Eye MAKE-UP

hanibal77:
e zalite se rasti napisala sam elaborat i blokirao mi se komp pa sam morala da ga iskljucim
sve opisala pa cak i moj movi izum u sminkanju ociju :mad:

...E, do sto dzavola i sto mu gromova...tja...!...:D...Ta, slatka, umoljavamo kolektivno da se prisilis deranzirati i jopet - da ne bi nana smarala sa amaterajem...;)...P.S...A kako se odazivaju te shljokice by Dior?...Ja najbolje obozavam 'Diorglam' (002) - diskretan je i koristim ga svakodnevno - nego, imas li dobar tip u vezi iluminatora, tj. tkzv. sjajeva za lice (interesuje me vlazan, uljani efekat, ne shtras ili sedef varijanta)...Blagodarna pusica...:)

7sins:
Draga hvala na predlogu, ali nije moguce, ovde gde ja zivim, nema profesionalnih sminkera a BG mi je prilicno daleko. Moracu da se prepustim svom umecu, nisam losa u tome ali bih da probam nesto drugacije. Posavetujte me sta i kako pa cu do sledece subote da vezbam! Kako da postignem taj efekat "smoke"?

...Volela bih da ti pomognem savetom, ali se nadam da ce urgiranje kod naseg autoriteta u oblasti (postic iznad) uroditi plodom i da ces dobiti dusevnu repliku na temu...;)...Ono sto verujem da vazi za jasno zelene oci je da se najbolji efekat postize tamno ljubicastom senkom odgovarajuce nijanse (sto je sirok pojam, znam, ali mozes efekat smokey eyes postici bilo kojom tamnijom nijansom - ljubicastom, plavom, sivom, smedjom, zelenom...)...Najbolje je smedjom ili sivom - pravilo je da se uz rub trepavica na oba kapka nanosi tamna senka dopunjena krejonom tamne boje koji se uvek malo 'razmaze' gumicom ili prstima, ne ostavlja se ostra linija...Ka spoljnom uglu oka gornjeg kapka se nanosi svetlija nijansa, naravno...Bitno je i da krejon bude nanesen u unutrasnjem delu donjeg kapka (arapski stil nanosenja kohl-a)...Sve se zavrsava sa vise slojeva kvalitetne crne maskare (preporuka - false lash effect ili extra volumen varijanta)...Kada su oci ovako istaknute, pravilo je da usne budu jedva naglasene, sto prirodnije, tkzv. barely there look - dakle, nezni ruz ili sjaj (moze i oba) prirodne boje, sto pribliznije boji usana ili bledo bez/ruzicaste nijanse (stil sminkanja 60.-tih godina)...Nadam se da nisam mnogo omasila - jos jednom srecno!...:)

iluminator za lice ili oci?
za oci je yves saint laurent zakon
touche eclat
a za lice ja koristim isti stavim npr na bore smejalice kad sam umorna,manje se vide
ma sad nemam toliko poleta da sve ponovo pisem
pisala sam za boje koje idu uz smedje oci.skoro sve,mada bih ja izbegavala plavu.al majstori umeju i nju da stave uz smedje oci.
ja volim zlatnu,bronzu,zelenu (al onu kao za gazdaricinu cipku :lol: ),od dnevnih varijanti tu su roze,kajsija,bez
a ni ja kao anakin ne volim ajlajner toliko pa stavljam tu crtu senkom i cetkicom(ovde je obavezna cetkica)
u sledecem postu moj novi look ;)

novi look hanibal zima 2005-2006 ne previse originalan jer je inspirisan lookom helena rubinstein "tzarine"
ajlajner se nanosi na donji deo oka a-ha ;) nesto novije
ja kao sto vec rekoh nanosim liniju cetkicom onom siljatom od sundjera od druge trecine oka pa izvucem malo na kleopatra nacin na gore.crne boje
a na gornji kapak zelenu (nazvacu ga "gazdaricina cipka zelena") sve do kraja one crne da se spoje i pomalo utope jedna u drugu(za to koristite prste) maskara strogo volumen,one produzujuce su za fine ribe
na sve to ruz bordo ali recimo iz linije dior addict,oni svetlucavi ali ne previse intenzivne boje
naravno za ten snadjite se same

...Blagodarim, sade se lakse dise - novi look made in hanibal77 za sneznu sezonu je stvarno interesantan - odmah sam se setila one bajke Vasilisa Prekrasna, ne pitajte zasto - ne znam...:p...I da ne zaboravim - evo fotkice jednog od boljih primera smokey eyes make up-a za buducu mladu - Tyra Banks pozira...:)

...A sada nesto sasvim drugacije za prohladna jesenja jutra, podneva i veceri - kolekcija 'ni komsijina krava nije bas zdrava' :lol: - salu na stranu, malo 'utehe' za zensku napacenu dusicu izmucenu maratonskom borbom sa satom, vagom i air brushed imidzima sa naslovnica koji nam namecu neljudske standarde...Uzivajte (ja 'ocu!)...:lol:

Onda ne mislimo na istu... Ne mislim na double extension, za slucaj da si ti na nju mislila.
Ovo je nesto cetvrtastog oblika,ne lici na klasicnu maskaru, a discovery mi je poljski tako da nisam razumela naziv, niti stigla da vidim sta pise

Back