LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.541
Svaka cast! Ja danas lenja.![]()
narafski, posle posla

i sad gledam ovo novo što ide .....tvoje lice zvuči poznato......Željko Šašić je fenomenalno otpevao i imitrirao Boru Čorbu.....Pogledaj svoj dom andjele

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svaka cast! Ja danas lenja.![]()

Dobro vece, ja vredna ovih dana...Danas tursija a u njoj karfiol, brokoli, prokelj, kupus i krastavci, nema paprika. Paprike fileti u teglama. Sargarepa sa persunom i belim lukom u teglama, zeleni ajvar u teglama. Kupus u malom burenceteu, veliko ce se puniti u novembru. A za rucak bio prebranac....
- - - - - - - - - -
Dogovorila sa sestrom iz planinskih krajeva da mi posalje materijal za vodnjiku, da stavim u jedno burence,nek se nadje. I onda jos ajvar...

a šta je vodnjika?
Daklem, vodnjika je vocna tursija. Sastavljena od divljih plodova, obavezno oskorusa, divlja jabuka, drenjina, trnjina, kleka, borovnica i sve drugo sto se nadje po planinskim vrletima. Bucnes sve to u burence, dodas malcice secera i zalijes vodom ( dosta vode, posto se vodnjika PIJE a ne JEDE). Za oko mesec dana to pocne da rezi, kao šira ako se secas šta to beše, procedis dve trecine vodnjike u ciste posude, a nalijes jos jednom burence za novu turu. Vodnjiku zatim pijes kao vocni sok, najmanje casu dnevno, celu zimu. I ne brines za grip i ostala slicna razboljevanja.

a znam šta je šira 

E, i ja skoro naucilaDaklem, vodnjika je vocna tursija. Sastavljena od divljih plodova, obavezno oskorusa, divlja jabuka, drenjina, trnjina, kleka, borovnica i sve drugo sto se nadje po planinskim vrletima. Bucnes sve to u burence, dodas malcice secera i zalijes vodom ( dosta vode, posto se vodnjika PIJE a ne JEDE). Za oko mesec dana to pocne da rezi, kao šira ako se secas šta to beše, procedis dve trecine vodnjike u ciste posude, a nalijes jos jednom burence za novu turu. Vodnjiku zatim pijes kao vocni sok, najmanje casu dnevno, celu zimu. I ne brines za grip i ostala slicna razboljevanja.
Naši stari ovo piće obavezno pravili, decu to održavalo preko zime u zdravlju.
- - - - - - - - - -
Inace, dobro vam jutro svima![]()
Dobro jutro i od nas
![]()
Ovo je Ada, ne ume baš da pozira, pripravnica![]()

Jutros im donela iz komsiluka komad dinstane piletine, sad debelog misa, place lepo.
dOBRO JUTRO.....
Nisam znala za ovu vodnjikua znam šta je šira
Da li ima to kod nas da se kupi na pijaci?
I koliko čega treba staviti...neka srazmera ili odokativno?
sad, ove jeseni.
umorna 
I lepo im kazem da se slazemo da se ne slazemo, al' da spuste loptu, i jok.
I necu da im otvorim temu jos.

Gledam the Conjuring, ebo me film
a suvise me interesuje, pa ga ne prekidam...
Poceo posle toga jos neki zanimljiv, ali odolela sam mu.