Fa Fa la si mi ti Fa la ti

Jer šef otvori, vidi šifru, zatvori, ćao si. :lol:
Tako vam je to. :mrgreen:

Onda lepo odeš na invalidsku komisiju ko ja. Oni ti odrede stepen invaliditeta i kao invalidno lice nađeš neki lak i ne stresan posao. Verovali ili ne gomila poslodavaca traži lice sa invaliditetom jer 75% poreza na tebe ne moraju da plaćaju prvih 5 godina koliko radiš za njih.

Upisaće ti se F u karton koliko god da je teška depresija. Ako medicina tako to tretira zašto bismo mi rekli da neko nije depresivan ukoliko nije godinama, oronuo i onemoćao.
to jednostavno ne bi trebalo tako biti..da li jeste, ne znam....svi mi imamo ponekad ispade koji su simptom NEKOG mentalnog oboljenja...ali to je jos daleko od POTVRDJENE, ZVANICNE dijagnoze bolesti...to su ozbiljne stvari i svakako zahtijevaju neko duze pracenje od strane profesionalaca....

to jednostavno ne bi trebalo tako biti..da li jeste, ne znam....svi mi imamo ponekad ispade koji su simptom NEKOG mentalnog oboljenja...ali to je jos daleko od POTVRDJENE, ZVANICNE dijagnoze bolesti...to su ozbiljne stvari i svakako zahtijevaju neko duze pracenje od strane profesionalaca....
Da. Pa mislim da postoje dve struje po tom pitanju. Jedna vrlo egzaktna koja ne bi tako lako odala priznanje depresivcu i druga koja bi. Da bi se lakše saniralo i razvila samosvest. Nije normalno da te nešto boli, makar to bila i duša.

Mnogo je lakše kad sebi objasniš, aha, to je depresija, da vidimo šta ćemo i kako ćemo da ne preraste u nešto 'ne do bog nikome', dakle odmah sanacija, nego da konto toga misliš da si normalan i sklapaš priču o svemu kao da si otkrio velike istine oko kojih organizuješ svoj život,a u stvari si depresivan.

ja ovako gledam na taj problem - covjek se obraca za pomoc onda kad stvarno osjeca da nesto ozbiljno nije u redu sa njim....bila to depresivna ili ne daj boze, psihoticna stanja...tad je na profesionalcu odgovornost, da sa svojim zanatom kog je izucavao i studirao godinama i metodologijom koja se primjenjuje u psihijatriji, ODGOVORNO I SAVJESNO, donese svoj sud i ODREDI, da li se radi o mentalnom oboljenju ili ne...mozda je dovoljna i ta prva posjeta u nekim slucajevima, mozda ih treba vise, u nekim drugim...

Back