Faeton,deseta planeta

"Račun se nije slagao sve dok u proračune nije uneo podatke o hipotetičnoj planeti ( iz međuprostora između Marsa i Jupitera ) sa 95% Zemljine mase"
Koga nije zapamtio podatak iz linka koji sam postavio,ovo bi trebalo da mu resi dilemu oko velicine Faetona...

Друго, по проширеној Кардашевој скали цивилизација, по датом, опису Фаетонска цивилизација би била 0.7 или 0.8 ( штавише, ако је у стању да уништи читаву планету то је можда чак и цивилизација типа 1 ), дакле нуклеарна енергија - фисија, евентуално фузија. Таква цивилизација је способна за међупланетарне летове. Где су њихови трагови? Чак је и наша цивилизација (која је била типа 0.6 - 0.7 пре 50 година) оставила трагове на Месецу, Марсу и Венери. Треће, цивилизација типа 0.7 - 0.8 је у стању да прави врло отпорне материје.

0.7,0.8 civilizacije.kakve su to vrednosti,o cemu to pricas...?

To samo još više pogoršava cijelu sliku, a ne daje odgovor na pitanje odakle se pojavila Zemlja. Naime, poznato je da je nastala ubrzo poslije formiranja Sunca, i nije mogla nastati od otpadaka nekog većeg, već čvrstog tijela (recimo tog mističnog Featona)

jos se sa sigurnoscu ne moze tvrditi kako nastaju nebeska tela...sam proces je predug da bi ljudi mogli da budu svedoci, tako da je sve u teoriji...
istina je recimo da su neki naucnici izneli tvrdnju da su dve planete mogle da prakticno zamene mesta...cini mi se da su mislili na Saturn i Neptun....ili cak Jupiter ali se ne secam tacno, bilo je na Nac. Geo. ili Discov....

Poslednja izmena:
Шта људи вјерују или мисле нема значај код ове теме.
Иначе, космос би се понашао као на шпици ТВ серијхе Трећи камен од Сунца.
Само не би било тако забавно као на ТВ шпици.
Математика и физика вриједе свуда у космосу,свидјело се то некоме или не...
Тако да ова теорија о Фетону пије воду колико и она о Нибируу...
Што ми рекли они ликови на Дискаверију, "Mithbusters", чини ми се:
МОГУЋЕ је,али НИЈЕ доказано...
Ако је неки Фетон масе и величине о којој се говори и постојао,сигурно
није био гдје кажу...
А то да се пренапрегнуо...Ејј...Балон пун воде се пренапрегне.
Овдје причамо о наводној планети масе као Земља.
Да је Јупитер могао да је развали,шта би тек учинио Марсу?

jako zanimljiva tema za razmatranje,
u svemiru nismo sami to je definitivno,
neznam zasto, ali citajuci ove odgovore, misli mi se prenese na izvesni film MATRIX,
mozda mi i imamo podatke o nasoj proslosti, mozda znamo svasta cega nismo ni svesni a mozda je sve ovo samo san,

Nemaš ti Oxi pojma. Kakva bre gravitacija. To ne postoji, to su izmislili naučnici koje je preuzela grupa reptila, i time indoktriniraju glupi narod koji neće sam da smisli svoje istine već vjeruje u fiziku i matematiku. Imam snažan filing tda je baš tako, a i jedan moj poznanik zna čovjeka čijem rođaku je to rekao neki žrec, vrač ili neka slična spodoba.

Nemaš ti Oxi pojma. Kakva bre gravitacija. To ne postoji, to su izmislili naučnici koje je preuzela grupa reptila, i time indoktriniraju glupi narod koji neće sam da smisli svoje istine već vjeruje u fiziku i matematiku. Imam snažan filing tda je baš tako, a i jedan moj poznanik zna čovjeka čijem rođaku je to rekao neki žrec, vrač ili neka slična spodoba.

Moram ti priznati da si jako otvorenog uma!

ne menja sama. menjaju je reptili koji njome upravljaju. gde zivis ti?
ne mogu da dokazem jer nemam pristup vatikanu i tajnim drustvima.
ali imam jak osecaj da je tako.

khm, imam jak osecaj za filing da... ta planeta vise ne postoji. bese... unistena je sta li? ali nema veze sa reptilima vec sa nekim drugim spodobama sto je raznese da doticna ne bi raznela zemlju? ili? nisam bas sasvim sigurna.
a o planetama koje su bile tamo negde samo nema dokaza sem par glinenih plocica, khm, bespotrebno je gubiti vreme...

khm, imam jak osecaj za filing da... ta planeta vise ne postoji. bese... unistena je sta li? ali nema veze sa reptilima vec sa nekim drugim spodobama sto je raznese da doticna ne bi raznela zemlju? ili? nisam bas sasvim sigurna.
a o planetama koje su bile tamo negde samo nema dokaza sem par glinenih plocica, khm, bespotrebno je gubiti vreme...

par glinenih plocica? gde su te plocice? jel imas slike?

SAD ne postoji sigurno....
postojala je teorija da je nekada davno postojala......ali to je odbaceno....

Mozda jeste odbacena ali ipak je veoma jasno da je u tom prostoru nekada postojalo veliko telo koje je iz nekog razloga eksplodiralo ili se raspalo. Neki naucnici govore da je tu postojala planeta koja je se okretala oko Jupitera sto je veoma logicno!Ali to nikada necemo saznati tako da price o necemu ovakvom su besmislene!

Back