F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daklem,.....Cic i maki su vodili Meškicu kod trećeg doktora. Prvo što je pistao je da li je on tu nogu povredjivao pre (on je jedini to pitao) ,....rekli su da jeste ali da ga je prošlo....uvek mu je ta noga kad se preforsira kljakava, ćopka....ništa strašno.....kaže doktor, ja nisam siguran da je ovo tumor, mada liči, ili neki hematom od povrede jer pogledajte, kost mu je zdrava, samo je ovde kao malo načeta, ali to može biti i od povrede...sve ostalo je zdravo i na svom mestu...prosto je neverovatno da mu ovoliki tumor nije uhvatio kost...samo meko tkivo i stoji tako začauren ...ako je tumor, to je vrsta koja jako brzo napreduje...videlo bi se na kosti, napao bi je...pluća skroz čista....njega ništa ne boli ni kad pritiskam....ne reaguje....jede, spava, veseo je....ja bih radio biopsiju pod obavezno. Psa ne bih uspavao bez biopsije, a ovakvog psa ni pod razno. Znam da košta....evo, sa sve analizom isečka koji radi laboratorija i gde ja nemam ništa to je 5000 i 3000 za anesteziju i da ja to uradi.....eto,8000...:eek:.(na drugom mestu je duplo skuplje)....i tako...radimo biopsiju....:klap::klap:
Podigao je deci moral..vodiće ga u ponedeljak maki....i eto....sad se smeše oboje jer niko nije ni pomenuo mogućnost povrede ......i za amputaciju noge im je pričao, ali otom potom....
I sad, ko zna.....možda .....videćemo....

:)
lepo je procitati ovako nesto :)
kakv god ishod da bude
lepo je procitati drugacije :)

Oni onako sludjeni samo izašli iz orfinacije, pa se Cic seti i vrati...izvini se i pita šta su dužni....manu rukom i kaže "ma ništa" :eek:
Sad mi Cic priča da njemu dovode litalice.....preporodi ih...

Goco, kako misliš da više njih gleda? Više laboratorija da radi analizu ili više doktora da pogleda rezultat?

e, da, prvo je rekao da nije siguran da je ovo tumor, pa je pitao je Makija da mu doslovce kaže šta je Krca sa vet. gak. sa rengena rekao....ali doslovce da mu ponovi...Maki kaže, Krca je rekao "Ja nisam sasvim siguran da je ovo tumor"...e, kaže doktor, ako krca ima dilemu, onda svako od nas treba da je ima

Oni onako sludjeni samo izašli iz orfinacije, pa se Cic seti i vrati...izvini se i pita šta su dužni....manu rukom i kaže "ma ništa" :eek:
Sad mi Cic priča da njemu dovode litalice.....preporodi ih...

Goco, kako misliš da više njih gleda? Više laboratorija da radi analizu ili više doktora da pogleda rezultat?

e, da, prvo je rekao da nije siguran da je ovo tumor, pa je pitao je Makija da mu doslovce kaže šta je Krca sa vet. gak. sa rengena rekao....ali doslovce da mu ponovi...Maki kaže, Krca je rekao "Ja nisam sasvim siguran da je ovo tumor"...e, kaže doktor, ako krca ima dilemu, onda svako od nas treba da je ima

Mislila sam više labaratorija da pogleda nalaz, moj je gledao samo jedan histopatolog, a trebalo je kažu mi bar tri.. da budeš siguran ali u tom trenutku ne razmišljaš. On može kad uzme tkivo da to isto tkivo pošalje u par laboratorija na analizu. E sad će da košta ali bar ste sigurni ..

Mislila sam više labaratorija da pogleda nalaz, moj je gledao samo jedan histopatolog, a trebalo je kažu mi bar tri.. da budeš siguran ali u tom trenutku ne razmišljaš. On može kad uzme tkivo da to isto tkivo pošalje u par laboratorija na analizu. E sad će da košta ali bar ste sigurni ..

Čekaj bre.....mislila sam da neki aparat, mašina, šta li, radi analizu a ne čovek? :eek:
Ja nemam pojma o tome.....hvala Bogu

Jeste zato se dobro mora raspitati za proceduru, npr meni su rekli tada da preskaču proceduru da je potrebno prvo uraditi konizaciju , ali kad držiš onaj nalaz sa biopsije i piše šta piše, a nisam imalo ko da me nauči onda kažeš ma nema veze, imam decu nek je glava na ramenu :lol:, nek vade šta moraju da vade...čak se i dan danas smejem sa mojom drugaricom Sonjom i na moje pitanje što moraju i jajjnike da vade ..ona odgovorila šta će ti jajnici posthumno .. A znaš sedim t nedelje posle operacije na konzilijumu pita jedan član konzilijuma što nije odrađena radikalna histerektomija , ja mu na to odgovaram da mi je pozlilo za vreme poperacije da sam se gušila poplavela puls 225 i da su me držali na kiseoniku koliko su smeli i nakon toga prekinuli operaciju.. drugi Hp kaže sećam se.. Kaže ja kancer nicAM NAŠAO.. na šta će član konzilijuma da mi kaže Jel vidite da vamse i organizam bunio nije dao da vade kad nije trebalo da vade...

Eto moje iskustvo i posle svega mogu sve da posavetujem, insistiraj na proceduri... da su je u mom slučaju poštovali završilo bi se laganim zahvatom posle 24 sata bi išla kući.. biopsiju na par mesta i onda bi bar trebalo da je u redu.

Daklem,.....Cic i maki su vodili Meškicu kod trećeg doktora. Prvo što je pistao je da li je on tu nogu povredjivao pre (on je jedini to pitao) ,....rekli su da jeste ali da ga je prošlo....uvek mu je ta noga kad se preforsira kljakava, ćopka....ništa strašno.....kaže doktor, ja nisam siguran da je ovo tumor, mada liči, ili neki hematom od povrede jer pogledajte, kost mu je zdrava, samo je ovde kao malo načeta, ali to može biti i od povrede...sve ostalo je zdravo i na svom mestu...prosto je neverovatno da mu ovoliki tumor nije uhvatio kost...samo meko tkivo i stoji tako začauren ...ako je tumor, to je vrsta koja jako brzo napreduje...videlo bi se na kosti, napao bi je...pluća skroz čista....njega ništa ne boli ni kad pritiskam....ne reaguje....jede, spava, veseo je....ja bih radio biopsiju pod obavezno. Psa ne bih uspavao bez biopsije, a ovakvog psa ni pod razno. Znam da košta....evo, sa sve analizom isečka koji radi laboratorija i gde ja nemam ništa to je 5000 i 3000 za anesteziju i da ja to uradi.....eto,8000...:eek:.(na drugom mestu je duplo skuplje)....i tako...radimo biopsiju....:klap::klap:
Podigao je deci moral..vodiće ga u ponedeljak maki....i eto....sad se smeše oboje jer niko nije ni pomenuo mogućnost povrede ......i za amputaciju noge im je pričao, ali otom potom....

aaaaa, sad ste me obradovali :klap:

evo moja islustva
ja na vet fax ne bih nikad vodila psa
biopsija je obavezna iz razloga sto oni svaku izraslinu smatraju tumorom
a nije moze biti mnogo sto sta zbog cega se tkivo uvecava, moze da bude iz razlicitih razloga i nagomilavanje vode npr u i oko zglobova
pricala sam sa sestrinom koleginicom koja je veterinarka
ona kaze da treba uraditi ako nisu sigurni sa rengenom i ultrazvuk, ali da je obavezna biopsija
ma kao kod ljudi
tako da sam se sad bas obradovala i verujem da ce sve biti ok

kAD JE jOCA TRA\OLA SLIKU mE[KICUNU DA postavim...ima slika od 17.11. na kojoj se vidi to rame.....kako mi nismo videli nemam pojma......ali činjenica je da se na slici vidi jer je tako seo....e sad, ono što Cic i ja kažemo je da je to rak koji oni kažu, isto izgleda kao i sad....do sad bi napao kost jer je to rak kostiju...a nije napao kost, niti išta drugo....i sad, ja ne znam kako niko od nas nije primetio ili se on tad tako namestio....u svakom slučaju drago mi je da imam dokaz da nije napredovao za mesec dana...i nadu da možda i nije rak jer sva tri veta kažu da taj napada jako brzo
Sad se mislim....to se i ne vidi osim kad tako sedne mirno...kad leži ne a i on se odmah izvrće na ledja da se mazi...

Poslednja izmena:
kAD JE jOCA TRA\OLA SLIKU mE[KICUNU DA postavim...ima slika od 17.11. na kojoj se vidi to rame.....kako mi nismo videli nemam pojma......ali činjenica je da se na slici vidi jer je tako seo....e sad, ono što Cic i ja kažemo je da je to rak koji oni kažu, isto izgleda kao i sad....do sad bi napao kost jer je to rak kostiju...a nije napao kost, niti išta drugo....i sad, ja ne znam kako niko od nas nije primetio ili se on tad tako namestio....u svakom slučaju drago mi je da imam dokaz da nije napredovao za mesec dana...i nadu da možda i nije rak jer sva tri veta kažu da taj napada jako brzo
Sad se mislim....to se i ne vidi osim kad tako sedne mirno...kad leži ne a i on se odmah izvrće na ledja da se mazi...
mi smo Snupiju napipali nesto, na rebrima sa leve strane
tvrdo kao veci kliker je
odveli ga kod veta, a on je neposredno pre toga primio vakcinu, besnilo, pod kozu
i rekli da samo pratimo da li raste i da dodjemo ako primetimo promenu, posto mora da skida kamenac sa zuba a ipak ulazi u 11. godinu
medjutim, vakcine idu muskularno a ne subkutano tj u misic i kada se da ispod koze ono hoce da napravi kao mali ugrusak ako se zakaci neki krvni sud
verovali ili ne, ja sam mu mazala onaj melem i to se povuklo
jest da on to olize ali drzim ga par minuta u mazenju i bar malo da upije
a bas smo se bili uplasili
lejka je to imala prosle godine posle vakcinacije i od tad kad odemo na redovne vakcine ja trazim u misic da se daju
tako da mislim da ce sve biti i sa Mesom ok
a najbolje se na psu primecuju promene mazenjem, i ja ih kad se uvece mazimo cele prosto ispipam i tacno znam gde je sta ako ima neke promene

jos jedna stvar
postoje tumori izazvani razlicitim faktorima
moze biti i od udarca
ali to je retko
kod zivotinja tumori nisu tako brzi i retko ali zaista retko budu te vrste da zahvate nerve ili kosti, posebno kosti
sve sto ne zahvata ta plemenita tkiva ono se razvija jako sporo

sacekajte nalaz, i da je tumor, ako nije zahvatilo previse tetiva i misica lako moze da se operise i skine
ja samo kazem ovako onoliko koliko smo ucili o tumorima na faxu

Daklem,.....Cic i maki su vodili Meškicu kod trećeg doktora.
Prvo što je pistao je da li je on tu nogu povredjivao pre (on je jedini to pitao) ,....rekli su da jeste ali da ga je prošlo....uvek mu je ta noga kad se preforsira kljakava, ćopka....ništa strašno.....kaže doktor, ja nisam siguran da je ovo tumor, mada liči, ili neki hematom od povrede jer pogledajte, kost mu je zdrava, samo je ovde kao malo načeta, ali to može biti i od povrede...sve ostalo je zdravo i na svom mestu...prosto je neverovatno da mu ovoliki tumor nije uhvatio kost...samo meko tkivo i stoji tako začauren ...ako je tumor, to je vrsta koja jako brzo napreduje...videlo bi se na kosti, napao bi je...pluća skroz čista....njega ništa ne boli ni kad pritiskam....ne reaguje....jede, spava, veseo je....ja bih radio biopsiju pod obavezno. Psa ne bih uspavao bez biopsije, a ovakvog psa ni pod razno. Znam da košta....evo, sa sve analizom isečka koji radi laboratorija i gde ja nemam ništa to je 5000 i 3000 za anesteziju i da ja to uradi.....eto,8000...:eek:.(na drugom mestu je duplo skuplje)....i tako...radimo biopsiju....:klap::klap:

Lepa vest !!! :klap: nadam se da će se pokazati da je loša dijagnoza bila pogrešna .....da će sve da bude u redu....jooooj, daj Bože.....

Poslednja izmena:

ovo je vec bolje....

dakleM
pre neko vece nestala nam faza
prvo je grunuo napon, nesto je puko po kuci, miislila sam sijalica
a onda je nestala faza

u celom kvertu
nakon dvadeset sati bez faze uz milion poziva da bi konacno prijavila kvar
struju kinacno sredili
ali ona sredila moj televizor'
ama sta jos ima da me snadje ....

gledam juce kolega narucio tablet iz kine

odlican
izasao ga manje od 10000
ovde je takav oko 20 000 ili malo vise....
mislim se
ebi ga
ja moj dala parking servisu....

a danas
subotom ionako guzva
a sad sneg na sve strane onako na gomile
voda, posto se topi
i na sve to
parkirani automobili ama na sred trotoara
jedan na pesackom
nekoliko u srednjoj od tri trake
i nikom nista....
a mene dizu ispre prodavnice sa mesta gde je bilo os dvadeset automobila....

inace
ovo nije prvi put da crkavaju stvari zbog struje
i kad sam bila u distribuciji da platim racun
pitam kome da se zalim
a onaj pederljivko od pr ce da kaze
grad se raspada a neki bi nadoknadu stete
i jos se podrugljivo smeska
e tu je doslo do prekida filma
mislim kod mene
pa kad sam pocela sa ga preslisavam
nije lepo sto sam pocela malo vise a podizem glas
iliti da se derem