FAKULTET POLITICKIH NAUKA

Jel može neko da mi rekne kad je bilo prvo zasedanje AVNOJ-a, pošto mi se čini da u knizi piše samo o drugom a ja u nekim beleškama imam podatak da je to zasedanje bilo 27 i 28 novembra u Bihaću pa da proverim.

Poslednja izmena:
Jel može neko da mi rekne kad je bilo prvo zasedanje AVNOJ-a, pošto mi se čini da u knizi piše samo o drugom a ja u nekim beleškama imam podatak da je to zasedanje bilo 27 i 28 novembra u Bihaću pa da proverim. 1943 naravno

Ja imam ovakav podatak:
prvo zasedanje AVNOJ-a u Bihacu 28/29. novembar 1942.
drugo zasedanje AVNOJ-a u Jajcu 29/20. novembar 1943.
treca zasedanje AVNOJ-a u Beogradu 29. novembar 1945.

@Jeckilly

Zahvaljujem na pomoći. Izvoli jednu virtuelnu ružu

.......@............@
......@.@.@.@..@..
....@........@..........@
...@............@....@@
...@..............@@..@
....@..............@...@
......@...........@..@
.........@......@..@
..............@..@
..................@
..................@
...................@
....................@........@@@
......@@@@..@....@..........@
...@.............@@@......@@
.......@@@.......@..@@
.........................@
........................@
.......................@ ...........

@princess of darkness

Mislim da najverovatnije neće da ti bude pitanje oblika - napiši definiciju prava. Verovatno će da bude da prepoznaš definiciju među ponuđenim odgovorima i tome slično.

Poslednja izmena:
ustavni akti: 1805, 1808, 1811.
Sretenjski ustav - 1835, Dimitrije Davidović, važio 55 dana,
Turski ustav - 1838. u vidu hatišerifa
1869 - namesnički (Ustav Kneževine Srbije)
1888 - Belgijski ustav, ustavna parlamentarna monarhija
1894 - A. Obrenović; faktički vraćen ustav iz 1869, a ukinut iz 1888.
1901 - A. Obrenović (posle koga nema više Obrenovića)
1917 - Krfska deklaracija (bitna za razvoj ustavnosti)
1921 - Vidovdanski ustav
1931 - septembarski, Oktroisani ustav
1946 - prvi posleratni ustav Jugoslavije
Ustavni zakon - 1953.
1963 - Ustav uvodi naziv SFRJ
a iz 1974. FNRJ
i imamo 1992. Žabljački ustav
i 2006. ovaj naš koji ukida ustav RS iz 1990.

:)

Greška u koracima.

1945-1963 FNRJ
1963 - konačni raspad (uzmi koji hoćeš datum) ... SFRJ

I mislim da su bitni i ustavni amandmani iz 1971. nakon kojih je bio onaj "pichwise" na pravnom fakultetu, pa je i kolega Koštunjavi izletio,
ali počeo sam da pametujem ... :D

A ona DFJ je bila od "četerestreće" do "četerespete" ... :)

Poslednja izmena:
ne brate
nisam mislila da znaš gde je bila konferencija u Jalti
nisam albino ameba
nemoj da pametuješ preterano

mislila sam da ti daju pitanje da kažeš gde je bila konferencija o raspodeli sveta posle II sv.rata
a da daš odgovor u Jalti

pokrivanje ušima
o'ma
:cmok:

Znam ja sta si mislila. Samo sam se malo šalio

P.S. Jel ti upisuješ politikologiju ili međunardne odnose ili nešto treće?

Poslednja izmena:
Tri.

1805, 1808 i 1811 ...

Ja mislim :p

E vala jes tako

Jel vi niste učili iz istorije ove lekcije običaji, privreda, društvene epohe, naučnici i tome slično. Ja sam to pročitao radi reda, al pretpostavljam da to neće biti. Ako je neko bio na toj pripremnoj nastavi mogao bi da nam prenese iskustva. Neki od nas su socijala pa nisu imali para da plate tu pripremnu nastavu.

Evo da zadam i malo teže pitanje. Ko su bili boljari?

Poslednja izmena:
E vala jes tako

Jel vi niste učili iz istorije ove lekcije običaji, privreda, društvene epohe, naučnici i tome slično. Ja sam to pročitao radi reda, al pretpostavljam da to neće biti. Ne znam ako je neko bio na toj pripremnoj nastavi da nam prenesu iskustva. Neki od nas su socijala pa nisu imali para da plate tu pripremnu nastavu.

Ja sam bio na pripremnoj, drugi ciklus,
samo zato što sam iz BiH,
i što smo mi radili po drugim udžbenicima, pa sam mislio da će mi ...nešto pomoći.

Elem,
što se tiče sociologije, nešto mi je i pomogla ova pripremna. Iako sam je ranije dobro spremio, ipak je Čupić ...malo skrenuo pažnju na neke stvari. Ne zaboravi da naučiš tabele, npr.

Istorija je, kao što znaš....drla :D
Stvarno su lagani testovi. Pravnici imaju mnogo teže.
Neće bito lekcije tipa: "Način života" i to. A na naučnike obrati pažnju, to bi mogli ubaciti. Mislim, to ti je 15 min. posla.

Što se tiče ustava, potrebno je učiti samo činjenice. Gdje vidiš da ima mnogo prazne priče, slobodno preskači. Predavač je rekao da uz malo truda možemo uzeti sve poene iz ustava.

Mislim da je prvi ciklus bio mnogo bolji, što se tiče sastava polaznika. Na drugom je bilo stvarno svega. I ekonomista i medicinara, i nekakvih tehnologa...

Najveća gužva će biti na novinarskom.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Greška u koracima.

1945-1963 FNRJ
1963 - konačni raspad (uzmi koji hoćeš datum) ... SFRJ

I mislim da su bitni i ustavni amandmani iz 1971. nakon kojih je bio onaj "pichwise" na pravnom fakultetu, pa je i kolega Koštunjavi izletio,
ali počeo sam da pametujem ... :D

A ona DFJ je bila od "četerestreće" do "četerespete" ... :)

e kontala sam da sam pogrešila posle
al nisam mogla da se vratim da ispravim
hvala
:cmok:

Znam ja sta si mislila. Samo sam se malo šalio

P.S. Jel ti upisuješ politikologiju ili međunardne odnose ili nešto treće?

međunarodne
...

Ja sam bio na pripremnoj, drugi ciklus,
samo zato što sam iz BiH,
i što smo mi radili po drugim udžbenicima, pa sam mislio da će mi ...nešto pomoći.

Elem,
što se tiče sociologije, nešto mi je i pomogla ova pripremna. Iako sam je ranije dobro spremio, ipak je Čupić ...malo skrenuo pažnju na neke stvari.

Istorija je, kao što znaš....drla :D
Stvarno su lagani testovi. Pravnici imaju mnogo teže.
Neće bito lekcije tipa: "Način života" i to. A na naučnike obrati pažnju, to bi mogli ubaciti. Mislim, to ti je 15 min. posla.

Što se tiče ustava, potrebno je učiti samo činjenice. Gdje vidiš da ima mnogo prazne priče, slobodno preskači. Predavač je rekao da uz malo truda možemo uzeti sve poene iz ustava.

Mislim da je prvi ciklus bio mnogo bolji, što se tiče sastava polaznika. Na drugom je bilo stvarno svega. I ekonomista i medicinara, i nekakvih tehnologa...

Najveća gužva će biti na novinarskom.

Pozdrav.

Zahvaljujem. Ma pročitao sam ja i te naučnike, mada mislim da i bez istorije ovako iz života ili iz nekih priča sam slušao o većini njih tako da neće biti problema.

Što si se odlučio u BG-eu da studiraš, pošto kažeš da si iz BiH. Zar nemate vi tamo ovaj faks?

Zahvaljujem. Ma pročitao sam ja i te naučnike, mada mislim da i bez istorije ovako iz života ili iz nekih priča sam slušao o većini njih tako da neće biti problema.

Što si se odlučio u BG-eu da studiraš, pošto kažeš da si iz BiH. Zar nemate vi tamo ovaj faks?

To pitanje su mi najčešće postavljali za cijelo vrijeme trajanja pripremne nastave.

Ima FPN i u Sarajevu i u BL odskora.
Onaj u BL je u sastavu Filozofskog :eek:

U BL nemaju profesora,
u Sarajevu tuku asistente i profesore ...
Mislim, ima određenih prednosti, ali mi se ipak ne sviđa. :)

Back