F ODELJENJCE

Meni su ipak neponovljivi miomirisi iz gradskog prevoza ... naročito tokom leta!
Još od kad su nas Kinezi preplavili jeftinim tkz. parfemima... mirisni kokteli su neponovljivi.
Meni lično manje smeta miris štale na odeći nego odeća natopljena tkz. parfemom... ili g-đe koje se u istom kupaju verujući da to baš tako treba!
Kad me nervira moja mala varoš i njena ograničenost koječime, ako hoću da se utešim, samo pomislim na aromu gradskog prevoza u NS-u ili BG-u i odmah mi je lakše!
Nema veze sa mirisima... ali kad mi gospoda iz vrle prestonice kažu kako se kod njih "brzo živi" (ma šta to značilo) za razliku od naše sporosti, samo piutam: "Izvini, koliko ti trea do posla?" Kako je odgovor retko "kraći" od pola sata (retki srećnici), ali najčešće je oko sat, ja to glasno pomnožim sa dva i od toga oduzmem mojih komotnih 20-tak minuta biciklom (u oba pravca... a posao mi za naše uslove nije ni tako jako blizu) pa kažem: "E vidiš... za tu razliku samo u odlasku i dolasku sa posla, mi koristimo luksuz da živimo sporo" (kud ja stigoh od mirisa iz kancelarije :roll:)

dOBRO JUTRO.......ajmo......:kafa:
Onaj zevzek nemački je cea noć lajao po napolje. Ustalaja sam 2 puta, Maki jednom i maca jednom :evil:
Mara spavala unutra na spratu na "mestu", ulazna vrata zatvorena (oni ne znaju da ih otvaraju kao Maza i Mašenka) a ovoj je bio napolju na dvosedu.....i lajao.......lajao...pa ućuti, pa opet....u 5,30 je počeo da kuka i zavija....Maca ustao :rotf:
E da.....prekjuče je on bio u boksu a mara napolju jer su ostali sami kući. Boks je spolja ogradjen velikim kamenim blokovima.....eeeee, gospodin je izneo otirač koji je bio unutra, počeo da kopa rupu u zemlji s unutrašnje strane boksa i izeo stiropor (ne sav) s unutrašnje strane kućice.....i uništio činiju za vodu (ona od sladoleda) ali to nije bitno, bitno je da je uništio. A ja kad sam došla uveče, on je URLAO kad me je osetio i skakao da razvali boks....i onda, nije meni prišao nego jutiš na Maricu da se lemaju :eek::eek::eek:

Iako sam legla u 11 živa sam neispavana...:aha:

Pa dobro, prošlo je već dan-dva da nije bilo nikakvih posebnih novotarija od njih dvoje... Vreme je da nas malo zabave :zcepanje:
A to lajanje je kod nas redovna pojava... Dona uredno laje... na prolaznike, zvezde i još koješta... Dokaz da je prilično dobro je i taj: počinje da laje i iz sobe (što joj nije baš običaj).
E... da. Sinoć sam ispisala pa mi se prekinuo internet i nisam poslala.
Donu, kao što je poznato, ostavljam u kući... dobra je uglavnom, na raspolaganju su joj predsoblje i moja soba, uglavnom je u sobi (i na krevetu).
Juče, kad sam bila da je obiđem, izvadim iz torbe uz put kupljene čokolade (dve za kuvanje od po 200g i jednu mlečnu od 80g) i krajnje idiotski i neoprezno ih ostavim na stočiću u sobi...
Kad sam došla sa posla komadiće papira od one mlečne sam našla na krevetu... sa sve (malo) izmazanim prekrivačem (koji stavljam baš zbog Donine navike da mi se penje po krevetu ... ali samo po mom. Ni na jedan drugi neće da se penje... čak ni na poziv). Dakle... nigde drugo nije bilo ni parčenceta papira, ni mrvice čokolade! Ona je uredno tu malu čokoladu prenela na krevet i fino se poslužila!
One dve čokolade, na svu sreću, nije dirala (da jeste, verovatno bi joj pozlilo od tolikog šećera i kakaa). U stvari mi je bilo smešno... osim što sam pomislila kako za nju nije uopšte zdravo da jede čokolade (mislim da ju je prvi put u životu i probala... očito joj se dopalo :zcepanje:). Valjda joj neće biti ništa...

Ja bila do kuće... da obiđem pacijenta. Danas nije ništa ukrala... ili bar nije ostavila tragove :roll:
Ostavila sam je u dvorištu... lep je dan šteta da bude unutra. Objasnila sam joj da ne sme mnogo da skače i kidiše na kapiju, ali nešto sumnjam da će me poslušati.
Ljiljo, kad pominješ dunje... Ja ih mnogo volim (moj omiljeni kompot iz detinjstva), dobila sam jedno 4-5kg, al' nikako da se nakanim i počnem da ih čistim... Jel' ima neki lakši način za to? Dobijem žuljeve svaki put!

Ima
1. operi dunje
2. cele ih stavi da se skuvaju tj. par minuta samo da virju
3. ohladi koliko da možeš da ih držiš u ruci i odmah čisti stavljajući komade u hladnu vodu da ne pocrne
4. odmah kuvati slatko....a ti kompot

'Bar dan. Moje dete juce kukalo na glavobolju, ima temperaturu, ne bih joj skidala s obzirom da je 37 sa nesto... I tako kilava je jutros 'vatala macice. Na dobro su mesto otisli ali opet, otplakale smo obe, sve se krijuci jedna od druge i od mma. :lol: Vec nam nedostaju barabice, a Blondi cak ni sveze meso nije pogledala dok baaas nije ogladnela, sve vreme ih zove. :(

Ima
1. operi dunje
2. cele ih stavi da se skuvaju tj. par minuta samo da virju
3. ohladi koliko da možeš da ih držiš u ruci i odmah čisti stavljajući komade u hladnu vodu da ne pocrne
4. odmah kuvati slatko....a ti kompot
Znam ja koga treba da pitam :heart:
Nego... bio mi je danas majstor. Smislila sam pametnije rešenje za ono čudo. I jednostavnije. Inače, bio je spreman i da ispušta mrežu... svestan da je on taj koji je napravio glupost.
To čudo što toliko štrči i smeta da se vrata zatvore može da se postavi i malo drugačije... Pitala, on otvorio i ispostavilo se da može tako da će to biti najjednostavnije i verovatno najpametnije rešenje. I vrata će se zatvarati bez problema i to neće stajati na prolazu već ispod radijatora. Ono malo što viri iz grejača ne smeta.

Znam ja koga treba da pitam :heart:
Nego... bio mi je danas majstor. Smislila sam pametnije rešenje za ono čudo. I jednostavnije. Inače, bio je spreman i da ispušta mrežu... svestan da je on taj koji je napravio glupost.
To čudo što toliko štrči i smeta da se vrata zatvore može da se postavi i malo drugačije... Pitala, on otvorio i ispostavilo se da može tako da će to biti najjednostavnije i verovatno najpametnije rešenje. I vrata će se zatvarati bez problema i to neće stajati na prolazu već ispod radijatora. Ono malo što viri iz grejača ne smeta.

Super. :) Mom detetu spala temperatura, ali i dalje tugujemo za malcima.

'Bar dan. Moje dete juce kukalo na glavobolju, ima temperaturu, ne bih joj skidala s obzirom da je 37 sa nesto... I tako kilava je jutros 'vatala macice. Na dobro su mesto otisli ali opet, otplakale smo obe, sve se krijuci jedna od druge i od mma. :lol: Vec nam nedostaju barabice, a Blondi cak ni sveze meso nije pogledala dok baaas nije ogladnela, sve vreme ih zove. :(

tako treba....ipak tuga ščepa

Back