F ODELJENJCE

Goca je u spidu zbog tate, a za Mari i Profu ne znam. Viš, mogu sutra da mu pošaljem mejl, ako ga nadjem jer mejlove nisu mogli da mi spasu sa hard diska

uf...Gocu je baš snašlo....a i Mari je išla na previjanje, valjda je sad već bolje...Profin mejl imam, mogu ti poslati na pp...a i ja ću mu sutra pisati...nešto sam se ulenjila što se tiče pisanja.... dužna sam nekoliko mejlova, nikako da se latim pisanja...

uf...Gocu je baš snašlo....a i Mari je išla na previjanje, valjda je sad već bolje...Profin mejl imam, mogu ti poslati na pp...a i ja ću mu sutra pisati...nešto sam se ulenjila što se tiče pisanja.... dužna sam nekoliko mejlova, nikako da se latim pisanja...

pošalji, moram sve ponovo uneti, sve mejlove
Goca će biti ok, jaka je ona, a i ja sam tu da joj objasnim....prošla sam to

Tu sam. Tatu sam juče izvela iz doma. jer je bo još gori nego u petak a u petak je bio kao salata.. Daklem posle setnje po divnom i skupom objektu na Bežanijskoj kosi..Odem lepo uzmem mu knjižicu na revers lekove , pozovem taxi, onaj dobri vozač mi ga unese u kola, sklopi kolica itd i ajd kući... Dakle on ne može da stoji , jedna ruka mu blentavo visi , vodu tj tečnost samo na slamčicu može da uzme, priča nepovezano itd...Kad sam rekla adresu on pita gde sam se to preselila..Ali nas za sad sve prepoznaje.. Odmah zakažem pregled kod neurologa, jer sam mislila da je imao šlog, bar je tako izgledao... Neurolog ga pregledai pošalje nas hitno na skener glave, jer se plašio da nema subduralni hematom zbog pada pre oko mesec dana a sve to miože da da ovakve simptome..,,Dakle tad je pao i razbio arkadu i od tada mu se stanje rapidno pogoršava...Nema hematom ali ima neka proširenja na nekim delovima mozga i ishemiju bele moždane mase...SCutra trebam da idem kod neurologa po zaključak ,a u utorak imamo kod prof, Pavlovića zakazano, zvala i rezervisala sanitetza koji mi je Ljilja rekla i jeste najjeftiniji... Povratna vožna sa 1 satom čekanja 4000 din..

Daklem sutra sam zakazala da dođu kući da mu vade krv, a neurolog je svašta tražio a onda idem u dom , sa nalazom neurologa da im saopštim da ću dotičnu doktorku i dom da prijavim inspekciji sa posebnim zadovoljstvom..Džukela jedna bezobrazna., ona će meni da kaže da je on svestran i orjentisan a da je ovakav od kas sam ja krenula da dolazim kod njega :evil: Naravno da me je on zavo dok je znao da koristi mobilni , a trenutno ni to ne zna..U petak sam mu kupila telefon za stare osobe sa sos dugmetom ..E pa prvo me zuveče zvala sestara da pokušam da ga smirim a onda je on krenuo da pritiska dugmence koji mi automatski šalje poruku a potom poziva broj u 0400 pa onda u 0425..0500, onda su mu predpostavljam uzeli telefon jer kad pritisne to dugme zavija najstrašnije..Kad je diošla smena u 0700 i valjda vratila telefom opet me zvao...

Da mi Lilja nije rekla moj Jezda umro i gladan i žedan mislim da bi se i ovom mom isto desilo..Uglavnom sad je kući naranjen i napojen, i dalje priča konfuzno nepovezano, misli da je u selu, kuče nam zove Aleksa, ja sam MRcina strina itd..Sutra ispišem šta je rekao ovaj neurolog kod koga sam ga vodila u subotu a u utorak šta je rekao prof. Pavlović..

Dobro jutro moje dame,
Trepnula nisam. Odgledala neki film, legla, ne spava mi se, skuvala kafu, punim onu električnu cigaretu i čekam da svane.
A pojima nemam gde da se denem. U subotu bila u VB na previjanju, nosim svoje srebrne flastere, onaj sprej što mi rekla Goca, sad mi rekli da kupim flaster što liči na selotejp...
Ona instrumentarna vrti glavom, kaže ne valja da se rana zadihtuje, bolje da je odvezana i da se suši, a vaskularac samo kaže kiretirajte to :roll: Ću si umrem na pravdi boga
u cvetu starosti....
Jao Goco, čitam tvoje muke. Ne daj mi bože takvog šta, bolje da na mestu zakovrnem i kvit :kafa:

Goco, uuuuuuuf
Ako si ga dovela kući. Smejte se njegovim izjavama i zavitlavajte se. Znam da je užasno teško, ali je to jedini način da ostanete normalni. Neka i deca to rade. Moraš im objasniti da ne smeju da se nerviraju i da se vređaju šta god da on kaže. Naravno i majci objasni. To je ludilo u bukvalnom smislu reči i vi ne smete da poludite. :zag:
Ako ti trebam zovi.....sinoć sam te zvala, ali si bila u haosu verovatno, a ja sam mobilni ostavila u letnjoj kujni a pajala po kući i jedva ga nadjoh posle. Pitaj za infuziju. I kada imaš malko vremena, prenesi post na onu temu i piši tamo (mož i ovde, mi smo si naši), ali da bude i tamo jer tamo su ljudi sa istim problemima, pa že nekom svakako biti od pomoći.

- - - - - - - - - -

Dobro jutro moje dame,
Trepnula nisam. Odgledala neki film, legla, ne spava mi se, skuvala kafu, punim onu električnu cigaretu i čekam da svane.
A pojima nemam gde da se denem. U subotu bila u VB na previjanju, nosim svoje srebrne flastere, onaj sprej što mi rekla Goca, sad mi rekli da kupim flaster što liči na selotejp...
Ona instrumentarna vrti glavom, kaže ne valja da se rana zadihtuje, bolje da je odvezana i da se suši, a vaskularac samo kaže kiretirajte to :roll: Ću si umrem na pravdi boga
u cvetu starosti....
Jao Goco, čitam tvoje muke. Ne daj mi bože takvog šta, bolje da na mestu zakovrnem i kvit :kafa:

E kad krenu kontradiktornosti, lepo iz kože da iskočiš :evil:
Pa jel bolje ta rana?

nanin :smeker: :heart:

attachment.php

Joj... kako je dobar!
Dusica medena...
PS Danas sam srela jednog kojeg znam od bukvalno rodjenja...To je onaj sto ima dve stariije sestre pa sam, kad se rodio, rekla da su one za mazenje... njega cu samo da volim. I onda se desilo da budem kod njih i da se on probudi bas kad mu je mama izasla... pa sam ga uzela... nije imao ni mesec dana i onako malen me "kupio" za sva vremena. Drugarica, a njegova mama, kad nas je zatekla tako, prvo nas je "stavila na posmatranje" a posle samo dobacila... "A to je onaj sto neces da ga mazis :)" Sad je momcina! Ali i dalje dodje da ga poljubim :heart:

Dobro veče, Magi

Ja svratila na kratko. Od 4.maja sam u Niškoj Banji, 21 dan, pa će me Taca voditi
na previjanje na treći dan. Bila sam i danas. I našla onaj zavoj što ide preko srebrnog flastera,
cena 5.500...Kažu da će još dugo da se to leči i da se to dešasva kad se vade vene :(

Dobro veče, Magi

Ja svratila na kratko. Od 4.maja sam u Niškoj Banji, 21 dan, pa će me Taca voditi
na previjanje na treći dan. Bila sam i danas. I našla onaj zavoj što ide preko srebrnog flastera,
cena 5.500...Kažu da će još dugo da se to leči i da se to dešasva kad se vade vene :(

Uh...Mari ! al se to zakomplikovalo....nadam se i želim ti da se što brže zaleči ta rana... :zag:

Dobro veče, Magi

Sve će biti ok, videćeš.:zag: A u Banju ti ništa ne fali. Će nađeš društvo, muško i žemsko, i biće ti interesantno. Ako imaš lap top ponesi.... to da mož da pričaš i kad ti drugarice ućute :lol:

- - - - - - - - - -

Mozda.
Ali po nogicama i sakicama cenim da ce po pitanju visine raditi geni deka Mace :)

Ni tatko mu nije sićušan, a ni ujak....sve to kabasto sestro slatka :lol:.....al' je deka Maca neprevaziđen, s one šake ko lopate, a ruke ko vetrenjače, da zagrle ceo svet :zcepanje:

DAKLEM.....mrtvosana sam...skuvano slede'e>
proja, Oliverov kolač (voćni), čorba zelje-kopriva-piletuina, sarmice od zelja (6 velikih veza zelja), pohovane tikvice, pohovano šumsko pile, prženi krompirići, salata čičoka-sremuš-nana, ledeni čaj od nane 4 litra......i ručkić za Srefana.
šumsko pile je lepo, isečeš na snicle, malo vegete i aleve utapkaš, pa u poh, a može i da odstoji u sosu od soje koji ja ne volim.....ali ništa specijalno što bi me nateralo da opet dam tolike pare za jedan komaT...kilogram je da li 2200 ili 2500.....ne zapamtih posle dbojke :zcepanje:
salata od čičoke, sremuša, malo peršuna i nane je odlična, ali stvarno odlična i nije skupa.
skinut razmontoran dedin krevet sa tavana, ponovo namontiran i stavljen u našu staru spavaču sobu, a sve zbog radi gosta iz Londona, koji dolazi samopozvano kod nas, a on je bratanac ili sestrić Macinog zeta engleza, muža od Macine sestre....koji će biti tu sa mojom zaovom 30.04. ili 01.05.....u svakom slučaju, ja 30.04. idem na otvaranje arapskog restorana (moji klijenti) pa kud puklo da puklo :lol:

hahaha jako,jako lići na piletinu svežu, na belo meso. Da, raste u šumi, na vrbi, ali i na drugim drvetima. To je izuzetno agresivna pečurka, veliki komadi raznih oblika, koja uništava biljku. Njena sezona je sad i zato je skupa. Samo u šumi je ima. Uzela sam povelik pravilan komad, oko 1000 din. isekla ga na šnicle i posle dalje pohovanje...e, da satavila sam i susam u poh, a poh sam sve smućkala zajedno i to sa prezlom a ne sa brašnom.

Sve će biti ok, videćeš.:zag: A u Banju ti ništa ne fali. Će nađeš društvo, muško i žemsko, i biće ti interesantno. Ako imaš lap top ponesi.... to da mož da pričaš i kad ti drugarice ućute :lol:

- - - - - - - - - -

dakleM
nema me dugo
ne znam ni sam zasto
nekako ne stizem....ne samo od polsla no i od gluposti

redom da krenem kako sam citala

postala sam slilom prilika vise no strucna za pecurke
pocela sam da se mnogo bavim njima, i to divljim
ispitujem im antioksidativno i antimikrobno delovanje, sadrzaj metala i sl
povezala sam se sa diiiiiivnim ljudima iz gljivarskog drustva
tako da sa njima idem u berbe i oni me snabdevaju naucnim matrijalom
desi se i da po neku od nabranih *a bilo ih je preko 40 vrsta i spremim
ali ne jedem:mrgreen:
jer sam alergicna
na saminjone i slicno jeyivo, yavrsavam na infuziji u bolnici ali posto je alfa to sto je kuci me tretmanise
na neke nisam, recimo na vrganje, ali kad to kazem mislim uspem da probam da li je slano reximo kad spremam a da ne dajem Bogu dusu

elem
sumsko pile je pecurka koja je totalno neutralnog ukusa pa moze da se sprema i ako slana ali i kao slatko
kao slatko od lubenica recimo izgleda
kao slano poprima strasno mirise i ukuse onoga sa cim se sprema

obavezno ga treba jedno pola sata kuvati u to u recimo kocki supe
pa onda pohovati
odlicno je i u gulasu
kad ga spremam sa vrganjima, crnim trubama, blagvama i lisicarama
cena me bas cudi
ja sam letos oko 30 kg vrganja kupila i u zamryivac, i lisicare jedo 10
crne trube nabrala bas puno i sad spremam ali ne jedem....
e da
vrganji bili 300 din

Goco....ne postoji ista sto bih mogla da kazem a da pomogne...

Mari drzim palceve....

inace
jutros sam se po ko zna koj put pitala sta mi je trebala ova Živka:mrgreen:
u pola 6 laje kao sumanuta da doručkuje:dash:
jutros je ubila neku gugutku jadnu,...onako mala sa 3 meseca
ali sta i da ocekujem
kad je sa 38 dana uhvatila i yabu i nije htela da je pusti
dyabe sva edukacija i socijaliyacija
kad sretne labradora, finog mirnog dve godine ima i odmah pocne da ga laje....

nemirna je i stetna ya sve pare
vise nemamo papuce koje stoje ispred vrata ya dvosriste
ajd prezalila ih
ali
i klizaljke i rolere koji stoje u hodniku u posebnim kesama razvlaci
onaj teski otirac secala secala i ostao yicani kostur

ima par oziljaka od Baje
mada je Baja andjeo
nije kriv
Zivka je dosada

zao mi je Baje mnooogo
kad god viknemo na Zivku, a do bog moze to i non stop koliko je poganija
on se jadan nadje prozvan

recimo blatnjava Zivka skace na mene kad ulazim u dvoriste, ja joj govorim ne, ne Zivka
ali Baja se pomera unazad

nazalost koliko god da je gadura mora covek da je voli.....:heart:

e, PA KUMO JA IH NISAM BARILA........samo sam ih utapkala sa vegetom i alevom paprikom, odstojale, pa u poh. Bile lepe, ali mnogo skupe. Maca teo da me katapultira :lol: a na prevaru sam ih kupila. Kad nemam šampinjone kući kao da nemam šta da spremim. Kombinujem ih sa svim i svačim.

Back