FAKULTET POLITICKIH NAUKA

ni ja nisam znala to za 1916. i 1917. i pogresila sam za ujedinjenje nemacke ali nisam mogla da prepravim. jel treba NEZAVISNA DRZAVA HRVATSKA? mislim da sam pogresila i za mariju antoanetu i ono u madjarskoj nisam znala i ono sta je namacka dobila 1838 ili tako nesto (ako znas odgovore molim te mi napisi) :rumenko:
a kako se zove ono iz ustava na tablicama ni to nisam znala? i kako ide ono poslednje iz ustava za sistem u srbiji jel predsednicki? :confused:
1917 pobune su bile neam ni ja pojma napisao sam šumadija:D
1916 ne znam, valjda lovćen, ndh da, 1838 sudet a za madjare ni ja nisam znao, kako si uradila socio?
za ustavtačan odgovor je mešoviti, u knjizi je pisalo polupredsednički tj. mešoviti

ja lupetao gluposti... :D
sad mi zao sto nisam ucio,lako je bilo...samo da sam ponovio malo,imao bih iz istorije max i to bi bilo to...upao bi...ovako nadam se 20 bodova da cu imati...
e samo par pitanja:
kad je bio oktrojisani ustav
ko govori ono za birokratiju
ko je predstavljao SHS
na kojoj mirovnoj konferenciji smo "dobili" Kosmet ?

Test na novinarstvu je bio srednje tezak, srpski nista strasno ali sociologija i ustav deru...ne znam sta da kazem, meni je sutrasnji engleski na filoloskom vazniji test ali ako ovde upadnem bar na samofinansiranje bicu zadovoljan sa bilo kakvom opcijom...:confused:

aaaa gotovo je :)
meni je na novinarskomn bilo neopisivo, iznenadjujuce tesko.. soc- bile su neke apsolutno nebitne recenice i neka pitanja koja i dalje nisam nasla u knjizi, srpski ni nalik nije bio kao prosle god, bila su samo 3 pitanja na zaokruzivanje,al sam ga najbolje uradila od svega i ustav, nisam ucila,uradila sam pola...ah! uopste nisam zadovoljna :/
ljudi pitanja nisu ista!

ja lupetao gluposti... :D
sad mi zao sto nisam ucio,lako je bilo...samo da sam ponovio malo,imao bih iz istorije max i to bi bilo to...upao bi...ovako nadam se 20 bodova da cu imati...
e samo par pitanja:
kad je bio oktrojisani ustav
ko govori ono za birokratiju
ko je predstavljao SHS
na kojoj mirovnoj konferenciji smo "dobili" Kosmet ?

oktroisani ustav 1931, konferencija Pašić.

ni ja nisam znala to za 1916. i 1917. i pogresila sam za ujedinjenje nemacke ali nisam mogla da prepravim. jel treba NEZAVISNA DRZAVA HRVATSKA? mislim da sam pogresila i za mariju antoanetu i ono u madjarskoj nisam znala i ono sta je namacka dobila 1838 ili tako nesto (ako znas odgovore molim te mi napisi) :rumenko:
a kako se zove ono iz ustava na tablicama ni to nisam znala? i kako ide ono poslednje iz ustava za sistem u srbiji jel predsednicki? :confused:

1916. na Mojkovcu, 1917. Toplicki okrug... To sam znala. Ali za Kosutu sam se setila tek kasnije, nisam znala. Nemacka nemam pojma sta je dobila, mada mi je sve ono bilo poznato :hahaha: Zakon o ostrakizmu su tablice... A sto je soc. bila teskaaaaa... Ne daj Boze :besna: Koliko procenjujete da imate poena? Ne mogu da cekam listuuuuuuuuuu :dash:

A STVARNO SU SELJACI ISPALI
ZNACI PROSLOGODISNJI TEST JE BIO 200 PUTA LAKSI
ONO JE BILO ZNACI LAGANICA ZA OVO DANAS

JOS REKLI VEROVATNO CE DA PROSIRUJU LISTU NA BUDZET ZA 5 AHAHAHA
MI SE TAMAN OBRADOVALI KO ZNA KOLIKO CE DA PROSIRUJU I TEK ONAJ NAM KAZE PA ZA PET :dash: :dash: :dash:

JA CU DA SE UBIJEM
AKO SKUPIM SVE UKUPNO 10 POENA SVAKA MI CAST :besna: :besna: :besna:

EVO NEKIH PITANJA KOJIH SE SECAM
1)Pobuna u Madjarskoj,ne znam kako tacno ide pitanje,a ni odgovor :D
2)Italija je 1935 napala -Etipiju (nadam se)
3)Osnivac Srpske narodne slobodoumne stranke-Miletic
4)Ustavobranitelji: 1842-1858
5)Obnova Pecke patrijarsije 1557
6)Sanstefanski mir: Rusija-Turska
7)Prvo istupanje vlade : Nikola Pasic
8)Iskrcavanje u Normandiji
9)Idejni tvorac Balkanskog saveza: Milovanovic
10)Ivan Grozni je vladao u : sesnaestom veku (valjda)
11)Napoleon nije osvojio: NE ZNAM!
12)Koja drzava nije bila clanica NATO pakta: valjda Cehoslovacka
13)Ko je vladao u vreme proglasenja Anglikanske crkve?
14)Aleksandar Karadjordjevic je dosao na vlast?
15)U Vartolomejskoj noci stradali: hugenoti (valjda)

Back