FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Pošto verujem da ćemo biti kolege z:) , pokušaću da ti pomognem...

Što se tiče istorije, učiš iz ovih knjiga (tako bar piše u prošlogodišnjem informatoru) :

a) Radoš Ljušić- Istorija za treći razred Gimnazije (opšti tip i društveno-jezički smer)

b) K. Nikolić, N. Žutić, M. Pavlović, Z. Špadijer- Istorija za III raz. Gimnazije prirodno-matematičkog i IV raz. Gimnazije opšteg i društveno-jezičkog smera.

...a za pripreme se još ne zna...prošle godine je bilo ovako

http://www.fpn.bg.ac.yu/main/studentsketeme/pripremna_nastava_2009.html

E hvalaaaa....=)))
Pa istorija i nece biti toliko teska onda,al sociologija hoce...Kao sto mi je i sad dosadna,ne verujem da ce se do prijemnog ista promeniti..=)
Tako da bolje da obratim paznju na ustav i ist...z:)

jedan strani jezik je obavezan, a mozes uciti vise, jos bolje :D
sto se tice njemackog, potrebno je neko minimalno predznanje, ali u sustini se ide od pocetka

Na politikoloskom imate samo jedan jezik prve dve godine i birate izmedju eng/franc/nemac po istom principu kao i na medjunardnom odnosno to da se nastavlja, a ne da se se uci od pocetka tako da vi nemate italijanski :-(

E je l` može sad neko da mi objasni- od kog nivoa počinjete ( A1, A2 ili kako god) i koliko se predznanje od nas očekuje?

P.S. Meni je nemački drugi jezik, za četiri godine nikad nisam dobio 4, a nemam ga pojma z:mrgreen: ....imam neko predznanje na nivou prve, druge godine, a voleo bih da na fax-u nemački uzmem kao prvi jezik z:lol: Da li je to moguće sa tom količinom predznanja? [međunarodni smer]

Hej,evo ja se opet javljam... Saznala sam sta podrazumeva politika na zurnalistici i zvuci izuzetno zanimljivo :))) U svakom slucaju ja sam danas zvala skriptarnicu i rekli su mi da vise nema testova da se kupe za upis,da izlaze tek u martu,a i da pripreme pocinju tek od februara-marta...Da li neko zna gde mogu da se nabave testovi ili ako neko ima knjigu od proslih godina,pa da napise neki?trep trep :) Grize me savest,ne pripremam prijemni jer ne znam kako :( Ja sutra idem na fax da kupim informator... I kakve su to tabele iz sociologije,ne razumem? Hvala :)

Mene zanima da li postoje mogućnosti za dobijanje stipendije za inostranstvo, npr. u drugoj, trećoj godini fakulteta, možda čak i za postdiplomske... Da li vam pričaju o tome na fakultetu, ili ste možda načuli nešto...? Prvenstveno pitam za smer međunarodni odnosi
Zanima me i koje su mogućnosti za zaposlenje nakon tog smera, i da li ih uopšte ima u Srbiji (za Evropu neću da pitam, tamo znam da ima), pa ako biste mogli nešto više da mi kažete o tome.

E ovako ljudi,i ja nameravam da upisem Medjunarodne odnose.E sad imam nekoliko pitanja-
1.Dali se uz dobar prosek i uz angazovanje u nekoj politickoj stranci moze naci posao ?
2.Dali je faks priznat u inostarstvu,tj.dali je u skaldu sa Bolonjom ?
3.Dali neko zna kada pocinju pripreme ove godine za faks ?

E je l` može sad neko da mi objasni- od kog nivoa počinjete ( A1, A2 ili kako god) i koliko se predznanje od nas očekuje?

P.S. Meni je nemački drugi jezik, za četiri godine nikad nisam dobio 4, a nemam ga pojma z:mrgreen: ....imam neko predznanje na nivou prve, druge godine, a voleo bih da na fax-u nemački uzmem kao prvi jezik z:lol: Da li je to moguće sa tom količinom predznanja? [međunarodni smer]

Za engleski zvanicno ti treba minimum B1, ali u praksi to i nije tako pogotovo sto su kolkvijumi lagani, a i moze da se prepisuje z:) (ja sam A2). Za nemacki je isti princip, ali sam cuo da je tamo lakse jer su male grupe (5-6 ljud) i da nisu mnogo zahtevni, posto sam ja na engleskom ne mogu ovo sa sigurnoscu da tvrdim, ali tako sam cuo.

moguce je. neces imati problema z:)

U svakom slucaju ja sam danas zvala skriptarnicu i rekli su mi da vise nema testova da se kupe za upis,da izlaze tek u martu,a i da pripreme pocinju tek od februara-marta...Da li neko zna gde mogu da se nabave testovi ili ako neko ima knjigu od proslih godina,pa da napise neki?trep trep :)

Kakvi testovi za upis??? Mi smo danas u školi zvali fax na 3092-999 i niko nam se nije javljaoz:)

Hej,evo ja se opet javljam... Saznala sam sta podrazumeva politika na zurnalistici i zvuci izuzetno zanimljivo :))) U svakom slucaju ja sam danas zvala skriptarnicu i rekli su mi da vise nema testova da se kupe za upis,da izlaze tek u martu,a i da pripreme pocinju tek od februara-marta...Da li neko zna gde mogu da se nabave testovi ili ako neko ima knjigu od proslih godina,pa da napise neki?trep trep :) Grize me savest,ne pripremam prijemni jer ne znam kako :( Ja sutra idem na fax da kupim informator... I kakve su to tabele iz sociologije,ne razumem? Hvala :)

pff sad ne kapiram..ja sam malopre zvala fax i rekose da pripreme prvog ciklusa, tj. u februaru, nece ni biti verovatno, samo one u maju i juna,.... ma milina, a za informator mi rekose da ce biti testovi u njemu isti kao prosle godine.....

E ovako ljudi,i ja nameravam da upisem Medjunarodne odnose.E sad imam nekoliko pitanja-
1.Dali se uz dobar prosek i uz angazovanje u nekoj politickoj stranci moze naci posao ?
2.Dali je faks priznat u inostarstvu,tj.dali je u skaldu sa Bolonjom ?
3.Dali neko zna kada pocinju pripreme ove godine za faks ?

Kako ces da se bavis diplomatijom kad ne znas da se ,,dali`` pise odvojeno?

Back