vase poruke, tako da vas necu pitati tipicna pitanja, znam koja literatura je potrebna i sve to... Planiram da upisem novinarstvo, ali jos uvek nisam sigurna, pa htedoh da pitam jer na taj odgovor nisam naisla dok sam prelistavala ove stranice, da li je moguce konkurisati na dva smera na FPN-u?
Pozzz svima i unapred hvala... :)

a sta pise za ostale predmete ako znas? :)

Социологија - Милован Митровић, Сретен Петровић - Социологија за 3 разред средњих стручних школа и 4 разред гимназије, завод за уџбенике Београд, 2006 и новија издања.
Психологија - Никола Рот, Славољуб Радоњић - Психологија за други разред гимназије, завод за уџбенике, 2006 и новија издања.
Устав и права грађана
Славко Тадић - Устав и права грађана за 3 и 4 разред средњих стручних школа и 4 разред гимназије, завод за уџбенике, Београд 2008.
Историја - Радош Љушић - Историја за 3 разред гимназије (општи тип и друштвено - језички смер) Завод за уџбенике Београд 2007.
Коста Николић, Никола Жутић, Момчило Павловић, Зорица Шпадијер - Историја за 3 разред гимназије Природно - математичког смера и 4 разред гимназије општег и друштвено - језичког смера, завод за уџбенике Београд 2006 и новија издања.
То је то, сад следи учење! Поздрав :)

Evo i ja da se predstavim... Pratim vec duze vreme vase poruke, tako da vas necu pitati tipicna pitanja, znam koja literatura je potrebna i sve to... Planiram da upisem novinarstvo, ali jos uvek nisam sigurna, pa htedoh da pitam jer na taj odgovor nisam naisla dok sam prelistavala ove stranice, da li je moguce konkurisati na dva smera na FPN-u?
Pozzz svima i unapred hvala...

Da li može da se konkuriše i za međunarodni smer i za politikologiju? Mislim u isto vreme! Hvala

Приликом полагања пријемног испита може се конкурисати само на ЈЕДАН смер. Хтео сам и ја прошле године да конкуришем на два, али пошто није могло одлучио сам се за један од два и ево ме сада гиљам к'о нездрав на том једном. :) :) :) Ако нешто још треба, омладино питајте слободно, видим да су и моје колеге и ове дивне колегинице ажурне што се тиче одговора! :) Мене ме није било има пар месеци, ал' ево сад сам ту мало...хехеххе

Приликом полагања пријемног испита може се конкурисати само на ЈЕДАН смер. Хтео сам и ја прошле године да конкуришем на два, али пошто није могло одлучио сам се за један од два и ево ме сада гиљам к'о нездрав на том једном. :) :) :) Ако нешто још треба, омладино питајте слободно, видим да су и моје колеге и ове дивне колегинице ажурне што се тиче одговора! :) Мене ме није било има пар месеци, ал' ево сад сам ту мало...хехеххе

Steta, ja sam htela da konkurisem na dva jer nikako ne mogu da se odlucim... Izgleda cu se drzati prvobitnog izbora, tj. konkurisacu za novinarstvo i komunikacije... Eto ja imam jos jedno pitanje, tice se odnosa medju studentima... Cula sam da ima dosta klasifikovanja tamo, tj. svi (pod svi mislim na studente) gledaju ko si, sta si, odakle si i da se tesko uklapas medju drustvo osim ako nemas dobre "predispozicije"... Da li je to istina?
Jedna devojka iz moje okoline se navodno prebacila sa tog faksa jer joj je bilo dosta toga...

Back