FAKULTET POLITICKIH NAUKA

e vala jedno vreme je nije bilo..nisam luda :confused:
cak sam se i raspitivala :roll:

i ne,nemoj se dzabe truditi da ih hrabris ili bilo sta..mani se corava posla...zbog nekih ljudi,propade ceo forum i totalno je krs...tako da..batali ;)

a sociologiju ne pominji :) to je smrt..i dalje me glava boli i mozgam sta cu :dash:

Odustajem, vidim da mi ne uspeva da ulijem malo optimizma.
Zar jos uvek nisi polozila sociologiju?
Pa sad je sociologija kod CC-a boza u odnosu na ono sto je bila u moje vreme, ja zbog nje i TPS-a umalo nisam pao godinu, to su bila dva najgora predmeta na prvoj godini.

Ja sam bila na pripremam u februaru i izbaceno je sledece. Ja cu tako i uciti :)

Izbaceno:

Sociologija kao nastavni predmet, str. 10.

Prirodna i društvena sredina, str. 46-47

Mogucnosti i granice populacione politike 51-52-53

Ekološko problemi savremenog društva, str. 58-59-60-61

Nacionalni preporod evropskih naroda 77

83 str. od nabrajanje do klasno-konf.

Naselja - projekcija društva u prostoru, str. 88-89-90-91-92-93-94

Pravo - tvorevina i instrument drzavne vlasti 102 - 103

Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122

Više i niže rase. Um divljih i civilizovanih naroda, str. 133

Jezik kao sredstvo komunikacije, str. 135-136

Odnos između znaka i simbola, str. 136-137

Standardni jezik, dijalekti i žargonski jezik, str. 137

Principi na kojima se gradi žargonski jezik, str. 138

Obred žrtvovanja, str. 149-150

Raskoli u hrscanstvu - 164

Raskoli u Katolickoj... 165

Odlike pravoslavlja 167-168-169-170-171-172-172-174

Religija u sistemu kulturnih vrednosti 177-178-179-180

189-190-191-192-193

Umetnost u funkciji ideologije i politike 195 - 196

Tabele su sa str 14 - 30 - 40 - 57 - 107

E dobro je, sa ovim se slazem U POTPUNOSTI... :klap: Isto tako sam i ja zapisala... I samo ovih 5 tabela rekao da ucimo, ostale su izbacene...

Poslednja izmena:
e da li neko zna odg na ova pitanja:

1. Grcka rec "thelos" znaci: bozanstvo,
princip,
uzrok,
teoriju,
svrhu?

2. Koja su cetiri osnovna istorijska oblika vertikalnog diferenciranja drustva?

3. Obozavanje neceg culno opipljivog... rekla bih da je kult ali nisam sigurna

4. Socioloski najplodotvorniji i najkorektniji pristup istrazivanju etnickih zajednica je?

5. Kojeg je tipa vladavine prema Marksu Veberu, birokratija nuzna posledica?

6. Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri,on se smatra? teorijom???

oklen vam ova pitanja?
zasto mi se cini da ovo nisu pitanja koja su sa fpn.a?

Sociologiju... Tabele tacnije.... ne ide mi lose :D Kako napreduje istorija?

Jaooo te tabele...do sad sam samo bacio pogled na njih i jos uvek razmisljam da li da ih ucim uopste...:think:..,svaka tebi cast ako si nasla nacin da ih naucis :worth:..Istorija ide fino,od svega sto ucim istorija je najlaksa a ja i volim istoriju da ucim tako da nije tesko,sad zavrsavam knjigu za 2. razred i ostaje mi jos samo prvi...

Jaooo te tabele...do sad sam samo bacio pogled na njih i jos uvek razmisljam da li da ih ucim uopste...:think:..,svaka tebi cast ako si nasla nacin da ih naucis :worth:..Istorija ide fino,od svega sto ucim istorija je najlaksa a ja i volim istoriju da ucim tako da nije tesko,sad zavrsavam knjigu za 2. razred i ostaje mi jos samo prvi...

I meni je istorija najlaksa moram priznati...

Nasla sam neki nacin za tabele.... valjda ce ispasti dobro :think: Videcemo u ponedeljak

Meni su tabele mala beba kad uporedim koncentrisanost na svaku reč i pojam u nekom tekstu, jer ne znam koje besmisleno pitanje će da rodi autor testa!!!
Uzmete lepo neki papir i pokrivate tj.otkrivate red po red, kolonu po kolonu i tako se propitujete. I pokušajte da nađete neki sistem asocijacija, a ne mehanički da učite.

Meni su tabele mala beba kad uporedim koncentrisanost na svaku reč i pojam u nekom tekstu, jer ne znam koje besmisleno pitanje će da rodi autor testa!!!
Uzmete lepo neki papir i pokrivate tj.otkrivate red po red, kolonu po kolonu i tako se propitujete. I pokušajte da nađete neki sistem asocijacija, a ne mehanički da učite.

Slazem se... Tabele nisu toliko teske :)

Back