F ODELJENJE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa seksualnim "opredeljenjem" se radjamo, homoseksualni usvojitelji na to ne mogu da uticu modelom ponasanja. Uostalom, u ovom drustvu je vec i previse kritika bilo kakve razlicitosti, bas polemisemo (Val pokrenula) koliko je tesko pa samo ako nesto ne jedes, da prezivis standardno srpsko slavlje! Mislim da im uz ljubav koju jedan uravnotezen, i pojedinacno psihicki i medjusobno emotivno, par moze da pruzi, ipak lakse pada odrastanje. 'Ajmo ovako: deca ce da ga zezaju u skoli i tako i tako, pa hoce li mu biti lakse da ode kuci kod dvojice tata/dve mame da se isplace zbog toga sto ga deca zezaju ili da se posle torture u skoli zbog jeftinih patika/drugacijeg odnosa jer je siroce, vrati u dom gde ne samo da nema ko da ga zagrli, nego ce jos i da produze da ga zezaju sto place?

Mimi......da li možeš da zamisliš tvoju Milicu u takvoj porodici? Celo njihovo okruženje nije standardno a iskreno ni normalno. Posao, prijatelji, sve....
Ja sam 8 godina išla u osnovnu školu sa decom iz doma. Dom i škola su imali zajedničko dvorište. To su deca koja su ili isuviše agresivna ili totalno povučena. U svakom slučaju, kada pričamo o detetu iz doma, ne govorimo o veselom, mladom biću okruženom ljubavlju i pažnjom. Tvoja ćera i njena vršnjakinja iz doma su kao nebo i zemlja.
Davanje nije davanje jer se samo želi dati, onda je to sebičluk, već je pravo davanje, skloniti sebe zarad drugoga i dati ono što treba toj osobi tada. daje se drugog radi a ne sebe radi. Često to nije i ono što davalac želi dati.
Jelo i deca su različite stvari. Val nema dece. Njeno mišljenje je uslovljeno tom činjenicom.

I ja nešto da kažem :aha:
I jedna i druga ste u pravu i niste u pravu.
Da mimis i ja se slažem da se sa seksualnim opredeljenjem rađa .neko to zna od malena, nekom treba više vremena da definiše svoje potrebe.... I ne treba ih unapred okvalifikovati kao loše osobe,i smatrati da će loše vaspitati dete , samo što za razliku od nas imaju drugačije potrebe. Živimo u sredini u kojoj se jako teško dolazi do promena. Ljudi ne vole osobe drugačije od njih.Znate da moje mlađe dete ima nedostatak pažnje, da je amidekster kakav se retko viđa, mogao je da bude i genije ali na žalost nije i borim se osam godina sa standardima i standardnim ponašanjem , a eto njemu je trebao samo malo drugačiji pristup. Nema veze moje dete sa usvojenom decom , ali sam samo htela da kažem..da je morao da radi pismeni i ako nije trebao da radi već da se ispita usmeno zbog ostale dece, da ne nabrajam ..uvek su se pozivali na nekakve standardne procedure..
Zamisli Ljiljo osobu koja zna da voli osobu istog pola a u braku je sveta radi..kako on vaspitava dete , kakav je to brak??'
I zato nemojmo unapred dočekati svaku ideju na nož. Lično znam dvojicu momaka koji žive zajedno..divni momci, kulturni, odgovorni, inteligentni , uredni ..njima bih na primer dala da čuvaju dete, bez bojazni da će loše uticati na njega.

Ma ne radi se o njima Goco, nego baš o okruženju u kome su i oni sami izopšteni jer imaju drugačije potrebe. Ne kažem ja da su homoseksualci loši ljudi, taman posla, nego kažem da je ceo njihov život drugačiji od standarda upravo jer odskaču zbog svoje genetike ili čega već.
Dete iz doma, nije kao svako drugo dete.-...različito je, to kažem, ali ne zato što je to priroda tako uredila, već zato što su ga odrasle osobe učinile drugačijim. Vi gledate očima kojima vidite dete koje poznajete.....ovu decu ne poznajete, to kažem.
Mislim da takvom, drugačijem detetu treba normalna, standardna porodica bez trzavica, bez različitorsti, bez problema sa okruženjem jer je i samo drugačije. Duša mu je drugačija, a duša se mnogo teško leči.
zašto homoseksualni parovi žele da imaju legalan brak, da usvoje decu? jer teže normalnosti, prihvatanju od strane okruženja jer su različiti i ne ćele da to više budu. tako i dete iz doma....želi da ima mir i bude prihvaćeno u standardnom svetu jer je to jedini lek za dušu.
A vi kažete, da je za tu nestandardnu dušu, koja je već izopštena i žigosana u okruženju, normalno i humano staviti ga u još goru situaciju, u još različitiju, da ima što više žigova na toj malenoj duši...zašto? da bi unormalio život jednog homoseksualnog para koji teži za normalnošću koja mu prirodom nije data. Gde je tu detetova potreba za normalnošću, gde su tu njegove potrebe, potrebe jedne bolesne dečije duše?

Znam da je toj deci teško , da su im duše večini ranjene..ali Ljiljo u domu imaš decukoja ceo život rastu bez roditelja, imaš decu koja znaju za svoje roditelje, neke roditelji i posećuju..Imaš verovatno i dece koja su pretrpela torturu od oba roditelja.. E o ovome ja pričam..Ne treba biti isključiv..Nisam ja za to da se pod obavezno ta deca daju njima, ali verovatno ima deo njih koji je u stanju da pruži tom detetu možda i više od obične hraniteljske porodice...

Znam sve to Goco, ali dušica se ne leči novim nevoljama, već smirenošću i normalnošću, a ovi ljudi, iako to silno žele, prosto to ne mogu dati detetu iz doma...smirenost i normalnost.
Patike, bicikle, kola, motore, firmiranu odeću možda mogu dati kao i svoju ljubav, ali je činjenica da njihovi životi nisu smireni i da su i sami izloženi neshvatanju i odbacivanju okoline. To jednostavno nije psihološki zdrava sredina za već povredjeno dete, različito od ostalih, ja o tome pričam, i tu sam isključiva.

Mimi......da li možeš da zamisliš tvoju Milicu u takvoj porodici? Celo njihovo okruženje nije standardno a iskreno ni normalno. Posao, prijatelji, sve....
Ja sam 8 godina išla u osnovnu školu sa decom iz doma. Dom i škola su imali zajedničko dvorište. To su deca koja su ili isuviše agresivna ili totalno povučena. U svakom slučaju, kada pričamo o detetu iz doma, ne govorimo o veselom, mladom biću okruženom ljubavlju i pažnjom. Tvoja ćera i njena vršnjakinja iz doma su kao nebo i zemlja.
Davanje nije davanje jer se samo želi dati, onda je to sebičluk, već je pravo davanje, skloniti sebe zarad drugoga i dati ono što treba toj osobi tada. daje se drugog radi a ne sebe radi. Često to nije i ono što davalac želi dati.
Jelo i deca su različite stvari. Val nema dece. Njeno mišljenje je uslovljeno tom činjenicom.

Sa Val i jos nekima se diskutovalo o hrani, kao primer koliko je tesko biti razlicit. Val je zelela svoju decu. Kad su joj lekari to uskratili nesavesnim lecenjem, pozelela je da usvoji dete. Ni to im nisu dozvolili jer ona i njen bivsi nisu bili uskladjeni. Iskreno, ucinili su tom detetu uslugu sto ga nisu dali tom coveku.

Malo dete je kao topao vosak, ako odrasta uz cinjenicu da je usvojeno, prihvati je kao nesto normalno. I sama tvrdim da nase drustvo treba da radi puuuno na istrebljivanju predrasuda prema razlicitostima, upravo i boli cinjenica koliko su zadrti i agresivni samoproklamovani pravoslavci koji bi radije da ta deca, ni kriva ni duzna, pate zbog greha njihovih roditelja i zbog toga sto medju heteroseksualnim parovima nema onih istinski uskladjenih u svakom pogledu, dovoljn da prodju stroge procene.

I dobar vam ovaj skuvani dan.

Dobar dan..Jest vala vruće :aha:
Mrca neće da jede..Brjlavi od petka..tad je uveče jeo samo ono meso..granule mu stoje neće ni da ih pogleda..a jeo ih je u slast..sad mu kupih batače da mu skuvam i pirinač da vidim dal će to da jede..

bar dan.....mi u 6 na nogama, plevila, sredjivala, išli na pijac, Maca spremio doručak, i ja u krevet u 11.......malo sam sredila krsta :lol:....sad ustah, Maca priča sa komšom, pijemo kafu i ja da vivim koe ima novo pa da knjižim. Mnooooooogo vreuće
Pašćad spavaju unutra komirani od vružine, ali jedu
Maki radi.........kaže ubili se juće u Tempu ...ne mogu da napune rafove :eek:

Dobar dan..Jest vala vruće :aha:
Mrca neće da jede..Brjlavi od petka..tad je uveče jeo samo ono meso..granule mu stoje neće ni da ih pogleda..a jeo ih je u slast..sad mu kupih batače da mu skuvam i pirinač da vidim dal će to da jede..

Vruce mu je, nije ni njemu do jela. :)

Mastam o jednom ovakvom:

Ali u nedostatku takvog tj. prostora za njega, moze i ovakav:

:evil: batače i pirinač pojeo odmah..lizao praznu činiju činiju još par minuta.., :lol: neka ga mukica moja verovatno je bio jako gladan juče skoro da nije jeo :lol:

Malda dama poželela šnicle..i još samo dodala uštipke od tikvica ..a tikvice one okrugle sam izdubila da ih napunim..ali to tek popodne dosta sam stajala u ovom cugu pored šporeta :lol: a i popila sam ladno pivce ..daklem svi uslovi ispunjeni da se bačim u krevet na sat dva :rotf:

Goco, vidim da si danas, uprkos vrucini, mnogo vredna :)
Ja ne volim mojim cetvoronoznim blentama kuvam.
Maca nece da jede kuvano, ona samo onjusi, pojede meso iz jela i ode dalje. Voli samo granule, cisto meso, ribu i nista vise.
Psic obozava kuvano (a nije ni probirac, sve jede), ali kad jede kuvano minuli rad joj je grozan, a to ja posle moram da skupljam. :confused:

:evil: batače i pirinač pojeo odmah..lizao praznu činiju činiju još par minuta.., :lol: neka ga mukica moja verovatno je bio jako gladan juče skoro da nije jeo :lol:

Malda dama poželela šnicle..i još samo dodala uštipke od tikvica ..a tikvice one okrugle sam izdubila da ih napunim..ali to tek popodne dosta sam stajala u ovom cugu pored šporeta :lol: a i popila sam ladno pivce ..daklem svi uslovi ispunjeni da se bačim u krevet na sat dva :rotf:

E, znas kako je lakse i brze punjenje tikvica? Raseces uzduz pa punis kao camce.

I tebi. :uja:

U'vatilo? :D Meni popili ono moje sa limunom sto sam cuvala za ovakve dane. :tiganj:

- - - - - - - - - -

Ej, zanimljiva idejica. :) http://www.zivotinje.rs//vestiStrana.php?id=6109

Maca uziva u hladovini, izabrala promaju na stepenistu, tu je bas prijatno (prizemlje) kao u frizideru. Malince, lezi iza kuce tu nije tako lose, malo promaje ima pa tu uvek provodi vreme kad su vrucincine. Vodu sam joj menjala nekoliko puta vec, umivala je (to voli) malo joj iskvasila sape (to ne voli) dala joj casu kiselog mleka (to obozava), izaci cu kasnije opet ....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back