F odeLJenje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad cu vam ispricam
Krenemo mi tako i stignemo do Avale, ispod u stvari. Ajmo kao putem, i naravno, suma, ajmo precicom, krenemo, kad neko drvo, ne lezi vraze, moram ja da se popnem, i tako skrenemo sa puta, al nema veze, nekako se popnemo do samog tornja, iza onog restorana haha, mi iz grmlja a restoran pun :lol:
I tako krece avantura. Nije bas prijatno ici liftom, pritisak u usima, neko dete pocelo da vristi u liftu, majka smiruje....otvaraju se vrata a ono....milina....malo hladno jer je zasticeno staklom na sredini a okolo je otvoreno :aha:
Boze kakav pogled, prelep, ceo grad na daljinu...
Obisla, slikala svaki kutak, drug ostao dole, ja sama usla...
Spomenik, setnja, slikanje, nema guzve...
Sledeci vikend koji mi bude slobodan, ma kakvo vreme bilo, idem rano rano ujutru, kada nema zive duse, i tada jedino moze da se oseti svaki kutak one prirode :aha:
I tako...detlici kuckaju po drvecu, ima pasa, pecurkica na svakom delu sume, lisce zuto zuto, prekrilo sve, cuje se i ona ptica, da li je kobac sta li je...bubamarica puno puno, najezda, skacem da bih ih skinula sa odece....milina...
Samo sedeti i uzivati
z7h1e.jpg

351fv6h.jpg

:klap::klap::klap::klap::klap::cmok2:

nego, imate li neki savet kako lako da očistim kuvan kesten
kad ga pečem, pre pečanja ga zasečem i lako se ljušti
ali
upropastim šerpu, a stare nemam tako da mi kuvanje ostaje kao opcija
a kuvan kesten ne znam kako da ljuštim
Kuvan kesten se jako teško ljušti...kad se setim koliko se moja mama jadna mučila, celo veče da očisti toliko da imamo za kesten pire...to još u ono vreme kad nije bilo gotovog kesten pirea...a stvarno ne znam na koji način može da se olakša taj posao..

??? Za Subotinac i Kraljevo???
nece vam bude lose u tom slucaju! :D

Na teritoriji Srbije nalazi se oko 10ak velikih nalazista uljnih skriljaca ali su najbogatiji oni u okolini Aleksinca.

Prema nekim procenama, u Aleksinackom regionu postoje naslage od 1.8 milijardi tona uljnih skriljaca od cega se moze dobiti oko 180 miliona tona sirove nafte.
S obzirom na to da se u Srbiji godisnje preradi i potrosi oko 4 miliona tona 'crnog zlata', Aleksinacka nafta mogla bi da namiruje potrebe nase zemlje za narednih 50-ak godina.
Vazno je napomenuti da se veliki broj naucnika slaze da ce zadnje naftne busotine prestati da crpe naftu 30-40ih godina ovog veka sto znaci da bi Srbija imala naftu u doba kriza nevidjenih razmera gde bi cena 1l sirove nafte bila jednaka ceni sadasnjeg 1galona nafte
.

Sad cu vam ispricam
Krenemo mi tako i stignemo do Avale, ispod u stvari. Ajmo kao putem, i naravno, suma, ajmo precicom, krenemo, kad neko drvo, ne lezi vraze, moram ja da se popnem, i tako skrenemo sa puta, al nema veze, nekako se popnemo do samog tornja, iza onog restorana haha, mi iz grmlja a restoran pun :lol:
I tako krece avantura. Nije bas prijatno ici liftom, pritisak u usima, neko dete pocelo da vristi u liftu, majka smiruje....otvaraju se vrata a ono....milina....malo hladno jer je zasticeno staklom na sredini a okolo je otvoreno :aha:
Boze kakav pogled, prelep, ceo grad na daljinu...
Obisla, slikala svaki kutak, drug ostao dole, ja sama usla...
Spomenik, setnja, slikanje, nema guzve...
Sledeci vikend koji mi bude slobodan, ma kakvo vreme bilo, idem rano rano ujutru, kada nema zive duse, i tada jedino moze da se oseti svaki kutak one prirode :aha:
I tako...detlici kuckaju po drvecu, ima pasa, pecurkica na svakom delu sume, lisce zuto zuto, prekrilo sve, cuje se i ona ptica, da li je kobac sta li je...bubamarica puno puno, najezda, skacem da bih ih skinula sa odece....milina...
Samo sedeti i uzivati
z7h1e.jpg

351fv6h.jpg
[/QUOTE
]

Lep opis, a slike su za 5* ....

Na teritoriji Srbije nalazi se oko 10ak velikih nalazista uljnih skriljaca ali su najbogatiji oni u okolini Aleksinca.
Prema nekim procenama, .
u Aleksinackom regionu postoje naslage od 1.8 milijardi tona uljnih skriljaca od cega se moze dobiti oko 180 miliona tona sirove nafte.
S obzirom na to da se u Srbiji godisnje preradi i potrosi oko 4 miliona tona 'crnog zlata', Aleksinacka nafta mogla bi da namiruje potrebe nase zemlje za narednih 50-ak godina.
Vazno je napomenuti da se veliki broj naucnika slaze da ce zadnje naftne busotine prestati da crpe naftu 30-40ih godina ovog veka sto znaci da bi Srbija imala naftu u doba kriza nevidjenih razmera gde bi cena 1l sirove nafte bila jednaka ceni sadasnjeg 1galona nafte
A, bovansko jezero :sad2:
ps
za to se zna vec duze vremena, pitanje je hoce li nesto od toga biti... sumnjam.

Mari.....Maca kaže da te pitam kude denuste djubre bre? Mnogo vam je čisto i jako lepa priroda pa mi kaže da te to pitam. Baš mu se svidja kude vas :manikir:

Leleeeee, kako nema djubre....Doduše, zabranjeno je uz reku da bacaju, imamo kontejnere i kante, svaka kuća, a neka italijanska nevladina organizacija je
zainteresovana da se od Zaplanja, znači od Lazarevog Sela pa dalje, napravi ekološka zona...Priroda je fantastična ali ljudi ko ljudi....Ja, kad niko ne vidi, skupim flaše plastične po ulici i ispred škole i bacim u kantu, letos sam pomela metlom okretnicu, baš je u centru a svašta nabacali....

nego, imate li neki savet kako lako da očistim kuvan kesten
kad ga pečem, pre pečanja ga zasečem i lako se ljušti
ali
upropastim šerpu, a stare nemam tako da mi kuvanje ostaje kao opcija
a kuvan kesten ne znam kako da ljuštim

Cao, Milevce...za kesten ako je kuvan ne znam sta da mu radis...ali ja i kad ga kuvam ili pecem zasecem malo ljusku...onda nije strasno

Leleeeee, kako nema djubre....Doduše, zabranjeno je uz reku da bacaju, imamo kontejnere i kante, svaka kuća, a neka italijanska nevladina organizacija je
zainteresovana da se od Zaplanja, znači od Lazarevog Sela pa dalje, napravi ekološka zona...Priroda je fantastična ali ljudi ko ljudi....Ja, kad niko ne vidi, skupim flaše plastične po ulici i ispred škole i bacim u kantu, letos sam pomela metlom okretnicu, baš je u centru a svašta nabacali....

Maca kaže svaka čast.....posebni pozdravi i poljubac od Mace za okretnicu :cmok2:

Gde li si ti to isla u setnju... :hahaha1:
ma da, pustili ih sa lanca :mrgreen:

ma koja setnja,pun beograd bubamara...ne mogu da otvorim prozor a da bar njih 5 ne uleti...
setali smo po kraju i na sve strane samo lete
u zivotu nisam videla toliko bubamara....i tako danima vec,osim kada pada kisa...
znam da su ih zastitili zakonom,a nesto mi se cini da sam cula da su namerno pustili veliki broj bubamara...osim ako sam to sanjala :lol:

ma koja setnja,pun beograd bubamara...ne mogu da otvorim prozor a da bar njih 5 ne uleti...
setali smo po kraju i na sve strane samo lete
u zivotu nisam videla toliko bubamara....i tako danima vec,osim kada pada kisa...
znam da su ih zastitili zakonom,a nesto mi se cini da sam cula da su namerno pustili veliki broj bubamara...osim ako sam to sanjala
:lol:
A, leptiri, skakavci... nista? :hahaha::p :plez:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back