FAKULTET POLITICKIH NAUKA

NE TREBA :

Sociologija kao nastavni predmet, str. 10.

Prirodna i društvena sredina, str. 46-47

Ekološko problemi savremenog društva, str. 58-59-60-61

Naselja - projekcija društva u prostoru, str. 88-89-90-91-92-93-94

Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122

Više i niže rase. Um divljih i civilizovanih naroda, str. 133

Jezik kao sredstvo komunikacije, str. 135-136

Odnos između znaka i simbola, str. 136-137

Standardni jezik, dijalekti i žargonski jezik, str. 137

Principi na kojima se gradi žargonski jezik, str. 138

Obred žrtvovanja, str. 149-150

Sve religije, počevši sa hrišćanstvom, od 160. do 182. strane, do Pojma moralne dužnosti, savesti i vrline

Umetnost, od 187. do 196. strane

Bitne odlike kiča, str. 201-202-203

Isključuju se takođe i sva vežbanja i literature sa strane.

Obrati pažnju na sledeće tabele:

strane: 14, 30, 40, 57, 107. Ostale tabele je isključio.

U okviru religija ostaje samo lekcija Odnos crkve i države na 175-176. strani, do Da li religija ima, ili nema budućnost?

Ne trebaju vjezbanja kao ni literature. Ovako je rekao na proslim pripremama, nadam se da je i na ovim ostalo tako. Ako moze da se javi neko da potvrdi.

Ja sam tek sad ovo videla... Na kojim pripremam si bio?? Zato sto sam bila i ja, i ne slaze se sve... Pogotovu ne ovo od 162. do 180 zato sto hriscanstvo imamo... Sad nista :dontunderstand:

Igra nije fantomski nestala, jos uvek je na forumu :)
http://www.fpnforum.rs/index.php?topic=438.0

e vala jedno vreme je nije bilo..nisam luda :confused:
cak sam se i raspitivala :roll:

i ne,nemoj se dzabe truditi da ih hrabris ili bilo sta..mani se corava posla...zbog nekih ljudi,propade ceo forum i totalno je krs...tako da..batali ;)

a sociologiju ne pominji :) to je smrt..i dalje me glava boli i mozgam sta cu :dash:

Ko će vas ispratiti... Aj se složite vi što ste bili na pripremama šta je izbačeno iz sociologije, pa budite velikodušni i recite nama što nismo... HVALA

Ja sam bila na pripremam u februaru i izbaceno je sledece. Ja cu tako i uciti :)

Izbaceno:

Sociologija kao nastavni predmet, str. 10.

Prirodna i društvena sredina, str. 46-47

Mogucnosti i granice populacione politike 51-52-53

Ekološko problemi savremenog društva, str. 58-59-60-61

Nacionalni preporod evropskih naroda 77

83 str. od nabrajanje do klasno-konf.

Naselja - projekcija društva u prostoru, str. 88-89-90-91-92-93-94

Pravo - tvorevina i instrument drzavne vlasti 102 - 103

Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122

Više i niže rase. Um divljih i civilizovanih naroda, str. 133

Jezik kao sredstvo komunikacije, str. 135-136

Odnos između znaka i simbola, str. 136-137

Standardni jezik, dijalekti i žargonski jezik, str. 137

Principi na kojima se gradi žargonski jezik, str. 138

Obred žrtvovanja, str. 149-150

Raskoli u hrscanstvu - 164

Raskoli u Katolickoj... 165

Odlike pravoslavlja 167-168-169-170-171-172-172-174

Religija u sistemu kulturnih vrednosti 177-178-179-180

189-190-191-192-193

Umetnost u funkciji ideologije i politike 195 - 196

Tabele su sa str 14 - 30 - 40 - 57 - 107

nisam proveravala lekcije mrzelo me..ja sam sebi izbacila ono sto je jovana napisala..a sto se tabela tice meni su sve teske ali te sto si ti napisala da su izbacene ja cula samo da te treba..ako budem uopste ucila te cu i nauciti pitanjase i daju iz tih tabele sem prve, e jedino tu prvu necu! iz ovih drugih tabela nikad nije bilo pitanje bar ne na ovim testovima sto ja imam! stvarno ne znam kad su bile te pripreme kako je to sve islo al ovo nije fer jedni kazu jedno drugi drugo ludilo! dobro sam ja rekla nisam bar bacila pare hah gubim novac vreme i zivce da bi mi na kraju debili dali to sto nece biti! ja cu poslusati nasu dragu jovanu pa sta bude hahaha inace hvala i tebi..al to za tabele bas sumnjivo hm..

nisam proveravala lekcije mrzelo me..ja sam sebi izbacila ono sto je jovana napisala..a sto se tabela tice meni su sve teske ali te sto si ti napisala da su izbacene ja cula samo da te treba..ako budem uopste ucila te cu i nauciti pitanjase i daju iz tih tabele sem prve, e jedino tu prvu necu! iz ovih drugih tabela nikad nije bilo pitanje bar ne na ovim testovima sto ja imam! stvarno ne znam kad su bile te pripreme kako je to sve islo al ovo nije fer jedni kazu jedno drugi drugo ludilo! dobro sam ja rekla nisam bar bacila pare hah gubim novac vreme i zivce da bi mi na kraju debili dali to sto nece biti! ja cu poslusati nasu dragu jovanu pa sta bude hahaha inace hvala i tebi..al to za tabele bas sumnjivo hm..

Ma nije rekla da su izbacene... Sigurno je mislila da te treba, a ostale ne... Ima ih 1000...

e da li neko zna odg na ova pitanja:

1. Grcka rec "thelos" znaci: bozanstvo,
princip,
uzrok,
teoriju,
svrhu?

2. Koja su cetiri osnovna istorijska oblika vertikalnog diferenciranja drustva?

3. Obozavanje neceg culno opipljivog... rekla bih da je kult ali nisam sigurna

4. Socioloski najplodotvorniji i najkorektniji pristup istrazivanju etnickih zajednica je?

5. Kojeg je tipa vladavine prema Marksu Veberu, birokratija nuzna posledica?

6. Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri,on se smatra? teorijom???

ZA NOVINARE!
Ae neko ko sprema srpski neka mi se javi u PP da razmenimo iskustva.... Ovde kad se javite, ne mogu da pohvatam... Svaki put kad udjem ima novih 5 strana teksta... Vise visimo ovde nego sto ucimo... Msm s obzirom na to da mi je poslednjih mesec dana ovo jedini vid druzenja, dobro sam normalan.... :/

Na primer> Sta je strateski cilj u gradjanskom drustvu? Odgovor je pravni poredak i razvijeno drustvo. To ti je tabela na 107 strani....

Ili koji su kljucni pokretaci proizvodnje prema Danijelu Belu? Odogovor je prirodna energija, vestacka energija i informacije....

U svakom slucaju BUBANJE!!!! :/:roll:

Hvala puno, ja sam mislio da treba drugacije...Ovo se vec da nauciti.

e da li neko zna odg na ova pitanja:

1. Grcka rec "thelos" znaci: bozanstvo,
princip,
uzrok,
teoriju,
svrhu?
THEOS je Bog, mozda je ovo bozanstvo... Nema nigde na netu da se nadje...

2. Koja su cetiri osnovna istorijska oblika vertikalnog diferenciranja drustva?
A ovo nzm sta je... Funkcionalna je diferencijacija, znaci to je horizontalno... A vertikalno hijerarhijska je stratifikacija...

3. Obozavanje neceg culno opipljivog... rekla bih da je kult ali nisam sigurna KULT

4. Socioloski najplodotvorniji i najkorektniji pristup istrazivanju etnickih zajednica je?

5. Kojeg je tipa vladavine prema Marksu Veberu, birokratija nuzna posledica? TO JE NUZNA POSLEDICA USPOSTAVLJANJA MODERZNE DRZAVE UZ LEGALNO VLADANJE

6. Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri,on se smatra? teorijom???
Ne, teorija je ono sto prethodno znamo o pojavama koje istrazujemo... Mozda neki zakon... ili nzm... mozda dokaz

Back