FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Da li ste počeli sa spremanjem prijemnog?
Završio sam sa 70% :)) sociologije i sa istorijom za I razz.
Nameravam da upišem "međunarodne odnose"...
Zanima me da li ima ovde zainteresovanih za ovaj smer?
Razlog interesovanje je razmena informacija.
Pozdrav

Ja isto planiram da upisem medjunarodne odnose :)
Jer si ti aplicirao za 2008/09 ili tek treba da apliciras za sledecu 2010/2011 skolsku godinu?? Jer nisam sigurna odkad su ove poruke na blogu !

poozz

Ok, znaci soc knjiga i ustav - Rajoviceva knjiga ?
A istorija se uci iz knjiga za sve 4 godine gimnazije ?

Hvala puno :)

pozzz

Sociologija-Mitrovic,petrovic ako se ja ne varam
Ustav-Bulajic,Lilic...
Istorija samo 3 i 4 godina,3 godina-Ljusiceva, a 4 godina ima cetiri autora,ne znam napamet koja...

sto se tice p.ekonomije...mislim da smo mi politikolozi primorani da polazemo kod nje :think:

e, ko je s13 jel zna kada sutra imamo vezbe iz porodice?? Ja zaboravila :confused:
u pola nesto..

imamo u 11:30, slusaonica 14......
imam jedno hitno pitanje za tebe, nisam nikako bila na vjezbama iz sociologije.... zanima me da li to isto drzi dusan pavlovic ili neko drugi.... i kako se skupljaju bodovi na tim vjezbama? cula sam da se rade neki testovi :confused: kako to izgleda? i da li imamo vjezbe u petak, mislim da nije nesto pomjereno jer mi je cudno da imamo vjezbe, a sledeci dan kolokvijum :confused:
molim te detaljno mi odgovori, bas mi je hitno, vec sam 2 propustila... :sad2:

Sto do sad nisi pitala to nekoga na faxu....?! :dontunderstand:
pa neki drugi drzi vezbe, a test je od 3 pitanja, svako pitanje o,33 poena i posle mnozis sa 1,9..valjda.. i poen na aktivnost.
Nemam pojma dal je pomereno, niko nije spomenuo pomeranje. Hvala za informaciju o porodici...

imamo u 11:30, slusaonica 14......
imam jedno hitno pitanje za tebe, nisam nikako bila na vjezbama iz sociologije.... zanima me da li to isto drzi dusan pavlovic ili neko drugi.... i kako se skupljaju bodovi na tim vjezbama? cula sam da se rade neki testovi :confused: kako to izgleda? i da li imamo vjezbe u petak, mislim da nije nesto pomjereno jer mi je cudno da imamo vjezbe, a sledeci dan kolokvijum :confused:
molim te detaljno mi odgovori, bas mi je hitno, vec sam 2 propustila... :sad2:
sociologiju je zadnje dve vezbe drzao pavlovic, da imamo mini test radi se 5 min i ima 3 blic pitanja , svako pitanje nosi 0,33 poena..a vazno je da sakupljamo te poene jer se sabiraju sa onima sa kolokvijuma ....
a je li neko zna kad imamo vezbe iz socilogije porodice mi s 14 ? :think::think:

ma bila sam bolesna, nije me dugo bilo na fakultetu, tako da.....
mislim da s14 ima sutra u 13:00, ali nisam sto posto sigurna, uglavnom znam da nije ranije.....
i jos jedno pitanje, za taj blic test se sprema samo iz materujala za seminare i to nece biti u kolokvijumu?

ma bila sam bolesna, nije me dugo bilo na fakultetu, tako da.....
mislim da s14 ima sutra u 13:00, ali nisam sto posto sigurna, uglavnom znam da nije ranije.....
i jos jedno pitanje, za taj blic test se sprema samo iz materujala za seminare i to nece biti u kolokvijumu?

hvala barem orijentalno da znam , ja kakva sam luda dosla bih za predavanja tek :zcepanje: a da uci se samo iz materijala za seminare i nemamo to za kolokvijum.. :worth:

ja sam polagala prijemni, bio je tezak, ali samo zato sto sam se ja pripremala manje od 2 sedmice, s tim da srpski svega 2-3 dana, iz ozbiljnih razloga, jer nisam bila u zemlji ranije!
i polozila sam!

takodje sam polagala i na drugom smeru i polozila!

sto ce reci, da je bitno biti motivisan i vreme ne igra ekstra veliku ulogu! ko zaista zeli da se upise, dosta mu je i 2 sedmice da pripremi 2 prijemna ispita!

dakle, ucite i nema problema; i moja preporuka - ucite vise detalje nego opste stvari, jer detalji su najbitniji, znaci, bas NISTA ne sme da vam promakne, i ucite sa razumevanjem, opustite mozak, bez stresa!

eto toliko od mene
E,ja idem u ekonomsku skolu,2.sam godina,bankarski smer,a volela bih da upisem politicke nauke....sta mislis koji bi mi smer najvise odgovarao???:)

evo par pitanja (da ne listam sve od pocetka teme)
probacu da upisem FPN politikoloski smer , pa me zanima sledece:

1.Tezina prijemnog ispita i koji predmeti se polazu za isti.
2.Oni koji upisu na budzet imaju obezbedjeno mesto u domu?
3. Kakvi su profesori?
4. kakva su zanimanja na raspolaganju posle zavsenog fakulteta?

hvala

Back