FAKULTET POLITICKIH NAUKA

E ovako...
Danas sam bila na faxu,po prvi put,lako sam se snasla,uzela sam proslogodisnji informator (500din)...Covek koji je radio u skriptarnici rekao mi je da ce pripreme biti krajem februara,a da ce obavestenje biti na sajtu nekoliko dana ranije...Za medjunarodne odnose(kao i za politikoloski) polaze se Istorija ( treca i cetvrta godina drustvenog smera gimnazije;Sociologija cetvrta godina za gimnazije i Ustav isto tako....Na moje pitanje da li ima neko kod koga mozemo sve detaljno da se raspitamo,on je rekao da nema nikoga...Tako da,dalje se snalazimo sami...=)

E ovako...
Danas sam bila na faxu,po prvi put,lako sam se snasla,uzela sam proslogodisnji informator (500din)...Covek koji je radio u skriptarnici rekao mi je da ce pripreme biti krajem februara,a da ce obavestenje biti na sajtu nekoliko dana ranije...Za medjunarodne odnose(kao i za politikoloski) polaze se Istorija ( treca i cetvrta godina drustvenog smera gimnazije;Sociologija cetvrta godina za gimnazije i Ustav isto tako....Na moje pitanje da li ima neko kod koga mozemo sve detaljno da se raspitamo,on je rekao da nema nikoga...Tako da,dalje se snalazimo sami...=)

Hmmmmm...cini mi se da je februar malo rano...ne bi ja njemu bas verovala z;)

A inace,kolege,cestitamooooooooooooooooooooooooo:zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace:z:poz:

Hvala na odgovoru u vezi soc.Imam samo josh jedno pitanju za soc ako bi mogla da mi odg - da li ta pitanje na dopunjavanje su tipa dobijesh pitanje i treba da napishesh 2-3 dogovora,ili dobijesh neku recenicu-definiciju i ti treba da dopunish nekim recima koje fale?

Joj ne secam se z:(

Mislim,kad imas neku podelu naravno da ce ti biti na osnovu toga i toga ovo se deli na
pa ti imas da napises dva ili tri odg,koliko vec treba,tako i tabele ...
hm,ne znam stvarno to bese u junu... z:lol: :zpozdrav:

Meni je jedna od opcija za upis fpn-novinarstvo i komunikologija... Kakva su vam iskustva?
Btw izvinjavam se sto upadam ovako i vrv pitam gluposti predpostavljam da ste vec pricali o tome, a ja sad dosla ko s kruske da sam pala :))) ali sam nova pa cete mi oprostiti xD

hmm koja je verovatnoca koriscenja puskica??? o.0...
E da, @ lorkice, da li je za ustav i dalje literatura Lilic ili kako se vec zove doticna gospoda?
Kako cete vi uciti knjizevnost, tj. knjizevna dela ? Neke testove koje je meni dala profa, sadrze samo gramatiku, teoriju knj, itd. ali nista od dela... pff a prvu god koja je najbitnija ja nisam ni ucila, eh bedaka...
USTAV: Stevan Lilic,Svetislav Bulajic-Ustav i prava gradjana za 4. razred gimnazije i Ustav Republike Srbije( I,II i III deo)
eto! :)

p.s. Novi informator jos nije izasao,ja sam uzela proslogodisnji,al kapiram da se nista ne menja,sem korica :)

Читам ваше постове и драго ми је да вас има који се одлучујете за ФПН.

Е сад, просто ми душа плаче :) кад видим да вам је први контакт са идиотом са скриптарнице. То немој да вам је никакв извор у наредном периоду. Човек зна да прода књигу, питања и обрасце и то је то. Кад следећи пут дођете на факултет боље питајте било ког студента нешто и добићете бољи одговор. Ако знате неког ко је већ на фпн-у дођите један да са њим и све ће вам бити јасније. С друге стране тренутно за вас који тек планирате да упишете факс и нема нешто корисних информација. Ја на пример те 2006. кад сам уписивао нисам факс ни видео до пријемног (ми тад нисмо имали припреме).
Мало о факултету. Ја сам те године конкурисао на фпн на смер новинарство али сам полагао и на правном чисто сигурности ради. Упао сам на оба, новинарство самофинансирање. До дана данашњег ја се најежим на моју будућност да сам отишао на правни. ФПН је сигурно један од најлепших факултета за студирање и то вам кажем баш искрено. Број студената је фантастичан, ни премало ни превише. Упознате много добрих људи, увек сте у контакту са свима, лако пратите све што се дешава на факсу и то вам је уствари и најбитније за само студирање.
Стварно могао би да вам набрајам доста ствари још које су феноменалне, почевши од праксе за новинаре на самом факултету, сјајном друштвеном животу ту одмах у близини, одличним спортским секцијама али ако вам због нечега саветујем да упишете, саветујем стварно због пријатног студирања.

Видим да вас је доста дошло на наш форум www.fpnforum.rs и позивам вас да се слободно активирате тамо. Питајте све што вас интересује, завирите у подфорум прва година да видите шта вас чека, а наравно завирите и у оне необавезне приче. На форуму је атмосфера баш слободна јер се углавном сви људи и знају, мали факултет, честа окупљања форумаша, тако да вас не чуди ако неко одмах крене да се шали са вама. Али на сва озбиљна питања добићете одговор.

Ако имате неко конкретно питање могу вам одговорити и овде, али на доста ваших питања већ су дати одговори на нашем форуму. И да, матори са скриптарнице - никад више :)

sa prosekom 34,8 iz srednje,koliko meni treba za medjunarodni,za budzet?

Ako je prosek iz srednje oko 3,kolko treba za budzet bodova?

Pozz!Posto vidim vec postavljeno pitanje pa da pitam i ja za sebe :) ...kakve su mogucnosti da se upisem sa 27,68 iz skole na politikoloski??? :(

Pa ako je poslednji na budžetu imao:
* 81.96 bodova na međunarodnom
* 69.18 bodova na politikološkom

vi onda proseke iz srednje pomnožite sa 2 (max 40z:))....i imate prijemni koji nosi max 60 bodova.....pa iskalkulišite sami koliko vam je potrebno za budžet...

Mada ja to nikad ne bih tako gledao, s obzirom na to da je svaka generacija priča za sebe...

Back