Ezoterija

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Interesuje me šta se tačno podrazumeva pod ezoterijom. Volela bih da mi to objasne oni koji znaju.
Da li je to učenje, neka moderna religija, filozofija ili nešto sasvim drugo?

Šta sve spada u ezoteriju (npr astrologija, alternativana medicina, knjige, ...)?

I koliko to sve može da šteti (da, narodski rečeno, ispere ljudima mozak)?

Hvala :cao:

leksikon_ezoterije.jpg

Jedna devojka mi je pričala kako navodno postoji lečenje Suncem - navodno treba da se gleda u njega rano ujutro neko kratko vreme i kao to je jedan od načina lečenja.

Ja u šoku :eek: Reko ili sam upala u Zonu sumraka ili su neki ljudi potpuno odlepili. :aha:

Jedna devojka mi je pričala kako navodno postoji lečenje Suncem - navodno treba da se gleda u njega rano ujutro neko kratko vreme i kao to je jedan od načina lečenja.

Ja u šoku :eek: Reko ili sam upala u Zonu sumraka ili su neki ljudi potpuno odlepili. :aha:

To je sungazing (sangejzing), a ne ezoterija. Praktikuje se puno u Indiji.

Najbolji radar za bullshit je da vidis da li neka prica zahteva da verujes ili je razumljiva.

Ovo drugo. Inače, to nije tako čudno u današnjem svijetu. Ljudi tragaju za identitetom...unutrašnja disproporcija ličnosti itd. Samo se ti kloni toga a oni neka se sunčaju.

Interesuje me šta se tačno podrazumeva pod ezoterijom. Volela bih da mi to objasne oni koji znaju.

Šta sve spada u ezoteriju (npr astrologija, alternativana medicina, knjige, ...)?

leksikon_ezoterije.jpg

Dovoljno je samo da pogledash ovu sliku i vidis koliko je demonizirano ;)

Neka tama iz nje dopire da te proguta :mrgreen:

leksikon_ezoterije.jpg

Moze da steti jer je to saradnja sa demonima... ili zlim duhovima...

a sta sve spada, dosta toga si i navela...

Leksikon Vavilona Velikog :lol:

Ima simbole ANKH Krsta ..Jing-jang, pentagram sto je dovoljno da se svati koju nauku nose ;)

Ja ovo nebi citao niti ucio ...jer lici na mamac demona :mrgreen:

Satanizam upakovan da izgleda kao nesto cool.
tako je satri odmaK one koji zele da zadju malo dublje....najubojitije oruzje za stopiranje gamadi da dodju do srzi - strah.
lulnice sta mislis zasto je ezoterija obavijena ovako debelim velom straha i zasto se kod skretanja levo uvek nadje jedan ovakav da kaze kakoje to put u pakao?
oni koji se plase nisu dostojni znanja. ;)

Dovoljno je samo da pogledash ovu sliku i vidis koliko je demonizirano ;)

Neka tama iz nje dopire da te proguta :mrgreen:

tako je....za one koji se i ne trude da saznaju koje je znacenje simbola.:roll: ne znam sta je unutra ali ne sudi se o knjizi po koricama, a inace ja na koricama ne vidim nista lose. :lol: pa sad oni koji se uplase ove tamne slike verovatno nece ni otvoriti da procitaju onoi sto unutra pise.....da li je dobro i poucno stivo ili jos jedna u nizu baljezgarija tipa - masoni, iluminati, satanizam, skrivene poruke sotone svida oko nas ne mozemo znati gledajuci u korice...ako zelis da saznas o cemu je rec moraces da prelistas knjugu....nazalost neki ovde se zadovoljavaju samo koricama :lol:

to zavisi od osobe i njenih namera. sam simbol nije povezan ni sa demonima ni sa andjelima, ni sa bogom, ni sa sotonom. kakve su ti misli takav ti je zivot.

i od toga sta se radi sa tim simbolima... dovoljno je neke simbole koristiti ili nosti kao amajlije pa da demoni imaju pravo da deluju na osobu...

kao sto se na primer pravljenjem natalnih karti i njihovim koriscenjem daje prostor delovanju demona
...
takodje otvaranjem tartot karti demoni deluju na osobu koja otvara, sugerisu joj... kao i na osobe kojima se otvara...

gledanje buducnosti u bilo sta, saobraca se sa demonima koji takodje govore ne bukvalno vec delovanjem na misli osobi buducnost...

demoni ne mogu znati buducnost ali mogu pretpostaviti jer znaju proslost osobe... na taj mamac ljudi nasednu

takodje je opasno bilo kakvo prizivanje duhova jer se time prizivaju demoni ili zli duhovi koji se predstavljaju kao dobri ili kao od Boga...

na taj nacin mogu opsedati osobe...

itd...

Poslednja izmena:
Ezoterija obuhvata unutrasnja znanja, otud prefiks ezo. Nasuprot tome je egzoterija, pojam se redje koristi, koja obuhvata spoljasnje rituale i pravila religija. Recimo rabinski judaizam je uglavnom egzoteran, ima preko 600 zapovesti, dok je Kabala ezoterija.
Okultizam je veoma slican termin, okultno znaci skriveno. Nekako se podrazumeva da je ezoterija teorija, a okultizam praksa.

Ezoterija obuhvata unutrasnja znanja, otud prefiks ezo. Nasuprot tome je egzoterija, pojam se redje koristi, koja obuhvata spoljasnje rituale i pravila religija. Recimo rabinski judaizam je uglavnom egzoteran, ima preko 600 zapovesti, dok je Kabala ezoterija.
Okultizam je veoma slican termin, okultno znaci skriveno. Nekako se podrazumeva da je ezoterija teorija, a okultizam praksa.
da koje otkrivaju demoni...

Ono sto ne razumes,uvek te baci u sokantno stanje.Tako i mene religija i religiozni bacaju u sokove.
Verovati u boga koji coveka napravi od blataa,od kojeg nacini kostur,misicno tkivo,organe,a od rebra zenu,koja ima sve te organe sem prostate i penisa,koje su zamenjene vaginom , matericom i jajnicima,mene baci u veeeeliki sok!:eek:

Back