LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.660
Hvala , hvala Hristos Voskrese i vama..Kod mene je baš uzbudljivo počelo ..provedeh ugodno jutro u urgetnom centru..Mama izašla da prošeta Mrvicu i pala niz stepenice...Jedva se dovukla do kuće..Pukla joj ramena kost, evo je umotana kao mumija vrišti na svaki pokret...
u BRE........uuuuuuuf
aj čujemo se

- - - - - - - - - -
Ljiljo, sad vidim da nema poruke kojom sam ti odgovorila.
Ne treba stalno da jede te medicinske granule... samo jednu dozu i rekao je da joj dok to ne pojede ne dajem nista drugo.
Lek, po veterinaru, treba da pije 14 dana neprekidno.
A sta joj posebno izaziva kiselinu - nemam pojma.
Sad sam kod kuce, sa njom, veci deo vremena je ili unutra ili u setnji i mislim da nije pojela ni jednog puza. Jela je pet dana samo te "jeftine" granule i opet je sinoc i nocas mucilo. Ona je i inace jako trpeljiva... jedva pokazuje da nesto nije u redu... a sinoc lezi u predsoblju i laje. Mozda se malo i razmazila (tome jeste sklona), ali opet je danas sve u redu i vesela je, normalno jede, normalno se ponasa... (u sta spada i kradja jajeta!
Definitivno moram da pocnem da je hranim dva puta dnevno (mene su davno ucili kako je psu dovoljan jedan obrok - nas veterinar sad kaze da je to "stara skola" i da treba da jede dve puta, nezavisno od bolesti) sto nije nikakav problem, ali sad razmisljam da jedan obrok bude domaci, drugi granule... Srecna okolnost je sto ona stvarno jede sve i sto bar tu nema problema... naravno, kad jede...
Razumem.
Naši psi jedu dva puta dnevno od ko zna kad. Ne sećam se, mada znam da sam sa Mazom, kada je odrasla, počela jednom dnevno. Onda sam okrenula jer mi je bilo logičnije da jede dva puta po manje količine, nego jednom veću količinu. Stomak se tako manje optereti, pas je nakon jela pokretljiviji, lakši, manje trom usled varenja, mada Mazuljku nije ništa smetalo jer je ona bila takav prožder. Sebi je obezbeđivala i treći obrok krađom

. Mozda se malo i razmazila (tome jeste sklona), ali opet je danas sve u redu i vesela je, normalno jede, normalno se ponasa... (u sta spada i kradja jajeta!

Jocika sve najlepše ti želim !!!