Kazem ti ja

Znam,al meni se napakovala gomila jer nisam prosla kolkvijum,pa manje vise kad saberes mogu nekog da ubijem ako krenem da ga gadjam s knjigama zajedno...Ziveo septembar

sta je TPS?

Jedno pitanje,posto nas prepadaju-metodologija u drugoj...?
Ja kad sam polagao nisu ni bili kolokvijumi, vec je moralo da sve da se uci, a bile su dve knjige gora od gore. Jedna je bila "Socioloske teorije", znaci 400 strana samo teorije i teoreticari, a druga je bila iz 70-ih godina 20. veka, pa si morao da ucis o "nasem socijalistickom samoupravnom drustvu"

A profesori bili bas opasni! Tako da siznem kad cujem da se neko sada zali na Cedu i sociologiju.
TPS je skracenica od "teorija politickog sistema", taj ispit je bio na prvoj godini, drzao ga je Podunavac, prolaznost je bila oko 5%, jos gore od sociologije. U sustini bio je neka varijanta nadogradjenog IPT-a (mi smo IPT imali u drugoj godini, sto je bilo nelogicno) Posle su ga prebacili u drugu godinu, mislim da se sada zove "savremene politcke teorije", ali po obimu i sadrzini vise nije ni primirisati.
Metodologija jeste najtezi ispit na faksu, ja sam je slusao u trecoj godini, a polozio kao pretposlednji ispit, u apsolventskom roku, dve godine kasnije

Vama je sada lakse, cujem da je podeljena na dva ispita, ali nemoj da te to opusti, materija je izuzetno obimna, 700 strana ciste teorije, bez gotovo ikakve veze sa nekom praksom. Tu nemoj da se zezas, idi na predavanja i vezbe, radi kolokvijume, Radosavljevic je ranije gotivio one koje su mu dolazili na predavnja, hteo je da malo progleda kroz prste na ispitu ako te se secao da si bio redovan na predavanjima.