ludjakinja91
Zainteresovan član
- Poruka
- 412
A pitanja sa tabelama su kakva ? Da se popune polja,napravi tabela...?
pa postave ti pitanje

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NE TREBA :
Sociologija kao nastavni predmet, str. 10.
Prirodna i društvena sredina, str. 46-47
Ekološko problemi savremenog društva, str. 58-59-60-61
Naselja - projekcija društva u prostoru, str. 88-89-90-91-92-93-94
Izazovi globalizacije: lice i naličje savremenog razvoja, str.117-118-119-120-121-122
Više i niže rase. Um divljih i civilizovanih naroda, str. 133
Jezik kao sredstvo komunikacije, str. 135-136
Odnos između znaka i simbola, str. 136-137
Standardni jezik, dijalekti i žargonski jezik, str. 137
Principi na kojima se gradi žargonski jezik, str. 138
Obred žrtvovanja, str. 149-150
Sve religije, počevši sa hrišćanstvom, od 160. do 182. strane, do Pojma moralne dužnosti, savesti i vrline
Umetnost, od 187. do 196. strane
Bitne odlike kiča, str. 201-202-203
Isključuju se takođe i sva vežbanja i literature sa strane.
Obrati pažnju na sledeće tabele:
strane: 14, 30, 40, 57, 107. Ostale tabele je isključio.
U okviru religija ostaje samo lekcija Odnos crkve i države na 175-176. strani, do Da li religija ima, ili nema budućnost?
Ne trebaju vjezbanja kao ni literature. Ovako je rekao na proslim pripremama, nadam se da je i na ovim ostalo tako. Ako moze da se javi neko da potvrdi.
ma taj rad...ja hteo KPA brate,ali kad je sluzbenica rekla da ako nemam vezu necu uci,samo sam rekao CAOOO
a onda sam odlucio FB...a ovo je alternativa,...valjda cu negde upasti![]()
Ko će vas ispratiti... Aj se složite vi što ste bili na pripremama šta je izbačeno iz sociologije, pa budite velikodušni i recite nama što nismo... HVALA
a sta se polaze za FB?
nisam proveravala lekcije mrzelo me..ja sam sebi izbacila ono sto je jovana napisala..a sto se tabela tice meni su sve teske ali te sto si ti napisala da su izbacene ja cula samo da te treba..ako budem uopste ucila te cu i nauciti pitanjase i daju iz tih tabele sem prve, e jedino tu prvu necu! iz ovih drugih tabela nikad nije bilo pitanje bar ne na ovim testovima sto ja imam! stvarno ne znam kad su bile te pripreme kako je to sve islo al ovo nije fer jedni kazu jedno drugi drugo ludilo! dobro sam ja rekla nisam bar bacila pare hah gubim novac vreme i zivce da bi mi na kraju debili dali to sto nece biti! ja cu poslusati nasu dragu jovanu pa sta bude hahaha inace hvala i tebi..al to za tabele bas sumnjivo hm..
12. Kako se sa strukturalistickog stanovista naziva promena strukture?
jel zna neko odg na ovo pitanjce...
Ma nije rekla da su izbacene... Sigurno je mislila da te treba, a ostale ne... Ima ih 1000...
Na primer> Sta je strateski cilj u gradjanskom drustvu? Odgovor je pravni poredak i razvijeno drustvo. To ti je tabela na 107 strani....
Ili koji su kljucni pokretaci proizvodnje prema Danijelu Belu? Odogovor je prirodna energija, vestacka energija i informacije....
U svakom slucaju BUBANJE!!!! :/![]()
Mislim da je odgovor promene društvene strukture (društvena pokretljivost) i promene same strukture (makropromene)12. Kako se sa strukturalistickog stanovista naziva promena strukture?
jel zna neko odg na ovo pitanjce...
I ja sam se oko ovoga zbunio... Mislim da je MAKROPROMENE ODGOVOR....
Ima tamo unutar strukture (drustvena pokretljivost, mikropromene) i promena strukture (makropromene)
Ne, teorija je ono sto prethodno znamo o pojavama koje istrazujemo... Mozda neki zakon... ili nzm... mozda dokaze da li neko zna odg na ova pitanja:
1. Grcka rec "thelos" znaci: bozanstvo,
princip,
uzrok,
teoriju,
svrhu?
THEOS je Bog, mozda je ovo bozanstvo... Nema nigde na netu da se nadje...
2. Koja su cetiri osnovna istorijska oblika vertikalnog diferenciranja drustva?
A ovo nzm sta je... Funkcionalna je diferencijacija, znaci to je horizontalno... A vertikalno hijerarhijska je stratifikacija...
3. Obozavanje neceg culno opipljivog... rekla bih da je kult ali nisam sigurna KULT
4. Socioloski najplodotvorniji i najkorektniji pristup istrazivanju etnickih zajednica je?
5. Kojeg je tipa vladavine prema Marksu Veberu, birokratija nuzna posledica? TO JE NUZNA POSLEDICA USPOSTAVLJANJA MODERZNE DRZAVE UZ LEGALNO VLADANJE
6. Kad se neki stav na osnovu proveravanja potvrdi u dovoljnoj meri,on se smatra? teorijom???
pa ako te ne mrzi mogla bi da mi das odg na 1.,2.,5.,7. pitanje..jel trebaju nekom odgovori na ova pitanja imam ih...![]()
Ne, teorija je ono sto prethodno znamo o pojavama koje istrazujemo... Mozda neki zakon... ili nzm... mozda dokaz