mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Nego, da vas malo zasmejem za kraj dana... Na autobuskoj liniji kojom idem (nastavlja on dalje posle, ja silazim za svega 4-5 stanica) vozi izmedju ostalih i jedan rodjak Vlada Divca, naravno, visok i crn. Tip je negde oko '70. godista, ozenjen i ima cerkicu. I danas u autobusu jedna gospoDZa, rekla bih, oko '60. godista, stala na prolaz (iako dalje u autobusu ima jos mesta za sedenje) i sve vreme se diskretno proteze, zabacuje kosu i koketno gleda u pravcu retrovizora. Mislim, OK, silazi brzo pa ne prolazi da sedne. Prodje jedna stanica, ona se izvija i sklanja da je zaobidju oni sto silaze, druga, treca... Na trecoj je siilazila neka gomila djaka pa se ona "teska srca" skroz priljubila uz soferovo sediste, "nonsalantno" prebacila ruku preko njegovog naslona kao da ne smeta deci... Uz grokcuce-negodujuci uzdah je sela na mesto sa kog sam ja ustala pred svoju stanicu jer je procenila da ni samnom ni sa mojom komsinicom ne moze da se mimoidje.
A pitala sam se za sta ce mi u zivotu koristiti poznavanje nemustog jezika (u tolikoj meri da mi Mirko sa povredjenom sapom trazi da mu ulovim vrapca), kad ono da se smejem ljudskoj povrsnosti!