FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Hej,evo ja se opet javljam... Saznala sam sta podrazumeva politika na zurnalistici i zvuci izuzetno zanimljivo :))) U svakom slucaju ja sam danas zvala skriptarnicu i rekli su mi da vise nema testova da se kupe za upis,da izlaze tek u martu,a i da pripreme pocinju tek od februara-marta...Da li neko zna gde mogu da se nabave testovi ili ako neko ima knjigu od proslih godina,pa da napise neki?trep trep :) Grize me savest,ne pripremam prijemni jer ne znam kako :( Ja sutra idem na fax da kupim informator... I kakve su to tabele iz sociologije,ne razumem? Hvala :)

ne kontam na koje testove mislis...0.o zar to nisu oni iz informatora? kako ih nema, ako ides sutra da ih kupis?

Ljudi ja sam videla informator od prosle godine i u njemu nema apsolutno nicega bitnog... uobicajeno trucanje o smerovima, naravno nista konkretno... Ima primer testa za koji uglavnom kazu da nam ne bude uzor jer je isuvise lak i pritom valjda stavljaju isti svake godine...
Tako da, manite se toga i ucite :D
Verujem da nece menjati literaturu jer bi to bio maximalni bezobrazluk...

Poslednja izmena:
Slazem se oko informatora.Ja imam proslogodisnji i verujte mi da je vrlo los.Nema nikakve koristi od njega,samo sam im dzaba dao 500 dinara.A za pripreme je jako lose ako budu samo u maju i junu,jer ce nas onda biti previse,a i profesori ce jedva cekati da to odrade,a i bice nam malo vremena do prijemnog.

Ja isto imam informator od prosle godine i ne pise nista posebno.... A kada sam isla da ga kupim covek na skriptarnici mi je rekao da novi ne moram ni da kupujem jer je sve isto samo menjaju datume polaganja i priprema..... Tako da za sve informacije koristim sajt FPN-a.... ;)

Jaoj,izvinite,zeznula sam se,ne postoje zaista ti testovi,bila sam danas u skriptarnici,reako mi je covek da ne postoji,kupila sam informator od prosle godine,ima po 1 primer testa iz svakog predmeta,ja sam resavala srpski i istoriju i nije mnogo tesko... Izvinite na zabuni :) U informatoru ne pise nista posebno a kosta 500 dinara,jedino sto je bitno je literatura iz koje se uci i eto ti primeri testova,ako neko zeli mogu da vam iskucam to,da ne bacate bezveze pare,jer informator ima 50 strana maksimum... A pitala sam i za pripreme,rekli su mi da se javim krajem februara,da se jos nista ne zna. A neki decko sa zurnalistike je stajao pored i rekao mi je da je najzajebanija sociologija kod nekog Cupica :) I mnogo su fini ljudi,zaista zele da ti pomognu svi,a i fax je nekako... sladak :D hahaha... I ima neki sprat koji se tek izgradio ili se i dalje gradi na vrhu specijalno za novinarsku praksu i spolja izgleda bas... fensi :) Eto to su moji utisci! Nadam se da sam bar malo pomogla :)

Pronasla sam odgovor na pitanje zaposlenja na ovom forumu http://www.fpnforum.rs ... :

****sve što ima veze sa međunarodnim odnosima, a to je vrlo malo

- Ujedinjene nacije i ostale međunarodne organizacije u Srbiji
- Ministarstvo spoljnih poslova + ambasade

realno, to je sve.*****

Pa kako vam se cini? :hahaha: :cistinaocare:

...i zaboravila si da dodaš + takozvani NVO sektor.

Poslednja izmena:

Back