FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Nekako je dosadna sociologija,ali primetio sam da peta oblast koja je ubedljivo najveca,deluje zanimljivo.z:)

e da, i meni se ta peta oblast- kultura dopada z:lol:, ali je ovo na pocetku smarajuce, msm na uvod, a i onaj deo oko rada, novca... malo skace po zivcima... ostalo nisam citala z:mrgreen:.. ali kako samo pronalaze ta pitanja, nista mi nije jasno z:(... sto se tice priprema, nadam se da cu neke informacije cuti i ovde, ipak 10 000 mi se ne daje, a i ne kapiram kako mogu da pomognu sa predmetima koje mi imamo, to se sedne i uci z:), nece tamo da te prosvetle znanjem z:p...

hmm kako cu sad postaviti "pametno" pitanje :think: .. tih 9 000 din. koliko kosta pripremna nastava, da li je to cena po predmetu ili za sva tri???? Sto se tice informatora, pomogao bi nam, jer bi imali bonus pitanja za vezbanje; i kada fax krece sa radom da bi mogli da odemo do njega, zovemo ili sta vec....

Sva tri...a sto se tice tih pitanja,imas neka i na forumu,
a i potrazi malo na netu cini mi se da sam ja nasla negde...
A sto se tice faksa,vidi od sledece nedelje... z:poz:

e da, i meni se ta peta oblast- kultura dopada z:lol:, ali je ovo na pocetku smarajuce, msm na uvod, a i onaj deo oko rada, novca... malo skace po zivcima... ostalo nisam citala z:mrgreen:.. ali kako samo pronalaze ta pitanja, nista mi nije jasno z:(... sto se tice priprema, nadam se da cu neke informacije cuti i ovde, ipak 10 000 mi se ne daje, a i ne kapiram kako mogu da pomognu sa predmetima koje mi imamo, to se sedne i uci z:), nece tamo da te prosvetle znanjem z:p...

E za koji smer se ti spremas?z:poz:

pripreme :smrcka: z:cry: ... eto tako, za sad nemam pojma... idu nekako, vucem se... dobra strana je sto me interesuju stvari koje pripremam pa mi valjda i nece biti veliki problem... s istorijom najbolje stojim z:)... ti, pocela nesto da radis? ... imam jedno pitanje za ljude sa medjunarodnog smera- koliko znanja zahtevaju iz drugog stranog jezika? ... ja imam problem jer ucim italijanski, a o nemackom i francuskom nemam blage veze... planirala sam da uradim nesto povodom toga i sta vi mislite da li su te dve godine dovoljne da se jezik solidno obradi? ... by the way jezicki sam smer u gimnaziji z:)...

Hmn...aj da kazem nesto i ja..
I dalje ponavljam da informator nicemu ne sluzi..bonus pitanja se svode na proslogodisnji test a od toga se bas necete ovajditi....imate pitanja na infostudu..mnogo su korisnija!!!
fakultet radi od 11.1....pogledaj na sajtu...sve informacije o radu,brojevima telefona imas tamo... http://www.fpn.bg.ac.rs/index.html
proslogodisnji informator nije cak imao ni datum prijemnog jer nisu znali tacno..
Sto se tice priprema to NISU bacene pare...jer za istoriju i ustav znace vise nego ista..prvo zbog toga sto se zna tacno sta je izbaceno drugo sto se zna kako i sta tacno ce biti...skontate i sami na sta da obratite paznju..pogotovo sto su samo 2 godine pa moze da bude malo zajebano...sto se tice ustava-opet puno znaci jer dosta izbaci i covek sazvace to lepo...maltene samo sto vam ne kaze sta da ucite...sto se tice sociologije-to je Cupic i ne mozete se pouzdatiu to sta ce biti a sta ne...ali ako nista drugo i on da neke primere pitanja..a i covek je lik pa se makar ismejete...
tako da te pare u svakom slucaju cete baciti da li na nove cizme ili jaknu ili izlaske...
bolje ih dati za nesto sto ce vam i vise nego koristiti...
javice se neko na forumu..ali opet i to moze biti rekla kazala...
logicnije je da sami pogledate i uverite se kako to izgleda..
I ne niko vas tamo nece nauciti niti reci nesto novo ali prosto ce vas uputiti i pomoci vam da znate kako sta gde....
I kao sta Maja vec rece za sva tri predmeta je cena...
Ako pitate i dobijete odgovor od nekog ko je to prosao i zna kako je...pa mislim da je malo nekulturno praviti se pametan/na jer ako vec jesi najpametniji/a kad je tako-sto uopste pitas?
Ovaj forum sluzi za pomoc i savete koje ce vam svako od nas rado dati kao i nama starije kolege...Nema potrebe ponasati se bzvz...
Pozzzzzzzz z:poz::zimag:

Hmn...aj da kazem nesto i ja..
I dalje ponavljam da informator nicemu ne sluzi..bonus pitanja se svode na proslogodisnji test a od toga se bas necete ovajditi....imate pitanja na infostudu..mnogo su korisnija!!!
fakultet radi od 11.1....pogledaj na sajtu...sve informacije o radu,brojevima telefona imas tamo... http://www.fpn.bg.ac.rs/index.html
proslogodisnji informator nije cak imao ni datum prijemnog jer nisu znali tacno..
Sto se tice priprema to NISU bacene pare...jer za istoriju i ustav znace vise nego ista..prvo zbog toga sto se zna tacno sta je izbaceno drugo sto se zna kako i sta tacno ce biti...skontate i sami na sta da obratite paznju..pogotovo sto su samo 2 godine pa moze da bude malo zajebano...sto se tice ustava-opet puno znaci jer dosta izbaci i covek sazvace to lepo...maltene samo sto vam ne kaze sta da ucite...sto se tice sociologije-to je Cupic i ne mozete se pouzdatiu to sta ce biti a sta ne...ali ako nista drugo i on da neke primere pitanja..a i covek je lik pa se makar ismejete...
tako da te pare u svakom slucaju cete baciti da li na nove cizme ili jaknu ili izlaske...
bolje ih dati za nesto sto ce vam i vise nego koristiti...
javice se neko na forumu..ali opet i to moze biti rekla kazala...
logicnije je da sami pogledate i uverite se kako to izgleda..
I ne niko vas tamo nece nauciti niti reci nesto novo ali prosto ce vas uputiti i pomoci vam da znate kako sta gde....
I kao sta Maja vec rece za sva tri predmeta je cena...
Ako pitate i dobijete odgovor od nekog ko je to prosao i zna kako je...pa mislim da je malo nekulturno praviti se pametan/na jer ako vec jesi najpametniji/a kad je tako-sto uopste pitas?
Ovaj forum sluzi za pomoc i savete koje ce vam svako od nas rado dati kao i nama starije kolege...Nema potrebe ponasati se bzvz...
Pozzzzzzzz z:poz::zimag:
:super:
Moj stav o pripremama je poznat,upisala sam faks,tako da ne dobijam nista time da li ces ici na pripreme ili
ne ili upisati faks,ako neces da ides ne moras,ovde sam jer zelim da vam pomognem
kao sto su meni ljudi iz prethodne generacije.
Kazemo ono sto je cinjenica i za informator,i za pripreme...
pitajte nekog sa faksa ko ima da pogledate informator a ne da na to bacate pare dzabe.
A i zasto si ti ovde kada je sve "sednes i naucis"? z:hm:

:super:
Moj stav o pripremama je poznat,upisala sam faks,tako da ne dobijam nista time da li ces ici na pripreme ili
ne ili upisati faks,ako neces da ides ne moras,ovde sam jer zelim da vam pomognem
kao sto su meni ljudi iz prethodne generacije.
Kazemo ono sto je cinjenica i za informator,i za pripreme...
pitajte nekog sa faksa ko ima da pogledate informator a ne da na to bacate pare dzabe.
A i zasto si ti ovde kada je sve "sednes i naucis"? z:hm:

oh, pa meni je zao ako ste me pogresno razumele, nikako ne pokusavam da potcenim pomoc foruma ili da se pravim najpametnija... ja jesam ovde jer mi treba ili ce mi trebati pomoc oko upisa... pripreme na svakom fakultetu su postale praksa, to ne znaci da su efikasne... meni je bilo nejasno kako neko moze da pomogne sa istor, soc i ustavom , no hristina mi je to sve lepo objasnila... :D ...

Mene zanimaju one tabele,kako to treba da se zna? Da li treba cela tabela da se nauci,ili oni daju tabelu,pa mi na osnovu datog kazemo sta je.......malo me to buni.A sto se tice priprema,tu se slazem sa Rosemary,zasto davati pare za to,kad to nije matematika ili nesto poput toga,ovo se samo uci,uci i nauci.z:) Svaki savet dobro-dosao,deder da cujem.z:lol:

Nemojte me pogresno razumeti.... :) zaista!
samo pokusavam da pomognem a pomoc nema smisla ako neko kontrira...razmislite za pripreme... :) samo bacene pare za informator bolje upotrebite za pripreme...jer koliko mi se cini prosle godine je bio 500 dinara...
pa koliko se ja secam cela tabela..pojsni on to...ne daju ti oni nista..imas pitanja na zaokruzivanje i dopunjavanje tj. pitanja otvorenog i zatvorenog tipa...

E Jelena i ja bih,al bag mi jer bih da se ratosiljam ipt i upt...a i soca ima mnooooooooooooooogo :(

end Maja :D :D :D :D :D :D :D

oh, pa meni je zao ako ste me pogresno razumele, nikako ne pokusavam da potcenim pomoc foruma ili da se pravim najpametnija... ja jesam ovde jer mi treba ili ce mi trebati pomoc oko upisa... pripreme na svakom fakultetu su postale praksa, to ne znaci da su efikasne... meni je bilo nejasno kako neko moze da pomogne sa istor, soc i ustavom , no hristina mi je to sve lepo objasnila... :D ...

bitno je da se sada razumemo :ok: :zpozdrav:

Ljudi, dajte neki help kad ste tako fini i otvoreni :heart:

Razmisljamo se da li da upisemo medjunarodne odnose ili politikoloski? Koji smer ima bolju perspektivu za posao kad se zavrsi, u principu bilo bi nam sve jedno koji bismo smer upisali, zanima nas vase misljenje sta je bolje i perspektivnije i ako neko moze da kaze sta treba za prijemni za politikoliski???

Zahvalni unapred,

Choda & Anchy. z:dm::sneskoz:

Ljudi, dajte neki help kad ste tako fini i otvoreni :heart:

Razmisljamo se da li da upisemo medjunarodne odnose ili politikoloski? Koji smer ima bolju perspektivu za posao kad se zavrsi, u principu bilo bi nam sve jedno koji bismo smer upisali, zanima nas vase misljenje sta je bolje i perspektivnije i ako neko moze da kaze sta treba za prijemni za politikoliski???

Zahvalni unapred,

Choda & Anchy. z:dm::sneskoz:

Za politikoloski i medjunarodni se polaze istorija,sociologija i ustav...veca je navala za medjunarodni...i moze se reci d aje medjunarodni prespektivniji..u principu medjunarodni je malo bolji...
mada ja se licno ne slazem s tim z;)

e a kad izlazi informator? Valjda neće biti nikakvih promena :huh:

to mislim da niko na ovoj planeti ne zna..ocekujte informator april,maj..nema tu promena..veruj mi :) ponavljam ovo po 4897923 put z:p
samo prica bla bla truc o smerovima...i jedino sto se menja jeste test,jer vi cete imati nas kao primer..i to je sve...

izvini za ovo ponavljanje po 4897923 put :D ...i još jedno pitanje: koliki je odnos pitanja otvorenog i zatvorenog tipa? ( mislim da ovo još niko nije pitao :) ) :hvala:

nista,nista z:lol: tu sam da help z;)
hmn..ovako..koliko me secanje sluzi...iz soca bude 7-8 na zaokruzivanje...iz istorije uglavnom 50-50..iz ustava isto tako....zavisi od godine do godine...uglavnom je ovako..istorija i ustav su cak i na to dopunjavanje skroz laka,nema nekog mozganja...a soc :zima2:...

probaj online test...nije lose,taman kad nesto naucis provezbas z:D
http://prijemni.infostud.com/testovi_proslogodisnjih_ispita/

Back